Erkek İnfertilitesi İleri hareketlilik sorunu yaşayanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Twinsmom19

19.05.2021 Kızlarımla hikayemiz başladı 🤍
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2019
857
6.768
88
30
Merhaba arkadaşlar 1,5 senedir evliyim. 1 sene kadardır çocuk istiyoruz. Adetim çok düzenli. Çeşitli ovülasyon (yumurtlama) kitleriyle doğurgan dönemimi buldum. Doktor kontrollerimde de yumurtamın ve tüplerinin normal olduğu söylendi. Eşimle birde ürojoli bölümüne gitmeye karar verdik. Eşimin ileri hareketliliği ve sperm sayısı düsük çıktı bu şekilde sorunlarla karşılaşıp düzelip hamile kalan varmı ?

Hormonlara keainlikle baktırın , ve varikosel varmı baktırın canım total ve 1 ml deki sayı çok önemli 1 mlde 20 milyon olması lazım sizin kaç ?

Hormonlara ve varikosel yok dendi bi kere ultrason bir kere elle muayane ile bakıldı. İlk test sonucu 30 milyon ileri hareket %10 ikincisinde 4 milyon hareket 0 üçüncüsünde 5 milyon hareket 0 proxeed plus kullandık

Hormonlara ve varikosel yok dendi bi kere ultrason bir kere elle muayane ile bakıldı. İlk test sonucu 30 milyon ileri hareket %10 ikincisinde 4 milyon hareket 0 üçüncüsünde 5 milyon hareket 0 proxeed plus kullandık
Hormonlar kalıyo geriye yada kromozon kırıklığı deniliyo ama tam ne oldukları bilmiyorum bizede ihtimaller arasında saymışlardı

Bakalım canım cuma günü tekrar spermogram vericek kullandığı ilaçların etkisi oldu mu görücez insallah iyi sonuçlar görürüz

Haber et mutlaka canım bizde cuma test vericez inşallah güzel sonuçlar çıksr

Bizimde ileri hiz 0di 15 oldu su an cok zor artiyo bu ileri hiz😔dna hasar testi yaptirdiniz mi canim bizimde hasar vardi cok sukur dustu degerlerde az da olsa artmaya basladi sizde yaptirin isterseniz dna hasar oldugunda tup bebekte tutmuyormus😔

Keçi buynuzu kürü havuc kürü balkabagi balpolen kariwimi yedirin duzelir

Anladım canım hayırlısıyla insallah güzel duyguları tadarsın insallah 🤗

Evet canım verdik yine düsük çıktı tüp bebek dediler raporumuzun çalması için uğraşıyoruz birumut58 birumut58
Canım düşük çıktı derken ? Total sayı 1 mldeki sayı? morfoloji? ileri hateketli ?yerinde hateketli vs bu sayılarınız nasıl ?
Bizimde 17 sinde konuşmamız var spermtest ve testis emar sonuçları için henüz bilmiyoruz . Avrupada herşey zaten böyle ilerliyor bu konularda türkiyeyi tek geçerim eşim sperm testi vermek için 1 ay bekledi randevuyu . Neyse ben Bu sıra zarfında FISH testi ve DNA hasar testini buldum tüp bebek için önemi çok çok yüksek olan şeyler . Marta kadar inşallah yetişir . Yine böyle uzun beklemeyiz 🤐. Bizim fsh ve lh fazlaydı olması gerektiğinden türkiyedeki doktor bişey uygulamadı direk tüp dedi bakalım bu ilaç vericek mi düşürmek için vs .

LadyNurr LadyNurr canım eşimin sperm testi sonucu ileri hareketliliği 0 çıkmıştı. İlac ve kürler kullandık sigarayı bıraktı. 4 kere falan sperm testi tekrarlandı testlerde genel de sayı 5 milyon 4 milyon gibi çıktı morfoloji suan testte baktım %2 N yazıyor doktor morfoloji falan normal demişti bizim sorunumuz ileri hareketlilik zaten hep 0 çıktı en son teste göre konuşuruz demişti tüp bebek yada aşılama olacağı konusunda ultrason falan bakıldı normal çıktı şimdi doktora göstericez sonucumuzu bakalım

LadyNurr LadyNurr canım eşimin sperm testi sonucu ileri hareketliliği 0 çıkmıştı. İlac ve kürler kullandık sigarayı bıraktı. 4 kere falan sperm testi tekrarlandı testlerde genel de sayı 5 milyon 4 milyon gibi çıktı morfoloji suan testte baktım %2 N yazıyor doktor morfoloji falan normal demişti bizim sorunumuz ileri hareketlilik zaten hep 0 çıktı en son teste göre konuşuruz demişti tüp bebek yada aşılama olacağı konusunda ultrason falan bakıldı normal çıktı şimdi doktora göstericez sonucumuzu bakalım
Hayatım tıpa tıp aynıyız . Total sayı 4 milyon morfoloji 2 /3 arası iki teste birinde 2 birinde 3 çıktı ileri hızımız 0 1mldeki sperm sayımız 1 milyonama bize aşılama gereksiz dedi 3 değişik doktor zaman kaybı tüp bebek daha uygun denildi. Fah ve lh hormonunuza baktırdınızmı ?

Canım sizde neydi tüp bebek süreci nasıl geçti ?
canım ilk başta sorun bendeydi tüplerim tıkalıydı direk tüp bebeğe yönlendirdiler. denedik ama düşükle sonuçlandı. sonra ameliyata karar verdim açılmadı yine tüpler istanbula gittim orda açıldı çok şükür. artık herşey normaldi ve kendimiz deneyebiliriz demeye kalmadı eşimin sıkıntısı çıktı. tüp bebek maddi manevi çok etkiliyor canım kullandığın iğneler ilaçlar derken baya yoruluyosun hele sonucu hüsran olursa bide.ben günlük 4 tane iğne vurunuyordum göbeğimden mosmor olmuştu artık göbeğim iğne girmez olmuştu :) çok zor günlerdi benim için ve şuan kocaman bi göbek kaldı tüp bebekten hediye

Back
X