İleri yaş tüp bebek merkezi?

Tavsiye değil ama deneyimlerimi yazabilirim. 42 oldum, 7 toplama 3 transferim var.
İlk doktorum bahçeciden ayrılan bir doktordu. Gonalf meriofert tedavisiyle 10 yumurtam toplandı ama geriye kalan 2 tanesi taze transfer edildi ve negatif aldım. İşlemlerim ota-jinemed te oldu. İlk denemenin şokuyla neresi iyidir laboratuar falan diye deliler gibi araştırma yaptım. Doktoru suçladım, labı suçladım.. 2 ay sonra memoriale görüşmeye gidip orada 2.3.4 tedavilerimi oldum. Semra hanımı ilk muayene dışında hastanede bile görmedim. Yücel beyle devam ettik, sakin naif bir doktor. Hastane güzel, takipler çok dikkatliydi. O sırada yumurta sayım 5-6 lara düştü. Memorial ileri yaşta illaki pgt yapılmasını istiyor malesef. Aynı ilaçlar, 5.güne giden 1-2 embriyo, pgtye gitti ve her seferinde sağlıksız geldi. Bir defasında pgt için biopsi alamadılar ben ısrar ettim taze transfer yapıldı be negatif.
Sonra yine araştırdım durdum.. hooop aret kamara gittim. Klomenle tedavi yapıcaz dedi. Bir ayda 2 kez toplama yaptı. Mahvoldum merkeze git gel saatlerce sıra bekle.. aret bey tatlı dilli biri evet ancak bir günde 150 hastaya bakıyor. 3 dk sürmüyor muayeneleri dolayısıyla o 3 dkda hızlıca muayene ediyor yalandan.. 2 toplama sonrası transfer oldum. Negatif. Sonraki muayenemde tek bir yumurtam büyüdü - normalde en az 3 büyüyordu. Dedim hocam bu ay iptal edelim bir tane için değmez. Belki sonraki ay hiç olmaz dedi. Beynimden vuruldum. 3 gün ağladım.
Arkadaşlarımın tavsiyesiyle sadece dertleşmek için medical parktaki semra hocaya gittim. Anlattım dertleştim.. seni çok yormuşlar dedi.. biraz ara ver sağlıklı beslen dedi. Eşime ilaç verdi.. lenfosit aşısı yaptı. 2 gün önce yumurta toplattık, yarın da transferim var. Sonuc ne olur bilmiyorum…
Memorial ve aret kamar standart tedavilerini uygulamakta ısrarcı merkezler. Kötüleyemem asla.. çok kişide tedavileri işe yarıyor.. ama bir çok kişide de yaramıyor. Hiç birisi sigirbaz değil.
Eskiden kalma bahçeci ve memorialin labı iyi lafı var hep. Bence o eskidendi, artık özel merkezlerin hepsinin çok ileri teknoloji cihazları var.. çok uzun yazdım unarım iyice kafanızı karıştırmamışımdır 🤗💞
Son gittiğiniz yer Medical park mı oldu? Olumlu sonuç aldınz mı

Back
X