Günaydınlarr,
Cumartesi günü 2 arkadaşımın doktoruna gittim. Tüp bebek uzmanı. Çok ilgili, sıcak, samimi bir doktor. Tüm tetkiklerime, hsg filmime baktı, dinledi. Muayene etti. Anlattı. Amh (3.90) yumurta keseciklerin çok iyi, ama sanki çikolata kisti ordaki yapıyı bozmuş gibi. gövdemi rahim gibi düşün, kollarımı da tüplerim olarak. Yumurtaların tüplerin ucunda olması gerekirken gövdenin sağ tarafında. Yumurta-tüp buluşamayabilir. Miyom 6.30 cm, büyümüş. Polipi göremedi adetimin 3. günüydü, kanama aktif olduğu için. Önerisi hemen laparoskopi ile çikolata kisti ve miyomu almak, varsa yapıyı düzeltmek, histereskopi ile de polipi almak. Mustafa bahçeciyle giriyoruz ameliyata dedi. Ama öncesinde yumurtaları toplamak, dondurmak dedi. Çünkü çikolata kisti yumurtlamanın yoğun olduğu tarafta, (12 yumurta gördü) ne kadar ince çalışırsak çalışalım zarar verebiliriz dedi. Peki ameliyat sonrası doğal yolla olma ihtimali, ya da aşılama. O da olabilir dedi. Şu an gebe gelseydin bize gebeliği sonlandıralım demezdim, riskli gebelik grubuna girerdin takibini yapardık dedi. ameliyat sonrası 4 ay dinlenme dedi.
Beim şu anki doktorum da yani 2 aydır takibimi yapan doktorum aşılama tüp bebek sonra ameliyat dedi.
Şubat ayında aşılama demiştik doktorumla
Kafam çok karıştı, ameliyatı ben zarar verdiği için geçen yıldan beri istemedim. Ameliyat öncesi aşılama+tüp bebek olmazsa ameliyat mı acaba.