İlerisi için doğru kişi olduğunu nasıl anlardınız?

Ben hiç anlamadım mesela iki ay içinde tanışıp evlendik resmen hayatımla kumar oynamıştım ama buna yiten faktörler de vardı.
Sizinkisi çok acele olmuş ama dediğiniz gibi iten bazı faktörler oluyor. Hakkınızda hayırlısı olsun. Umarım zamanla uyum sağlayabilirsiniz.

Ya öyle mi çok sevindim. O kadar bakış açımı olumsuzluklara yöneltmişim ki algılamam yanlış oldu. Allah daim etsin inşallah.
Ben şanslı kesimdeyim keşke herkes benim kadar şanslı olsaydı ama ben kaçarak evlendim şimdi düşünüyorum resmen evden kaçmam için uğraşmış babam masraf yapmamak için.

Hmm,ben kendi acimdan nelere dikkat ettigimi anlatayim,herkesin dogrusu farklidir cunku. Su anda sevgilim olsa misal,esnafsa kimlerle is yaptigina bakarim,onlarla borc alacak durumu nasildir onu sorar sorustururum. Memursa saga sola ese dosta akrabaya borc takmis mi,para alip geri odememe durumu olmus mu ona bakarim. Hangi okullardan mezun,ortak arkadasimiz var mi ona bakarim. Gerekirse ve varsa ortak tanidiklarin agzini ararim. Dunya gorusume ,inanclarima saygi duyabilecek bilgi ve kulturde bir insan mi onu degerlendirmeye calisirim. Ailesinde yamuk insan var mi, suc isleyen var mi, en azindan herkesin akli dengesi yerinde mi diye bakarim ;)

Düşündüm düşündüm evlenmeye karar vermeden önce özel olarak incelememişim adamı. 😂

Evlenme niyetiyle birlikteliğe başlamamamızın etkisi var bence bunda. Diğer türlüsü nasıl olur bilmiyorum. Bir insanı ayrıntılı incelemeye alıp “hmm bundan koca olabilir” demek mantıklı gelmiyor bana. Çünkü benim bildiğim evlilik mutlu, keyifli bir ilişkinin ardından gelir. Birlikte zaman geçirilir, gezilir, tozulur, eğlenilir, hayat paylaşılır, yükler ve dertler paylaşılır her şey yolundaysa da sonucunda evlenilir. Aksi evlilik değil de sözleşme gibi, iş anlaşması gibi bir şey sanki.

Evlilik yasamis biri olarak veee eski esimle 1 bucuk sene gorusmus biri olarak yuzde yuz olmamakla beraber, dort duvar arasina girmeden birini tam manasiyla taniyamassin.
Cok kotu biri basbas bagirir zaten kotuym diye bunu bi kac ayda gorursunuz ama bagzi insanlar cok guzel saklar kendini.
Bol bol dua et, birazda gozlemle konustugun kisiyi. Gerisi gelir insAllah

Merhaba,

Mutsuz bir aile ortamında yetiştiğim için özel hayatımla ilgili kararlarımda yavaş ve çok ayrıntıcı oldum ve hala oluyorum. Sürekli temkinli olmak, erkek tarafından hayal kırıklığına uğramamak adına kendimi tam seviliyor gibi hissetmemeye biraz kasıntı kuralları olan birisi olmaya gayret ettim/ediyorum. Şu an bulunduğum yerde 10 gündür konuştuğum birisi var ama açıkçası ağırdan gidiyorum, sürekli kuşkuyla bakıyorum. Öyle beraber vakit geçirecek, davranışlarını, huyunu vs. gözlemleyebilecek imkanım şimdilik yok. Biraz daha vakit geçince bir yerde oturma imkanımız olabilir. Biraz kuralcıyım bunda da güven ve çevresel etkenler var ( küçük yerde oturmam, anne/babama söyleyememem vs. )

Her insanın kişiliği değişik ve maalesef günümüzde birbirini çok seven eşler bile boşanma eşiğine gelebiliyor. Benim de biraz şüphe ve güven sıkıntım var. Mutsuz evliliğim olsun istemiyorum. Annem ile bu konuları konuşacak kadar yakın değilim ve de zaten kendi seçimlerinin maalesef doğru olabileceğini de düşünemiyorum. Çünkü başarılı bir evliliği kendisinin de yok.

Aranızda muhakkak evlenmeden önce erkeğin huylarını deneyimlemiş, nelere dikkat etmem gerektiğini söyleyebilecek bana biraz da olsa kafa karışıklığıma iyi gelecek kişiler vardır, nasıl yorumlarsınız. En çok neye önem verdiniz/vermeliyim vs.

Her yorumunuzu dikkatle okuyacağım teşekkür ederim.
Merhametli mi? Dürüst mü? Çalışkan mı? Kediye kadına çocuğuna köpeğe nasıl davranıyor? Küfür ediyor mu? Saygılı mi? Bence bunlar önemli.

Cimri olup olmamasına çok dikkat et bence. Üç kuruşu hesaplayan adamdan bir halt olmaz.
Bunun dışında sana karşı kibar ve saygılı olmalı. Yanında oturması kalkması, konuşması, eğitimi vs. bunlar da çok önemli. Bir yere gittiğinizde garsona nasıl davrandığı bile onun karakterini gösterir.
En önemlisi de aile. Ailesini iyi araştırman lazım. Senin ailenle uyum sağlayabilecekler mi mesela?
Aklıma gelenler bunlar şimdilik. Hakkında hayırlısı olsun.

Fazla.temkinli.olmak karsi tarafa da güvensizlik hissini verir yani adam sizin ona ve kendinize guvenmediginizi düşünür.
Bir de sorunlariniz varsa once bunlari aşın, kimse kimsenin güvensizligini ya da travmalarını cekmek zorunda değil

Öncelikle size olan sevgisinden emin olmalısınız. Fikirlerinize saygı duyuyor mu? Önem verdiğiniz şeyleri o da önemsiyor mu? Tarzlarınız uyuşuyor mu? Birlikte sohbet etmekten keyif alıyor musunuz? Yanında huzurlu musunuz? Bunların cevabı evetse..
Size uymayan kötü alışkanlıkları var mı? Gereksiz laubalilikler yapar mı? İnsanlar içinde sizi incitici laflar eder mi? Herhangi bir sorunda sizden yana mı olur başkalarından yana mı? Bunları da arkadaş ortamınıza sokarak anlarsınız.
Ahlaklı ve vicdanlı olması çok önemli.
Oturması kalkması eğitim düzeyi mesleği tabiki önemli.
Ailesiyle arası nasıl? Sorunlu mu yapıcı mı? Siz o aileyle anlaşabilecek misiniz? Bunları da zamanla önsezi olarak hissedersiniz. Hisleriniz olumluysa ailesiyle tanışıp netleştirirsiniz. Kendi aileniz de onaylarsa sorun yok demektir.
Kimse boşanmak için evlenmez kaderinizde ayrılmak varsa onu da yaşayıp deneyimleneceksiniz bu herkesin başına gelebilir korkmayın.

Hatalar yapılır yanlış insanlarla tanışılır kötü şeyler yaşanılır sonrasında ders alınır herkes yaşıyor bunu bende yaşıyorum kendinizi şartlandırmayın nasipe kısmete çok inanırım ben zaten doğru insan olup olmadığını yaşayarak anlarsınız inanın önemli olan ilk tanıştığınız zamanda elektrik alıp almamanız olsun eğer iyi bir elektrik aldıysanız iyi ilerlersiniz kötü aldıysanız kötü ilerlersiniz insan anlar bunu bende öyle oluyor ama inat ediyorum devam ettirmeye çalışıyorum sonu hüsran tabiki hep mi kötü insanlar denk gelir sonra gidiyorum bitiyor

Merhaba,

Mutsuz bir aile ortamında yetiştiğim için özel hayatımla ilgili kararlarımda yavaş ve çok ayrıntıcı oldum ve hala oluyorum. Sürekli temkinli olmak, erkek tarafından hayal kırıklığına uğramamak adına kendimi tam seviliyor gibi hissetmemeye biraz kasıntı kuralları olan birisi olmaya gayret ettim/ediyorum. Şu an bulunduğum yerde 10 gündür konuştuğum birisi var ama açıkçası ağırdan gidiyorum, sürekli kuşkuyla bakıyorum. Öyle beraber vakit geçirecek, davranışlarını, huyunu vs. gözlemleyebilecek imkanım şimdilik yok. Biraz daha vakit geçince bir yerde oturma imkanımız olabilir. Biraz kuralcıyım bunda da güven ve çevresel etkenler var ( küçük yerde oturmam, anne/babama söyleyememem vs. )

Her insanın kişiliği değişik ve maalesef günümüzde birbirini çok seven eşler bile boşanma eşiğine gelebiliyor. Benim de biraz şüphe ve güven sıkıntım var. Mutsuz evliliğim olsun istemiyorum. Annem ile bu konuları konuşacak kadar yakın değilim ve de zaten kendi seçimlerinin maalesef doğru olabileceğini de düşünemiyorum. Çünkü başarılı bir evliliği kendisinin de yok.

Aranızda muhakkak evlenmeden önce erkeğin huylarını deneyimlemiş, nelere dikkat etmem gerektiğini söyleyebilecek bana biraz da olsa kafa karışıklığıma iyi gelecek kişiler vardır, nasıl yorumlarsınız. En çok neye önem verdiniz/vermeliyim vs.

Böyle olmakta cok haklisiniz ama doz önemli. Ayni evin icine girmeden kimse kimseyi taniyamaz. Ben en cok sinirliyken bana olan davranislarina bakardim. Baska yere sinirlendiginde 1 kez olsun sinirini bana yansitmamisti. En mutsuz anlarinda fikirlerimi merak ediyordu. Birsey yapacak olsa fikrimi aliyordu. Ayni cumlelerde buluşabiliyorduk. Bos biri değildi. Bir kafede, restoranda calisanlara davranisi onemliydo benim için. Her zaman yedigi tabaklari duzenler calisan geldiginde tepsiye koymasina yardimci olurdu. Masa servisi olmayan yerlerde tepsisini kendisi kaldirir çöpleri çöpe atardı. Herhangi bir yerde personel yeri temizliyorsa asla ordan gecmez yolunu degistirirdi. En sevdigim seyler her zaman aklindaydi. Arkadaslarimla iletisimi cok iyiydi. Normalde hesap ödesin istemezdim ama hocbir zaman hesap odetmezdi bende ona ufak tefek hediyeler alirdim. Maddi manevi arkamda oldugunu her zaman davranislariyla hissettirirdi. Hic yalanina sahit olmadim. Sevgili iken asla sesini yukseltmedi. Farkli görüşlere saygiliydi uc noktalardaki insanlara bile sabir gosterebiliyordu. Cok kibardi ve asla 10 sene boyunca 1 kez olsun istemedigim birseyi diretmedi 1 yildir evliyiz ve hala ayni cok şükür. Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın.

Öncelikle size olan sevgisinden emin olmalısınız. Fikirlerinize saygı duyuyor mu? Önem verdiğiniz şeyleri o da önemsiyor mu? Tarzlarınız uyuşuyor mu? Birlikte sohbet etmekten keyif alıyor musunuz? Yanında huzurlu musunuz? Bunların cevabı evetse..
Size uymayan kötü alışkanlıkları var mı? Gereksiz laubalilikler yapar mı? İnsanlar içinde sizi incitici laflar eder mi? Herhangi bir sorunda sizden yana mı olur başkalarından yana mı? Bunları da arkadaş ortamınıza sokarak anlarsınız.
Ahlaklı ve vicdanlı olması çok önemli.
Oturması kalkması eğitim düzeyi mesleği tabiki önemli.
Ailesiyle arası nasıl? Sorunlu mu yapıcı mı? Siz o aileyle anlaşabilecek misiniz? Bunları da zamanla önsezi olarak hissedersiniz. Hisleriniz olumluysa ailesiyle tanışıp netleştirirsiniz. Kendi aileniz de onaylarsa sorun yok demektir.
Kimse boşanmak için evlenmez kaderinizde ayrılmak varsa onu da yaşayıp deneyimleneceksiniz bu herkesin başına gelebilir korkmayın.
Çok teşekkür ederim, dediğiniz kriterler gerçekten çok önemli. Şu an yeterli vakit geçiremeyeceğim için de sıkıntı yapıyorum. Ama biraz zamana bırakmakta fayda var gibi görünüyor belki de karşısı çoktan pes edecek benim burada bir plan kurmam anlamsız. Kadınlar erkeklere göre daha ayrıntıcı ve duygusal olabiliyor. Bu zamana kadar da üniversitemde de taviz vermemiştim güven probleminden dolayı sürekli kariyerimi ön planda tuttum ama zaman geçince artık birisi ile düzenli bir ilişkim olsun yuvam olsun dedim diye bu telaş kapladı beni.

Hatalar yapılır yanlış insanlarla tanışılır kötü şeyler yaşanılır sonrasında ders alınır herkes yaşıyor bunu bende yaşıyorum kendinizi şartlandırmayın nasipe kısmete çok inanırım ben zaten doğru insan olup olmadığını yaşayarak anlarsınız inanın önemli olan ilk tanıştığınız zamanda elektrik alıp almamanız olsun eğer iyi bir elektrik aldıysanız iyi ilerlersiniz kötü aldıysanız kötü ilerlersiniz insan anlar bunu bende öyle oluyor ama inat ediyorum devam ettirmeye çalışıyorum sonu hüsran tabiki hep mi kötü insanlar denk gelir sonra gidiyorum bitiyor
Kesinlikle hatalar insanlara ders vericidir. Ben de sürekli bir ders çıkarırım yaşadıklarımdan. Ama sanırım özel hayatımda hemen bağlanıp hayal kırıklığına uğramaktan da sıkılıyorum. Kişilik yapım gereği karşı tarafa kendimi güçsüz göstermemek adına asla ah vah beni bırakma gibi sözler edemem. İçime atar sıkılırım. Sorgularım. O yüzden sağlam adımlarla ilerletmek istiyorum.

Böyle olmakta cok haklisiniz ama doz önemli. Ayni evin icine girmeden kimse kimseyi taniyamaz. Ben en cok sinirliyken bana olan davranislarina bakardim. Baska yere sinirlendiginde 1 kez olsun sinirini bana yansitmamisti. En mutsuz anlarinda fikirlerimi merak ediyordu. Birsey yapacak olsa fikrimi aliyordu. Ayni cumlelerde buluşabiliyorduk. Bos biri değildi. Bir kafede, restoranda calisanlara davranisi onemliydo benim için. Her zaman yedigi tabaklari duzenler calisan geldiginde tepsiye koymasina yardimci olurdu. Masa servisi olmayan yerlerde tepsisini kendisi kaldirir çöpleri çöpe atardı. Herhangi bir yerde personel yeri temizliyorsa asla ordan gecmez yolunu degistirirdi. En sevdigim seyler her zaman aklindaydi. Arkadaslarimla iletisimi cok iyiydi. Normalde hesap ödesin istemezdim ama hocbir zaman hesap odetmezdi bende ona ufak tefek hediyeler alirdim. Maddi manevi arkamda oldugunu her zaman davranislariyla hissettirirdi. Hic yalanina sahit olmadim. Sevgili iken asla sesini yukseltmedi. Farkli görüşlere saygiliydi uc noktalardaki insanlara bile sabir gosterebiliyordu. Cok kibardi ve asla 10 sene boyunca 1 kez olsun istemedigim birseyi diretmedi 1 yildir evliyiz ve hala ayni cok şükür. Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın.
Maşallah sizin adınıza o kadar sevindim ki Allah mutluluğunuzu daim etsin. Beraber geçirdiğiniz vakitlerdeki huyları takdir edilesi ve ben de bir erkekte en çok merhamet ve saygıyı ararım. Umarım yakın zamanda imkanlarım değişir ve biraz daha yakından tanıyabilirim. Söylediklerinizi gözlemleyeceğim. Çok teşekkür ederim.

Merhaba,

ben eşimle kısmi olarak birlikte yaşadım, birlikte sıklıkla tatile çıktım, birlikte alışveriş yaptım.. evlendikten sonra asla değişmedik tam tersine birlikte geliştik, olgunlaştık. zira zaten birbirimizi iyice tanıyorduk.
kimse kusura bakmasın da birlikte zaman geçirmeden karşınızdaki kavun değil koklayıp iyi mi kötü mü tanıyasınız...
cafelerde, sinemalarda herkes güzel, herkes bakımlı.. kim biliyor karşısındakinin tuvaletini bile nasıl yaptığını? tenceredeki yemeği tabağına koymayı beklemeden üzerinden yediğini mesela??
benim tanıma kriterim birlikte yaşamak hadi en kötü sık sık tatile çıkmak..
başka türlü deneyim ile doğru kişiyi buldum/beni şaşırtmadı diyen varsa anlatsın kesinlikle..

Back
X