İlerisi için doğru kişi olduğunu nasıl anlardınız?

Hayallerine bakarım dışarıdaki insanlara davranışına bakarım
Teşekkür ederim.
Genel olarak arkadaş çevresi geniş, bulunduğu yerde misafirliğe çok çağrılan bir tip. Ben de sıcak kanlı ve iletişimi kuvvetli, girişken tiplerden hoşlanırım. Ama bunun yanında biraz kıskancım ve zamanı geldiğinde uyarı yapabilirim gibi duruyor. Gerçi bekar ya da evli olması biraz daha durumları değiştirir. Şu an benim için bir erkek arkadaşı konumuna bile gelemedi zaten iki haftadır görüşüyoruz. Ama bağlanmamak için tetikteyim.
Yine de yüz yüze sakin bir konuşma yapamadığım için sıkılmaktayım. Baba evindeyken hem kendimi hem karşıyı çok sınırlıyorum, bu yüzden de ayrı bir şehirde tanıdıktan uzak işimin olmasını bekliyorum :KK43:

Teşekkür ederim.
Genel olarak arkadaş çevresi geniş, bulunduğu yerde misafirliğe çok çağrılan bir tip. Ben de sıcak kanlı ve iletişimi kuvvetli, girişken tiplerden hoşlanırım. Ama bunun yanında biraz kıskancım ve zamanı geldiğinde uyarı yapabilirim gibi duruyor. Gerçi bekar ya da evli olması biraz daha durumları değiştirir. Şu an benim için bir erkek arkadaşı konumuna bile gelemedi zaten iki haftadır görüşüyoruz. Ama bağlanmamak için tetikteyim.
Yine de yüz yüze sakin bir konuşma yapamadığım için sıkılmaktayım. Baba evindeyken hem kendimi hem karşıyı çok sınırlıyorum, bu yüzden de ayrı bir şehirde tanıdıktan uzak işimin olmasını bekliyorum :KK43:
2 hafta asla sana doğru karar verdirmez, daha kötü günler sıkıcı günler ağır günler yaşamadınız. İnsanlar ilk tanıdığımızda zaten hep güzeldirler. Önemli olan kötü günde nasıl davrandıkları.. Hayat arkadaşınla beraber başka bir şehirede gidebilirsin illa başka şehirde biriyle tanışayım diye düşünme

2 hafta asla sana doğru karar verdirmez, daha kötü günler sıkıcı günler ağır günler yaşamadınız. İnsanlar ilk tanıdığımızda zaten hep güzeldirler. Önemli olan kötü günde nasıl davrandıkları.. Hayat arkadaşınla beraber başka bir şehirede gidebilirsin illa başka şehirde biriyle tanışayım diye düşünme
Tabii benim daha önce uzun bir ilişkim oldu ama uzun senedir kimseyi almak istemedim eğitimime öncelik verdim.
Şimdi artık düzenli bir yuvam olsun istiyorum ama önceliğim yine iş. Ama birini baba evinin içinde sürekli kısıtlamalar kurallar koyarak tanımak da zor geliyor. Karşısı çok acele eden bir tip olsa direk yolun açık olsun derim. Ama özellikle iş konusunda da bana akıl verince bir bakıma akıl hocam konumuna da geldi. Ama yine kuşkularım var. Yine de tanımak deneyimlemek iyi şeydir. Belki biraz kendi kafa yapımda da düzeltmem gereken şeyler olacak. Bunları da yaşım çok geçmeden, iş hayatının stresine kapılmadan gözlemleme isteği bir ilişkiye başlama isteğini doğurdu.

Merhaba tekrar, biraz farklı bir psikolojideyim. Yine yazmak istedim nasıl yorumlarsınız diye merak ediyorum. Burada yazılan yorumları önemsiyor ve muhakeme ediyorum teşekkürler.

29 yaşıma gelmeme rağmen uzun sene ilişki düşünmedim. Hep hedeflerim oldu kafamda. Önce işimi elime alayım sonra ben seçeyim dedim beğendiğim kişiyi(bu zamana kadar hep karşıdan istek oldu da konuştum ya da ilişkim oldu) biraz da ben süzeyim o insanın dışını içini diye bekledim. En başta da belirttiğim gibi ani bir tanışma şekliyle birisiyle konuşuyorum hala. Telefonda da konuştum samimi sıcak geldi ve rahat hissettim kendimi ama acabalarım oluyor doğal olarak. Bu süreçte de yüz yüze de konuşamıyoruz tek bile çıkamıyorum bir markete vs. her şeyimle babam ilgileniyor. Beni kapalı bir kutuda gibi yetiştiriyor resmen. Her neyse benim içimde bu kişiyle ilgili git geller var. Yani diyorum ki bu sen değildin. Duygusal anında geldi ne onu beklet üz ne de kendi hedeflerini bu kişiye göre ayarla.

Kendisi ne yaparsam yanımda destek olacak gibi duruyor ama maalesef benim kendi kafamda da baba evinde bulunmamın baskısı da etkili bu kararımda. Telefonda bile rahat konuşamıyorum. Zaten pandemi de oldu tam kapana sıkıştım. E böyle olacaksa ben niye bu şekilde vakit alayım ki diyorum. Karşısı çok bana kafayı takmadan ne desem? Aslında gerekenleri diyorum önce iyi bir arkadaş olalım zamanla bakalım gibisinden ama kendisinin mesajlarına göre biraz hoşlantıdan sevgiye geçmeye çalışıyor.

Durumu mu nasıl değerlendiriyorsunuz? Keşke kafamdaki ve kalbimdeki şeyleri ve koşullarımı film gibi size izletebilsem, o zaman çok iyi aktarabilirdim duygularımı. Anlatmaya çalıştım bir şekilde umarım karıştırmamışımdır kafanızı :))

Çok teşekkür ederim. Dikkat ettiğiniz şeyler ufkumu genişletici. Kendisi ev temizliğini sevdiğini, özel günlere çok önem verdiğini, romantik olduğunu, sabırlı olduğunu vs. çok söylüyor ama benim değişmeyen kuşkularım belki de benim gözüme girmek içindir, kendisini hemen kabul etmem içindir diye kafamda sorular döndürüyor.
Umarım ben de yanılmam. Ve başarılı bir seçimle bir yuva kurabilirim.

Ainesi ( aynası ) iştir kişinin, lafa bakılmaz .
Söylenilenleri zaten pek dikkate almayın .
O söylediklerini yapıyor mu , asıl ona bakın . Mesela doğum gününüzü söyleyin , bakalım dediği gibi hatırlatmayacak mı , kutlayacak mı .

Hiç kimse ben pisim demez zaten . Herkesin de temizlik anlayışı farklıdır . Bu sebeple yerinde bizzat görün / gözlemleyin derim

Vicdan ve merhamete yönelik sorularınızı merak ettim
Muhabbetimiz arasında çeşitli anlarda çıkardığım sonuçlar: Hayvanları sevmesi, işsizlere acıması(kendisi senelerdir yüksek maaş alıyor ama vicdanını kaybetmeden dert edinebiliyor bu durumu), haksızlıklara boyun eğmemesi(bir durum yaşadı onun düzeltilmesi için uğraştı), çok duygusal olması (erkek olarak ağlamam ben moduna girmiyor çoğu erkek gibi :) )
Ainesi ( aynası ) iştir kişinin, lafa bakılmaz .
Söylenilenleri zaten pek dikkate almayın .
O söylediklerini yapıyor mu , asıl ona bakın . Mesela doğum gününüzü söyleyin , bakalım dediği gibi hatırlatmayacak mı , kutlayacak mı .

Hiç kimse ben pisim demez zaten . Herkesin de temizlik anlayışı farklıdır . Bu sebeple yerinde bizzat görün / gözlemleyin derim
Kesinlikle haklısınız amacım hareketlerini, yaşayış tarzlarına birebir tanık olmak vs. İnşallah hayırlıysa fırsatım olur ve görürüm.

Ailemi en az benim kadar düşündüğünde, hatalarımla olduğum gibi kabul ettiğinde, onu çok kırdığım anlarda bile beni kırmamak için tek kelime etmeyip sustuğunda, açım dedim diye dünyaları kapıma dizdiğinde... 🐻🥰

Ailemi en az benim kadar düşündüğünde, hatalarımla olduğum gibi kabul ettiğinde, onu çok kırdığım anlarda bile beni kırmamak için tek kelime etmeyip sustuğunda, açım dedim diye dünyaları kapıma dizdiğinde... 🐻🥰
Maşallah çok güzel Allah daim etsin :)

Aylar önce açtığım bu konuda yorum yapan her arkadaşıma tekrar tek tek teşekkür ederim.:KK68:
Oldu da evlilik gibi ciddi bir meseleye girişmeden önce kafası karışık olan başka arkadaşlarım olur da bu konuma denk gelirse şunları okumasını istediğim için birkaç şey yazacağım.

Asla hedefinizi başkasına bağlı kılmayın, acele etmeyin, sırf karşısı istiyor diye bazı hedeflerinizden vazgeçmeyin. Sizi gerçek seven kişi mücadeleci olur ve acele davranmaz. Acele varsa işin içinde arkanıza bakmadan kaçın. :KK200:

Back
X