• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İletişim sorunu

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Merhaba;
koca koca sorunlar içinde ufak bı şey belki ama tüm hayatımı etkiliyor. 22 yasindayim. Bol bol kitap okurum, kendimce güzel şeyler dinlerim, film izlerim, seramikle ilgileniyorum ve yeni yeni ebru yapmaya başladım, doğal maskeler yapmaya bayılırım. Kendimle vakit geçirmeyi çok severim ve sıkılmam.
AMA insanlarla iletisimim sıfır. Yani asosyal sayilmam, kendimi ifade ederim vs bunlarda sorun yok ama insan hiç mı muhabbet ilerletemez. Hiç mi anlatacak bir şeyi olmaz olsa da nasıl bu kadar sıkıcı anlatır. Mesela atıyorum sevdiğim bı kitabı, filmi anlatıcam ya da başıma gelen bı olayı anlatıcam o kadar salakça cümleler kuruyorum ki anlatamam. "Aaa araba gidiyor, uçak uçuyor" tarzı ebidik gubidik cümleler kuruyorum. Ya mesela öğrenci yurdunda kaldım arkadaslarim dışarıdaki ve yurttaki ben arasında fark olduğunu söylüyordu. Dışarda konusurken kem küm ediyorum resmen. İnsan bu kadar sıkıcı olur. Dışarda bı şeyleri anlatırken acayip kasiliyorum. Bunu nasıl asarim hiç hiç bilmiyorum. Git gide takıntı oldu bu durum bende. Atiyorum o gün güzel geçti kasılmadim vs. O gün taktigim takıyı takıyorum, o güne başlamadan dinlediğim şarkıyı dinliyorum hatta abartmiyorum ultra güzel geçen bı gün taktigim bı küpe vardı hala daha cuzdanimda duruyor. Eğer bu şekilde yapmazsam o gün çöp olacak çok kasilacagim gibi geliyor. Aşırı yoruyor bu durum beni.

Bu kasıntiligi, donuklugu nasıl atabilirim, oneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benimde var sizin gibi tanidiklarim kendine guven eksikliginden cevreye begendirme kabullendirme isteginden kaynaklaniyor bence.
Kendinizi sevin oldugunuz gibi kabullenin.

Benimde var sizin gibi tanidiklarim kendine guven eksikliginden cevreye begendirme kabullendirme isteginden kaynaklaniyor bence.
Kendinizi sevin oldugunuz gibi kabullenin.

Evet haklısınız ama kısır döngü gibi bu durum devam ettikçe kendime güvenim düşüyor düştükçe devam ediyor. Bı yerde kırmam gerek ama yapamıyorum

fazla takıntı yapmışsınız. aslında olduğunuz gibi davranıp bir kere görseniz kendinize güveniniz yerine gelir.

Bende iletisim ilerletemem insanlarla. Ama zorlandigim icin degil insanlari sevmedigim icin :KK53: Yani bu ara hayatim yeni insan sokmK benim icin kabus. Olan uc bes kisi bana yeterince fazla fazla yetiyor. Keske bu kadar her seye yetmeye calismasalarda ben de yeni cevre yapmaya hevesli olsam:skandal:

fazla takıntı yapmışsınız. aslında olduğunuz gibi davranıp bir kere görseniz kendinize güveniniz yerine gelir.

Özgüvenim tamamen sıfır değil aslında çoğu noktada kendime güveniyorum. ikili ilişkilerde berbatim. Bu çok çok düşürüyor :)

Diksiyon kursuna gidebilirsiniz.. İyi gelir diye düşünüyorum..

Bende iletisim ilerletemem insanlarla. Ama zorlandigim icin degil insanlari sevmedigim icin :KK53: Yani bu ara hayatim yeni insan sokmK benim icin kabus. Olan uc bes kisi bana yeterince fazla fazla yetiyor. Keske bu kadar her seye yetmeye calismasalarda ben de yeni cevre yapmaya hevesli olsam:skandal:
Sokmak istemezsen sokmazsin. Neye yetiyorlar ki :))))

eğer imkanınız varsa (hem mali açıdan hem de böyle bir kurs bulmak açısından) drama dersleri almanızı öneririm. iletişim konusunda sorun yaşayan çocuklar dahil olmak üzere her yaştan insan için çok etkili olduğunu düşünüyorum. kendinizi ifade etme konusunda size büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.

eğer büyükşehirde yaşıyorsanız ve imkanınız varsa (hem mali açıdan hem de böyle bir kurs bulmak açısından) drama dersleri almanızı öneririm. iletişim konusunda sorun yaşayan çocuklar dahil olmak üzere her yaştan insan için çok etkili olduğunu düşünüyorum. kendinizi ifade etme konusunda size büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Duymuştum hatta çok mantıklı ama çekiniyorum çok iyi geldiği söylenmiş.

Duymuştum hatta çok mantıklı ama çekiniyorum çok iyi geldiği söylenmiş.

açıkçası biraz gözü karartmak lazım. zaten bu çekingenliğinizi ve iletişim sorununuzu yenmek için gideceksiniz. büyük ihtimalle sizinle birlikte dersi alan diğerleri de aynı sorunu yaşayan kişiler olacak. o yüzden korkularınızın üstüne gidip denemenizi öneririm. zincirlerinizi kopardıktan sonra gerisi gelecektir. sürekli aynı sorun nedeniyle sıkıntı yaşamaktansa en azından bir denemek gerek bence.

benim bulunduğum yerde böyle bir imkan yok, olsa benim de almak isteyeceğim bir ders. kendimi ifade etme konusunda sıkıntım yok ama tarzımı geliştirmeme yardımcı olacağını düşünüyorum. dediğim gibi ne yazık ki imkanım yok. ama bu kursu alanlardan çok iyi yorumlar duydum.

Benim de bu tarz sorunum var. Kültürel aktivitelere meraklıyimdir ama insanlarla iletişimim yok. Komik oluyorum. Bir muhabbette tıkanıyorum. Çok tuhaf bir durum.

açıkçası biraz gözü karartmak lazım. zaten bu çekingenliğinizi ve iletişim sorununuzu yenmek için gideceksiniz. büyük ihtimalle sizinle birlikte dersi alan diğerleri de aynı sorunu yaşayan kişiler olacak. o yüzden korkularınızın üstüne gidip denemenizi öneririm. zincirlerinizi kopardıktan sonra gerisi gelecektir. sürekli aynı sorun nedeniyle sıkıntı yaşamaktansa en azından bir denemek gerek bence.

benim bulunduğum yerde böyle bir imkan yok, olsa benim de almak isteyeceğim bir ders. kendimi ifade etme konusunda sıkıntım yok ama tarzımı geliştirmeme yardımcı olacağını düşünüyorum. dediğim gibi ne yazık ki imkanım yok. ama bu kursu alanlardan çok iyi yorumlar duydum.

Çok teşekkür ederim civardaki kursları araştırıp ertelemeden gideceğim.
Nasıl bı yerdesiniz bilmiyorum ama belediyelerde de vardı bu kurs sanırım. Muhtemelen bakmissinizdir gerçi

Benim de bu tarz sorunum var. Kültürel aktivitelere meraklıyimdir ama insanlarla iletişimim yok. Komik oluyorum. Bir muhabbette tıkanıyorum. Çok tuhaf bir durum.

Aslında çok normal gibi cidden insanlar birbiriyle saatlerce ne konuşuyor ne paylaşıyor şaşırıyorum

Back
X