İletişimsizlik boşanma sebebi midir?(FİKİRLERİNİZE İHTİYACIM VAR)

Burcuu78

Nirvana
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2007
119
17
623
Merhaba arkadaşlar,16 yıldır evliyim,iki oğlum var,büyüğü lisede,küçüğü 4.sınıf,büyüdüler,ama evliliğim yıllardır düzelmedi,Çok uğraştım,terapiste gittim,eşimin iletişim kuramamak gibi bir sorunu olduğunu şizoid olabileceğini söyledi,doktora gitmek istemiyo,ihtiyacı olduğunu düşünmüyor,hep ben suçluyum ben talepkarım,ve ben mutsuzum,o hayatından memnun..Sohbet yok,sevgi yok,cinsellik ayda yılda bir,paylaşım yok...Çok konuştum,beklentilerimi anlattım ama bir saatliğine normal moda geçiyor,bana haklısın diyor,sonra yine aynı..çok yorgunum,boşanmak istediğimi söyledim,bu kadar çok istiyosan,bensiz mutlu olacaksan olur dedi süt dökmüş kedi gibi,delirmek,çıldırmak üzereyim,ne yapsam olmuyor,eğlenmek için çıkıyoruz,müzik dinlemeye gidiyoruz,suratını asıp oturuyor,sevmiyorum böyle yerleri diyor,konuşalım diyorum ne konuşcaz ki diyor,çok mutsuzum,elim kolum kalkmıyor,boş boş oturuyorum,işlerimi yapamıyorum,tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Merhaba arkadaşlar,16 yıldır evliyim,iki oğlum var,büyüğü lisede,küçüğü 4.sınıf,büyüdüler,ama evliliğim yıllardır düzelmedi,Çok uğraştım,terapiste gittim,eşimin iletişim kuramamak gibi bir sorunu olduğunu şizoid olabileceğini söyledi,doktora gitmek istemiyo,ihtiyacı olduğunu düşünmüyor,hep ben suçluyum ben talepkarım,ve ben mutsuzum,o hayatından memnun..Sohbet yok,sevgi yok,cinsellik ayda yılda bir,paylaşım yok...Çok konuştum,beklentilerimi anlattım ama bir saatliğine normal moda geçiyor,bana haklısın diyor,sonra yine aynı..çok yorgunum,boşanmak istediğimi söyledim,bu kadar çok istiyosan,bensiz mutlu olacaksan olur dedi süt dökmüş kedi gibi,delirmek,çıldırmak üzereyim,ne yapsam olmuyor,eğlenmek için çıkıyoruz,müzik dinlemeye gidiyoruz,suratını asıp oturuyor,sevmiyorum böyle yerleri diyor,konuşalım diyorum ne konuşcaz ki diyor,çok mutsuzum,elim kolum kalkmıyor,boş boş oturuyorum,işlerimi yapamıyorum,tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Allah yardımcınız olsun, böyle insanlar pek düzelemiyor doğrusu. Ne yapabilirsiniz bilmiyorum, büyüklerle paylaşsanız bu durumu?

evlenmeden onceki hali nasildi¿ uzun zaman olmus gerci de..

Eğer sürdürmek isterseniz psikologa siz gidin ve boyle bir insanla nasil iletisim kurulabileceğini öğrenin...

İletişimsizlik tüm beşiri ilişkilerde ve dhi evlilikde çok zor.
Ve ciddi sabır gerektiren bir durum.
Bence herşeyin birden değişmesini beklemeyin.
Eğer eşinizi seviyor ve iletişimsilik dışında başka problemlerinizde yok ise sabırlı davranıp,eşinizi yavaş yavaş acele etmeden
değiştirmeye çalışının.
Önce ortak zevklerinzin üzerine gidip paylaşımları çoğaltmaya ve onun zewvk aldığı şeylerle vakit geçirmeye çalışın.
O keyif aldıkça zamanla kendi ortak paydada buluşmaya çalışacaktır.

Sizin A dediginizi onun B anlamasi gibi bisey.Kac yillik evlilik,oyle hemen kestirip atilamiyor ama cok zor bi durum.hayat arkadasi dediginiz kisi aslinda yaninizda olmadigini farkediyorsun bir nevi...

Liseye giden çocuğunuz adına düşünüyorum ; şiddetli geçimsizlik yoksa, devamlı hakaret, kufur , çocukların psikolojisini bozacak davranışlar yoksa , hayır 16 yıldan sonra boşanma nedeni değildir.

Sevgi yok"demişsiniz sizin mi sevginiz bitti?

16 yıl dile kolay...Bence iletişimsizlik genel bir sorun, 16 yıl boyunca çözülememiş üstüne bir çok acı yaşanmış.Böyle devam edemeyeceğinin farkındasınız hakkınızda hayırlısı olsun.

Çocuklarınızın yaşlarını düşünüyorum da. Bence boşanmayın.

Onun yerine eşinizle değilde, başka insanlarla sosyalleşip, hayatın tadını çıkarmayı deneseniz.

Kurslar, Hobiler, gezilere katılıp, 5-10 kadın birden takılsanız, hayatınız çok daha eğlenceli olacaktır.

16 yıl bu dile kolay... bunca yıldır böyle miydi bu adam, yoksa son birkaç yılda mı bu hale geldi... eğer ilk evlendiğinizden beri böyle ise bu adam değişmez beklemeyin..
boşanmaya karar vermek kadar uygulaması da oldukça güç, iki tane büyük oğlunuz var, onları da düşünmek gerekiyor..
boşandıktan sonra herşey daha güzel olur diyebiliyorsanız ona göre karar verin...

Oğlun var kocaman boşanma en son çare. Niye bunu düşünüyorsun. Tamam adam odun ama öbür türlü hayat daha mı kolay olacak, çalışıyor musun? Hayatını devam ettirebilir misin? bunlara cevabın ne? Bence olduğu gibi kabul et, sen kendine meşguliyet bul.

Hayatımızdaki insanları olduğu gibi kabul etmek mutluluğun anahtarıdır. İletişim kurmayı beceremeyen bir insanla ömür geçirmek çok zor biliyorum -babam da böyle bir insan- ama bu kada yıldan sonra bu sebepten boşanmayı düşünmek biraz abartılı bir tepki gibi geliyor bana.

Dediğim gibi babam da böyle benim. Eşimle yemeğe gideriz annemlere zar zor iki kelime alırız ağzından, saat 9 dedi mi de gidip yatar kimseyi tınlamaz. Bütün gün evde oturur bulmaca çözer, evde olduğunu bile farketmezsin. İki kelime sohbet etmez. Dışarı çıksak yine surat asığ oturur masada. Aslunda surat asmak değil, tepkisiz kalmak, eğlenmemek bence. Bunlar onun kişilik özellikleri, değiştiremeyiz ki.

Eşiniz sizin sevdiğiniz şeyleri sevmek, zevk aldıklarınızdan zevk almak zorunda değil. Zorunlu olan durumlar haricinde ayrı ayrı takılın siz de. Siz arkadaşlarınızla eğlenmeye gidin, çocuklarla sinemaya gidin. Onu zorlamayın bu tip şeylere.

Ben sizi şu şekilde anladım ;Siz aslında bu hali ile devam ettirmeye razısınız ama artık gücünüz kalmadı,tükendiniz.
Çünkü evlilikte insana güç veren eşler arası iletişimdir.
Konuşursun rahatlarsın,destek alırsın,akıl sorarsın,onu yanında hissedersin ve elbette cinsellik olmadan evlilik olmaz zira en önemli enerji şarj kaynağı.
Ancak bir uzmanın şizoid belirtiler farkettiği kişiyi siz kendi başınıza ve bireysel çabalarınız ile nasıl değiştirebilirsiniz ki?
Eşiniz boşanmaya da razı yani o konuda bile bir çabası yok :((
Bu gidiş maalesef sizi ağır bir depresyona sürükleyebilir Allah korusun.
İmkanınız varsa iyi bir psikiyatrist bulup onun ile ortak bir yol izleyin derim ben.Eşinizi tedaviye ikna etme konusunda.

Onun mutsuzluğunda boğulma.. Ayrı takılın sosyalleşme en güzeli çık gez dolaş.. En son çare boşanmak.. Baktın gene mutsuzsun aç davayı bak keyfine..

16 yildan bahsediyorsunuz
ben 5 yillik evliyim
benim esimde anlarttiklariniz ile ayni
ne desem bilemiyorum
korkunc bir hayat
ben esimi seviyorum ama bu sekilde yasamak beni yipratiyor
bosanmayi hep dusunuyorum
hep

biliyor musunuz
bu tip insanlarin cocuklugu hep sorunlu gecmistir
yani bende cok arastirdim
zaten esimin cocuklugu resmen korku filmi
sizin esinizinde bence öyledir

Liseye giden çocuğunuz adına düşünüyorum ; şiddetli geçimsizlik yoksa, devamlı hakaret, kufur , çocukların psikolojisini bozacak davranışlar yoksa , hayır 16 yıldan sonra boşanma nedeni değildir.

Sevgi yok"demişsiniz sizin mi sevginiz bitti?
Şiddet,hakaret vs onların hiçbiri yok,merhaba merhaba gibi az konuşunca zaten kavga da pek olmuyor,işten eve evden işe otomatiğe bağlı yaşıyoruz,ama bu hayat da beni çok mutsuz ediyor,dediğiniz gibi 16 yılı silip atmak da çok zor geliyor

Back
X