İletişimsizlik boşanma sebebi midir?(FİKİRLERİNİZE İHTİYACIM VAR)

16 yildan bahsediyorsunuz
ben 5 yillik evliyim
benim esimde anlarttiklariniz ile ayni
ne desem bilemiyorum
korkunc bir hayat
ben esimi seviyorum ama bu sekilde yasamak beni yipratiyor
bosanmayi hep dusunuyorum
hep

biliyor musunuz
bu tip insanlarin cocuklugu hep sorunlu gecmistir
yani bende cok arastirdim
zaten esimin cocuklugu resmen korku filmi
sizin esinizinde bence öyledir
Evet,ailesiyle de iletişimleri aynı,yüzeysel duygusal yakınlık yok,kayınvalidem görev gibi yapıyor çocuklarına herşeyi ilgi,sevgi,yakınlık yok,çocukluğunda böyle öğrenmiş

Oğlun var kocaman boşanma en son çare. Niye bunu düşünüyorsun. Tamam adam odun ama öbür türlü hayat daha mı kolay olacak, çalışıyor musun? Hayatını devam ettirebilir misin? bunlara cevabın ne? Bence olduğu gibi kabul et, sen kendine meşguliyet bul.
Çalışıyorum,hayatımı devam ettirebilirm tabii ki ama çocukları düşününce vazgeçiyorum,bütün düzenleri bozulacak belki de buna hakkım yok,ikinci üniversite okuyorum bi taraftan sırf ondan beklentim olamasın diye hıbiler ediniyorum ama galiba en büyük eksikliğim eşimle paylaşımlarımızın olmaması,el ele kol kola,romantik anlar yaşamak istiyorum offf yok yok yok...

Çocuklarınızın yaşlarını düşünüyorum da. Bence boşanmayın.

Onun yerine eşinizle değilde, başka insanlarla sosyalleşip, hayatın tadını çıkarmayı deneseniz.

Kurslar, Hobiler, gezilere katılıp, 5-10 kadın birden takılsanız, hayatınız çok daha eğlenceli olacaktır.
İstanbula yeni geldik,dışarda görüştüğüm hiç arkadaşım da yok,sosyal çevrem yok burda ne yazık ki sanırım bu da etkili oldu onunla telafi etmeye çalışıyorum ama adam da tık yok,varsa yoksa işi işte,uyusun yemek yesin,işe gitsin,sosyal çevre önemli tabii,geldiğimiz yerde arkadaşlarım çoktu kafa dengi yani,eşimi fazla aratmıyorlardı,bir şans daha vermeliyim sanırım,teşekkür ederim kızlar.....

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim kızlar,başka bir bakış açısı yarttınız değerlendiricem bunları,acil arkadaş bulmam lazım kendime,Tuzlaya yakın olan var mı?

İletişim yoksa evlilik zaten bitmiştir. Bu yüzden iletişim kurmak için elinden geleni yapmalı her şekilde denemeli. Ortada bir saygısızlık yok ise, bir şekilde kurulabilir iletişim. Birlikte aktiviteler etkili olacaktır.. Ama buna çabalamak karşılıklılık gerektirir ve zaman alır. O yüzden sabırla denemek gerekir..

Monoton bi hayat...herkes kaldıramaz tabi
ama bilmiyorum bence yaşanılası
öyle büyük bir sorun yok gibi açıkçası ben olsam ayrılmazdım erkeklerin geneli monoton ki bi süre sonra..

Monoton bi hayat...herkes kaldıramaz tabi
ama bilmiyorum bence yaşanılası
öyle büyük bir sorun yok gibi açıkçası ben olsam ayrılmazdım erkeklerin geneli monoton ki bi süre sonra..

Ama erkeklerin çoğu aynı demek yaşalınır kılmamalı. Öncelikli olarak kendini ne kadar seviyorsun ona bakmalısın, sonra hak ettiğine inandığın ve istediğin yaşam şekline bakmalısın. Ben 25 yıllık evliliklerinde hiç monotonlığa yakalanmamış bir akrabaya sahibim onları gördükçe mest oluyorum. Veya eşimin teyzesi 70 küsür senelik evliliği var ve hala monoton değiller, onlara da imreniyorum. Böyle bir çift olabilmek için öncelikle kendimiz monoton muyuz diye bakmalıyız etkimiz ne kadar diye. Eğer değilsek ve evliliğimiz iletişimsizlik derecesine geldiyse bunu kurtarmak için elinden gelmeyi yapmalı. Yine de olmuyorsa, bu hayata bir defa geliyoruz. İletişimsizlik zaman içinde saygıyı da azaltır, sevgiyi de.. O yüzden en son noktasında, tekrar diyorum eğer kurtarılamıyorsa en son noktasında bence boşanma sebebidir. Çünkü ben karşımda ömür boyu mutlu yaşlanacağım insanı isterim, zaten onun yanında mutlu yaşlanamıyorsam onu da yeterince mutlu edemem bu süreçte...

Back
X