İlgisiz anneanne dede, tek torun

eccentricc

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2025
4
0
1
Merhabalar. Ben kendim tek çocuğum, geçtiğimiz sene benim de bir oğlum oldu. Anne ve babam bizim şehrimize yeni ziyarete geldiler ve bizde kalmadılar, burada ailenin boş bir küçük apartman dairesi var, orada kaldılar. Yardımı falan geçtim, ne zaman hadi buluşalım denilse bize gelin ya da dışarıda buluşalım dediler. Kaldıkları yer hap kadar, oğlum henüz bir yaşında, ne yemek yemek icin oturabileceği koltuk, ne uyuyabileceği ya da altını değiştirebileceğiniz bir alan, ne de herhangi bir oyuncağı var. Elimizden geldiği kadarını taşımamız lazım onları görmek istiyorsak. Bu normal midir? Torun ayıranları okudum burada, ama tek toruna karşı bu şekilde ilişkiyi devam ettirenini okumadım, bulamadım. Ailesi kendisine ve torununa bu şekilde uzak akraba gibi davranan başka kimse var mı acaba, siz ne yaptınız bu durumda? Ya da ben mi yanlış yorumluyorum? Çok teşekkürler.

Normalde de soğuk insanlar mı? Ailenizi en iyi siz tanırsınız. Mesela kendi çocuğuna karşı bile mesafeli olan insanlar var. Eşinizle araları nasıl bir problemleri var mı?

Çok tuhaf gerçekten. Sana karşı nasıldılar genel olarak
Ben normal sanıyordum ama tabi karşılaştıracak kimsem de yoktu. Genelde odasında oturan bi çocuktum. Eskiden de bu ayrı apartman olanakları yoktu, mecburen geldikçe kalıyorlardı demekki, ben normal bir yakınlığımız var sanıyordum.

Normalde de soğuk insanlar mı? Ailenizi en iyi siz tanırsınız. Mesela kendi çocuğuna karşı bile mesafeli olan insanlar var. Eşinizle araları nasıl bir problemleri var mı?
Ben soğuk değiller sanıyordum inanır misiniz. Normal, iyi bir ilişkimiz var sanıyordum. Kendi çocuğum olunca cok acayip davrandıklarını farkettim. Amerikan forumlarında bulabildim ancak benzer hikayeler, sanki ömürleri boyunca Türkiye'de yaşamamış Amerikan bir aile bunlar da benim acayip olan gibi, öyle tavırları. Eşimle de araları iyi.

Merhabalar. Ben kendim tek çocuğum, geçtiğimiz sene benim de bir oğlum oldu. Anne ve babam bizim şehrimize yeni ziyarete geldiler ve bizde kalmadılar, burada ailenin boş bir küçük apartman dairesi var, orada kaldılar. Yardımı falan geçtim, ne zaman hadi buluşalım denilse bize gelin ya da dışarıda buluşalım dediler. Kaldıkları yer hap kadar, oğlum henüz bir yaşında, ne yemek yemek icin oturabileceği koltuk, ne uyuyabileceği ya da altını değiştirebileceğiniz bir alan, ne de herhangi bir oyuncağı var. Elimizden geldiği kadarını taşımamız lazım onları görmek istiyorsak. Bu normal midir? Torun ayıranları okudum burada, ama tek toruna karşı bu şekilde ilişkiyi devam ettirenini okumadım, bulamadım. Ailesi kendisine ve torununa bu şekilde uzak akraba gibi davranan başka kimse var mı acaba, siz ne yaptınız bu durumda? Ya da ben mi yanlış yorumluyorum? Çok teşekkürler.
Ben farkli dusundum sizden, sizin bebek oldugu icin sizi rahatsiz etmemek icin farkli bir daire olanagi da varki orada kaliyorlar ve yine size yuk olmamak icin de sizi oraya cagiriyorlar diye dusundum. Ama bu soyledigin hassas ve ince dusunen insanlar icin gecerli ailenizi siz herkesten iyi tanirsiniz bu karakterde kisilerde olasiliklar farkli olabilir

Görüştüğünüz zaman ilgileri nasıl? Belkide size gelip rahatsız etmek istemiyorlar, siz davet ediyor musunuz

İnsan anne babasıyla ilişkisinin nasıl olduğunu bilmez mi şaşırdım biraz.Neye tepki verirler neye tepki vermezler neye kırılırlar az çok bilinir bence.Siz hep mesafeliymişsiniz bu nedenle de iyiymişsiniz gibi geliyor size, birbirinizin olumsuz yanlarını bilecek kadar iletişiminiz olmamış çünkü, en azından benim için buradan görünen böyle. Bu nedenle toruna da çok yakın olmalarını beklemeyin derim ben.

Ben soğuk değiller sanıyordum inanır misiniz. Normal, iyi bir ilişkimiz var sanıyordum. Kendi çocuğum olunca cok acayip davrandıklarını farkettim. Amerikan forumlarında bulabildim ancak benzer hikayeler, sanki ömürleri boyunca Türkiye'de yaşamamış Amerikan bir aile bunlar da benim acayip olan gibi, öyle tavırları. Eşimle de araları iyi.
Sizin aileniz artık yavrunuz ve eşiniz. Tabi ki keşke kök ailenizle de daha yakın bir ilişkiniz olsaydı ama olmayınca da üzülmekle ele bir şey geçmez. Umarım tüm mutlulukları çocuğunuzla yaşar hiç eksiklik hissetmezsiniz.

Back
X