• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilgisiz annem..

Negatif duygularla beslenen kurban psikolojisinde ! Hayır diğer kardeşlerine başka sana başka davranıyor, sen anne çok düşkünsün ve annen bunun farkında veya farkında diil. O yüzden annele ciddi bir konuşma yapıcaksın. Bir şey derse dicen bende senin yüzünden depresyona girdim şimdi napıcaz? Konuşmayı deneme direkt konuş .
Evet kv bile daha çok ilgili yandigim bu .dogumumda yanimdaydi dua edip agıiyordu annemse evde tv izıiyordu

BiziE="sevdasinemalarda, post: 46083446, member: 429152"]Yaş kaç sizin?
Anne de çok genç dul kalmış yanlız siz varsınız diye evlenMedi muhtemelen ondan dogmasaydiniz demiştir

Ona da zor evlendirın anneyi bence :) anne de mutsuz[/QUOTE]
Bizim buralarda yok?öyle bişey

Bana hiçbişey yapmamiş ki ne hep bana?? İstedigim sadece ilgi.hicyoksa arasin sorsun kizim nasiısin bir derdin varmi yokmu diye?başja umdugum bişey yok
Ah be kuzum ya evladın büyüsün o zaman daha iyi anlarsın diye düşünüyorum. Yerden bitmedin ya sen karnında taşımış büyütmüş on yedi yaşına kadar çocuk esirgeme kurumundamiydin sen.Yersiz bir hüzün seninkisi.

Evey aynen öyıeyim çok kirginim babam sag olsaydi böyle olmazsi arardi sorardi meıek gibi. Biriydi. :KK43: çok aglarim hep aklima geldiginde

Sen yinede üzülme anneni böyle kabul edicen yani ne ilgi beklersen o kadar ilgisiz davranır bence onun vicdanına oynican ki anlasın vicdanını sızlatman gerekiyor.

Ah be kuzum ya evladın büyüsün o zaman daha iyi anlarsın diye düşünüyorum. Yerden bitmedin ya sen karnında taşımış büyütmüş on yedi yaşına kadar çocuk esirgeme kurumundamiydin sen.Yersiz bir hüzün seninkisi.
Hayir yersiz oldugunu dusunmuyorum.benim ona çok ihtiyacim var ama o bunu anlamiyor hic sarilmadi bana mesela.gözlerimi kaybedebilirim anneminde payi çok var bunda. Şimdi herkesin gozunde sorun var boşver dedi hep hic zamaninda doktora goturseydi bu duruma gelmezdim şimdi.boyle .

Ben evladimi günde kaç kere öpüp koklarken annem nasil özlemez beni?bir anne evlafina nefen der keşke dogmasaydiniz hemde güıerek

Vicdaninin sizlayacagi birşey yok.kendimi gercekten çok yalniz hissediyorum kimsem yokmuş gibi

Sen yalnız diilsin, seni yaratan var o hem anne hem babadır, candır, kardeştir dosttur sırdaştır. İlgi istiyorsan sevgi istiyorsan Allah'ı bol bol an dua et . İnan bana her şey tersine çevirir, yaradan. Sonra bebeğin var ona sarıl ondan güç al. Eşinin dediklerini kafana takma hatta eşinle konuş böyle yapınca kırılıyorum beni yaralıyorsun de .

Var evet nebileyim kirilmiş?artik kalbim

Kırgınlıklarını güzelce dile getir , belki annen bile farkında diildir. Bazen her şey yolunda gibi duruyor biz öyle sanıyoruz. O yüzden onun anlamasını bekleme. Mektubunda onu suçlayıcı şeyler yazma daha çok ne kadar kırıldığını ilgisine sevgisine muhtaç olduğunu dile getir. Annenin ban telline dokun. Çok üzüldüm senin için.

Anne sevgisine herzaman muhtac insan.lakin ben o sevgiyi gormedim ne şimdi ne öncesinde.babam 11yil önce vefat etti o öldükden sonra başi dara düşdükce hep keşke siz dogmasaydiniz derdi sık sık.hic kizim yavrum diye okşamadi.hiç ama hiç!
Demek ki sadece size değil.Diğerlerine de söylenmiş bu laf.
Kadın gençken yalnız kalmış ve yükü ağır gelmiş.Benim annem gibi.İyi ki doğmuşsunuz der ama yapacağından da geri kalmaz.
Bence hiiiç takma ,büyümenin vakti gelmiş artık.Kan bağının olması sizi istememe durumuna engel teşkil etmez.Kaldı ki size hastayken,lohusayken vs bakmaya hiç mecbur değil.
Annelik güdüleri ona o şekilde emretmiyorsa yapacak bir şey yok ki,sen anca üzülürsün ona da belli edersen iyice koparırsın bağları.

Kırgınlıklarını güzelce dile getir , belki annen bile farkında diildir. Bazen her şey yolunda gibi duruyor biz öyle sanıyoruz. O yüzden onun anlamasını bekleme. Mektubunda onu suçlayıcı şeyler yazma daha çok ne kadar kırıldığını ilgisine sevgisine muhtaç olduğunu dile getir. Annenin ban telline dokun. Çok üzüldüm senin için.
Evet az önce dpktordan geldim bi aramdi nasil gecti iyimisin falan sanki kizi degilim.gözlerim ameliyyat olacak ama annemin umrunda. Degil

[QUOTEartidinehas, post: 46090244, member: 657619"]Demek ki sadece size değil.Diğerlerine de söylenmiş bu laf.
Kadın gençken yalnız kalmış ve yükü ağır gelmiş.Benim annem gibi.İyi ki doğmuşsunuz der ama yapacağından da geri kalmaz.
Bence hiiiç takma ,büyümenin vakti gelmiş artık.Kan bağının olması sizi istememe durumuna engel teşkil etmez.Kaldı ki size hastayken,lohusayken vs bakmaya hiç mecbur değil.
Annelik güdüleri ona o şekilde emretmiyorsa yapacak bir şey yok ki,sen anca üzülürsün ona da belli edersen iyice koparırsın bağları.[/QUOTE]
Bence artik bizim baglar çoktan kopmuş gibi

Evet az önce dpktordan geldim bi aramdi nasil gecti iyimisin falan sanki kizi degilim.gözlerim ameliyyat olacak ama annemin umrunda. Degil

Çok geçmiş olsun canım. Her satırında kırgınlık, kızgınlık var ama insanın annesi başka ya . Belki o da kendi annesinden sevgi görmedi, annelik böyle bir şey olduğunu düşünüyordur. Ya da diğer ihtimal eğer karakter olarak güçlü bir yanın varsa duygusal durumlarla başa çıkman daha kolaysa ,annende pek ilgiye ihtiyaç duyduğunu düşünmüyor olabilir.

Canım benim cok uzuldum durumuna.allah yardimcin olsun.. kafa dinleme yorulma diye bişey yok burda anne tenesirde de olsa annedir ve evladını düşünür. . Benim annem de 60 yasina geldi neredeyse simdi biraz gebelik sorunu yasiyorum hergün arar şunu yapıp getireyim boyle yapayım der durur ve bende babami kaybettim 1.5 yil önce ki annem babama eşi degil de evladı gibi bakti hastalik doneminde. Depresyona da girdi ama bize belli etmemeye bakti ve 40 yaşında neredeyse çocuğu var tırnağı acisa bebek gibi ilgilenir yani diyecegim o ki bunun eş kaybedip bunalimla ya da yorulmakla alakası yok..! Bence annenle konuş açık açık ,sana başka diger kardeslere başka davranmasinin mutlaka sebebi vardır ki sen daha 23 yaşındasın kucuksun ! Her ne olursa olsun bir evlat 70 yaşına da gelse anneye ihtiyacı vardır. .

Benim annemde eşini 13 sene önce kaybetti. O da bizi sarılıp öpmezdi ama özellikle bir ablama karşı çok hırçındı (ablamın kv görümcesi hep ablamı şikayet ederdi, sorun çoktu annemde de sorun çözme becerisi yoktu hiç ablamı kayırmazdı) Ben babam öldüğü yıl üniversiteye gittim neredeyse hiç arayıp sormadılar kendi dertlerine düştüler o kadar üzülüyordum ki yurdun ankesörlü telefonundan 30 kere evi arayıp rahatsız ettiğimi bilirim:( kadının zihninde çocuklarını sevme, dokunma, sarılma, zor günlerinde yanında olma gibi bişeyden eser yoktu. Ben her tatile gittiğimde güreştim, mıncıkladım altından girip üstünden çıktım. Diğer ablama karşı yaptıklarını da sürekli söyledik ona diğe kızkardeşimle, biz savunduk ablamı. Görsün nasıl sahip çıkılır evlat diye. Zamanla alıştı, bişey yapamayacak olsa bile söyleyin bana ben ona gününü gösteririm diyor mesela..biziml espri yarışına giriyor, sürekli eşimle esprili konuşmaya çalışıyor biz kardeşimle evde hep geyik geyik takıldığımız için. Hep söylüyorum benim 60 yaşındaki köylü annem bile bu kadar yol katetmişse başkaları neler yapmaz.

Konu sahibi umudunu kaybetme, beklentinin kendiliğinden gerçekleşmesini hiç bekleme. Yavaş yavaş ilmek ilmek anneni işlemeye bak, kardeşlerinden yardım al. Anne sevgisi gerçekten bi ihtiyaç yeri doldurulamaz. İstediğin bişey varsa çaba göstermeden elde edemezsin. Çabanı göster

3 yıl hamile kalmak için çabaladım.testler tedaviler ilaçlar 2 aşılama yaptırdım yine olmadı.sonunda allahım mucizevi bi şekilde bebeğimi verdi.şimdi hamileyim.2 kez düşük yaptım.bu hamileligimde de düşük tehlikesi var.annemin umrunda degilim.tek kız evladiyim.bu yaşadığım kötü günlerde hiç yanımda olmadı.şimdi mutluyum hamileyim yine yanımda değil.kapımı çalmaz aramaz sormaz.aç mıyım hasta mıyım hiç dert etmez kendine.yavrum kızım canım deyip elimi tutmaz.ilk zaman bi kaç defa geldi.sadece koltuğa uzandı tv izledi sonra çekti gitti.bi çorba bile yapmadı.aç mısın diye sormadı bile.çok yalnızım.sadece eşimin eline bakıyorum.o da ofluyor pufluyor surat yapıyor burnumdan getiriyor.insanın öz annesi bu kadar soğuk ve ilgisiz bi kadınsa insan düşünüyor haliyle; bu dünyada annem bile bana böyle davranirsa kim bana sıcacık ilgi şefkat merhamet gösterir ki.....

Back
X