ilgisiz doktor ve testler

unicornlupatik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2019
83
15
38
27
arkadaşlar ilk gebeliğim ve haliyle acemiyim tecrübesi olanlara sorum şu
daha 3-4 haftalık gebeyim betahcg çok az 150 civarlarında özel bir hastanede muayne oldum
bana sadece folitmidir folikmidir o tabletlerden verdi

ben genelde d vitamini eksik olan güneşe pek çıkmayan biriyim ne vitamin testi yaptı ne birşey
hadi 10 gün sonra git gel dedi
bu vitamin testleri ne zaman yapılacak ne eksik ne fazla ne zaman öğrenip ilgilenecek benimle
kafayı yemek üzereyim bu kadar ilgisiz doktor nasıl olur anlamıyorum
yada benmi çok aceleciyim vitamin testleri ne zaman yapılıyor lütfen beni aydınlatın
d vitamini eksik olan biri olarak çocuğuma birşey olsun istemiyorum

Vitamin ve demir haplarına 3. Ayda başlanır.
Şuan tam da yapılması gerekeni yapmış.
Kese daha görünmedi, kan değerlerinizin düzenli artışı şart.
Bunlar olmadan test yapılmaz keza 2li tarama testi de 11. hafta sıralarında yapılır.

Vitamin ve demir haplarına 3. Ayda başlanır.
Şuan tam da yapılması gerekeni yapmış.
Kese daha görünmedi, kan değerlerinizin düzenli artışı şart.
Bunlar olmadan test yapılmaz keza 2li tarama testi de 11. hafta sıralarında yapılır.
forumda bir kaç cevap okudum bazıları sağlık ocağında hemen vitamin testi yaptırmış
devit 3 d vitamini almaya başlamış folik asit almış felan

acaba dedim doktor ilgilenmiyormu? kafamda deli sorular!

forumda bir kaç cevap okudum bazıları sağlık ocağında hemen vitamin testi yaptırmış
devit 3 d vitamini almaya başlamış folik asit almış felan

acaba dedim doktor ilgilenmiyormu? kafamda deli sorular!
Hayır, 3. ayda başlar.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin de şuan doktorluk bir şey söz konusu da değil zaten.
Kese görünene, kalp atışı alana kadar en fazla bu yapılır.
Tarama testiyle beraber kan testleri alınır.
2 hamilelik yaşadım, ikisini de önce gelen özel hastanede ve konusunda aşırı titiz bir doktor takibinde yaptım.
Çevremde de bütün arkadaşlarım ya hamile ya doğurdu, süreç anlattığım gibi ilerliyor.
Öyle daha beta 100ken 1000 ken kimse test yapmaz.

Decavit multi vitamindir ve 3cu ayda başlanır ilk üç folik asit gerekir beyin gelişimi için önemli ayrıca beta değerin kese için düşük kese gördükten ve kalp atışı alındıktan sonra gerekli testler için sana bilgi verecek zaten bu kadar evham yapma

daha 3-4 haftalık gebeyim betahcg çok az 150 civarlarında özel bir hastanede muayne oldum

ben genelde d vitamini eksik olan güneşe pek çıkmayan biriyim ne vitamin testi yaptı ne birşey
bu vitamin testleri ne zaman yapılacak ne eksik ne fazla ne zaman öğrenip ilgilenecek benimle
yada benmi çok aceleciyim vitamin testleri ne zaman yapılıyor lütfen beni aydınlatın
Benim doktorum ilk 3 ay folik asit dışında birşey önerilmez. Bebek kendiliğinden gelişiyor zaten dedi. Vitamine 12. Haftada başlayacağını söyledi.

Merhaba benim doktorum ilk gebeliğimde folik asit hariç vitamin vermemişti.Gayet rahat bir hamilelik geçirdim.Değerlerim iyiydi ama.Şimdi ikinciye hamileyim bu doktorum keseyi görür görmez multivitamin verdi.Bir ay kadar kullandım.Sonra doktor değiştirdim.Yeni doktorum folik asit hariç gerek yok dedi.Çok halsizlik vardı bende testlerde değerlerim de düşük gelince multivitamine başladık.Her doktor farklı düşünüyor herhalde.

Cnm daha yeni gebesin belki sağlıklı bi gebelik bile değildir ki allah korusun..doktorlar gebelik netleşene kadar biraz uzaklar umut vermek istemiyorlar o yüzden ilgisiz gelmiş olablr..şuan sadce folik asit kullablrisn 3 aydan sonra takviler başlıyor..oda ihtiyacn varsa zaten....

-Gebeliğin öncesinde ve ilk 3 ayında iyi bir folik asit.
-Bazen bazı doktorlar 18. Hafta gibi D-Vit damla öneriyor.
-20den sonra demir verdiler.
-25i bitirdim, yeni bir doktora başladım, direkt tam kan, tam idrar testine girdim. Her vitaminden az az multivitamin verdi kullandığım demirime ek.

senin sürecinde en iyisi folikasit ve testlerini yaptırmak. Toksoplazma, rubella vs. Hepsini yaptır mutlaka.

Back
X