Öncelikle her işine koşmayı, ona odaklı yaşamayı hemen bırakın. Biraz kendi arkadaşlarınızla vakit geçirin. Buluşmak için bir süre aramayın. O ararsa siz arkadaşlarınızın yanına çağırın. Gelmez de sizi çağırırsa, sen bilirsin, sonra görüşürüz, gibi bir tavra girin, kalkıp gitmeyin. Bu sıra acil olarak meşguliyetler bulun kendinize. Onu hayatınızın odağından şöyle bir çekin. Aşkınızdan ölseniz bu sıra bunları hiç dillendirmeyin. Barıştığınız o gün mesela hemen akşamında siz aramamalıydınız bence. Bir süre uzak durun. Barıştık bitti, hadi eski hayatımıza dönelim olmasın. Bir süre siz aramayın. O aradığında hemen çok sıcak konuşmayın. İlişkideki dengeler düzelene kadar sıcak ve ilgili taraf siz olmayın. Tam olarak misilleme demiyorum, sadece bir süre sadece kendinize, kendi hayatınıza, kendi arkadaşlarınıza, kendi hobilerinize odaklanın diyorum. Sizi, deyim yerindeyse, yeniden tavlaması gerektiği hissine kapılsın. Adamı şöyle bir kenara çekin. Üzerine çok düşmüşsünüz, şimdi normale dönün, artık o biraz üzerinize düşmeli.
O sizi yakın arkadaş görmek konusunda söyledikleri de elbette ki çok çirkin. Bana da yakınlığınızı ilerletmek için söylemiş gibi geldi, aksi halde kendi içinde bu meseleyi halletmeye çalışır, halledemezse bitirirdi ilişkiyi. Bunu size neden söylüyor, siz ne yapabilirsiniz ki? Muhtemelen kendinizi suçlayıp istemediğiniz halde yakınlık derecenizi ilerleteceğinizi düşünüyordu, kanmamışsınız neyse ki ayrılalım demişsiniz, gururunuzu hesap edememiş belli ki, sonra hemen çark etmiş. Olabilir, erkekler yokluyor bu konuyu, kendinizi suçlamayın, seksi olmaya çalışmayın, asla kendinizi arzulatmaya da çalışmayın, o oyuna gelmeyin, nasılsanız öyle devam edin o konuda. Ancak normal bakımınızı kendiniz için eksik etmeyin tabi ki. Cinselliği de siz ne zaman istiyorsanız o zaman yaşayın, iki tarafın gerçekten istemesi, hazır olması gerekiyor sonuçta, bu çok önemli. Evlilik beklentisinde olmadan yaşayabilecekseniz yaşayın onu da, hazır olmak demek ben bu adamla evlenirim demek değil, ben bu adamla kendi isteğimle - evlenecek olsak da olmasak da - birlikte olabilirim demek. Bu ikisini genç kadınlar bazen ayırt edemiyor, bu yüzden o konuda da uyarmak istedim.
Unutmayın ki erkek çaba göstermem gerekmiyor moduna geçtiği an istediği gibi davranmaya başlıyor, ilişkiden de uzaklaşıyor. Ona çaba göstereceği alanlar bırakın, gerekirse yaratın. Her an elinin altında, her an burnunun dibinde, her an telefonun ucunda, her istediği an istediği yerde olmayın.
Umarım aşarsınız