ilgisiz ilişkilerde yaşanan sorunlara öğretici karşı tepki örnekleri

duygu_yarar

Guru
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2009
12
0
286
İstanbul
arkadaşlar merhaba
ben evli değilim ama başarısız bir ilişki yaşadım.bu başlıkta eşlerinizle yaşadığınız ilgisizlik, birinin yanında istemediğiniz şeyler söylemesi, yemeklerinizi beğenmemesi, ailesinin yanında sizi hiç görmemesi, eve geç gelecekken hiç haber vermemesi vs konularda nasıl tepkiler verdiniz ve nasıl yola getirdiniz.yani sizden uzaklaşan eşinizle nasıl bir iletişim kurdunuz örneklerle anlatmanızı ve tecrübelerinizle bizleride aydınlatmanızı rica ediyorum.
örneğin;
1- hastasınız ve eşiniz sizi ne arıyor ne de ilgili davranıyor?ne yaptınız ya da ne yapardınız
2- ailesinin yanında hiç yüzünüze bile bakmıyor?
3- siz ilgili davranıyorsunuz o ise yine hiç bişey yapmayan ailesinden bahsediyor?
4- yemeklerinizi beğenmiyor
5- kıyafetlerinizi beğenmiyor oysaki etraftan iltifat alıyorsunzu
tecrübelerinizi bekliyorum. eminim bir çok kişide yaşanan sorunlardır.

Son düzenleme:
canım çok güzel bi konu yazmışsın cevap verilmemesine şaşırdım.

evli değilim sözlüm var,o bir hata yaptığında dırdır yaparak vazgeçiriyorum davranışından,istemediğim birşey istiyorsada mantıklı bir şekilde konuşuyorum,yada tehtid ediyorum gizlice

mesela geçenlerde facebook açmak istedi birine ulaşması gerektiği için,izin vermedim ama huyumdur,yalan söyleyip gizlemesin diyede açarsan aç,bunlar sana yol su elektrik olarak geri dönecektir dedim.

açtı,kızdım,ve uzun süredir içi içini yiiyor acaba ben gizlice açarmıyım intikam olsun diye.her defasında soruyor ağzımdan laf alıyor ndn açmıyosun,açmak istesen açarmısın vb...(facebooku bna yasakladı kesinlikle girmemi istemiyor kendiside yakında kapatacak)

girmem zaten o siteye de olan uykularına oldu,ruh sağlığına oldu.biraz içi içini yesin bakalım.

canım teşekkür ederim ama ben bu konuda yaşanan tecrübelerin herkese bişeyler katacağına inanıyorum ki ben bu konuda kendimi kitap okuyarak geliştirmeye çalışıyorum empati kurma, iletişim gibi ama yinede yaşanan gerçeklerin daha öğretici olacağını düşünüyorum.
seni çok iyi anlıyorum.ben böyle bir yöntemi denedim ama aynen şu karşılıkları aldım; çok konuşuyorsun duygu,beni tehditmi ediyosun falan gibi bi sürü şey.
BıLıYORUM HERKES FARKLI YAPIYA SAHıP OLABıLıR KıŞıDEN KıŞıYE YAKLAŞIM DEĞıŞıR DıYE DÜŞÜNENLER VARDIR AMA ARKADAŞLAR BAHSETTıĞıMıZ KıŞıLERıN HEPSı "ERKEK" DOLAYISIYLA HER NE KADAR FARKLI ALGILARI OLSADA ÖZ DE HEPSı AYNI CANLI BU YÜZDEN LÜTFEN TECRÜBELERıNıZı YAZIN.

1-hastaysam muhakak aramalı arayıp sormassa eve geldiğinde yüzüne bakmam içimede atmam hesap
sorarım (ama şimdiye kadar hep çok ilgili davranmıştır)
2-nişanlıyken bir kere telofon açtım cevap vermedi sonradan aradı annem abim vs akrabalar vardı ondan cevap veremedim dedi Bende eşime (ozaman nişanlıma) dedim ki ben kimim ? gizli birimiyim yasak birimiyim ailen herkes biliyor varlığımı öyleyse bende ailemden hiç kimsenin yanında seninle konuşmıyayım O'da hatasını anladı özür diledi bir dahada bu konuda problem yaşamadık
3-Ailesiyle arasına asla girmedim girmemde sadece dinlerim.
4-beğenir genelde. beğenmezse düzgün bir dille elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığımı söylerim
5- Kıyafet konusunda kendime çok fazla özgüvenim var.çevremdeki tüm insanlarda beğenmezse benim içime sinmişse hiç kimseyi dinlemez giyerim

deneyimlerin çok güzel emeru teşekkür ediyorum.

ben bir ilişki yaşadım ilk başlarda herşey çok güzelken yukarıda yazdığım herşey başıma geldi diyebilirim aslında yanlış yapmadığımı düşünüyordum ama şimdi muhakkak hatalarım vardır demek istiyorum göremesemde.
belki bi iletişim problemi vardı belki başka bişey ama sonunda feca bir şekilde zarar gördüm manevi olarak.
bazı ilişkiler başlangıçta iyiyken sonradan 180 derece değişip farklı bir boyut alabiliyor işte böyle bir durumda bir bayan olarak dişi kuş misali kötü giden bişeyleri değiştirmek için neler yapılabilir mesela?yukarıdaki konularla ilgili
varmı tecrübe artıran:)
inanıyorum kendimi geliştiricem bu konuda.

1.aramadıysa ben ararım hastayım ama sen bukadar ilgileniyosun benle falan derim ayrıca eve gelince de naz yaparım küserim.bikaç kez olmuştu bu artık yapmıyor.
2.evliliğimizin ilk zamanları çekiniyordu ailesinden oyüzden pek bakmıyodu bana.ama benim ailemin yanında çok ilgiliydi.bu yüzden çok tartıştık neyinim ben senin diye.haa değiştimi pek değil ama en azından çekindiği için öle davrandığını bildiğim için kızmıyorum .ki seninkide öle olabilir.
3.ben onunla ilgilenirken o başka şeylerden bahsederse tepemin tası atar.ailesne laf etmem yalnız ben napıyorum sen ned diyosun diye bi uyarırım.
4.yemeklerimi beğenmeme lüksü yok.ben çok sulugözlüyümdür evliliğimizin ilk aylarında beğenmeiğini söylediğinde başlardım ağlamaya ben okadar uğraştım emek ettim ama gene de beğenmedin diye.şimdi beğenmese de yer.her erkeğe de söyler karınızın yemeğini yiceniz beğenmedim demiceniz der.
5.etrafın zevki değil eşimin zevki ilgilendirir beni .onun istediği gibi giyinmeye çalışırım.ona danışırım kıyafet alırken

ya arkadaşlar ben çok şaşkınım kimse sorunlu ilişki yaşamıyor zannedersem.ya da kimse yaşadığı sorunu çözemiyor.

Arkadaşım paylaşımın az olmasının sebebi,
sizin maddeler halinde saydıklarınızın hepsi,
ayrı ayrı konu olarak açıldı,eğer arama yaparsanız
o konulardaki paylaşımları görebilirsiniz...
sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…