İlişkide cinselliğe bakış açısı

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
7.345
18.917
248
28
Hanımlar bu konuda çok kararsızım. Ben cinselliğin özgürce yaşanması gerektiğini hatta bunun tartışılmasını bile saçma bulan biriyim. Ama ülkemizde erkeklere hafif cilveli yaklaşsan bile aaa orospu galiba diye düşünüyorlar. Ya da “kullanılmış” oluyorsun. Yani 28 yaşında evlensem 28 yaşıma kadar hiçbir şey yaşamamam mı gerekecek? Belki büyük ya da sahil kenarı şehirlerde durum böyle olmayabilir ama benim yaşadığım şehirde yaşıtlarım bile böyle. Biraz modern giyimli gece dışarı çıkabilen biriysen dahi baskıya uğruyorsun. Daha önceki 2 ilişkimde bir şeyler yaşadım ilki yüzeyseldi ikincisi sevişme ve oraldi ama pişman gibiyim. Bu konuda ne düşünüyorsunuz

Pişman olacağınız şeyler yapmayın. Yapıyorsanız da arkasında durmayı bilin. Ders çıkarın. Ne diyelim. Ayrıca Orta Doğuda'yız. Bu bakış açısı bu sebeple benim açımdan anormal karşılanmıyor artık.

Pişman olacağınız şeyler yapmayın. Yapıyorsanız da arkasında durmayı bilin. Ders çıkarın. Ne diyelim. Ayrıca Orta Doğuda'yız. Bu bakış açısı bu sebeple benim açımdan anormal karşılanmıyor artık.
Pişmanlığım sadece karşı tarafın olgunluğundan yeteri kadar emin olmamamla alakalı

Seven iki insanın yakınlaşması bence gayet doğal ve masum. Seviyor ama arzulamıyorlarsa sıkıntı var demektir. Ancak malum yaşadığımız ülkede bu özgürlük sadece erkeklere verilmiş. Bu nedenle çok dikkatli olmak lazım. Madem yaşadığınız yerde insanlar çok baskıcı o zaman bu yakınlaşmalarda fazla ileri gitmeyin. Sonra üzülen siz olursunuz. Hemcinslerimiz bile bu konuda çok acımasız

Hanımlar bu konuda çok kararsızım. Ben cinselliğin özgürce yaşanması gerektiğini hatta bunun tartışılmasını bile saçma bulan biriyim. Ama ülkemizde erkeklere hafif cilveli yaklaşsan bile aaa orospu galiba diye düşünüyorlar. Ya da “kullanılmış” oluyorsun. Yani 28 yaşında evlensem 28 yaşıma kadar hiçbir şey yaşamamam mı gerekecek? Belki büyük ya da sahil kenarı şehirlerde durum böyle olmayabilir ama benim yaşadığım şehirde yaşıtlarım bile böyle. Biraz modern giyimli gece dışarı çıkabilen biriysen dahi baskıya uğruyorsun. Daha önceki 2 ilişkimde bir şeyler yaşadım ilki yüzeyseldi ikincisi sevişme ve oraldi ama pişman gibiyim. Bu konuda ne düşünüyorsunuz
Erkeklerin bakış açısına göre her durumda bir şeyler oluyorsunuz.

Hiç elini sürdürmez, "ben senin bildiğin kızlardan değilim" modunda olursanız kezban olabilirsiniz.
Azıcık öpsün, biraz da dokunsun ama o kadar derseniz "istemem yan cebime yapıyor, gösteriyor ama elletmiyor" olursunuz.
Yüzeysel bir şey yaşar, devamını getirmezseniz "bu da yollu ha neler de biliyor" olursunuz.
Sevişirseniz "o..pu" olursunuz.

Ee her koşulda bir şey oldunuz zaten.
Tam tersi, ilişkiden beklentisi sıfır fiziksel temas olan bir erkek için kezban değil doğru kız, cinsellikle beraber bir ilişki yürütmek isteyen adam için "ne istediğini bilen kadın" da olabilirsiniz.

O yüzden hayatınıza alacağınız erkeğin düşünce yapısına dikkat edin.

Sizin şehir zaten bence ayrı bir araştırma konusu. Herkes herkesle bir şeyler yapıyor, kimin eli kimin cebinde belli değil, Kavak Yelleri'nden hallice bir ortamınız var. O yüzden kendi çevreniz doğru bir örneklem değil bence.

Benim hiçbir erkek arkadaşım (normal arkadaş), flörtüm, sevgilim, kuzenim, sevgilisiyle sevişen bir kadına "o...pu" gözüyle bakmıyor. Çünkü biliyorlar ki bir kadının kendi isteğiyle sevgilisiyle sevişmesi son derece normal. Uzun süre beraber yaşayıp evlenen oldu, yıllarca sevgili olup evlenen çok oldu, hepsinin ilişkisinde de cinsellik var.

Sevgilimle sevişiyorum diye bana "o..pu" gözüyle bakacak adamın zaten benim çevremde yeri yoktur, sağdan sağdan gidebilir.

Bakın mesela birkaç ay önce bir adamla tanıştım. Bu konulara bakış açısı benden çok farklıydı. O adamla bir ilişkiye başlasam muhtemelen dediğiniz gözle bakacaktı bana.

Diğer yandan sevgililerimle bu konular çok doğal gelişti, ikimiz için de bu normal bir şeydi ve kimse başka gözle bakmadı.

Hayatınıza alacağınız adamların fikirleri sizinle örtüşüyor olmalı.

Her ne yapıyorsanız, ister sevişin ister sevişmeyin, bu sadece kendi kararınız olsun. Pişman olacağınızı düşündüğünüz hiçbir şeyi yapmak zorunda değilsiniz.

"Biraz modern giyimli gece dışarı çıkabilen biriysen dahi baskıya uğruyorsun" demişsiniz mesela, bu benim için hiç geçerli olmadı. Bu tamamen yaşadığınız yerle alakalı. Ki sizin yaşadığınız yer gerçekten değişik. Yani tabirimi bağışlayın ama millet tren yapmış gezerken gece çıkana mı baskı yapıyorlar?

İçinden nasıl geliyorsa öyle yap, davran derim.

Özellikle cinsel hayatım söz konusu oldu mu etrafımdaki insanların hakkımda düşündükleri inan ki umurumda olmuyor. İstediğim gibi, hoşuma gittiği gibi davranıyor, yaşıyorum.
İstedikleri gibi düşünebilirler. Beni ilgilendirmez ki hakkımda ne düşündükleri??

Oncelikle cinsellik sizin ve partnerinizle alakali bir durum kimsenin bilmesine gerek yok. Arkadaşlarınizla bu konuyu paylaşmayın bile. Benim çevremde hiç kimseye o... gözüyle bakilmiyor. Toplum baskisindan yaşça olgun kişilerde elbette var bu düşünce. Onların zamanı öyleymis durum size göre bakış acıniza göre değişir. Her zaman birlikte olmadığım kişiyle evlenmem dedm esimden önce baskalari da oldu. Nitekim bakire değildim eşimde biliyordu biz sorun etmedik lafı bile geçmedi . Bu asla dogrudur demiyorum dediğim gibi bakış açısı. Ben böyle düşünüyorum :halay: :halay::halay:

Bu tip konular bir tek bana mı saçmalık ötesi geliyor. Ne istersen ona göre yaşarsın hayatını. Bu insanın kendi seçimidir. Genel geçer değildir. Yetiştirmeye bile bakmaz. Sadece kişinin kendisine bakar. Tek söyleyeceğim şey; ne zaman kendi kararlarını verebilen bir birey olursanız o zaman yaşayın. Kendilerine de bizzat söyledim bakın zar diktirecek doktor arayan dolandırıcı dolu forum. Böylesi olacaksan yapma. Kararlarının arkasında durabilen biriysen, eleştirildiğinde yallah çekebilecek özgüvene sahipsen ve istiyorsan yap. Denklem bu kadar basit.

Back
X