- 22 Şubat 2019
- 264
- 729
- 103
- 27
- Konu Sahibi Hayattankopan
-
Farklı şekillerde gösteriyor diyim ben daha çok iltifat seni seviyorumlar falan beklerim normalde ama onda o yok sevgi gösterme şeklimiz farklıSenin ne hissettigin soyleyeceklerimizden daha önemli, değersiz hissediyorsan öyledir, hep çabalayan oluyorsan, karşı taraf cabalamiyorsa uğraşma.
Ayrıca duygularını açmıyor ketum diye kendini kandirma, bu ilişkide sevgi mi dileneceksin, birbirini seven insanlar bunu gösterir, neyin ketumluğuymus bu.?
O zaman kabullendiysen böyle devam, yapacak birşey yokFarklı şekillerde gösteriyor diyim ben daha çok iltifat seni seviyorumlar falan beklerim normalde ama onda o yok sevgi gösterme şeklimiz farklı
Yapmak istediklerimi yargılamaz ya da çok kıskanç karışan eden biri değil ama sanki tek kendi yaptıkları doğru gibi bir havası var. Yapı olarak baskın biriKüçümseniyor gibi hissetmenizin bir sebebi var mı ? Mesela beğenilerinize daha önce laf etti mi ? Ya da yargılıyor mu yapmak istediklerinizi ?
Yok hakaret etmedi bana küçümser gibi geldi ben abarttım heraldeEşim de benim izlediğim dizilere bazen laf eder,zaman kaybı der,umrumda mı hayır ben yine oturur izlerim.Yeri gelir bende onun maç yorumlarını izlerken zaman kaybı derim.Hakaret aşağılama yoksa bu tarz söylemler olur,eşler aynı şeyi sevecek aynı şeyi izleyecek diye bir kural yok ...
Küçümseyen bir adam pek çok işaret verir ,sadece dizi değil bir çok konuda eleştirir tepkileriyle küçük gördüğünü anlarsınız ....Yok hakaret etmedi bana küçümser gibi geldi ben abarttım heralde
Bi kere sevgi gösterme şekli farklı fln olmaz seviyorsa sevdiğini bilirsiniz,değersiz hissetmezsiniz değerli hissettirir zaten,bu tarz durumlar uyum ile ilgili sorunlardan dolayı ortaya çıkıyor,şöyleki hayatımdaki insan kalkıp bana lise düzeyinde film,dizi izletmek istese bende istemem yadırgarım çünki bu sürekli maruz kalacağım bir durum olacak ilişkimin sürekliliği varsa eğer,onun dışında sohbet ederken bana hitap etmeyen yada anlattığımı anlamayan yada dikkattini çekmeyen bir insan banada aykırı gelir,bunu sadece sevgiliniz için değil sizin içinde söylüyorum yanlış anlaşılma olmasın,ikiniz farklısınız demekki bu da bence inanılmaz bir sorun.Merhabalar 9 aylık bir ilişkim var erkek arkadaşım genelde planlar yapar benimle vakit geçirir. Çok baskıcı biri değil beni düşünür sağlıkla ilgili konularda vs ama sorun şu ki bazen kendimi küçümsenmiş gibi hissediyorum .
örnek olarak izlediğim diziye laf ediyor zamanını daha iyi şeyler yaparak geçirebilirsin diyor. Bir kere film izleyecektik benim bulmamı istedi buldum ama onu açmak istemedi ben laf edince açtı. Sanki benim fikirlerimi önemsemiyor gibi hissediyorum bazen. 1 aydır uzak mesafedeyiz her gğn konuşuyoruz onun da konu açtığı ilk mesajı attığı oluyor ama genelde çok konuşkan biri değil ben sürdürürim sohbeti. Bazen bunları da kafaya takıyorum ne yapmalıyım hissettiğim şeyler abartı mı? (Yapı olarak da duygularını çok açmayan ketum biri)
Şüphe var ise şüphe yoktur. Yani hisler yanılmaz. Hisleriniz her zaman doğruyu söyler. Bir ilişkide kendinizi değersiz hissediyorsanz, karşı tarafın sizi sevdiğinden emin değilseniz bu hisler doğrudur. Sevgi de değer de eğer var ise şüphe ettirmez. Beni acaba seviyor mu diye bir kere bile aklınıza bu şüphe gelmez. Karşınızdaki kişi hem sözleri, hem davranışları hem enerjisi ile size duygularını hissettirir. Hisleriniz bir ilişkide tek güveneceğiz şeydir. Eski eşimin beni sevdiğinden hiç emin değildim sürekli içimde bir şüphe vardı, acaba beni seviyor mu diye düşünüyordum. Ona defalarca beni seviyor musun dedim, o da seviyorum dedi. Sonradan anlaşıldı ki eski eşim beni hiç sevmiyormuş, yıllarca beni seviyor gibi rol yapmış. Hislerim ilk günden beri beni uyarmış, şimdi her konuda önce hislerimi referans alıyorum, hislerim bir şey diyorsa o şey doğru çıkıyor. Bir de bir erkeğin laflarına, sözlerine itimat etmeyin bence. Kadınlara duymak istediklerini söylüyorlar, önemli olan davranışları ile sözlerini destekliyor mu, o önemli. Her ilişkinin gidişatı davranışlarla belli olur.Merhabalar 9 aylık bir ilişkim var erkek arkadaşım genelde planlar yapar benimle vakit geçirir. Çok baskıcı biri değil beni düşünür sağlıkla ilgili konularda vs ama sorun şu ki bazen kendimi küçümsenmiş gibi hissediyorum .
örnek olarak izlediğim diziye laf ediyor zamanını daha iyi şeyler yaparak geçirebilirsin diyor. Bir kere film izleyecektik benim bulmamı istedi buldum ama onu açmak istemedi ben laf edince açtı. Sanki benim fikirlerimi önemsemiyor gibi hissediyorum bazen. 1 aydır uzak mesafedeyiz her gğn konuşuyoruz onun da konu açtığı ilk mesajı attığı oluyor ama genelde çok konuşkan biri değil ben sürdürürim sohbeti. Bazen bunları da kafaya takıyorum ne yapmalıyım hissettiğim şeyler abartı mı? (Yapı olarak da duygularını çok açmayan ketum biri)
Ay ne haddine izlediğiniz diziye laf etmek?!örnek olarak izlediğim diziye laf ediyor zamanını daha iyi şeyler yaparak geçirebilirsin diyor. Bir kere film izleyecektik benim bulmamı istedi buldum ama onu açmak istemedi ben laf edince açtı. Sanki benim fikirlerimi önemsemiyor gibi hissediyorum
Siz ne yaşıyorsunuz aynı evin içinde hiç konuşmamak gibi falan mı benzer şeyler yaşadığımızı düşündümUzun süredir iletişimsizlik yüzünden ben de değersizlik hissi yaşıyorum. Eşim evlenmeden önce de aşırı konuşkan biri değildi ama evliyken benim için bu denli sorun olacağını hiç düşünmemiştim. Ayrılmak için kesin bir sebep diyemem ama kendinizi iyice ölçüp "ben gerçekten bunu mu yaşamak istiyorum" ya da "bu değersizlik hissi beklenti farklılığından mı oluşuyor" diye kendinize sormanızı öneririm.
Tasdikletmek istemedim laf açılımca söylemiştim o da böyle bir tepki verdiŞüphe var ise şüphe yoktur. Yani hisler yanılmaz. Hisleriniz her zaman doğruyu söyler. Bir ilişkide kendinizi değersiz hissediyorsanz, karşı tarafın sizi sevdiğinden emin değilseniz bu hisler doğrudur. Sevgi de değer de eğer var ise şüphe ettirmez. Beni acaba seviyor mu diye bir kere bile aklınıza bu şüphe gelmez. Karşınızdaki kişi hem sözleri, hem davranışları hem enerjisi ile size duygularını hissettirir. Hisleriniz bir ilişkide tek güveneceğiz şeydir. Eski eşimin beni sevdiğinden hiç emin değildim sürekli içimde bir şüphe vardı, acaba beni seviyor mu diye düşünüyordum. Ona defalarca beni seviyor musun dedim, o da seviyorum dedi. Sonradan anlaşıldı ki eski eşim beni hiç sevmiyormuş, yıllarca beni seviyor gibi rol yapmış. Hislerim ilk günden beri beni uyarmış, şimdi her konuda önce hislerimi referans alıyorum, hislerim bir şey diyorsa o şey doğru çıkıyor. Bir de bir erkeğin laflarına, sözlerine itimat etmeyin bence. Kadınlara duymak istediklerini söylüyorlar, önemli olan davranışları ile sözlerini destekliyor mu, o önemli. Her ilişkinin gidişatı davranışlarla belli olur.
Her fikrinizi neden tasdikletme ihtiyacı duyuyorsunuz ki? Bir şeyi seviyorsanız, izliyorsanız bu sizin tercihinizdir. Sizin sınırınızı geçecek bir şey dediğinde: ''Fikrin için teşekkür ederim ama bu benim seyir zevkim. Kendi seyir zevkimle izlemek istediğim filmleri ben seçerim. '' diye kibarcı sınırı çekin. Bir de sürekli siz konuşacak konu bulmaya çalışmayın, bazen sessizlik güzel mesajlar içerir.
Evet, ben genellikle konuşmayı ve paylaşım yapmayı seven biriyim. Açıkçası her konuda da iyi kötü konuşabilecek yüzeysel bilgiye sahibimdir. Fakat ortak noktalarımız birbirinden epey uzak olduğu ve üstüne de eşimin sohbet için pek bir çabası olmadığı için giderek artan bir iletişimsizlik var. Bu sadece gündelik sohbetleri değil, tartışma gibi durumları da epey içine alıyor. Mesela bir konunun bana nasıl hissettirdiğini, bunu nasıl düzeltmemiz gerektiğini onunla konuşmak istiyorum fakat monolog kuruyorum. Açık iletişim kurmak isterken eşimden aldığım yanıtlar genelde "anladım." "özür dilerim." "dikkat ederim." gibi -bana göre- geçiştirme cümleleri oluyor. (Geçiştirme deme sebebim de aynı olumsuzlukları, konuşuyor olmama rağmen defalarca yaşıyor oluşumuz. Gerçekten anlasa ve özür dilese belki anlayış gösterebilirdim.) Sevgililik döneminde bu sebeplerden bir kere ayrılığımız olmuştu ama duygusal baktığım için bunu karşılıklı törpüleriz sanmıştım. Sandığım gibi olmuyor, aksine evliyken daha çok göze batıyormuş.Siz ne yaşıyorsunuz aynı evin içinde hiç konuşmamak gibi falan mı benzer şeyler yaşadığımızı düşündüm
Biraz bizim duruma benziyor biz de tartışınız genelde konuşuyor ama bi yerden sonra uzatmayalım diyip kestirip atıyor. Umarım sizin de sorununuz düzelirEvet, ben genellikle konuşmayı ve paylaşım yapmayı seven biriyim. Açıkçası her konuda da iyi kötü konuşabilecek yüzeysel bilgiye sahibimdir. Fakat ortak noktalarımız birbirinden epey uzak olduğu ve üstüne de eşimin sohbet için pek bir çabası olmadığı için giderek artan bir iletişimsizlik var. Bu sadece gündelik sohbetleri değil, tartışma gibi durumları da epey içine alıyor. Mesela bir konunun bana nasıl hissettirdiğini, bunu nasıl düzeltmemiz gerektiğini onunla konuşmak istiyorum fakat monolog kuruyorum. Açık iletişim kurmak isterken eşimden aldığım yanıtlar genelde "anladım." "özür dilerim." "dikkat ederim." gibi -bana göre- geçiştirme cümleleri oluyor. (Geçiştirme deme sebebim de aynı olumsuzlukları, konuşuyor olmama rağmen defalarca yaşıyor oluşumuz. Gerçekten anlasa ve özür dilese belki anlayış gösterebilirdim.) Sevgililik döneminde bu sebeplerden bir kere ayrılığımız olmuştu ama duygusal baktığım için bunu karşılıklı törpüleriz sanmıştım. Sandığım gibi olmuyor, aksine evliyken daha çok göze batıyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?