İlişkide değersizlik hissi

Fikirlerinin yok sayılması ve sürekli senin çabanla iletişimin sürmesi sağlıklı bir ilişki göstergesi değil.Bunları görmezden gelmek yerine açıkca dile getirmen gerkiyor.Hissettiklerin abartı değil, oldukça geçerli

Mühim olan senin hislerin ki kendin demişsin bu ilişki kendimi değersiz hissettiriyor diye.Yapılması gereken belli.

degersiz hissettigim iliskide kalmiyorum, gencim guzelim buna mi layigim diyorum:)
yerinde olsam bin kere ayrilirdim
herkes sevdiği insan hayatini daha guzel yasasin - ömrü bosa gitmesin diye caba gosterir. mesela benim nisanlim yasadigi küçük yer itibariyla ne tiyatro izlemis ne opera ne bale. ama hayati böyle estetik zevklerden uzak gecsin istemem, bir kere izlese sevecegine de inanıyorum. o yuzden yillardir nerede kalitesini kanitlamis bale bulurum hemen biletimi alirim, turkce bilmiyor bu yüzden ingilizce ustyazili festival tiyatrolarini, onun memleketinden turneye gelen tiyatrolari muzikalleri falan hep alirim, buna emek ve butce ayiririm. haliyle zaman icinde o da sıklikla oyuna giden biri oldu, o da oyun arastirir bilet alir oldu.
ama bunu senin sevgilinin yaptigi gibi kucumseyerek "ay ot gibi yasiyorsun" diyerek yapsam onu rencide etmekten baska birseye yaramazdi.
ya da burada sosyal hayati - arkadasi vs olmadigi icin onun sevecegi bir spor etkinligi buldum, tum ayrintilari öğrendim ona ilettim "pazar katilsana bence seversin bir sans ver" diye. katildi ve cok sevdi, 2 aydir her hafta gidiyor hatta bu spor dalının baska sehirlerde yarislari oluyor. biraz daha kondisyon kazansin onlara katılacak, sehir sehir yarısacak:)
yani benim bildigim sevdigin bir insanin hayatini guzellestirmenin yolu böyle olur. elestirmezsin, yonlendirir hatta eslik edersin, motivasyon verirsin severse devam eder.
Bu aralar hıc dızı, fılm ızlemıyorum. Kıtap dahı okumuyoru . sevgılım de sureklı elestırıyor. Vaktını guzel kullan, bır sey yapmıyorsun dıye. Ama bılıyorum kı keyfımden yapmıyorum. Benım kararlarım onemlı. Aşağılama hıssetmemen lazım.
vaktini guzel kullan , birsey yapmiyorsun, bunu mu seçtin vs.
o kim ve hayatini harika mi yasiyor?
ne sacma sapan bir adam
sirf eski sevgiliniz daha kötüydü diye boyle seyleri sineye cekmeyin bence - sizinle konusmaya bile usenen birine yol verin gitsin.
benim de vardi "cok sevdigim" kopamadigim mukemmeliyetci biri. hersey mukemmel olsun, ben mukemmel olayim isterdi. onun yuzunden mukemmel kelimesinden tiksindim. Alttan alta elestirir dururdu - ama tabii onun cigerini bildigim icin iyi niyetinden dediğini bilirdim.
mesela lens al lens al diye başımın etini yerdi ama kendi de taktığı ve hayatimi kolaylastiracagini bildigi icin. ya da ben neseyle gulerken "tel taktirsana" derdi🤣🤣 ama o da zamaninda tel taktirmis ve memnun kalmis, aslinda bundan soylerdi. ya da gunes hassasiyetim var cok cabuk yaniyorum her tatil zehir oluyor diye alarm kurardi , ben guneslenirken on dakikada bir bana "simdi dön" derdi🤣🤣 baska da bir kusuru yoktu ama sirf bu nedenle onu birakir yoluma bakardim hayatima yeni insanlar alir denerdim.
vs vs derken nisanlimla iliskiye basladim da şükür komple kurtuldum.
cok basit bir ornek vereyim, bu kisi benim bir yarismaya katilmam konusunda beni cesaretlendirmisti. yarisma degil de iste online birsey. videolarimi falan o paylasti ilgilendi. sonuçların aciklandigi gun sabah sayfayi yenile yenile baktim pekcok kisi varken (yuzden fazla) ben yoktum. aslinda hic bozulmadim çünkü cok eglendim katilmaktan onemli olan da bu. aksama dogru bu cocukla konustuk, benim videomu eklememelerine sinirlenmis "onlara mail atacağım nasil eklemezler" falan, sacma sapan konustu. keyifli bir etkinlik sanki ben basaramamisim, becerememisim gibi birseye evrildi ve kendimi kötü hissettim.
en iyisini yapıp yol verip hayatima baktım ve hayatimdaki insanla tanıştım. kendi nisanimda aradigim kolyeyi bulamayinca "amaaaan kim bakacak o telasta kolyeme, fotolar icime sinmezse sevgilim photoshoptan ekler" deme rahatligindayim. hakikaten de ne neden son saniyeye biraktin der, ne cok uymayan kolye taktigimi farkeder, ne en ufak bir elestiride bulunur. resimler icime sinmedi dersen ugrasir eder fotosoplar oyle cikartir.
büyük bir rahatlik. cidden sukrediyorum o yoldan döndüğüm için
sana da tavsiye ederim.
bu adam senin ne ev halini begenir ne anneligini, elestire elestire kendinden sogutur seni

her şeyi çok bilmesin manitan, ay bilmiş adam ne itici şeysin 🤬 Seni ya da sevdiğin şeyleri küçümseyen, kendini değersizleştiren / kötü hissettiren hiçbir yerde durma, çok adam var ama senden bir tane daha yok..

Back
X