İlişkide karşındakiyle temastan kaçınmak sevgi eksikliği midir?

yalnizkus_

Guru
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
766
693
303
Diğer
Merhaba arkadaşlar 24 yaşındayım yaklaşık bir yıllık bir ilişkim var aslında ilk ilişkim sayılır çünkü önceki birkaç ilişkim hep flört aşamasında/tanışma aşamasında doğru düzgün görüşüp konuşmadan bitmişti sebebi ise karşı cinsin sürekli ilgi bekleyip iletişim halinde olmak istemesi benim ise daha az telefonlaşıp mesajlara geç dönüş yapmam kendimle ailem ya da arkadaşlarımla daha yakın olmam. Neyse ki kendi karakterime uygun biriyle karşılaştım iletişimi, ilgisi rahatsız edici boyutta değil ama çok içten ve samimi yani demek istediğim; beni gerçekten sevdiğine inanıyorum ama kendi açımdan tereddütlüyüm.
Yolda yürürken elini omzuma atsa çok rahatsız olurum elini itelerim, saçlarımla, yüzümle temas etse hemen geri çekiliyorum daha önce de hiç karşı cinsle ilişki boyutunca bir temasım, yakınlaşmam olmadı ama sebebin bu olduğunu düşünmüyorum sonuçta her şeyin bir ilki vardır ama çok rahatsız oluyorum asla hoşuma gitmiyor. Beraber gezmekten, sohpet etmekten, bana olan ilgisinden keyif alıyorum ama iş temasa, yakınlaşmaya gelince ciddi boyutta isteksiz ve agresifim.
Sizce sebebi sevgi eksikliği mi ilişkiyi bitirmeli miyim?

Sizin ki arkadaşlik bence, yakin arkadaşlik yani sevgili degilsiniz sandiginiz gibi.
Hani bir insanin muhabbetini sevip, birlikte vakit gecirmeyi sevmek, kendisini sevmek bizi sevgili yapmaz. Bunlar arkadaslikta da olur.
Dedigim gibi bu kişiye aşik degilsiniz kesin ve net.

Belki başkalariyla denemelisiniz.

Sebebin sevgi eksikligi olup olmamasini biz bilemeyiz ki. Bunu ancak siz cevapliyabilirsiniz.
Ama bazi insanlar temasdan hoslanmazlar. Sadece sevgilinizin size dokunmasindan mi yoksa genel olarak insanlarin size temas etmeleri mi sizi rahatsiz ediyor ?

Bir sene iliski de beraber gezmekten sohbet etmekten sana olan ilgisinden hoşlanıp is yakın temasa geldiginde kendimi neden cekiyorum acaba sevgim az mı? Tarzi soru icin sence de uzun bir zaman dilimi degil mi?
Birşeyler yasamak heyecan katar aslinda insan sevdigi ile yakınlasmak ister doganin kanunu bu sonucta ..sevginin yetersizligi mi yoksa senin cinselliğe olan bir sorunun mu bunu en güzel sen yanıtlarsin.

Yani yeni olsanız anlarım da aradan bir yıl geçmiş şimdi neden bunu sorguluyorsunuz? Kaldı ki bence siz sevmiyorsunuz bunun temas sevmemekle alakası yok bana kalırsa.Bende temas aşırı sevmem ama sevgilim elini omzuma atarsa rahatsızda olmam kesinlikle.Eğer gerçekten sevseydiniz bunu düşünmek aklınıza bile gelmezdi.
Bu arada karşıdaki de sizin bu davranışlarınıza iyi dayanmış.Ben olsam bana bu şekilde davranılsa ayrılırım.Diyelim ki evlendiniz temas olmadan nasıl birlikte olacaksınız?

Merhaba arkadaşlar 24 yaşındayım yaklaşık bir yıllık bir ilişkim var aslında ilk ilişkim sayılır çünkü önceki birkaç ilişkim hep flört aşamasında/tanışma aşamasında doğru düzgün görüşüp konuşmadan bitmişti sebebi ise karşı cinsin sürekli ilgi bekleyip iletişim halinde olmak istemesi benim ise daha az telefonlaşıp mesajlara geç dönüş yapmam kendimle ailem ya da arkadaşlarımla daha yakın olmam. Neyse ki kendi karakterime uygun biriyle karşılaştım iletişimi, ilgisi rahatsız edici boyutta değil ama çok içten ve samimi yani demek istediğim; beni gerçekten sevdiğine inanıyorum ama kendi açımdan tereddütlüyüm.
Yolda yürürken elini omzuma atsa çok rahatsız olurum elini itelerim, saçlarımla, yüzümle temas etse hemen geri çekiliyorum daha önce de hiç karşı cinsle ilişki boyutunca bir temasım, yakınlaşmam olmadı ama sebebin bu olduğunu düşünmüyorum sonuçta her şeyin bir ilki vardır ama çok rahatsız oluyorum asla hoşuma gitmiyor. Beraber gezmekten, sohpet etmekten, bana olan ilgisinden keyif alıyorum ama iş temasa, yakınlaşmaya gelince ciddi boyutta isteksiz ve agresifim.
Aşık değilsiniz siz. Eşime aşık olmaya başladığım zaman eli elime değse nefesim kesilecek gibi olurdu.

El ele tutuşmanın verdiği en ufak teması verdiği huzur ve mutluluğu düşününce biraz garip bir durum

Hiç öpüşmüyor musunuz? Sevgiliden çok arkadaş gibisiniz. İnsan sevgilisine doğal olarak dokunmak ister dokunulmasından da hoşlanır diye düşünüyorum. Böyle olunca arkadaştan ne farkı var ki? Cinselliği geçtim saçının size değmesini bile sevmiyorsunuz.

Dokunmadığım adamın sokaktan geçen binlerce adamdan ne farkı olabilir ki ? Benim sohbetim iyidir herkesle sohbet edebilirim, paylaşacak ortak nokta bulabilirim. İnsanın kanı kaynar duramaz, yatağa atar demiyorum. Bi öper bi sıkar sarılır ısırır ne bileyim ya 😂

Benim ilk ilişkimi hatırlattınız. Üniversite ilk sınıftaydım, sizin gibi temastan kaçıyordum, utanıyordum, çekiniyordum. Sonra erkek arkadaşım bana dedi ki ben senin beni sevdiğini göremiyorum gösteremiyorsun, çok soğuksun sana ulaşamıyorum. Sonradan düşününce hak verdim. İnsan sevdiğine dokunmak ister. Siz daha da ilerletmişsiniz işi elini itiyorum yazmışsınız. Benim ilişkim 4 ay sürdü bu arada sinin olmuş koca bir sene. Sizin erkek arkadaşını sevip sevmediğinizi biz bilemeyiz bence. En iyi siz bilirsiniz. Gerekirse psikolojik destek alın derim ama normal bir durum değil kesinlikle bu tavırlarınız bence. Temas etmediğiniz birinin normal arkadaştan farkı yoktur

eğer yanınızdaki kişiyi gerçekten seviyor olsaydınız sizinle temas etmesinden rahatsız olmazdınız

Sizinki tamamen arkadaşlık. Arkadaşımla çok iyi muhabbet sohbet ederm, vakşt geçirmeyi severim ama teması asla sevmem. Dokunmasını istemem. Ama aiık olduğum sevdiğim biriyle el ele tutuşmak, sarılmak hoşuma gider aksine dokunmamasını garipserm.

Back
X