• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkide Sınıf Farkı

Benim ailem sevgilinizin ailesine yakın aile.hepsi okumuş vs.eşimin ailesinde ilk okuyan jenerasyon eşim. And.insanı ailem eşimden dolayı onay verdi.ama evlenince biraz bu sınıf farkını yaşadım. Ama yapacak birşey yok.tecrübeyle öğrendim. Belki ailelerin denk olması daha mutlu bi evlilik diyebilirim

Merhaba sevgili kadınlar,

Benimkine benzer bir endişe yaşamış hemcinslerimin deneyimleri ve tavsiyelerine ihtiyacım var. Lütfen sorunumu tırt bulup dalga geçmeyin, vallahi ciddili soruyorum. :)

Birkaç aydır biriyle beraberim. Henüz ilişkimiz yeni, ama ona çok ısındım. Çok iyi anlaşıyoruz, sanırım epey de hoşlanıyorum. :) İlişkimiz de yavaştan ciddileşiyor gibi. Yaşlarımız yakın, mesleğimiz aynı. Buraya kadar her şey harika, ama iş hakikaten ciddileşirse diye ara ara düşündüğümde beni endişelendiren konu şu: çocuğun ailesi aşırı varlıklı bir aile. Öyle böyle değil. Annesi ve babası profesör, herkes Amerika'da Avrupa'da okumuş, aile vali, kaymakam, hakim savcıdan falan geçilmiyor. Asilzade ailesi mübarek! Bizde ise herkes işçi, ailenin üniversite okuyan ilk jenerasyonu benim ve benden sonrakiler. Adını Feriha koydum vakası gibi bir şey oldu resmen ya, dizi yalan değilmiş... :))

Yani diyeceğim o ki, buna benzer bir sınıfsal farklılıkla ciddi ilişki yürüten, veya evlenen arkadaşlar var mı aramızda? Nolur "aşk her şeyi çözer, seviyorsan gerisi boş" demeyin :) Muhakkak sevgi pek çok şeyi çözer de, ben buradan çıkabilecek sorunları, bu tarz olayları deneyimleyenlerin varsa yaşanmışlıklarını ve atlattıkları zorlukları duymak ve üzerine düşünmek istiyorum. Yanıtlarınız için şimdiden çook teşekkür ederim!

Dayanışmayla.

Sınıf farkı ciddi kültürel farklılıklar içermiyorsa sorun olmayabilir.

Sınıf farkı insanın kalbinde başlar mevki makam sınıf farkı yaratmaz.eğer bi insan geldiği mevkiye emek vererek geldiyse azıcık bile kibir göremezsiniz. Nice yüksek makamlı olup cimri görgüsüz insanlara tepeden bakan kişiler var. Önemli olan hoşgörü alçak gönüllülük ve görgü. Orta halli bi aile düşünün misafiri seven eli açık hoşgörülü birde makam sahibi insanlara tepeden bakan cimri ikram sevmez bencil bi aile düşünün hangisi daha zengin?

Sevgilimin baba tarafı avukat mühendis eczacı vs.. dolu.. benim ailemde de ilk okuyan jenerasyon ben ve kuzenlerim.. Bende başta bu kültür farkını çok düşünmüştüm. E bi de maddiyat var. Aşırı zengin olmasalar da aylık evlerine 15-20 bin tl arası giriyordur. Ben olmaz ya bu iş diye başlarda çok düşündüm. Ama baktım bizden farklı değil yaşantıları,kültürleri,hayat görüşleri.. Sevgilim ile neredeyse aynı harçlığı alıyorduk. Ailesiyle de tanıştım. Hepsi çok mütevazi yasayan insanlar. 3 senedir hiç bir sorun yok çok şükür. Hatta şimdi ben çalışıyorum sevgilim hala okuyor çoğu yemeği ben ismarliyorum :)

Eğitimli insani nerden tanırım biliyo musun.. kendini "bir şey" zannetmemesinden. Çünkü eğitimli insan ne kadar çok şey bilmediğinin farkındadır.. ve cahil ne bilmediğini bile bilmediğinden kendini bilge sanar.

Demem o ki eğer eğitimden gerekeni almışlarsa o aileden hiç korkmayın. Terbiye onların paçalarından akar. Daime estagfurullah derler.

Ama aksi durumda uzak dur.

Bi de burda hep aksini gördük. Benim ailem zengin de işte efendime söyleyeyim sevdiğim adamın ailesi çok varoş. Ben takmıyorum ama sizce bu is olur mu diye soruluyordu hep. Ilk kez aksini görüyorum.

Sen bence eğitimden gerekeni almışsın. Allah sayılarınızı arttırsın inşallah .

Ailesiyle tanış once sana karsi olan tavirlarindan nasil insanlar oldugunu anlarsın. Eger tepeden bakan bir havalari varsa anla ki ailene de aynisinj yapacaklar . Evlendikten sonra en ufak bir sorunda ezmeye de calisabilirler. Mesela benim esimin ailesi sonradan gormeler ve surekli kendilerini overler butun insanlara tepeden bakarlar kimseyi begenmezler, calisanlari ve iscileri surekli ezmeye calisirlar , dusuk gelirli insanlar onlar icin ikinci sinif insandır. Insallah sizinkiler oyle degildir diyorum.

Burda en son böyle bir konu okuduğumda sonrasında adam evli çıkmıştı.
Sınıfsal farklılığı bilmem ama buna dikkat edin derim.

Problem olmasi ihtimali ile olmamasi ihtimali inanin eşit. Acele etmeyin, daha yakından tanimaya çalışın. Kendi ailenizi ve yaşam sartlarinzii açık acik anlatin her fırsatta. Ve ondan da anlatmasini isteyin.
Zaman herseyi gösterir zaten. Ama emin olmadan ciddi bir adım atmayın.
Dilerim herşey gonlunuzce olur.

Benimkine benzer bir endişe yaşamış hemcinslerimin deneyimleri ve tavsiyelerine ihtiyacım var. Lütfen sorunumu tırt bulup dalga geçmeyin, vallahi ciddili soruyorum. :)

Birkaç aydır biriyle beraberim. Henüz ilişkimiz yeni, ama ona çok ısındım. Çok iyi anlaşıyoruz, sanırım epey de hoşlanıyorum. :) İlişkimiz de yavaştan ciddileşiyor gibi. Yaşlarımız yakın, mesleğimiz aynı. Buraya kadar her şey harika, ama iş hakikaten ciddileşirse diye ara ara düşündüğümde beni endişelendiren konu şu: çocuğun ailesi aşırı varlıklı bir aile. Öyle böyle değil. Annesi ve babası profesör, herkes Amerika'da Avrupa'da okumuş, aile vali, kaymakam, hakim savcıdan falan geçilmiyor. Asilzade ailesi mübarek! Bizde ise herkes işçi, ailenin üniversite okuyan ilk jenerasyonu benim ve benden sonrakiler. Adını Feriha koydum vakası gibi bir şey oldu resmen ya, dizi yalan değilmiş... :))

Yani diyeceğim o ki, buna benzer bir sınıfsal farklılıkla ciddi ilişki yürüten, veya evlenen arkadaşlar var mı aramızda? Nolur "aşk her şeyi çözer, seviyorsan gerisi boş" demeyin :) Muhakkak sevgi pek çok şeyi çözer de, ben buradan çıkabilecek sorunları, bu tarz olayları deneyimleyenlerin varsa yaşanmışlıklarını ve atlattıkları zorlukları duymak ve üzerine düşünmek istiyorum. Yanıtlarınız için şimdiden çook teşekkür ederim!

Dayanışmayla.

Insanların içine girmeyince kimin ne olduğunu bilemezsin. Bence en doğrusu güzel gunlerin tadını çıkar. Is ciddilesipte söz nişan olaylarına girdiğiniz de ak koyun kara koyun zaten belli olur. Devam edip etmeyeceğine o zaman karar verirsin.

Benim sülalemde rahmetli babaannem bile öğretmen, ondan sonraki tüm jenerasyon en düşük Üni mezunudur.
Eşimin anne babası ilkokul, kendi jenerasyonu ancak üni okuyor, meslekleri var.
Ha bir fark, eğitimleri yok ama durumları iyi.
Bildiğiniz anadolulu insanlar.
Hanımlar ev iş çocuk, erkekler para getirmece çay çekirdek.
Annem ise zamanında ülkeye girmesi yasak iken, tee nerelerden kendine kot getirten, alışverişe büyük şehirlere giden, olduğu yerde tanınan bir ailenin kızı.
O babamla evlenmiş, dengi değil.
Ben eşimle evlendim, dengim değil.

Dayanışmayla.
Varlıklı ve eğitimli bir aile olduklarına göre "sonradan görme görgüsüzler"den değillerdir. Bu sebeple de insanları ayrıştıracaklarını sanmam. Evet belki aileler arasında çok sohbet edilecek konu bulunamayabilir ama hiç birimiz evde atomu parçalamıyoruz, elbet ortak bir noktada buluşulur.

Sırf şu konuyu açmış olmanız bile ailenizin size ne kadar iyi bir terbiye verdiğinin göstergesidir. Ellerinden öperim büyüklerinizin.

İşçi olmak suç değil ki. Kimse ailesini seçemez..İnsanlar da kendi seçimleri olmayan hiç bir şeyle yargılanmamalıdır.

Not: Benim ailem ile eşimin ailesi arasında da ciddi anlamda kültür farklılığı vardı. Maddi olarak çok fark olmasa da eğitim olarak uçurumdu diyebiliriz. (eşimin ailesinde tek üni okuyan eşim, o kadar diyeyim. Benim sülalede ise kolejde okumayan yok) Orta yol bir şekilde bulundu. Babalar zaten konuşacak bir konu buldular (en kötü memleketi kurtardılar), anneler ise biraz daha zor iletişim kurabilseler de sorun yaşamadılar.

Benim sülalemde rahmetli babaannem bile öğretmen, ondan sonraki tüm jenerasyon en düşük Üni mezunudur.
Eşimin anne babası ilkokul, kendi jenerasyonu ancak üni okuyor, meslekleri var.
Ha bir fark, eğitimleri yok ama durumları iyi.
Bildiğiniz anadolulu insanlar.
Hanımlar ev iş çocuk, erkekler para getirmece çay çekirdek.
Annem ise zamanında ülkeye girmesi yasak iken, tee nerelerden kendine kot getirten, alışverişe büyük şehirlere giden, olduğu yerde tanınan bir ailenin kızı.
O babamla evlenmiş, dengi değil.
Ben eşimle evlendim, dengim değil.
Kizlar annelerinin kaderini yasarmis.. derler

Bazi seylerin denk olmasi onemli aslinda.. layikiyla gorevini biliyosa iki tarafta.

Maddi durum desem.. ee bi taraf cimriyse esit olmsnin manasida olmuyo diger tarafa biniyo yuk.
Egitimde ise adam okumustur vs ama kisilik yoktur. Doktor olmussun ama adam olamamissin derler. Kisilik satin alinabilecek birsey degildir.
Ha adam fakirdir sonradan parayi gorur, tam sobradan gorme olur.. o da ayni sey.

Denklik diyozda.. huy olarak evde beraber yetstigimiz kardesimizle bile cok farkli olabiliyoruz ... egitimlerimiz farkli oluyo. Elin ogluyla yuzde yuz hayatta uyusma olmaz. Illa farkliliklar olacak

Bizde farklı bir gelenek var.
Annem babamdan 2,5 yaş büyük
Gelin kardeşimden 2,5 yaş büyük :KK70:

Ya bizim erkekler olgun kadın seviyor, ya kadınlar çıtır erkek. Bilemedim şimdi. Arayıp sorsam mı bi hangisi acep diye :KK70:
Haha denk gelince geliyo demekki:) 2,5 yas cok fark degil genede:))

• Beğen
Reactions: csi
Back
X