• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkiden kaçınma ve boşanma

aylin99

Guru
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2010
24
3
286
Bursa
Merhaba ben ilişkiden kacinmasindan ve çocuk istememesinden dolayı eşimden boşanmak istiyorum biz 7 yıllık evliyiz ve 5 yıldır eşimin istememesinden dolayı cinsel ilişki yok aramızda. Benim bunu mahkemede ispat etmem gerekir mi yoksa beyanim yeterli mi? Eşim ayrılmak istemiyor bunu reddederse nasil ispatlayabilirim? Şimdiden teşekkürler.

Ispatlamak zorunda değilsin.

Yargıtay kararlarına göre; sağlık açısından cinsel ilişkiye girmesinde bir sakınca olmayan fakat uzun bir süre cinsel ilişkiye girmeyi reddeden eş kusurludur ve boşanma sebebi olarak bu durum öne sürülebilmektedir. Ancak; her dosyanın sebepleri kendi koşullarında değerlendirilecektir. Örneğin; eşinin bulaşıcı cinsel hastalık taşıması durumunda cinsel ilişkiye korunmadan girmekten kaçınmak gerçekte cinsel ilişki kurmaktan kaçınmak anlamına gelmeyecektir.

Evliliklerde, cinsellikle ilgili bir sorun yaşanması ve çözüm aranmaması evlilik birliğini temelinden sarsar. Evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyle boşanma davası açabilirsin.

Ayrıca, davanla birlikte maddi ve manevi tazminat ve nafaka talep edebilirsin.

Ama varsayalım ki öyle bir ıspatlama zorunluluğu var, bunu doktorunla halledebilirsin.

Ispatlamak zorunda değilsin.

Yargıtay kararlarına göre; sağlık açısından cinsel ilişkiye girmesinde bir sakınca olmayan fakat uzun bir süre cinsel ilişkiye girmeyi reddeden eş kusurludur ve boşanma sebebi olarak bu durum öne sürülebilmektedir. Ancak; her dosyanın sebepleri kendi koşullarında değerlendirilecektir. Örneğin; eşinin bulaşıcı cinsel hastalık taşıması durumunda cinsel ilişkiye korunmadan girmekten kaçınmak gerçekte cinsel ilişki kurmaktan kaçınmak anlamına gelmeyecektir.

Evliliklerde, cinsellikle ilgili bir sorun yaşanması ve çözüm aranmaması evlilik birliğini temelinden sarsar. Evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyle boşanma davası açabilirsin.

Ayrıca, davanla birlikte maddi ve manevi tazminat ve nafaka talep edebilirsin.

Ama varsayalım ki öyle bir ıspatlama zorunluluğu var, bunu doktorunla halledebilirsin.
Cevabınız için teşekkür ederim doktor muayenesinde bu durumun anlasilamayacagini duydum o yüzden sormak istedim tekrar teşekkürler

Benim bir doktorum vardı, Yurtdışında şuan, bana şey demişti;

Biz yemin ettik hastalarımızı kurtarmak için.
Hangi durumda olursa olsun.

Yıllar önce muayene etmeden bakire diye bir rapor da hazırlamıştı bana (bakire olduğum halde). Belki sen de öyle birine denk gelirsin :)

Benim bir doktorum vardı, Yurtdışında şuan, bana şey demişti;

Biz yemin ettik hastalarımızı kurtarmak için.
Hangi durumda olursa olsun.

Yıllar önce muayene etmeden bakire diye bir rapor da hazırlamıştı bana (bakire olduğum halde). Belki sen de öyle birine denk gelirsin :)
Evet inşallah denk gelirim çok sıkıntılı zamanlar bir an önce biter inşallah hayırlısıyla teşekkürler

Back
X