• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkilerde bilgi paylaşımı

laytralaylom

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2020
142
243
103
Merhaba hanımlar,

Eşinizle her türlü konuyu konuşur musunuz? Onun da sizinle konuşmasını ister misiniz? Yoksa bazı konular sizde ve onda ayrı mı kalır? Ne tür konular konuşmazsınız?

Gündelik hayat içinde sorduğunuz çok da özel olmayan sorulara cevap vermediği durumlarda tepkiniz ne oluyor? Paylaşmanı istiyorum deyince, istemiyorum, ne konuşacağıma ben karar veririm, zaten gerekenleri biliyorsun şeklinde bir dönüş alsanız ne yaparsınız?

Geçmişte ailesi ile ilgili konuda bir soru sorduysanız ve aldığınız yanıt konusunda aylar sonra yalan söylediğini farketseniz tepkiniz ne olur?

Bir arkadaşımın başına geldi de ondan soruyorum. 🤪

kimse kimseye hayatinin her ayrintisini anlatmak zorunda degil ne cocuguna ne babasina ne eşine
herkesin kendine kalmasini istedigi bilgiler olabilir. bazen benim de oluyor, "bosver" diyorum geciyor. benim "bosver"imin ustune soru falan sorulursa israr edilirse sinirlenirim çünkü olay haline getirmeye gerek yok yani. bosver diyorsam bosver de olay büyümesin.
neyse ki hayatima giren tüm insanlar ve nisanlim bu konuda cok saygilidir sinirlarima. zaten olmayanla ayni yolda yürüyemem.
benim sorularima "bosver" dendigi olmadi sadece bazen nisanlim anlamazliktan/ duymazliktan geliyor - bilerek konuyu ceviriyor. ben mesaji alip kapatıyorum cenemi

Merhaba hanımlar,

Eşinizle her türlü konuyu konuşur musunuz? Onun da sizinle konuşmasını ister misiniz? Yoksa bazı konular sizde ve onda ayrı mı kalır? Ne tür konular konuşmazsınız?

Gündelik hayat içinde sorduğunuz çok da özel olmayan sorulara cevap vermediği durumlarda tepkiniz ne oluyor? Paylaşmanı istiyorum deyince, istemiyorum, ne konuşacağıma ben karar veririm, zaten gerekenleri biliyorsun şeklinde bir dönüş alsanız ne yaparsınız?

Geçmişte ailesi ile ilgili konuda bir soru sorduysanız ve aldığınız yanıt konusunda aylar sonra yalan söylediğini farketseniz tepkiniz ne olur?

Çok da özel bir konu olmadığı halde ne kadar gıcık cevaplar vermiş. Konuşma tarzı hiç hoş değil. Hep böyle gıcık bir adam mıdır

ben birikimimi saklarım 😂 annem her zaman kocanın bilmediği paran olsun derdi cünkü 😂

onun dısında evde rüzgar esse arar söylerim 😂 o, işi ile ilgili seyleri anlatmaz. sormam da zaten.

sorarsam anlatır. ailesiyle ilgili de her seyi anlatır. yalan söylediğini hiç yakalamadım ama yakalasam konuya göre değişir. nasıl bir yalan söylemiş? mesela ben de bazen ailemle ilgili durumları farklı anlatırım. hani aileme karşı farklı düsüncesi olmasın diye ama bunlar öyle çok büyük, ciddi durumlar değil.

Şu hayatta ögrendiğim en önemli şeylerden biri anan, baban, kardeşin bile senin dertleşmek adı altında konuştuğun başına gelen kötü olaylari gün gelip çok güzel yüzüne vuruyor.
Benim burada olmamin sebebi yarın tekrar yüz yüze gelecegim insana derdimi açıp eine koz vermektense, burda hic tanımadığım insanlara anlatıp rahatlamak fikir almak.
Büyük sorunlarımı hiç kimseye anlatmamayı öğrendim,sizde ögrenin bence ne anlatın ne dinleyin.

Herseyimizi anlatmak zorunda değiliz, gereken vakti gelince konuşulur ya da kapatır geçeriz. Bunun dışında bilgi paylasimi değilde dedikodu diyelim, en iyi eşle yapılır, her ayrıntısıyla konuşuruz 😂😂

Bende önceden eşime her şeyi anlatırdım. Şimdi gerekli gördüğümü anlatıyorum. Bazı nedenlerden dolayı aile içi konularima çok girdi, şimdi çıkaramıyorum.

Bir de eşim insanları çok eleştirir. Geç te olsa bir farkındalık kazandım. O benim ailemi eleştirir mesela, ama ben onun ailesini elestiremem hemen savunmaya geçer.

Merhaba hanımlar,

Valla biz heeeeer şeyi konuşuruz. Birbirimize anlatıyor bazen çok cıvıkca oluyor ama aramızda gizlimiz saklımız olmuyor.
Yalan yalandır büyüğü küçüğü veya geçmişte söylemiş olduğu benim için bişeyi değiştirmez.
Güvenim sarsılır.

Bilmesi gereken herşeyi bilir bilmem gereken herseyi bilirim . Ailesi hakkında duyduklarımı sorgulamam çünkü oturup birbirimize ailelerimizin lafını etmeyiz sadece eşimle değil hiç kimseyle duyduklarımı oturup sorgularca onun ailesının muhabbetini etmem (benı ilgilendiren bişey yoksa varsa da direk konunun bana dönen yanıyla muhattab olurum )

ailemin derdi yada yardıma ihtiyacı olup eşimden yardım isteyecekse de benı değil eşimi ararlar beni aracı etmezler eşim kendı cevabını kendını verir eşim duysun istemezlerse beni ararlar eee o zamanda eşim duymaz zaten :)

onun ailesi içinde aynı şekilde onu arayan olsa bile eşimi arayın onun adına konuşamam der geçer .

Dipnot geçmek istiyorum eşiniz kız kardeşi ile dertleşebilir erkek kardeşiyle dertleşebilir annesiyle dertleşebilir bunların hepsini size anlatmak zorunda değil çok büyük meblağlar olmadığı taktirde birbirlerinin yaralarını saraabilirler açıklarını kapatabilirler sizin gelecegınızı bugününüzü etkilemeyecek mıktarlar değilse tabi . bunları duymak zorunda değilsiniz anlatırsa ayrı tabi 😊 her şeyden kastınız ne bilmiyorum ama oturup da gün içi muhabbetleride durup durup döndürmeyiz . Hayatımıza hiçbir faydası olmayacak yeni şeyler eklemeyecek ya da hayatımızda bir şeyleri değiştirmeyecek gereksiz bilgileri birbirimize aktarmayız boşyere kafalarımızın içini doldurmayız yani.

Çok ailevi konuların paylaşılmaması taraftarıyım. Babamdan biliyorum rahmetli annemle tartıştığında bazen ailesinden vururdu. Tabii herkes bir değil yüzünüze vurmayacak insanlarda vardır şu konuda haklısın biraz gıcık cevaplar vermiş.

Merhaba hanımlar,

Arkadaşınız çok gıcık, dedikodu için laf arayan, adamı yalan söylemeye mecbur bırakan, evlerden ırak kadın modeli.

sınırlar cızılmelı, her seyı anlatırsan onune bır gun surerler. Annen de kocan da arkadasın da bazen suya dağa taşa anlatmak daha hayırlıdır

Merhaba hanımlar,

Eşim ailesiyle ilgili sadece güzel olan şeyleri anlatıyor olumsuzlukları anlatmıyor.Ben anlatıyordum gevşek ağzımla.Ama akıllandırdı beni.Artık hiçbişey anlatmıyorum.Başka konularda da ağzımı açtığımda dedikodu yapma diyor.Yaptığım dedikodu değil belki biraz iç dökme.Dedikodu seven biri değilim zaten.

Yani bence bu şu demek değil ‘herkes güvenilmezdir’. Yani bu değil tabi ki sağlıklı güven duygusuna da ihtiyaç var. Zaten sürekli güvensiz yaşayan insanlar paranoyak oluyor. İnsanoğlunun tabiatını bilmek ve oyunu kuralına göre oynamak lazım. İnsanın doğası bu yani günün sonunda hep kendini öncelemesi. Birine yumuşak karnınızı gösterirseniz ilk oradan vurabilir. Göstermeyin vurulma riskini sıfıra indirin.
Bence eşle bile belli bir mesafe hep olmalı. Sağlıklı olan her ilişkide anne de dahil olmak üzere hep bi miktar mesafe olmalı hayatta. Çünkü dünyaya geldik gitmeye bize en yakın olan sadece yaradan.

Back
X