İlişkimde Pek Mutlu Değilim

Takım konusunda erkek arkadaşımla tam zıttız. Ve ikimizde düşman takımların koyu taraftarıyız. :KK45: Ona rağmen bu konuda bile iletişimimiz oldukça iyi. Demek istediğim zıt bile olunsa o durumla veya konuyla ilgili verilen tepkiler, girilen iletişim önemli oluyor. Sizin de durum biraz o olmuş özellikle espri konusunda. Yani orta yollu iletişimi bulamamışsınız.
Bir de ben çok aynı olan insanların bir yerden sonra sorun yaşadığına inanıyorum. Naçizane düşüncem tabii. Sizi rahatsız ediyor mu bu kadar aynı olmak, yoksa sadece bazen anlaşılamamak mı üzüyor?
Aynı olmak aslında büyük bir sorun değil ama bir yerden sonra gerçekten rahatsız edici olmaya başlıyor. Birlikte gülüp ağlamak çok güzel ama bu ilişkinin dinamizmini düşürüyor bence. Çiftlerde alfa ve beta olayı var ya hani, işte ikimizde ya aynı anda alfa oluyoruz ya da aynı anda beta oluyoruz. Oysa birinin alfa diğerinin beta olması gerektiğini düşünüyorum. Böylece biri üzülürken diğeri onu güldürür, teselli eder. Ama iki taraf da aynı anda üzgünse iki taraf da kendi derdinden ötekinin derdine fırsat bulamaz. Tabi bu söylediklerim olumsuz duygular için daha çok geçerli. Çünkü iki tarafın da morali yerindeyse mutluluk x2 oluyor bu sefer Hoppa

Takım konusu ironiydi efendim zaten tuttuğumuz takım şarkıda da dendiği gibi güldürmüyor ağlatmıyor eskisi gibi.. :olamaz: Benim için önemli olan şey aynı veya uyumlu olması demek değil. Aynı şeylerden hoşlanmasak da olur ama öyle değiliz işte. Evet, aynı takımı tutuyoruz, aynı şeylere gülüp aynı şeylere üzülüyoruz. Bu kadar 'aynı' olduğumuz için de sorunlar yaşıyoruz. Demek istediğim pek anlaşılmıyor sanırım:KK64:Şunu da ekleyim o halde, (astrolojiye inanır mısınız bilmem ama ben inanıyorum) burçlarımızdan yükselenimize kadar aynı olması da durumu bu hale getiriyor. İkimizde de inatçılık mı desem, gelenekten-alışmışlıktan kopamamak mı desem bilmiyorum o sorun var. Bir diğer deyişle huylu huyundan vazgeçmiyor. Ve bu da bizi yine başa götürüyor -> Bu kadar 'aynı' olduğumuz için de sorunlar yaşıyoruz. Ne o değişiyor ne de ben. İkimiz de elimizden geleni yapıyoruz bunu biliyorum, ama bana tam anlamıyla yetmiyor.

Cocuk bence senin ne istedigini tam anlayamamis olabilir cunku ben bile 2 kere okudum ama anlayamadim😂

Ayni olduğunuz konular uyum tamam o cepte
Geriye mizah anlayislariniz kaliyor bu da seni rahatsız ediyor di mi?
Mizah anlayisi sonradan kolay kolay degisecek seyler degil bizi biz yapan seyler yaslariniz ufak ama ileride daha fazla birbirinize alisacaksiniz ve bazi seyler aliskanliha dondukce hic degistirilemiyor

Ama sen sonucta durumdan da memnunsun bir çok konuda

Ben galiba ben espri yaparken anlayamayan ya da onerilerimi umursamayan biriyle yapamazdim bu durumu degistirmek icin de cabalamazdim cunku buna dair bir inancim olmazdi.
Cevremde gordugum iliskilerde de boyleydi hep mizah anlayislari pek degisen yok. Kadin eger basta bu durumdan rahatsizsa sonrada hep rahatsiz oluyor evlenince vs.de

Bir arkadasim su sekilde cozmustu durumu sordugumda nasil gidiyor diye. Iyi yonlerine odaklaniyorum sonucta kotu huyu falan yok yuzde 90 her ozelligi iyi demişti o da kendini o sekilde alistirmisti. evli ve 1 cocugu var ayrica

Bence yol ver yaşın küçükmüş daha iyisi çıkacaktır karşına sürekli uğraşmak zorunda kalırsın tatmin olamazsın kafanda soru işaretleriyle yaşamak zor insanın sevincini elinden alıyor. Şimdiden konuşmak istemiyorsan sonra hiç konuşmazsınız. Baştan düzgün gidiyorsa gidiyor konuştuğun düzeltmeye çalıştığın halde düzelmiyorsa oluru yoktur bu işin çok uzamadan bitirmek en doğrusu gibi geliyor bana

Aynı olmak aslında büyük bir sorun değil ama bir yerden sonra gerçekten rahatsız edici olmaya başlıyor. Birlikte gülüp ağlamak çok güzel ama bu ilişkinin dinamizmini düşürüyor bence. Çiftlerde alfa ve beta olayı var ya hani, işte ikimizde ya aynı anda alfa oluyoruz ya da aynı anda beta oluyoruz. Oysa birinin alfa diğerinin beta olması gerektiğini düşünüyorum. Böylece biri üzülürken diğeri onu güldürür, teselli eder. Ama iki taraf da aynı anda üzgünse iki taraf da kendi derdinden ötekinin derdine fırsat bulamaz. Tabi bu söylediklerim olumsuz duygular için daha çok geçerli. Çünkü iki tarafın da morali yerindeyse mutluluk x2 oluyor bu sefer Hoppa

Dediklerinizi anlıyorum. Yakın bir arkadaşımın sizin gibi bir ilişkisi var. Bana çok benziyoruz bu yüzden de bu beni artık rahatsız ediyor gibisinden şeyler söylemişti. Örneğin onlarda da ikisi de alfa. Daha doğrusu ikisi de baskın karakterler. Biri diğerini sürekli bastırmaya çalışıyor. Öteki de sürekli diğerini... Kısır döngü gibi. Mesela onlar tartışmaya başlayınca ben ortamdan kaçıyorum. :)
Ama bence mutluysanız bu ufak tefek pürüzleri aşabilirsiniz. Zaten anladığım kadarıyla da seviyorsunuz. :KK51:

Bir de bana ayrılmakla devam etmek arasında kalmışsınız gibi geldi. Ayrılmak istiyorsunuz ama kendinize mantıklı bir sebep bulamıyorsunuz ama ayrılmamak için uyumluyuz mantığına bürünmüşsünüz yazdıklarınız bana bunları düşündürdü

Hocam hayır şöyle söyleyim, bizim burcumuzdan yükselenimize, tuttuğumuz takımdan sevdiğimiz-sevmediğimiz yemeklere, mesleğimize kadar neredeyse her şey aynı. Hatta bazen öyle denk geliyor ki aynı anda birbirimizi düşünüp aynı anda mesaj atıyoruz, aynı anda arıyoruz. Bahsettiğim uyum bu. Belki de bu kadar uyuma alıştığım için farklılıkları sorun ediyorum bilmiyorum.

Sizi iyi anlıyorum. Çok benzer durumlardayız. Burçlarımız hava grubu ve en iyi anlaşan burçlar. Hayatımızda birçok şeyde küçük farklılıklar olsa da geneli benzer. Hayata bakış açılarımız aynı. Dini inançlarımız aynı. Aile yapılarımız benzer, ikimiz de tek çocuğuz, geniş kalabalık aile kavramına uzağız. Aynı meslekteniz. Branş bile aynı ki üniversitede sınıf arkadaşıydık. İkimiz de futbolu çok seviyoruz, aynı takımı tutuyoruz. Siyasi görüşümüz aynı. Müzik film zevklerimiz benzer. Birlikte her şeyi yapabiliyoruz. En önemlisi de paylaşımımız, birbirimizle konuşacaklarımız asla bitmiyor (uzun süre aynı evde de yaşadık) . Muhteşem ötesi bir cinsel uyumumuz da var.

Gelelim sizin sorununuz kısmına. Ciddiymiş gibi ironik konuşmayı çok severim. Şaka yaptığımda anlamaz, şaka yaptım dediğimde de sanki gerçeği söylemişim de o tepki gösterdi diye kıvırıyormuşum gibi davranır. 🤦🏼‍♀️Bir derdimi anlatırım. Çok üzüldüğümü vs “ne var sanki bunda, herkes yaşıyor, bu da dert mi” havasına girer. Babası fıtık ameliyatı olacaktı. Adamcağız geriliyormuş korkuyormuş ameliyattan. Ona bile “ne var sanki” şeklinde konuştu. Ben şoke oldum konuşmasını dinlerken. Ben babamla öyle konuşamam hislerini düşüncelerini küçümser gibi. Sonra babası onun öyle konuşması sonucu rahatladı ve rahat rahat ameliyatını oldu iyi de geçti. Az daha gözlemledim ki annesinden öğrenmiş böyle davranmayı. Bana ters geldiği için bende işe yaramıyordu ama o aslında benim korkumu üzüntümü küçümsemiyor benim bunları aşmamı sağlamaya çalışıyormuş bu şekilde konuşarak.

5. yılımızdayız. Ben bu tarz şeyleri tolere edebiliyorum. Yaptığım her şakayı da açıklamak zorunda kalmıyorum neyse ki. Bu kadar uyumluyken böyle basit şeylerde nasıl böyle bir farkımız var onu anlayamıyorum hâlâ ama bizim için hiç ciddi sorun olmadı.

Başak burcu olabilir mi sevgiliniz:)
Bende herkesin güldüğü şeylere çok kayıtsız kalabiliyorum zaman zaman.bu mu komik diyorum mesela.ya da kimsenin gülmediği bişeye uzun süre gülebiliyorum....espiri anlayışı herkesin aynı olamazki.

Merhaba arkadaşlar ben 20li yaşlarımın başındayım. Neredeyse 3-4 yıldır tanıdığım biri var (ama çok yakın değildik sadece uzaktan tanıdığım biriydi) ve kendisiyle 1 yıla yakındır sevgiliyiz. Onu çok seviyorum ve o da beni aynı şekilde çok seviyor. Çok uyumlu bir çiftiz zevklerimizden tutun maddi durumumuza, ailelerimizin yapısına kadar neredeyse aynıyız. Ama kafamda sürekli beni meşgul eden sorunlar var hiçbir zaman tam anlamıyla mutlu olamıyorum.
Espri anlayışımız neredeyse hiç uyuşmuyor. Ben genelde eğlenceli ve komik bir insanım ama sevgilimin yanında espri yaptığımda ya da onu güldürmeye çalıştığımda bunu kesinlikle anlamıyor. Yani ya hiç anlamıyor öylesine gülüp geçiyor ya da ciddiye alıp cevap veriyor.. Ve bu durum beni aşırı derecede rahatsız ediyor. Ya da ne biliyim bir derdim olduğunda ve ona anlattığımda 'en doğrusunu sen bilirsin, son kararı sen vereceksin' vb şeyler söylüyor. Bu tür konularda hiç yardımcı olmuyor. Yani tamam fikirlerime davranışlarıma saygı duyması çok ama çok güzel ama sevgilimsin ya ona da biraz katkı yap değil mi? Kendi sorunları olunca elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum ama en başta kendi kafasına koyduğu neyse onu yapıyor. Yani boşa konuşmuşum gibi geliyor. O yüzden ne derdini dinlemek, ne derdimi anlatmak, ne günlük normal konuşmak bile istemiyorum bazen! Bu sorunlarımı onunla da konuştum daha önce defalarca ama durum değişmedi.. Sizinde başınıza böyle şeyler geldi mi, siz olsaydınız ne yapardınız?

Sonuçta kimse dört dörtlük değildir o yüzden bu kadar mükemmelliyetçi olmasanız? Çoğu konuda kendinize uyumlu birisini bulmuşsunuz. belkide çok bireysel hayatlarınız vardır ondan size öyle geliyordur. Ortak çevre edinin veya birlikte bir işe girin ortak konuşacak şeyler çoğaldıkça zaten aranızdaki muhabbet tarzınız, mizah anlayışınız zaman geçtikçe birbirinize benzeyecektir. Sorununuz bana iletişimsizlik gibi geldi fakat bu aşılır eğer başka sorunlarınız yoksa bu rahatsızlığınızı ilişkinize yansıtmayın derim ben

O da 20li yaslarda sanırım ve 20li yaşlarda bi erkekten beklentin cok yüksek...bu dediklerin zamanla değişir...senin danıstıgın konularda fikri olmayabilir daha cok genç 30lu yaşlarda daha farklı olacaktır...espriye gulmemesine gelince valla cogu erkeğin güldüğü şeyler sadece bel altı espriler oldugu için şaşırmadım..normal yani komik gelmemesi seninkilerin :))

İletişim bir ilişkinin bel kemiğidir. Bu hangi tür ilişki olursa olsun. Arkadaşlık, sevgili, kardeş.. ortak zevkleriniz olmayabilir, aynı şarkıyı sevmeyebilirsiniz bu normal ama fikirler uymuyorsa zor. Anlaşılmadığım, dinlenmediğim, eleştirildiğim ve hatta en ufak sorunumda bile kendin bilirsin diye yalnız bırakıldığım bir ilişkiyi istemem. Bir yere kadar dayanabiliyorsunuz çünkü. Heyecansız bir ilişki içinizden normal konuşmak bile gelmiyor artık düşünün, farkedin...

Back
X