ilişkimi bitirip bitirmemekte kararsızım

evli biri olarak şunu söylerim, ailen sevgilin ile ilgili ne yorum yapıyorsa kulak ver. Ama istememeleri sadece samsuna gelin gitmeni engellemek için ise bursada kalırsın kötü adama düşersin bunun garantisi yok ki.

şimdi önemli olan senin kararın. seviyor musun? seni gerçekten seviyor mu? sorumluluk alabilecek mi? ailesi nasıl? muhakkak git ve aile ortamlarını gör, gelin gittiğinde onlarla içli dışlı olacaksın. ailenden uzak, bir de sana kötü davranırlarsa zor durumun. erkekler evlendikten sonra anacı oluyorlar. 40yılda bir arayıp soran adam annem ne dese o moduna giriyor kaynanalar da ilgilenmediği oğullarına birden düşkün oluyorlar...

ama sen zaten soğumuşsan ayrılsam da olur diyorsan öyle büyük bir sevgin yoksa ayrıl tabi ki. çocuğa da yazık. herkes sevilmek ister.

önce şehri falan değil onla evlenmek isteyip istemediğini düşün. sonra şehir için dediğim gibi ailesini incele. belki bursada iyi bir iş bulursa yerleşmeye karar verir.

tek erkek çocuk samsundan çıkma gibi bi şansı yok onun ailesini tanıyan arkadaşlarım var ve çok iyi bir aile diyorlar benim hiettiğim kadarıylada öyle erkek rkadaşım sorumluluklarını fazlasıyla bilen birisi tabiki haliyle gelinle kayınvalide arasında sorunlar çıkıyor ama olucak artık o kadar sıkıntı ailem sadece samsuna gideceğimden dolayı benim onla evlenmemi istemiyor ben onu çok seviyorum ama onsuzda yaşıyamam diye bir iddam yok

ben onu çok seviyorum ama onsuzda yaşıyamam diye bir iddam yok

bu cumle cok onemlı.onsuz yasayamam dedıgın bır ınsanla evlenmenı tavsıye ederım.samsun a gıdıp aılenden uzak kalmayı,orada kendını yalnız hıssetmeyı,yerı geldıgınde tum sorunlara tek basına gogus germeyı,mutluluklarını,sevınclerını ve uzuntulerını tek basına ya da sadece esınle yasamaya hazır mısın?eger degılsen bır an once vazgec kı o da bosuna hayallere kapılmasın ve kendı yolunu cızsın.es cok onemlı.tam anlamıyla dogru ınsan olmalı.

ilerdede bi başkasıyla evlendiğimde keşke uzak olsaydıda eşimle çok güzel yaşasaydım beni mutlu eden birisi olsaydı diye üzülüp pişman lurmuyum diye düşünüyorum emin olun eğer bursada olsaydı gözü kapalı onunla evlenirdim

ayrıca şunuda belirleyim öyle ailemede çok düşkün bir tarafım yok üniversitede okurken tatil günlerimde memlekete gidip gitmemek arasında tereddüt yaşıyodum ancak evli olunca durumlar daha farklı olur diye düşünüyorum aileme bi düşkünlüğüm yok ama akrabalarımla birlikte olmaktan çok mutlu oluyorum iftarlarda bana gelsinler ben onlara hizmet edeyim çocuklarım olunca onları grmeye gelsinler istiyorum biliyorumki karşı tarafın ailesi de çok iyi aynı şekilde erkek arkadaşımda öyle ama gel gelelim kendi ailen gibi olmuyor bende annemin ve babamın torunlarıyla olan hayallerine mani olmak istemiyorum çünkü onlarda torunlarıyla ve damatlarıyla hep birlikte zaman geçirmek isterler her ayrıntısına kadar düşünmek istiyorum ve bu konuda hata yapıpta pişman olmak istemiyorum bunları düşünmek bile çok zor

tek erkek çocuk samsundan çıkma gibi bi şansı yok onun ailesini tanıyan arkadaşlarım var ve çok iyi bir aile diyorlar benim hiettiğim kadarıylada öyle erkek rkadaşım sorumluluklarını fazlasıyla bilen birisi tabiki haliyle gelinle kayınvalide arasında sorunlar çıkıyor ama olucak artık o kadar sıkıntı ailem sadece samsuna gideceğimden dolayı benim onla evlenmemi istemiyor ben onu çok seviyorum ama onsuzda yaşıyamam diye bir iddam yok

sana sunu söylemek istiyorum arkadaşım:23 yaşındayım ve 4 yıllık bir ilişkim var ben istanbulda yaşıyorum nişanlım ise balıkesrde yaşıyor.evlendikten sonra buralara elveda diycem vee yeni hayatımaa yeni dünyamaa taşınıcam balıkesiree..seviyorsan ve istiyorsa sana değer veriyosa git yer yurt önemli değill..ne malum bursa da yaşıyan biriyle evlendkten sonra vana karsa gtmeyeceğinn dmi amaa?nedensiz yere ayrılmaaa ailen istiosa ve diosa uzak göndermemm seni derlerse ikna etmeye çalışş ama kırma onları..benmde annem istemyduu uzaklara gtmemii..buralara gelin burda oturun dioduu.. ben gelemez dedimm..ama annnem hepderki buraları çokk arıycaksınn der..ama şehir içindede otursan şehirdışındada otursann aranır vee anneler hep der bunu ''gözün görmediği her yer gurbettir''bunu unutma ve mücadelee ettt ...:58:

sana sunu söylemek istiyorum arkadaşım:23 yaşındayım ve 4 yıllık bir ilişkim var ben istanbulda yaşıyorum nişanlım ise balıkesrde yaşıyor.evlendikten sonra buralara elveda diycem vee yeni hayatımaa yeni dünyamaa taşınıcam balıkesiree..seviyorsan ve istiyorsa sana değer veriyosa git yer yurt önemli değill..ne malum bursa da yaşıyan biriyle evlendkten sonra vana karsa gtmeyeceğinn dmi amaa?nedensiz yere ayrılmaaa ailen istiosa ve diosa uzak göndermemm seni derlerse ikna etmeye çalışş ama kırma onları..benmde annem istemyduu uzaklara gtmemii..buralara gelin burda oturun dioduu.. ben gelemez dedimm..ama annnem hepderki buraları çokk arıycaksınn der..ama şehir içindede otursan şehirdışındada otursann aranır vee anneler hep der bunu ''gözün görmediği her yer gurbettir''bunu unutma ve mücadelee ettt ...:58:

VALLA MANTIĞINIZ bana çok saçma geldi ..nasıl yani sizin memleketten evlenince ii insan sana uygun olan insan olacak da ,sizin memleketten olmayınca tü kaka mı olacak ..kime neyin garantisi veriliyorki onu anlamadım ? bir evlilikte önemli olan şey sevgidir.. eğer sevgi yoksa aynı memleketten olsa ne olur olmasa ne olur ,ama sevgi varsa arada sevdiğin için her yere gidersin çünkü o zaman en önemli şey onun yanında olmayı istemektir..bence buradaki sorun ailenizden ziyade , sizin bu insanı sevmemiş olmanızdan kaynaklanıyor ..öyle ki , bu kadar basit bir bahane yüzünden bile ilişkinizi sorguluyorsanız bence bu ilişkide en azından sizin tarafınızdan sevgi bitmişliği var demektir..kaldıki kendiniz de onsuz yaşayamam diye birşey yok derken de bunu belirtmişsiniz..bence siz bu işi burada bitirin ve yeni hayatnıza başlayın ..ilerde gerçekten sevdiğiniz bir insan olursa da ,bunları sormak yerine balıklama onun istediği yere gitmek isteyeceksiniz zaten :)) kolay gelsin..

Ben aileme cok düskünüm bu yüzden baska bir sehir düsünemiyorum bile.. Ama sevgi konusuna gelince, benim 5 yıllık bir iliskim var ve birbirimizden en fazla 2 ay ayrı düstük oda iki kere falan görüstük yani sürekli dipdipeydik zorluguda var hos yanıda. Onsuz da yapabilirim diyorsan sevmiyorsun demektir. Ve tamam ailelerin sesine kulak vericez ama ne söylediklerine baglı! Benim ailem' de kendi memleketlerinden istiyor damadını sanki bizim tarafta herkes kanatsız melek! :19:

Bu mantıgı anlamıyorum iste!

tatlım sırf bu sebebden dolayı aklına ayrılıgı getırıp konu acma ıhtıyacı duyduysan ayrıl bence .dıger bır yorumuna da dıkkat ettım ,ben o'nu sevıyorum ama onsuz yasayamam dıye bır ıddıam yok demıssınız .aslında kendı derdınızın cevabınızı kendınz vermıssınınız .aılenızın soyledıklerı sızde daha agır basıyor ,ve su an konunuza da bakılırsa sız asık da degılsınız hanı .

ana evet kör kütük aşık değilim ama onu istiyorum ayrılığımızın ilk haftaları çok ağır geliyor ve onlar ailecek bişeyler yapsalar deliriyorum niye ben orda değilim diye ağlamaya başlıyorum ama ailemide düşünüyorum şu anda benim üzerimde ağır bir baskı var inanın ne yapıcağımı bilmiyorum ama hayallerim hep onun üzerine kurulmuştu aile yaşantıları erkek arkadaşımın hal ve hareketleri tam benim istediğim gibi benim için dört dörtlük o yaşadığım şehri sevmiyorum onlarda samsunun bir ilçesinde oturuyor bende küçük yerlere hayranım gtmeyi çok istiyorum ama gdipte geri dnememek var aslında birazcık ailem onay verse olucak bende isticem ama ailem çok karşı geliyor dünyanın en iyi insanı olsalar bile vermem illa gidicem diyorsanda bidaha bu eve giremezsin diyolar sizce bu laflar çoook ağır ve bunları duyduktam sonra ...

hiçbirimiz ileriyi göremeyiz..bilemeyiz..kimse boşanmak için evlenmez..kader kısmet işi bu iş şansınıza ne çıkarsa..ailenizi ezip geçmeyin tabi ama hiç olmazsa tanışmalarını sağlayın.. aileyi ezip geçtiğin evlilikten hayır görmezsin..sen elinden geleni yapta sonra hiç olmazsa pişman olma..

önemli olan bence mutluluk ve huzur sen bu çocuğu seviyormusun gerçekten isyormusun seni mutlu edeceğine inanıyormusun en bunlardan şüphen yoksa gerisi başka şehire gelin gitmek hiç sorun değil bence

Back
X