• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İliskinin basinda soylenen yalan. İtiraf etmeli mi?

niamh12

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2024
173
202
18
30
Arkadaslar merhaba arkadasim bana bir soru sordu fakat ne cevap verecegimi bilemedim burdan tavsiye almak istedik

Arkadasim cok cekti iliskilerden yillarca karsisina hep kotu insanalr cikti. Simdi yillardan sonra bi adami cok sevmeye basladi ve dun sevgili oldular. (universiteden arkadaslardi 7 yil sonra tekrar gorusmeye basladilar) Sevgilinin adi A olsun.

Ama uniden baska bir cocuk daha var. Adi B olsun. Arkadasim bu cocukla daha onceden takilmis bu son 7 yil icinde. Takilmaya neler dahil anladiniz. A ile B konusmuyorlar ve yakin degiller.

Flort doneminde A arkadasima sormus B ile aranizda bir sey gecti mi diye. Arkadasim da hayır demis. Ama simdi sevgili olduklari icin arkadasim vicdan azabi duyuyor ve itiraf etsem mi ya ogrenirse diye soruyor.

Siz ne yapardiniz?

Arkadaslar merhaba arkadasim bana bir soru sordu fakat ne cevap verecegimi bilemedim burdan tavsiye almak istedik

Arkadasim cok cekti iliskilerden yillarca karsisina hep kotu insanalr cikti. Simdi yillardan sonra bi adami cok sevmeye basladi ve dun sevgili oldular. (universiteden arkadaslardi 7 yil sonra tekrar gorusmeye basladilar) Sevgilinin adi A olsun.

Ama uniden baska bir cocuk daha var. Adi B olsun. Arkadasim bu cocukla daha onceden takilmis bu son 7 yil icinde. Takilmaya neler dahil anladiniz. A ile B de birbirinden nefret ediyor.

Flort doneminde A arkadasima sormus B ile aranizda bir sey gecti mi diye. Arkadasim da hayır demis. Ama simdi sevgili olduklari icin arkadasim vicdan azabi duyuyor ve itiraf etsem mi ya ogrenirse diye soruyor.

Siz ne yapardiniz?
Adam öğrenince ayrılacak belli ki. Kız şimdiden ayrılıp, yoluna baksın.

"b ile aranda bjr sey gecti mi" cok spesifik bir soru. yani normalde kimse yeni sevgilisine aliyle aranda bir sey gecti mi, mehmetle aranda bir seye gecti mi diye isim isim sormaz. Adam sorduysa demek ki bu onun icin onemlidir ve demek ki böyle bir sey hissetmistir emin olmak istemiştir.
yani bu konuda söylenen yalan cok onemli bir yalan. çünkü belki de evet deseydi iliski hic baslamayacakti. o yüzden bence yolun en basinda yalanini paylasmali. adam terkederse terkeder, devam ederse artik bu adamin problemidir.

*cok yakin bir arkadasim coook sevdigi hayatinin askiyla kiskanclik yüzünden ayrildi. adam kizin okul sehrinden a'yi cok kiskanirdi. hep a'nin gözünün onda oldugunu, arkadas ayagi çektiğini söylerdi. kiz da "hayir a benim arkadasim" derdi. bir gün bir proje odevinin son günü grupca sabahladilar yetiştirmek icin. sevgilisi de kizi terketti. derken 2-3 sene sonra falan a bizim kiza açildi. bizim kiz da bir denedi ama cok kisa sure sonra olmayacagini anladi ayrildi. sonra okul bitti, memlekete dönüldü falan filan. 6-7 sene sonra kizin bu ex büyük aski bir sekilde koza ulasti, konusmaya başladılar. cocuk da ayni soruyu sordu "a ile aranda bir sey oldu mu" diye.
kiz dogruyu soyleyince cocuk uzulmek yerine sevindi:) dedi "ben bunca sene yersiz kiskanclikla, kuruntuyla senden ayrildigimi düşünüp kendi kendimi yiyordum. hakliymisim" diye😂 sonuc olarak o a mevzusunu coktaaan aştilar, evli mutlu cocuklular.
ama arkadasim yalan soyleseydi bu isin sonu kötüye giderdi

Ama uniden baska bir cocuk daha var. Adi B olsun. Arkadasim bu cocukla daha onceden takilmis bu son 7 yil icinde. Takilmaya neler dahil anladiniz. A ile B konusmuyorlar ve yakin degiller.

Siz ne yapardiniz?
Ben olsam en baştan doğruyu söylerdim çünkü ortaya çıkma olasılığı çok yüksek sonuçta aynı ortamın insanları.

Kız bir mesaj atsın itiraf etsin ya da yüzyüze konuşsun sonrasında ne olacağı belli olur zaten.

Siz ne yapardiniz?
Ayybu nasıl saçma sapan bir soru? Ergenlik dedikodusu gibi.

Sürekli inkar, erkek olsan öyle yapman gayet normal olurdu. Çok düşünmesin. Bir şey yaşanmamış olmasını hiç bırakmayarak sağlayabilirdi. Vicdan yapmanın gereği yok.

Siz ne yapardiniz?
Adam özellikle sormuş arkadaşınız yalan söylemiş. Yalanla başlayan bir ilişki sağlıklı bir şekilde devam edemez. Gerçek mutlaka ortaya çıkar o zaman arkadaşınız bağlanırsa çok daha fazla üzülür. Şimdiden söylemesi en mantıklı olanı.

Adam özellikle sormuş arkadaşınız yalan söylemiş. Yalanla başlayan bir ilişki sağlıklı bir şekilde devam edemez. Gerçek mutlaka ortaya çıkar o zaman arkadaşınız bağlanırsa çok daha fazla üzülür. Şimdiden söylemesi en mantıklı olanı.

Of haklısınız aslında ama adamın sorusu da çok rahatsız edici sanane arkadasimin gecmisinden. Arkadasim ona sormuyor gecmis gecmiste kalmistir bana bundan sonrasi icin sorumlusun diye bakiyor.

Of haklısınız aslında ama adamın sorusu da çok rahatsız edici sanane arkadasimin gecmisinden. Arkadasim ona sormuyor gecmis gecmiste kalmistir bana bundan sonrasi icin sorumlusun diye bakiyor.
Herkesin beklentileri aynı değil demek ki bu kişi için geçmiş önemli. O nedenle sormuş. Arkadaşınız için önemli değilse ve bu sorudan rahatsız olduysa yalan söylemek yerine geçmişim beni ilgilendirir deyip görüşmeyi kesmeliydi. Örneğin benim için geçmiş önemli değildir ama bu demek değildir ki herkes için önemli olmayacak. Ben her ilişkide doğruluktan yanayım.

geçmişi sorarım da anlatırım da bu o insanı tanımak için hangi yollardan geçmiş bilmek için
ben dürüstlükten yanayım beni seven geçtiğim bütün yolları bilsin bugün nereye nasıl gelmişim görsün o yolları da sevsin ben de onu aynı şekilde ve asla ne olursa olsun yalan söylenmemeli ilişkide olduğun insana bunu daha önce başka bir başlıkta da yazmıştım galiba, benim erkek arkadaşım bana yaşadığımız hiçbir şeyden pişman olmayalım çünkü onlar yaşanmasaydı biz şuan birlikte olmazdık demişti ve ne o ne de ben birbirimizi yargılamayız ne kadar pis görünen şeyler olsa bile çünkü arkasındaki psikolojiyi anlıyoruz ve bugün başka insanlar olmak için emek verdik ayrıca her ilişkinin insanın hayatına getirdiği belirli bir enerji, varoluş hali vardır eğer doğru bir ilişkiyse hiçbir şey eskisi gibi zaten olmaz, değişirsiniz ama dürüst olmalı her zaman her konuda çünkü birbirini gerçekten tanımıyorsan nasıl sevebilirsin

Bir adamın sevgilisi olma uğruna ne diye olan şeye olmadı diyeyim ki? Adam bulunmaz hint kumaşı mı ki beraber olma uğruna yalan söyleniyor? Olduysa oldu, kimseyi ilgilendirmez. Söylerim, kaldıramıyorsa zaten benim hayatımın kıyısından geçemez.
Adam geçmiş didikler, kız yalan söyler bu ilişki yürümez

Geçmişe asla takılan bir insan degilim. Ama spesifik bir insanla birlikte olup olmamasi benim icin onemli olabilir.

Mesela benim de bir arkadasim var. Ortak bir arkadasimizla iliskiye baslama durumum olsa ve suphelensem "Ayse'yle siz bisi yasadiniz mi" diye sorabilirim. Cunku onemli olan genel gecmisi degil, benim de tanidigim belirli bir kisi.

Arkadasiniz yalanla başlamış. Dogrunun ortaya cikma ihtimali yoksa riski goze alip devam edebilir. Ama ortaya cikarsa is patlar.

Bir şüphesi, bir duyumu var ki özellikle sormuş. Bence söylemesi gerekirdi, başlamazsa başlamasın. Belki o an bozulur, hemen başlamaz, sindirdikten sonra yalansız başlarlardı.

Tam tersini düşünelim. Okulda bir kız var ve arkadaşınız isim vererek bu kızla aranda bir şey oldu mu diyor, her şey olmasına rağmen adam inkar edip yalan söylüyor. Sizce arkadaşınız kabul eder miydi?

Bazı gerçekler hoşumuza gitmese de söylenmesi lazım. Yalan daha büyük bir sorun çünkü.

Bir şüphesi, bir duyumu var ki özellikle sormuş. Bence söylemesi gerekirdi, başlamazsa başlamasın. Belki o an bozulur, hemen başlamaz, sindirdikten sonra yalansız başlarlardı.

Tam tersini düşünelim. Okulda bir kız var ve arkadaşınız isim vererek bu kızla aranda bir şey oldu mu diyor, her şey olmasına rağmen adam inkar edip yalan söylüyor. Sizce arkadaşınız kabul eder miydi?

Bazı gerçekler hoşumuza gitmese de söylenmesi lazım. Yalan daha büyük bir sorun çünkü.

Haklısınız valla. Arkadaşımla o çocuk arasında romantik bir şey olmamış sadece takılmalık bir şey olunca söylemekten çekinmiş.

Olan olmuş söylenen söylenmiş bu saatten sonra ya itiraf edicek ya da bi gün yakalanma korkusuyla devam edicek

Siz ne yapardiniz?
Adamın sormasında ki amaç nedir? Kendisi daha önce kimseyle birlikte olmamış mı?
Geçmişte olan/ olmayan şeyleri niye irdeliyor ki.
Ben olsam doğruyu söylerdim, sonra da yoluma bakarım.

Back
X