• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Partneriyle hayatin farki yonlerine savruluyor gibi hisseden var mi?

Zihinsel yükten kastım bu degil ama. Mesela demis ya sen söyle ben temizleyeyim. Yani benim birine bunu anlatmam bana yük. Birini eğitmek istesem ya köpek alirim ya çocuk yaparım. Kendiliğinden restoran, etkinlik ne bileyim gezi planlıyor mu? Sen hiç söylemeden?

Yaaani sinema bileti, maç bileti falan alır. Geçen bi yuetdışı gezisi yaptık uçak biletlerini o aldı. Yapar ya ama şey değil hani dizilerdeki gibi “sıcak bi yere gidiyoruz bebeğim sürpriz, bavulunu ona göre hazırla seni 7de alıyorum”

Benzer cumleleri hakaret olmadan soylemeye calistim ama asla anlasamiyoruz. Bana gore ev temizligi oncelik olmamali bu kadar yogun calisip eve geldikten sonra diyor. Ev zaten temizmis onun standardına gore. Kucuk daginikliklar gozune batmıyormus. Kanki onun sebebi de benim cunku yapiyorum ya hani. Bunun hizmeti var alalim iste diyor
Simdi bak 2 güne bir wc temizligi bana fazla mesela ben de yapmam. Belli başlı herkese uyan şeylerinse tabii ki yapılması lazım. Temizlik anlayışınız uymuyorsa baska konu ama siz bir temizlik işini yapmayı bırakırsanız eğer o da yapmıyorsa bu baska konu. Bir hafta göze batacak bir temizligi yapmayın bakalim ne yapacak?

Herkese merhaba. Arkadaslarimla ve ailemle paylasamadigim icin burada konu acmaya karar verdim.

Oncelikle yorum yaparken cok saygili bir iliskide oldugumu hatirlamanizi isterim. 5 yillik birlikteligimiz sirasinda neredeyse 0 ciddi kavga, ses yukseltme oldu kiskanclik kisitlama cok buyuk anlasmazlik vs hic yasanmadi.

Nisanlim dis gorunus olarak goze hitap eden, tatli suratlı, inanilmaz zeki , trde cok hatrı sayılır bi üniden mezun ve cok kulturlu birisi. Politika, genel kultur, cografya yani benim icin google gibidir her seyi bilir cok okur vs. Duygusal birisi ama asla romantik birisi degil. Hediye alma surpriz yapma konularinda zayif. Surekli sevdigini soyler cok guzel oldugumu soyler. Sinirlari cok keskindir bireyseliz ikimiz de ve birbirimizin isine pek karismayiz ama nisanlim sinirlar konusunda benden daha da serttir. Istemedigi seyi zorla asla yaptıramazsınız.

Biz erasmus yaparken tanıştık arkadas olduk. Birlikte tr’ye dönüp okullarımızı bitirdik ve birkac yil sonra sevgili olduk. O yurtdışında yaşamak istediğini söyledi iliskinin basinda nisanlima cok asiktim nereye gidelim dese giderdim. O yüzden tamam dedim bi şekilde bir suru badireler atlattik ama tasindik. Kendisi mühendis olduğu için o daha kolay iş buldu, bi süre beni idare etti, sonra ben de iş buldum nişanlandık birlikte yasamaya basladik. Ama buraya tasindiktan sonra hayatlarimiz farklilsti gibi.

1- Sigara;

Evet turkiyede herkes sigara iciyor falan ama buraya geldikten sonra sogugun da etkisi ile ilgili olabilir disarda takilip sigara icen birisi yok. Ben bu sigarayı artik gel birakalim birlikte diyorum ama nisanlim sigara icmeye devam ediyor ve bieakmaya niyeti yok. Bu da sosyal hayat konusunda farkli beklentilerimiz olmasina sebep oluyor. O evde takilmaya daha yaklasti soguk da etkisiyle. Ben ise isten yabanci arkadaslarimla ya da expat turk arkadaslarimla bir grup olusturdum ve daha cok sosyallesiyorum. O ise evde kalmaya daha yatkin ve disari cikmak pek istemiyo. Hava cok soguk oldugu icin balkondan kafasini cikararak iciyo ve ben bundan cok rahatsız oluyorum. Ben normalde hic sigara icmezdim yanimda surekli icen birisi oldugu icin icmeye basladim ve o ulasilabilirlik beni icmeye itiyo (bahane degil biliyorum ama ister istemez bana arkadasini soyle sana kim oldugunu soyliyim)

2- egzersiz: ben buraya geldigimden beri duzenli yoga pilates yapiyorum. Buradaki insanlar bu sogukta kalkip her gun kosuyo. Nisanlim asla egzersiz yapmiyo bu da enerjisizlik dusuk hayat kalitesi, durus bozuklugu boyun agrilari olarak ona geri donuyo.

3- ev isleri: EN ONEMLİ KONU galiba bana gore bu. ev islerini daha cok ben yapiyorum ve bana yeterince yardimci oldugunu dusunmuyorum bu da benim inanilmaz sinirlenmeme ve kavga cikarmama gerginlik yaratmama sebep oluyo. Mesela tezgahi bi kere sildigi gormedim. Tuvalet ben 2 gune bir temizlenmesi gerektigini dusunuyorum en az. Bir iki kere anca temizlemistir kendiliginden ben soylemeden. Bulasigi arada yapar, camasar yikar serer (dolaplara yerleştirme isi hep bende) bi de alisverise gider. Ama onun disindaki her gun ya da düzenli aralıklarla yapilmasi gereken seyler yemek bulasik ev supurme silme tuvalet banyo temizligi ortalığı toparlama beslenme hazırlama (ofis için) gibi bana kaliyo. Ancak ve ancak benim soylememle yapiyor ben ise kalk sunu yap demek yerine cildiriyorum cunku cocuk gibi onu soylemek zorunda olmak beni cileden cikariyor

Buraya geldigimden beri burali arkadaslarimin iliskilerini gozlemledim ve ister istemez karsilastirip uzuluyorum. Birlikte sosyal etkinlikleri, erkeklerin ev islerine cok cok aktif katilmasi, surekli bebek arabali babalar gormek surekli aktif olmalari vs.

Sizce bunlar cozulebilecek sorunlar mi abartiyormuyum yoksa evlilik öncesinde kesinlikle açıkça karşıma alıp konuşmam gereken şeyler mi? Onun dısinda mukemmel bi adam uysal anlayisli sakin. Benzer şeyler yaşayanlar olduysa yeşillendirin vallahi:110:
Sosyal birisi olduğunuz için onun daha çok evde takılması ileriki zamanda evlenirseniz büyük sorunlar yaratır. Açıkçası ben sigara kokusundan nefret ediyorum ve bir erkekle tanışırken ilk sorduğum sorulardan biri sigara içiyor musun olur. Eğer içiyorsa konuşmayı nazikçe kesiyorum , duygusal bağ oluşmadan kestirip atıyorum. Ev işleri sorumluluğu da çok önemli konu. Bütün yükü size bırakan nişanlınız , evlenince kendini hepten salacaktır.

Ben ayarlamak zorunda degilim internetten bakicam dedi bakalim gelip soylicek mi soyle soyle opsiyonlar buldum diye. Cherry sen de avrupadaydın galiba almanya mıydı? Ne dusunuyosun onların da farklı manyaklıkları var

Yani evet Almanların da kendi acaiplikleri var tabi ki. Kanımca etrafındaki aktif, atletk, yakışıklı, evicmen herifleri görünce evdeki patatesi beğenmez olmuşsun :halay: Yani keşke aynı evde yaşamasaydıız, o zaman biraz ara verip gider bir Avrupalıya tıklardın ona bakardın. Herkesin kendi manyaklığı var tabi, kimse kusursuz değil mesele hangi tür zırvaları katlanacaksın:halay:Alman eşitlikçidir mesela, über sorumluluk sahibidir, yakışıklıdır atletiktir şudur budur ama cimridir, davet eder 1 kahveyi bile ödemez. Yumruğunu sıkar yalar o derece. Bana o itici gelir mesela. Onun dışında kültür farkı çoktur, Türkçe konuşamazsın. Senin herif de hımbıl ve mıymıntı anladığım kadarıyla çok da gözünde büyütme, iyi tarafları apır basıyorsa alırsın ama sigarayı mutlaka bırak, o da bıraksın.

Bedava sex ne abla? Ücretlisi meslek oluyor zaten
Evli olsan en azından maddi garanti altındasın şuan adamın evinizi temizleyip hizmetçiliğini yapıyorsun cinsellik yaşıyor adam sana karşı hiç bir maddi yükümlülüğü yok
Adam evde iş yapmıyorsa bas tekmeyi kendini kullandırma hayat arkadaşı olmak böyle olmuyor çünkü

Yani evet Almanların da kendi acaiplikleri var tabi ki. Kanımca etrafındaki aktif, atletk, yakışıklı, evicmen herifleri görünce evdeki patatesi beğenmez olmuşsun :halay: Yani keşke aynı evde yaşamasaydıız, o zaman biraz ara verip gider bir Avrupalıya tıklardın ona bakardın. Herkesin kendi manyaklığı var tabi, kimse kusursuz değil mesele hangi tür zırvaları katlanacaksın:halay:Alman eşitlikçidir mesela, über sorumluluk sahibidir, yakışıklıdır atletiktir şudur budur ama cimridir, davet eder 1 kahveyi bile ödemez. Yumruğunu sıkar yalar o derece. Bana o itici gelir mesela. Onun dışında kültür farkı çoktur, Türkçe konuşamazsın. Senin herif de hımbıl ve mıymıntı anladığım kadarıyla çok da gözünde büyütme, iyi tarafları apır basıyorsa alırsın ama sigarayı mutlaka bırak, o da bıraksın.
Yani bi de eşitlikçi diye, temizlik yapiyor diye alacak bi Alman mesela adam tuvaletin beziyle mutfak silecek yok efenim bulaşığa deterjan vurup durulamadan bulaşıklığa çevirip koyacak. Bi de boş boş asla ilgimi çekmeyen konularda konuşacak almanca gıy gıy ben asla çekemem.

Yaaa hahaha evdeki patates neee koptum 😂😂 yok valla benimki de boylu poslu yakisikli ya bu hareketsizlige yine iyi 😂😂
Ya benim arkadaslarim da iskoç alman isviçreli vs ile beraber burda tanıştığım türk arkadaşlarımdan bahsediyorum. Herkes ayrı bir şeyden şijayet ediyor onlar da mutlu değil. Kültür farklılığı dil bariyeri vs. Herkesin bi kusuru var işte napacağımı bilmiyorum ayrılmak da istemiyorum ama şimdilik bu evlilik işini yavaşlatıp düşünmekte fayda var

Yani bi de eşitlikçi diye, temizlik yapiyor diye alacak bi Alman mesela adam tuvaletin beziyle mutfak silecek yok efenim bulaşığa deterjan vurup durulamadan bulaşıklığa çevirip koyacak. Bi de boş boş asla ilgimi çekmeyen konularda konuşacak almanca gıy gıy ben asla çekemem.

Yaaaaa hahahahahah koparttınız beni Chery ile😂 bir şey diyim mi o kadar doğru ki onların temizlik anlayışı beni öldürüyor. Arkadaşım alman biriyle birlikte şu an aynı eve taşındılar elektrik faturasını bölüşmüler 1.50 pound çocuk fazla ödedi diye olay çıkarmış😂

Yok, o oyle degil ilk nisanlim Alman tipiydi adamlar inanilmaz temiz ve titiz. temizlik ve duzen adamlarin DNAlarinda var :KK51: Her seyin beiz ayri, kullanilan malzemesi ayri oyle bos beles degil yani sozde degil ozde temizlik:dondurma:

Evli olsan en azından maddi garanti altındasın şuan adamın evinizi temizleyip hizmetçiliğini yapıyorsun cinsellik yaşıyor adam sana karşı hiç bir maddi yükümlülüğü yok
Adam evde iş yapmıyorsa bas tekmeyi kendini kullandırma hayat arkadaşı olmak böyle olmuyor çünkü
Offfff ne maddi garantisi ya sanki adam sabancı. Her olayda konuyu illaki bi cinselliğe getiriyor bi kesim aynı düşünmüyoruz iyi akşamlar

uzun bir ilişkide birden bire sigaradan rahatsız olmak nasıl çözülebilir bilemedim çünkü sigara ha deyince bırakılan bir şey değil. en baştan böyle bir kriteriniz olsaydı okey derdim. yoga vs bunlar da bireysel zevkler bence. siz yapıyorsanız yapın zorlamayla kimse yoga ya da spor yapmak zorunda değil. ev işleri konusunda haklısınız iş bölümü yapın bence ve onun yapmadığı görevlerini siz yapmayın o yapana kadar bekleyin ve söyleyin bence ev işi konusu nasıl alıştırılırsa öyle gidiyor. aman o yapmıyor ben yapayım derseniz önünü alamazsınız.
evde takılmak istemesi de bana normal geldi. iyi bir okulun iyi bir bölümünden mezun erasmus vs yapmış yani asosyal ve hayattan beklentisi olmayan biri değil belli ki. ben sevgilinizden çok sizin bir anda ivme değiştirdiğinizi düşündüm. bir anda farklı alışkanlıklar kazanıp farklı rutinler oluşturmak istemişsiniz ve sevgiliniz de uysun istiyorsunuz ama her şey sizin isteğinize göre olmaz. bel ağrısı sırt problemi varsa koskoca adam kendi bilir zaten çok takmışsınız.

Evlenmeden önce erkek arkadaş ile aynı evde yaşamayı asla doğru bulmuyorum. Zaten dünya kadar sorun var bir de onların yaratığı sorunlarla uğraşmak ayrı zor.
5 yıldır beraber olduğunuz halde hediye almaması ve küçükte olsa sürpriz yapamaması hiç normal değil. Bence ilişkiyi gözden geçirin.

Yaaa hahaha evdeki patates neee koptum 😂😂 yok valla benimki de boylu poslu yakisikli ya bu hareketsizlige yine iyi 😂😂
Ya benim arkadaslarim da iskoç alman isviçreli vs ile beraber burda tanıştığım türk arkadaşlarımdan bahsediyorum. Herkes ayrı bir şeyden şijayet ediyor onlar da mutlu değil. Kültür farklılığı dil bariyeri vs. Herkesin bi kusuru var işte napacağımı bilmiyorum ayrılmak da istemiyorum ama şimdilik bu evlilik işini yavaşlatıp düşünmekte fayda var

Yani dedigim gibi herkesin ayri bir b.ktanligi var, memnunum diyorsan cok da kurcalama yalniz hareketsizlik iyi bir sey degil en azindan yuruyus yapsin.

Yok, o oyle degil ilk nisanlim Alman tipiydi adamlar inanilmaz temiz ve titiz. temizlik ve duzen adamlarin DNAlarinda var :KK51: Her seyin beiz ayri, kullanilan malzemesi ayri oyle bos beles degil yani sozde degil ozde temizlik:dondurma:
Vaaayyyy nişana kadar ilerlemiş miydin bi alman adamla 😱

Yaaaaa hahahahahah koparttınız beni Chery ile😂 bir şey diyim mi o kadar doğru ki onların temizlik anlayışı beni öldürüyor. Arkadaşım alman biriyle birlikte şu an aynı eve taşındılar elektrik faturasını bölüşmüler 1.50 pound çocuk fazla ödedi diye olay çıkarmış😂
Ya ben asla Türk disinda biriyle evlenmezdim. Öncelikle evde turkce konuşmak, ortak kültür, ortak arkadaş grubumun Türk olması vs benim için cok önemli. Ama diger yandan nişanlınla devam edeceksen birkaç konuda kendini geliştirmesi şart. Evcimen olmasına bir sey yapamazsın ama sigara ve temizlik konularında ilişkiyi bitirmek pahasına ciddi bir konuşma yapılabilir. Ama sanki sen bunu beğenmemeye başlamışsın ya burdan döner mi bilmiyorum. Az önce bi cümle kurdun mesela bundan ayrılıp başkasıyla olsam şöyle boyle diye. Bu laflar ortaya çıktıysa ben döneceğini sanmıyorum. Ya da çok güzel rol yapıp tekrar ısınmaya çalışacaksın bilemiyorum.

Yani yüzlerce örneğini biliyorum ki bence temizlikte igrencler. Sana istisnasi denk gelmiş demek ki🤔 Şart surt olayı yok en azından. Yoksa kişisel hijyenden bahsetmiyorum.

Sigara ve egzersiz mevzuları çok da kafaya takılacak şeyler değil bence.Madem temizliğe katılmak istemiyor,birini tutup parasını ödesin.Şahsen ben buna okey olurdum.Bana en çok sosyal alışkanlıklarınız sorun olabilirmiş gibi geldi.Siz sosyal anlamda aktifken onun evde durmayı tercih etmesi uzun vadede ciddi sorun olabilir.Bu konuda bir konuşma yapmalısınız.

Sigara içen erkekle öpüşmek 🤢🤮
Geri kalan tüm iyi özellikleri benim için sifirlayan bisey. Ki zaten seninkinin iyi bi yönünü de göremedim anlattıklarından. Bence ayrıl. Tüm erkekler böyle değil. Normal sorumluluk sahibi erkek çok. Gereksiz bağlama kendini buna.

Back
X