iliskinizde kıskanclıgın dozu nedir?

Bizdede ayni. Ve esim bana "kizlar ve erkekler ayri, kizlar korunulmasi gerekir" dese, gerçekten çok kizardim.
Bu ne demek oluyor ya? Ben hiç kimsenin korumasina muhtaç degilim!
Kadin olarak kendi kararlarini kendin alabilmen gerekiyor.
Benim kiyafetim mesela hiç kimseyi ilgilendirme. Babam bile birsey demiyorsa, o kim oluyorda birsey diyor?

Ben bu sitede anca kiskançlik neymis ögrendim. Bana sorarsan pek normal birsey degil.
Ve bu çoçuk gittikçe daha çok kural koyacak, belli. Bir süre sonrada "su kizarkadaslarini begenmedim, gitme onlara"
sonrada "su mekana gitme" "sunu giyme bunu giy",... Sevmek, kisitlamak ile, kiskançlik ile hiç esit degil!

Bence kıskançlık bir ruh hastalığıdır, öz güven eksikliğidir. Ve kesinlikle tedavi edilmelidir. Şimdi böyle sevgiliyken, nişanlıyken iyi hoş geliyor da evlenince bu kıskançlıklar hiç hoş gelmeyecek işte.

normal be canım...
Benim kocam da hiç bir erkek arkadaşımla görüşmemi istemedi herkesi sildim keza o da kız arkadaşlarıyla görüşmüyor.

Yaşadığımız şehir mutaassıp ve öküz gibi bakıyorlar yanında kocan mı var abin mi var baban mı var umursamıyorlar o yüzden burda topuklu ayakkabı ve diz üstü elbise giymemi istemiyor ama onların memleketi Antalyaya gidince kısacık şortuma bile laf etmiyor. ( burdaki kıskançlık olayı değil biri laf atarsa veya bakarsa onu döveceği endişesi)

Kırmızı takı dahil hiç bir şey giydirmiyor, nazarı çektiğine inanıyor ve asla izin vermiyor (ben de çok severdim en ok bu koydu)
Makyaj yapmamı pek istemiyor ama hafif olursa izin veriyor.
Birlikte çıkıyorsak daha iyi özenli makyajlı vs olmam onun için sorun değil ama yalnızken dikkat çekici olmam rahatsız ediyor.

HA bi de yeni farkettiğim bi şey oldu erkeklerle tokalaşmamı istemiyor
Buna çok şaşırdım çünkü modern biri ve rahat yerde büyümüş. Bu isteği bana biraz yobazca geldi ama o ben yapmıyorum deyince bişey diyemedim
Huzurumuz bozulacağına elin adamının elini sıkmamayı yeğliyorum.

Size asılan 10 yıll arkadaşınız sevgiliniz varken mi yaptı bunu? Eğer sevgiliniz varken yaptıysa bunun adı şerefsizlik olur arkadaşlarınızı sorgulamanız lazım. He sevgiliniz yoksa bunca yıllık tanışıklığın ardından bu arkadaşınız sizden hoşlanmaya ve birlikteliğiniz mantıklı olacağını düşünmeye başlamış olabilir. O arkadaşınız eğer şu an sınırlarını bilecek aklı başında bir insansa görüşmenizin sakıncası olacağını düşünmüyorum. Ama hiçbir zaman eski samimiyet olmaz.

Kıskanmak özgüven eksikliğidir. Başka erkeklerin seninle ilgili cinsel istekleri olabileceğini ilişkide öne sürmek sapıklıktır çok çirkin bir yaklaşımdır. Siz bugüne kadar namusunuza laf getirttiniz mi giyim tarzınızla? Banane adamların ne düşündüğünden. sokaktaki erkek benim kıafetimden ötürü beni çıplak hayal edebiliyorsa hayal gücüne hayran kalmaktan öteye gidemem. Babanız da bir erkek. Onun aklından böyle düşünceler geçti mi? O zaman erkek arkadaşınızın hiç geçemez.

Taviz vermemeniz gerektiğini düşünüyorum. Siz bir şeylere uyum sağladıysanız o da sağlayacak. Taviz tavizi doğurur.

Babamdan başka hiçbir erkek bana ne yapmam gerektiğini söylemedi şimdiye kadar. O bile çok ağrıma gitti. Babamızı seçemiyoruz ama hayatımıza girecek erkeği seçme lüksümüz var. Onu değiştirme lüksümüz de var. Biraz becerikli olmak lazım. Biraz kitap okuyun okutun. KAdın olmanın bu kadar aşağılık bir şey olmadığını öğretin şu sevgililerinze kocalarınza.

sizin namusunuza laf etmedim, aksine nisanlınız sanki bunları yapana o gozle bakıyormus da size simdi kendince cekiduzen veriyormus gibi bir izlenim olustu bende.
eteginize kısıtlamayı iş ciddiye binmeden once getirseydi de siz de nasıl biri ile evleneceginize neleri kabul edip etmeyeceginize karar verseydiniz o zaman...
sizin özelinizde demiyorum alınmayın ama erkeklerin gezerken iyi guzel, evlenirken yok şöyle olacak yok böyle olacak diye sıralamaları simdiye kadar sinsice ve ikiyuzluce davrandıklarını dusundurtuyor bana.

başta taviz vermişssiniz simdi boguluyorum diyorsunuz.
nitekim hayat gorusleriniz farklı demistim ilk yorumumda, simdi iki farklı aile diye de belirtmissiniz.
şu an size tek onerim kabul ettiginiz etek dısında baska birseyde baskı uygulamasına izin vermemeniz.
siz onun icin degisebiliyorsanız o da biraz dusuncelerini esnetsin. seni hayal edip cinsellik dusunurler seklinde abartılı cumleler kurmamayı da ogrensin.

Athenenoctua'ya katılıyorum, ben de kesinlikle böyle düşünüyorum.

Demiştiniz ya evlilik özveri ister diye. Siz veriyorsunuz ama o hiçbir şey vermiyor. Şimdi ama o da arkadaşlarını sildi falan diyeceksiniz ama bu onun açısından bir fedakarlık değil. Eğer çok katı düşünüyor olmasına rağmen sizin de ne düşündüğünüze değer verip biraz da sizin açınızdan bakabilirse işte o zaman o da fedakarlık yapmış olur. Yoksa zaten onayladığı bir tavrı sergilemesi nasıl fedakarlık olabilir? Zor olanı yapabildiği an fedakarlık yapıyor demektir. Tıpkı sizin yaptığınız gibi.

Bu durum normal değil arkadaşım ya.
---
Bende çok kıskancım oda..
Oda bana müdahale eder bende ona ederim.
Giydiklerime karışır alıştım ben yeter ki çavreye bakmasın ben normal derecede onun istediği gibide giyinirim.
Ruju ben biraz vişne çürüğüne yakın renklerde seviyorum diye çene yapardı artık aştık onu bugün kıpkırmızı sürdüm bişey demedi.
Kolsuza bişey demiyorum ama atlet gibi olanlara hoş bakmıyor.
Etek yok tayt yok.
Çok çok dar giymedikçe laf etmez.
Topuklu yok babaet falan kombinliyorum sıkıntı yok.
Erkek arkadaşlarıma engel vardı bi tanesi kaç yıllık arkadaşımdı hoşlanıyor bu senden dedi engel koydu ciddende öyleydi.
Kız arkadaşlarımada engel koydukları olduk onlarda sağlam papuç çıkmdı haklıydı yani. Kişiyi gördüğü gibi yaptığı yorum çıkıyor çoğu kez yaşadık..
Şimdi adam gibi olan erkek arkadaşlarıma bişey demiyor. Yanlışı olursa benden yana olmıcağını biliyor.
Bi çocuğu sınıftan sevmiyordu bişeyi çıktı nasıl söylerim bilmiyorum ona ama çıktı yani saklamamda hoşuma gitmiyor ama söylesem cingar çıkar :18:
Onunda kız arkadaşı yoktur pek. Sınıftakilere de mesafelidir.
Facemi dondurmuştuk ordan bana ulaşanlar çoktu diye.
Sonra ortak açtık bi ara benim sadece kız arkadaşlarım vardı o facede onun ise kızıda erkeğide vardı.
Şimdi benim sınıf arkadaşlarımdan ekli olanların çoğu erkek onun sınıfından sadece oda arkadaşım olan kız ekli onun dışında kız yok.
Ben derim ekle diye gerek yok der üstelemem.
Aştık baya sorunu çok şükür ya :nazar::nazar: :16::16::16:

seninki normal bence yani seni erkeklerden kıskanması veya kıyafetlerine karışması çok dogal şeyler ama benimkine ne demeli, benimki hani küçük çocuklar annelerini herkesten kıskanır ya buda öyle, ben kimi seviyorsam onu kıskanıyor, insallah bu huyu degisir, çünkü 2 yaşındaki yegenimden çok bahsetsem kıskanıyor ve bunu söylüyor:19:

kızlar her iliskide bi taraf muhakkak daha kıskanc oluyor... bizde ise sözlüm.... ama boguluyor gbi hissediyorum artık... sizin iliskinizde kıskanclık yapan kim... seviyesi nedir dozu nedir... tamam acık giyinme desin... gögüs, bel acılmayacak diyor tamam anlayabiirim bunu... ama erkek arkadaslarınla görüsme ben görüsmeyi kestim tüm kız arkadaslarmla dedi... benim kıskanıp yapma demem gereken seyi o, ben demeden yaptı.. ve aynı davranısı benden de bekledi... alıp karsısına konustu.. ben seni korumak zorundayım erkeklerle kadınlar aynı düsünmez, cevredeki erkekler nasıl görüyoruz. senin cok iyi dedigin arkadasın en basidi senden etkilense rüyasında bile bambaska seyler görebilir dedi....

düsününce evet erkeklerın yapısı farklı bizim gbi degil....ama bilmiyorum kızlar... asırı acık degildim ama gögüs dekolteme daha cok dikkat eder oldum.... cok sohbet ettıgım erkek arkadas vardı ama hepsı yuz versem farklı seyler ısteyecek tıplerdı..hepsıyle sohbetı kestımm..... erkeklerle görüsmüyorum artık... hayatımda kardes dedigim 2 erkek vardı.. birisi gecen yıl bu zamanlar bana farklı seyler hissettigini söyledi... hatta soylemedı tutup öpmeye calıstı... alt üst oldu dusuncelerım... guvendıgım birisiydi liseden beri arkadasımdı... 10 yılın sonunda bunu yapınca dogal olarak bende erkeklerden cekinmeye guvenmemeye basladım... 1 tane kardes dedgim kisi kaldı onunla daha samimydim... sözlüm erkeklerle konusma deyince hem o öpmeye calısan arkadasım gozumun onune geldı hemde bi anda tamam dedim...

hani agız dil baglanır ya.. onu yasadım tamam dedim.. cok yakın arkadasımı simdi coook özlüyorum... ama sözlüme desem bunu ''benim sevgilim bi baska erkegi nasıl özler diye düsünür... kavga cıkar... ayrıladabilir.... öte yandan elimdeki tek arkadasımı da yarı yolda bıraktım gibi geliyor... 10 yıl boyunca hep birbirimizden haberdardık..farklı yerlerde okuduk ama iletisimi koparmadık... 1 yıl görüsmesek bile telefonla sureklı gorusurduk....

merak ettigim benim düsüncem yanlıs mı.. sizlerin de iliskisi evliligi var... sizde kısıtlamalar kıskanclıklar hangı sevıyede...bılıyorum pek care olunacak durum yok... acaba benım ılk cıddı ılıskım oldugu ıcın mı ben boyle afalladım...emın degılım..

aynı benim erkek arkadaşım gibiymiş ben demeden kızma ihtimalim olan herşeyi yapıyor bana diyecek bişey kalmıyor benden önce çok kız arkadaşı varmış şimdi hiçbiriyle konuşmuyor benden de aynısını bekliyor ama ben sert duruyorum hayır diye gece yazmazlarsa aramazlarsa sorun çıkarmıyor şimdilik ama bazen surat asıyor anlamamazlığa veriyorum:) Halbuki diyorum kız arkadaşlarınla ( benim tanıdıklarımla) arada bir konuşmana birşey demem benden mi çekiniyorsun diye hayır ben konuşmak istemiyorum huzurumuz neden kaçsınki diyor inadı inat :) işyerinde üniversiteden samimi 2 3 kız arkadaşı var onlarla bile işyeri dışında neredeyse hiç konuşmaz işyerinde de mesafeli benden de aynısını bekliyor ama benimde samimi 3 erkek arkadaşım var 2si farklı şehirlerde zaten her zaman görüşemiyorum görüştüğümüzde de genelde sevgilimde oluyor yoksa 1 hafta 5 karış suratla geziyor :9: kıyafetime hiç karıştırmam o söylüyor da ben dinlemiyorum:) zaten yerine göre giyinirim olmayacak yerde açık giyinmem genelde rahat giyinmeyi severim arada bir mızmızlanıyor karışma kıyafetime ben nerde nasıl giyineceğimi biliyorum diyorum yarım saat surat asıyor geçiyor :) Her istediklerine tamam diyincede sonu gelmiyor eğer gerçekten kardeş gibiyse o arkadaşın keşke silmeseydin eskisi kadar sık konuşmam deseydin.

seninki normal bence yani seni erkeklerden kıskanması veya kıyafetlerine karışması çok dogal şeyler ama benimkine ne demeli, benimki hani küçük çocuklar annelerini herkesten kıskanır ya buda öyle, ben kimi seviyorsam onu kıskanıyor, insallah bu huyu degisir, çünkü 2 yaşındaki yegenimden çok bahsetsem kıskanıyor ve bunu söylüyor:19:

Kaç yaşında ?:ssz:

Back
X