İlişkinizi Kurtarma Metodlarınız Nelerdir?

Gunicen

Ve aşk,eş anlamlı adınla!
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2007
7.314
1.172
723
Konu bilmiyorum daha önce açıldı mı fakat hep merak ettiğim birşeydir bu...
Malum bu devirde hiçbirimizin ilişkisi dört dörtlük değil ve çıkmaza girdiği olmuştur.
Peki sizler ilişkilerinizi ayakta tutmak ve devam ettirmek için ne gibi yollara başvurursunuz?
Birbirimizin tecrübelerinden faydalanabiliriz diye düşünüyorum... :44:

hiç böyle çaba içine girmemiştim bu yasıma kadar kavga mı ettik bitti gitti olurdu benim için ama birşeyleri kurtarmak için çaba harcamak gerekiyormuş alttanalmak gerekiyormuş,gerektiği yerde gururu görmezden gelmek gerekiyormuş.
Bunlar düşünce aşamasında bende henüz uygulama kısmına geçemedim :)
Belki buna cesareti olanlara faydası olur

Eski ilişkilerimde kimseye eyvallah etmeyen ben
Şimdi deli gibi kaybetmekten korkuyorum(belli etmeden),
Onu üzmemek için kırk takla atıyorum,
Kızdığında susuyorum filan...
Kendimi tanıyamıyorum bazen bu ben miyim diye.
Demek ki her zaman asıp kesmemek lazımmış

her düşündüğümüzü söylememeliyiz, kırmamalıyız ve kırılınca da hemen küsmemeliyiz , yıkıcı olmak yerını yapıcı olmalıyız..
ama kim bunları uygulayabılıyor orası meçhul

canım suan aynısnı ben yasıyorum oda cok umursamaz yanı kolayca rest cekebılıyo sankı rollerı degıstıkk .. Ozguven eksıklıgı yasamaya basladım sankı bende kendıme cok sasırıyorum

Çok güzel ve faydalı bir konu olmus canım.
Önceden sorunsuz ve mükemmel ilişkiler var sanırdım ama megerse öyle degilmiş.
Etrafa bakınca anladım,herkesin ilişkisinde sorunlar mutlaka oluyormus ama galiba önemli olan sorunlar karsısında hemen pes etmemek,yeteri kadar mücadele etmek.

canım suan aynısnı ben yasıyorum oda cok umursamaz yanı kolayca rest cekebılıyo sankı rollerı degıstıkk .. Ozguven eksıklıgı yasamaya basladım sankı bende kendıme cok sasırıyorum

aynen ya şuan bende böle bi durumdayım önceden ben umursamazdım simdi o umursamıyo..

aynen bende senın gıbıydım ama asıp kesmekle olmuyomus boyle seyler. benım taktığım su kızlar o kızgınsa susuyorum alttan alıyorum ben haklı bıle olsam tutuyorum kendımı.cunku aynı anda saldırıya gecınce olmuyo sorunlar buyuyor daha da ıcınden cıkılmaz hale gelıyor.oyuzden genelde sakınlıgımı koruyorum. tabı bazen olmuyo o ayrı :) ama sonra o sakınlesınce ben saldırıya gecıyorum dusuncelerımı ısteklerımı de kabul ettırıyorum hatasını da anlayıp ozur dıletıyorum.ıslerın degısmesıne kendısıde sasırıp kalıyo zaten.zor oluyo ama ıse de yarıyor. genelde bu sayede sorunsuz bır ılıskım var ha sorun olmuyor mu oluyor ama nadır.cozmeyıde bılıyoruz. esler bırbırını anlar dınlerse zaten pek fazla sorun kalmaz dıye dusunuyorum

aynen ya şuan bende böle bi durumdayım önceden ben umursamazdım simdi o umursamıyo..

Canım al kendını kendı kendıne konus vee bıraz umrsamamaya calıs. Ya umursamıcaksın onun bu tavırlarını yada onun yenıden ılgısını cekıceksın kendıne tutup cok fazla ılgı goster bak ılıskım bıtmek uzereydı hıc alttan almazdım almaya basladım ınadımı bı kenra bıraktım ınankı bana bıttı fln dedı dedıgın gıbı umursamıyodu sonra o soguk konussada ben hep ılgı gosterdım cok sukur duzelmeye basladıı . cok kotu bı duruum

Ya bence bu tarz şeylerin metodları olmuyor.

Kafana bir şeyi çok takarsan o şey olmuyor,ilişkide de böyle karşındakinin çok üstüne düşersen,onu kendisinden bile çok düşünürsen yürümez ilişki soğur kaçar.

İlişki kurtarma metodu yoktur,seni seven ve sevmeyen insanlar vardır.İlişki bitmek üzereyse çaba sarfeden kişi hemen hemen her zaman üzülen kişi olur.

Ama düzgün bir ilişki yaşamanın formülü nedir diye soracak olursan,erkekler mutsuz,pasif kadınları sevmez.Güleceksin,güldüreceksin,kaliteli zaman geçirteceksin,dozunda kıskanç olup kendine güvenen bir kadın olacaksın.Sevgilinin ilgi alanlarıyla ilgileneceksin(ben bu sezon sürekli Galatasaray Maçı izliyorum mesela)Çok fazla arayıp,sormayacaksın.Her sırrını ortaya dökmeyeceksin,her zaman gizemli bir tarafın olacak.Ve empati şart,kavga ederken bile empatik cümleler kurmalısın.Erkekler aslında biz kadınlardan daha kırılgan çünkü her şeyi içlerine atıyorlar.Bu yüzden onlardan zorlukla hiç bir şey elde edilmez.Kavgalar,hırçınlıklar,gereğinden fazla egolar onları uzaklaştırır.

iliskilerin kirilma noktasi genelde birbirini gercek anlamda tanima noktasidir. asik oldugunda baska bir kisilige burunursun ve oldugun gibi degil, ideal oldugunu dusundugun sekilde hareket etmeye calisirsin, kendini gizlersin. eger o tanima noktasinda kisilikler uyusursa o iliski kurtarilmaya ihtiyac duymaz. ama o noktada ilgi veya saygi biterse, bunun geri donusu de olmaz. her kavga veya anlasamamazlik da iliskinin kurtarilmaya ihtiyaci olmasi demek degil tabii.
o yuzden, bir iliskiyi kurtarmanin yolu oldugunu dusunmuyorum. kendinden taviz vererek bir iliskiyi "kurtarsan" bile, sen gercekten hicbir zaman mutlu olamayacaksin ki... o zaman kurtarsan noluuur kurtarmasan nolur. ozellikle bir kisinin "aman iliskim kurtulsun" diye taviz vermesi kesinlikle mutsuzluktur

Neden taviz olsun ki? İlişki karşılıklı fedakarlıklarla yürür bence...
Ve eğer sevgi,saygı varsa neden yaralar sarılmasın?

Neden taviz olsun ki? İlişki karşılıklı fedakarlıklarla yürür bence...
Ve eğer sevgi,saygı varsa neden yaralar sarılmasın?

Yooooo, fedakarlik degil benim bahsettigim. Yani mesela siz birseyi cok istersiniz ama o sevmeyecek diye vazgecersiniz(mesela eve kopek almak, otomatik araba yerine manuel almak vs) bunlar benim soylemek istedigim gibi tavizler degil. Kisiliginden taviz vermeyi kastetmistim, cunku iliskilerin yikilmasi kisilik catismalarindan olur. Mesela siz ozgurlugune duskun bir insansinizdir, o eteginizin kisaligina falan kafayi takan bir tip. En kucuk taviz bile, sirf o istiyor diye uzun etek, uzun bluz falan giymek bile, insani degistirir, kisiligini kisitlar, sonra da oradan buradan patlak verir, kavgalar siddetlenir vs.

Anladım nihayet Öyle adamı parçalarım ben

5 yıldır hiç öyle taktiklere filan girmiyorum canım nasıl isterse öyle içimden geldiği gibi davranıyorum .İçimden sevmek geliyorsa sevgimi gösteriyorum kızmak geliyorsa kızıyorum ayy şunu dersem şöyle olur mu bunu dersem beni terk eder mi böyle korkulara girmeye gerek yok. Bir iki kızdım tepkimi gösterdim trip attım diye karşımdaki insan beni terk edecekse buyursun etsin yani. İnsanız sonuçta karşımızdaki insana kızadabiliriz öfke de duyabiliriz, tepki de gösterebiliriz yeri geldiğinde korka korka ilişki yaşanmaz ki huzur lazım öncelikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…