Iliskinizin artilari eksileri...

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
ilişkinizin artıları eksileri
Aşk ve sevgiyle başlayıp uzun süren ilişkiler de bir süre sonra yaşanılan duyguların "alışkanlık mı?" yoksa "gerçek sevgi mi?" olduğu ayırt edilemez duruma gelir. Aşkın ve sevginin tüketildiği, sadece alışkanlık haline gelmiş birliktelikler tehlikelidir. Yıllara uzanan ilişkiler içinde ki insanlar, ilişkilerinin artı ve eksilerini gözden geçirmeliler. Basit bir yöntem olmakla beraber sizde oluşan bir çok soru işaretinin de cevabı olacaktır.

Yeni başlayan bir ilişki sırasında kalp atışları yükselir, sevdiğiniz kişiyle buluşacağınız zaman heyecanınız dorukta olur ve onu her fırsatta görmek için can atarsınız. Bu durum sizin aşık olduğunuzun belirtisidir. Aşık olmak sizi mutlu kılar fakat, aşk ateşi kısa ömürlüdür. Aşk bitiminde yerini ya yanlızlığa ya da sevgiye bırakır. Yanlızlığa bıraktığını anlamak çok zor değildir. Aşık olduğunuz kişiyle anlaşamayacağınızı, onu sevemeyeceğinizi anlar ve ayrılırsınız. Bu ayrılıkların sonunda kişilerden biri, bazen iki tarafta hüsranla karşılaşır. Bu üzüntünün sebebini birbirlerinin hayatlarından çıktıkları için sanırlar. Oysa ki onları üzen kalp atışlarının normale dönmesi, heyecanın azalmasıdır. Kısa süren ilişkilerin hüznü de kısa sürer. Üzüntüyü hissettirenin bir zamanlar aşık olduğunuz kişinin olmadığını, duygularınızın normale dönmüş olduğundan kaynaklandığınız anlatsınız.

Aşk yerini sevgiye bırakırken duygular yine ilk günki gibi heyecan vermez. Ama daha başka hislere sürükler. Mesela, yemek yapmak eğlenceli hale gelir, onun sevdiği müziği sizde seversiniz, onunla olduğunuz her yerde mutlu olursunuz. Bu duyguları yitirmeden uzun yıllar yaşayabilmek için zevkli bir uğraş verirsiniz. Aslında yapılması gereken çok kolaydır. Sevginizi her fırsatta ona kanıtlamalısınız, gereksiz inatlar yapmadan, saygı ve anlayışla yıllarca mutluluğu yakalayabilirsiniz. Sakın unutmayın "fazla naz aşık usandırır". Aşkınız sevgiye dönüşmeyi başardı ve yıllarca sürdürdünüz. Bir anda içinizde garip korkular uyandı. Ona o kadar alıştınız ki... Soru işaretleri tek tek beliriyor. "Acaba ben hala gerçekten onu seviyor muyum?" "Yoksa sadece bir alışkanlık mı?". Bu soruların cevabını bulmadan ilişkinizi sonlandırmaya kalkışmamalısınız. Çünkü pişman olabilir ve geri dönüş bulamayabilirsiniz.

İlişkinizin artılarını ve eksilerini hesaplamalısınız. Bunu düşünerek yapabilirsiniz ya da bir kalem, kağıt aracılığlada. Kendinize; onu neden sevdiğinizi? Eğer ondan ayrılırsanız neler hissedeceğinizi? Evliliğinizi onunla gerçekleştiriseniz nasıl olacağını? Hangi anla da onu özlediğinizi? Nerede yanlış ya da yanlışlar yapıldığı gibi sorunlar sorun kendinize. Bu soruların aynısını onun adına da sorun ve cevaplayın. Cevapları bir anda vermeyin, iyi düşünün sonuç hayatınızı tamamen değiştirebilir. Çıkan artılar ve eksileri kendi içlerinde toplayın ve hangisinin daha çok olduğunu görün. İnandığınız, güvendiğiniz ve tarafsız olacağını düşündüğünüz bir yakınınızla bu sonucu tartışmanızda iyi olacaktır. Bunu onunla da mutlaka konuşmalısınzı.

Size önerimiz, hayatınız boyunca önemli kararlar alırken, ciddi anlamda iyice düşünmeden sonuca varmayın. İlişkinizin artılarını ve eksilerini belirlerken mutlaka sevdiğiniz kişiyle konuşun. Konuşmak çözümün yarısı olacaktır. Unutmayın sevginin olduğu yerde üç yanlış bir doğruyu silmez.

aaahh ahhh, tartıyorum tartıyorum artılar fasla çıkıo ama yne mutsusum :1closedeyes:

yapma be tatlımmmm artıları daha fazla çıkıyomuş işteeee nie mutsuzsunnn (

ahh ahhh bende mutsuzum ama artıları çok fazla neden....??

Artilari fazlaysa bence mutlu olmayi bilmek lazim.
Biz insanoglu istedikce istiyoruz. Daha fazla sevgi, daha fazla ilgi, daha fazla sevkat.
Oysa elimizdekilerle mutlu olmayi ogrenebilsek, ne kadar mutlu olacagimiza biz bile sasirabilirizyerimseniben

Herkese mutluluklara.s.

Ben mutluyum artıları fazla evet...
Bazen sorunlar yaşasakda o da tuzu biberi onlar olmadanda olmuyoki.
Tek eksisi çok sinirli olması oda hemen geçiyo burdan yırtıyo
Aşkımın yanınada her gittiğimde karın ağrısı iştahszlık ve şiddetli bir heyecan yaşıyorum aşığımmm uleyyyyn:asigim:
Kendimi onun yannda çok özel birisi hissediyorum sanki prensesim bana öyle davranıyo :asigim:

Her insanda artı ve eksi olur dörtdörtlük kimse yoktur.Mutlu omayı bilmek lazım )

evlenmeden önce tartmıştım...evlendim...
evlendikten sonra bir gün bulacağım sonucu kaldırabilecek güçte olduğumda tartacağım...
şu an buna hazır değilim....

Benim asıl takıldığım konu başka..
Dört yanlış bir doğruyu götürmezmiş.sengözlerimebaksanab
Öyle bir götürür ki..
İstediğin kadar sev,sevil.. Karşındakinin tek bir yanlışı bildiğin ve inandığın tüm doğruları siler hem de tek kalemde..yasakkelime

lalee işte bu çok doğruuuuube ablacımm

eksiler artıları götürür derler ya
bizde de artıları eksilerini götürüyo çok şükür

bizde de aynı şey mevcut canım
bazen pire için yorgan yaksamda düşündüğüm zaman bir fincan kahvenin kırk yıl hatrı oluyor
ve bir değil birkaç eksi olsa bile bir artıyı silemiyor benneyaptımki

insan sevdiği zaman artıyıda eksiyide biliyor fakat görmemezlikten geliyor benimde artı eksilerim var eşimde onları görmüyor yani artılar eksileri geçiyor sevgi olan yerde hayat daha güzel yaşanıyora.s.

Üç yanlış bir doğruyu silmezmiş.:dilcikar:
Hayatın matematiği farklıdır oysa,
Bazen yapılan tek yanlış bütün doğruları siler.
İlişkinizin artılarını ve eksilerini sabaha kadar tartsanız da,
Saatlerce konuşsanızda o eksileri düzeltmek için,
Verilen sözler bir, edilen yeminler sıfırdır bazen..
Konuşmak ve anlatmak boşuna bir çabadır...

arılar da var eksiler de .ama artıların yanında eksiler çok kayda değer olmadığı için bugün evliyiz zaten.umarım hiçbir zaman artıları tamamen silecek bir eksisi omaz

yaa ben o konuda çok kötüyüm bir eksisi bütün artıları götürüyo işte bu da beni mutsuz oluyo.en ufak sorunda artılar gidiyo offf çok kötüü nasıl düzelirim??

cok sevmenin karsidakinin eksiylerini görmezden gelecegine inanmiyorum ben..
iliskiye baslarken neyse durusunuz devamindada öyle olmali..aksi taktirde verilen tavizlerin
ardi arkasi kesilmez..ama cok fazlada ayrintici olmamak ve o onunda baska bir kisilik
oldugunu herzaman kabul etmek gerekiyor..

her insanın eksileri vardır.bizimde...önemli olan artıların eksilerden fazla olmasıdır bence....

bazen artılar fazla olsada mutlu olamayabiliyor insan önemli olan hangi konudaki artılarının çok olduğu bence ama seviyorsa insan bie şekilde dengeliyor bu artı ve eksi olayını...

arkaşalr ben baktım o soruları sordum kendime hep iyi taraflarından verdim cevapları artı oldu ama eksi taraflarından baksam o kadar da eksi çıkar.erteliyorum eksileri bakalım nereye kadar ertelebilecegim çok seviyorum oda çok sevdiğini söylüyor ama mutsuzum huzursuzum halsizim.off off beni kör kuyularda merdivensiz bıraktı bu sevgi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…