Iliskiyi evliliğe kadar yıpratmadan nasıl sürdürüyorsunuz?

streshanim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2016
713
1.514
113
Genelde evliliğe kadar geçen süre uzun oluyor. Flört dönemi, birbirini tanıma aşamaları, sözdü nişandı düğündü derken evlilik bazen bi kaç yılı bulabiliyor. Bu süreci yıpratmadan nasıl götürüyorsunuz? Evlilik aşamasına geçmeyi hiç başaramadığım için anlayamıyorum sonuçta zamanla aynı heyecan kalmıyordur. Ne bileyim günümüzde bir iliskiyi sürdürmek bile zor artik. Kimsenin kimseye tahammülü yok neredeyse. Hakli oldugum yerde Bir trip attım diye terk edildigim günleri bilirim. Tek kavgayla biten ilişkiler var. Her şey iyi giderken bi anda sıkılıp giden adamlar var. Iliskilerde bi suru sorun var. O kadar aşamayı atlatıp evlenebilenleri cidden takdir ediyorum. Siz nasıl atlattınız o süreçleri de evlenebilmeyi başardınız ? :)

Herseyı atlatıp evlenip bosanmakta var. 😌

Yani burda marifet sevgılılıgı gecıp evlenmek degıl, evlı kalabilmek. Tabi evliyken, huzurlu mutlu saygı gordugun sevildiğin evlilige sahip olmak.

Evliligi saygı ve sevgi ıcınde surdurenlerden bende dinlemek isterim acıkcası♥️

8 yil flort,
Ama bunun sadece son 6 ayi nisanlilik vs ailelerin dahil oldugu donemdi. Ve geriye donup baktigimda en zor donemimizmis diyorum.
Bence en guzeli aileler hatta arkadaslar dahil iliskiye cok dahil etmemek, ozellikle ilk donemlerde biraz daha icsel duygularla hareket etmek.

Valla nasipse geliyorsun o asamaya 😂Yipraniyorsun da asiniyorsun da😉 ama 1 yil flort ettim2 ay nisanli kaldim heyecanim tavandi bak o ayri 😂

8 yil flort,
Ama bunun sadece son 6 ayi nisanlilik vs ailelerin dahil oldugu donemdi. Ve geriye donup baktigimda en zor donemimizmis diyorum.
Bence en guzeli aileler hatta arkadaslar dahil iliskiye cok dahil etmemek, ozellikle ilk donemlerde biraz daha icsel duygularla hareket etmek.
Mesela o kadar yıldan sonra evlenmeye hevesiniz kalmış mıydı? 8 yıl yıpratmadı mi ilişkiyi?

Genelde evliliğe kadar geçen süre uzun oluyor. Flört dönemi, birbirini tanıma aşamaları, sözdü nişandı düğündü derken evlilik bazen bi kaç yılı bulabiliyor. Bu süreci yıpratmadan nasıl götürüyorsunuz? Evlilik aşamasına geçmeyi hiç başaramadığım için anlayamıyorum sonuçta zamanla aynı heyecan kalmıyordur. Ne bileyim günümüzde bir iliskiyi sürdürmek bile zor artik. Kimsenin kimseye tahammülü yok neredeyse. Hakli oldugum yerde Bir trip attım diye terk edildigim günleri bilirim. Tek kavgayla biten ilişkiler var. Her şey iyi giderken bi anda sıkılıp giden adamlar var. Iliskilerde bi suru sorun var. O kadar aşamayı atlatıp evlenebilenleri cidden takdir ediyorum. Siz nasıl atlattınız o süreçleri de evlenebilmeyi başardınız ? :)

Öncelikle güven birinci kural, sevgi ve saygı, eger karşındaki kisi kucuk bir tartışmada yada tripte gidiyorsa zaten o iliskiye hazır degildir. Iliskilerde tartışmalar elbette oluyor ama bu yine saygı cercevesinde evlilige kadar bunu yürüttükten sonra evlilikten sonrada devm ettirmek onemli. 9 yıllik evliyim Allah'ıma şükür ilk günkü gibi sevgim eşiminde aynı oldugunu düşünuyorum. Cunku birbirimize olan sevgimizi saygımızı yitirmedik. Evlenmeden esime soyledim sevgi biterse saygıda biter oda biterse evlilik biter. Arada kızdıgimızda birirmize tahammul etmeyi ögrendik sanırım elbette bizimda tartışmalarımız oluyor amac uzatmamak bir sekilde tatlıya baglamak gunu bitirmeden. Uzatmadan tartısmak yerine konuşabilmek onemli biz tartismalarımizda 2 saat susarsak 2 saat sonra oturur artılarımızı eksilerimizi hatalarımızı herzaman konuşuruz nerde hata yaptık diye ölçer tartarız.

Tanıştık bir bucuk iki ay kadar konustuk öncelikle evlilik niyetimiz olup olmadigini sorduk birbirimize her buluşmamızda birbirimizden beklentimizi evlilikten beklentimizin neler oldugunu konustuk neyi isteyip neleri istemedigimizi ve hemen aileleri tanistirip nisanlandik 4ay sonrada evlendik her seyi evlilikte yaşadığımız icin ortada yipranan bir sey olmadi heyecan hep vardi bir yıldır evliyiz ve minicik 3aylik bir oğlumuz var ☺️ her seyden once saygı ama bence saygı varsa sevgide olur 🥰

Dört yıl flört ettik, son bir yılı nişanlılık dönemiydi. İlk bir yılı kaostu 😅 Bayağı yıprattik birbirimizi sanıyordum ama hepsini unuttuk gitti. Sanırım.onsuz olamayacağını anlayınca her sacmaligina katlaniyorsun karşılıklı 😅

7 yıl sevgili, 8 ay nişanlı, 3 yıldır evliyiz.
İyi yıprattık birbirimizi ama sevgimizden eksiltmeden. Eksildiğini düşündüğümüz anda birbirimizden kopma korkusu eksilmediğini gösterdi sanırım bize. Hemen birimiz alttan alma moduna geçtik. Çift terapisi ile destek aldığımız dönem de oldu. İyi de oldu çok şey kattı bize. Birbirimize karşı toleransımız arttı. Öyle öyle oldu işte. Kader olunca engel tanınmıyor sanırım :)

Bizimkiler şey derdi; "Gökte nikahınız kıyılınca, olduğun yerde çırpınsanda o evliliğin önüne geçemezsin." :))

Back
X