Iliskiyi evliliğe kadar yıpratmadan nasıl sürdürüyorsunuz?

Tanışmamızdan sonra yaklaşık bir yıl aynı şehirde, yaklaşık 1 yıl ayrı şehirlerde, 1 yıl da aynı evde geçti. Ayrı şehirlerdeyken yıprandık ama beraber yaşarken birbirimizi tam anlamıyla tanıdık. Saygıyı hiç kaybetmedik, birbirimizi değiştirmeye çalışmadık. Evlilik konusu nasıl açıldı hatırlamıyorum bile. Evlenivermişiz.

aslında bu konu benim çok dışımda diye düşünüyorum, evliliği geç hayatıma birini almak bile inanılmaz zor geliyor bana. 2019'un son aylarında 2 kişiye alıcı gözle baktım ve biraz zaman geçirdim, ikisi de o kadar saçma sapan nedenlerden bitti ve devamı gelmedi ki artık hayatımın merkezi sadece kendim, işim ve ailem. geri kalan her şey o kadar fasa fiso geliyor ki... cidden ben de merak ediyorum nasıl oluyor da evlenebiliyor insanlar, garip. benim ailemde boşanmalar meşhur, annem boşandı anneannem boşandı. allahtan ailemde baskı yapabilecek insan yok :D baskı yapsalar alacaklar çünkü cevaplarını. çok çok mantıksız yani 3-4 buluşmadan sonra eften pütfen hatta sebepsiz yere engel atan bir kendini beğenmiş ve ilk buluşmada koca gün geçirip sonrasında muhabbetini azaltan, ne istediğini bilmeyen bir şaşkının üstüne dedim ki wurstria dur, insanlarla tanışmaya ara ver. varsa bu hayatta senin için biri, zaten gelir dedim. tabii o kişiyle tanışabilmem için benim de en azından sosyalleşmem lazım ama ona da ara verdim. ben böyle şey için detoks yapıyorum alkol detoksu bile yapıyorum yani öyle diyeyim. kalsın.

Ben aşkın ve ilişkinin yıpranmasına hiç inanmıyorum. Eşimle 2010 yılında tanıştık. 8 yıl sevgili kaldık. 7 ay nişanlı kaldık ve şimdi de 7 aylık evliyiz. Bir günden uzun süre küs kalmadık birbirimize olan sevgimiz, ilgimiz hiç azalmadı. Her buluşmamızda aynı heyecanı yaşadım. Şimdi eşim her görevden geldiğinde ve her akşam işten eve geldiğinde de aynı sevinci, heyecanı yaşıyorum. Aynı şekilde ve hatta daha fazlasını eşimin de hissettiğini biliyorum. Bence yıllar, mesafeler sevmeyen insanların bahaneleridir. Ne flört ne evlilik öyle yıllar geçti diye aşk sevgi bitmez. Fakat bazı insanlar kendini olduğu gibi göstermeyip gerçek yüzünü uzun bir ilişkide veya evlilikte gösteriyor ki genelde kavgalar bu sebepten meydana geliyor. Kısaca doğru kişiyle birlikteysen ve ikinizde sevginizden eminseniz o ilişki asla ite kaka gitmiyor. Su gibi geçiyor yıllar ve zamanın durmasını istiyorsun...
Mesajınızı okurken çok imrendim doğrusu. Ne mutlu size, heyecanınızı yitirmediğiniz nice yıllarınız olsun dilerim.

Ben sözlümle iki kere ayrildik, üçüncüsünde tamam evlenelim dedik, uc sene once tanışmıştık, hep dua ediyordun, evleneyim diye, benim annelik hormonlarim yogun sanırım, üzülüp duruyordum ,😊 inşallah yazın evleneceğim

valla kardeşim ben o levelları geçemedim, hep başa dönüyorum süper mario gibi.
Yalnız değilsiniz. En son hayatımın erkeğini buldum dediğim kişi ile Ağustos ayında çok saçma bir sebeple yollarımızı ayırdık, zor bir dönemdi benim için ama artık kendimi sorgulamaya başladım. Nasip kısmet bazı şeyler evet ama sanırım ben de bir yerlerde bir şeyleri yanlış yapıyorum. Ama ne o yanlış bulamıyorum.

Genelde evliliğe kadar geçen süre uzun oluyor. Flört dönemi, birbirini tanıma aşamaları, sözdü nişandı düğündü derken evlilik bazen bi kaç yılı bulabiliyor. Bu süreci yıpratmadan nasıl götürüyorsunuz? Evlilik aşamasına geçmeyi hiç başaramadığım için anlayamıyorum sonuçta zamanla aynı heyecan kalmıyordur. Ne bileyim günümüzde bir iliskiyi sürdürmek bile zor artik. Kimsenin kimseye tahammülü yok neredeyse. Hakli oldugum yerde Bir trip attım diye terk edildigim günleri bilirim. Tek kavgayla biten ilişkiler var. Her şey iyi giderken bi anda sıkılıp giden adamlar var. Iliskilerde bi suru sorun var. O kadar aşamayı atlatıp evlenebilenleri cidden takdir ediyorum. Siz nasıl atlattınız o süreçleri de evlenebilmeyi başardınız ? :)
Ben ilişkimin başlamasından 6 ay sonra evlendim. Ilişkiyi değil evliliği yıpratıyoruz 😁

aslında bu konu benim çok dışımda diye düşünüyorum, evliliği geç hayatıma birini almak bile inanılmaz zor geliyor bana. 2019'un son aylarında 2 kişiye alıcı gözle baktım ve biraz zaman geçirdim, ikisi de o kadar saçma sapan nedenlerden bitti ve devamı gelmedi ki artık hayatımın merkezi sadece kendim, işim ve ailem. geri kalan her şey o kadar fasa fiso geliyor ki... cidden ben de merak ediyorum nasıl oluyor da evlenebiliyor insanlar, garip. benim ailemde boşanmalar meşhur, annem boşandı anneannem boşandı. allahtan ailemde baskı yapabilecek insan yok :D baskı yapsalar alacaklar çünkü cevaplarını. çok çok mantıksız yani 3-4 buluşmadan sonra eften pütfen hatta sebepsiz yere engel atan bir kendini beğenmiş ve ilk buluşmada koca gün geçirip sonrasında muhabbetini azaltan, ne istediğini bilmeyen bir şaşkının üstüne dedim ki wurstria dur, insanlarla tanışmaya ara ver. varsa bu hayatta senin için biri, zaten gelir dedim. tabii o kişiyle tanışabilmem için benim de en azından sosyalleşmem lazım ama ona da ara verdim. ben böyle şey için detoks yapıyorum alkol detoksu bile yapıyorum yani öyle diyeyim. kalsın.
Günümüz ilişkilerinin çoğu böyle ki. Eften püften sebeplerle terk ediyor insanlar birbirini. Internet gelişti diye sanırım böyle. Nasıl olsa internette insan bulmak kolay biri gider biri gelir diyorlar herhalde. Böyle bir devirde evlenebilmek büyük başarı ya da şans bence :)

Genelde evliliğe kadar geçen süre uzun oluyor. Flört dönemi, birbirini tanıma aşamaları, sözdü nişandı düğündü derken evlilik bazen bi kaç yılı bulabiliyor. Bu süreci yıpratmadan nasıl götürüyorsunuz? Evlilik aşamasına geçmeyi hiç başaramadığım için anlayamıyorum sonuçta zamanla aynı heyecan kalmıyordur. Ne bileyim günümüzde bir iliskiyi sürdürmek bile zor artik. Kimsenin kimseye tahammülü yok neredeyse. Hakli oldugum yerde Bir trip attım diye terk edildigim günleri bilirim. Tek kavgayla biten ilişkiler var. Her şey iyi giderken bi anda sıkılıp giden adamlar var. Iliskilerde bi suru sorun var. O kadar aşamayı atlatıp evlenebilenleri cidden takdir ediyorum. Siz nasıl atlattınız o süreçleri de evlenebilmeyi başardınız ? :)

8.yıldır sevgiliyiz bu yılda evleniyoruz , bence karşılıklı sevgiyi geçtim saygıya bağlı. Erkeğin tavrı tutumu sahiplenmesi çok önemli. 8 yıldahiç ayrılık yaşamadık diyebilirim birbirimize saygısızlıkta asla etmedik.Ama iş erkekte bitiyor bence. Kızlar zaten anaç sahiplenici. Erkekte buduygular yoksa ne yaparsan yap o ilişki yürümez . Hatta erkekte merhamet yoksa direk kaç :/

Arada geçen zaman ilişkiyi yıpratmaz.
Evlendiğimizde ömür boyu evli kalacaksınız
O mantıkla giderseniz ömür boyu nasıl yıpratmadan devam ettireceksiniz ?
İlişkide devamı gelmesi için en büyük şart iki tarafın birbirini sevmesi ve değer vermesidir.
Arada gerçek bir sevgi varsa zaten tahammül gücü de vardır.
Tahammül gücü varsa devam eder.

Ben sözlümle iki kere ayrildik, üçüncüsünde tamam evlenelim dedik, uc sene once tanışmıştık, hep dua ediyordun, evleneyim diye, benim annelik hormonlarim yogun sanırım, üzülüp duruyordum ,😊 inşallah yazın evleneceğim
Özel değilse iki kere neden ayrılıp tekrar barıştınız sorabilir miyim?

5 yıl flört son iki yılı söz nişan en zor dönemi ailelerin dahil olduğu dönem zor geçeceğini biliyorduk ama karşılıklı verilen sözler aileler ne yaşarsa yasasin vazgecmicez sahip cikicaz birbirimize şükür öylede oldu çoğu kez sinirlenip yüzüğü atınca o verilen sözün akla gelmesi ve tabi ki sevgi ustesinden gelinemeyecek şey yok sonuçta 6 yıldır da evliyim arada tartışma sorun olsada saygı duyarak karşılıklı birbirine değer vererek yipransanda sevginin gücüyle ayakta kalarak oluo ins anlatabilmişimdir:)

Evlenilecek değil, eğlenilecek adamla birlikte oldum :)
Bence formülü bu
Bu saatte daha yeni ciktik mutfaktan
Yarın ise gideceğiz, çocukları uyuttuk, ne zamandır mutfağa girmiyoruz diye girdik, bana zeytinli açma yaptırdı, kendi ayvalı kek yaptı.
Onlar piserken sahlep içtik, muhabbet ettik.
Haftasonu da noluyor kilo alıyoruz diyip tenis oynayalım diye tutturacak.
Ben çocukları bahane edeceğim, o onu da halledecek.
Haftasonu ben istanbul un obur ucunda Bir yer seçeceğim yemek için. O yaratici bin bir sekilde trafige falan söylenecek.
Çocuklarla arabada rap açacak, eşlik edemiyorum diye ben bozulacagim :)
Öyle bir hayat.

Şöyle söyleyeyim, tanışıp 20. Gununde evlenerek 🤣 çok şükür 6. Yilimizdayiz. Onu çocuğumu ve evliliğimi gerçekten çok seviyorum ve seviliyorum diye düşünüyorum :)

Özel değilse iki kere neden ayrılıp tekrar barıştınız sorabilir miyim?
Ayrı sehirlerdeydik,mesafe var diye sürdüremedik, çünkü dogru düzgün görüşemiyorduk, sadece telefon ile görüşüyoruz, aramizda mezhep farklılığı vardi, benim ailem biraz daha gelenekçi aile, kendimiz gibi olsun istiyo, bi kac sebep daha var, o yüzden pimpirikli davranıyordum, en sonunda bunlar asılmayacak seyler olmadığını anladik, insallah yaza düğünümüz var😊💓

O kişi karşına çıkınca evleneceğini anlıyorsun en azından ben de öyle olmuştu. Esimle tanıştık benim apartman yöneticimdi. Benimle tanışmak için yönetici olmuş. Yeni yeni tanışmaya başladığımız zamanlarda benim minik öğrencilerimi birlikte pizza yemeye götürmüştük ( ikimizde öğretmeniz ben okuloncesi o fizik ) benim öğrencilerimin şapkasını, eldivenlerini giydirirken bu adamdan çok güzel baba olur diye düşündüm. Bana olan ilgisinin de farkındaydım ciddi bir ilşki istiyordu. 6 ay sevgilik , 1 yıl nişanlılık dönemimiz oldu . Şu an 1.5 yıllık da evliyiz bir iki haftaya da oğlumuz olacak Allahın izniyle. Ben anlamıştım onunla evlenecegimizi buram buram güven kokuyordu. Allah herkesin gönlüne göre versin
h
Apartmanda rahat etmek icin mi apartman yöneticisiyle evlendin doğru söyle :D Apartman yöneticisi deyince benim aklıma emekli yasini basini almış adamlar geliyor.

Ayrı sehirlerdeydik,mesafe var diye sürdüremedik, çünkü dogru düzgün görüşemiyorduk, sadece telefon ile görüşüyoruz, aramizda mezhep farklılığı vardi, benim ailem biraz daha gelenekçi aile, kendimiz gibi olsun istiyo, bi kac sebep daha var, o yüzden pimpirikli davranıyordum, en sonunda bunlar asılmayacak seyler olmadığını anladik, insallah yaza düğünümüz var😊💓
Allah mesut etsin :) Ya çok özel olmazsa siz mi bitirmiştiniz karşı taraf mı? Buna benzer bi durum yaşıyorum da aşırı merak ettim 😂

Back
X