- Konu Sahibi ogretmenhanimmm
Kimse kendi sağliğindan ileri değil.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ne kadar süre içerisinde atlattınızHer zaman ama her zaman önceliğin kendin olsun. Sen kendinden vazgeçtikçe insanlar seni sömürmeye ve kıymet vermemeye başlıyor. Gerçekten fedakarlığın kıymetini bilecek insan zor bulunuyor.
Yıllar önce iki yıllık ilişkimi bitirmek zorumda kaldım. Zorunda diyorum çünkü duygularıma rağmen mantığımla karar vermiştim. Birbirimizi çok seven ve birbirine çok kıymet veren bir çifttik. Sevgimize gıpta ile bakılıyordı. Mesela birbirimize saygımızı hiç yitirmesik. Lakin sözlüm tam bir ana kuzusuydu. O zamanlar ilişki konusunda toydum. Bunun ciddi manada sorun olacağını düşünememiştim. 1.5 yılın ardından sözlendik. Sözlendik ve bu ana kuzuluğu sorun olmaya başladı. İki kişiyken her şey çok güzeldi. Ama arayaba aileler girmişti artık. İki kişi olamayacaktık. Annesi her şeye müdahale etmeye çalıştı. Söz kıyafetimi sözlümle beraber aldık diye sorun etmiş. Neymiş efendim o da gelmek istiyormuş. Yani bu bir mazeret aslında. Ben yumuşakça mesafe koymuştum. Hep bunu aşmaya çalıştı. Neyse ayrılığa geleyim. Birgün sözlümle tartıştık,konuşmuyoruz. Annesi güya aramızı yapmaya çalışıyor. Ama eminim sözlüm olacak şahsiyet aratıyor. Annesi beni arıyor ki yumuşatacak ben de onu(sözlümü) arayacağım. Böylece o gururundan taviz vermeyecek. Ben de kibarca bu bizim meselemiz drdim. Ama gerçekten saygısız ya da kötü bir üslupla söylemedim. Ben kan kusar kızılcık şerbeti içtim derim. İlişkilerimi aileme de yansıtmam yani.Ama o aramaızdaki her şeyi yansıtıyormuş. Bunu da sonradan anladım. Neyse, annesi bu konuşmayı sözlüm olacak şahsiyete öyle bir yansıtmış ki hemen bni aradı ,annemi azarlamışsın kadın nasıl ağlıyor diye. O dakika karar verdim ayrılığa. Beni dinlemeyi bie tercih etmeyen biriyle nasıl evleneyim?Dedim ki bu adam bana sahip çıkmaz,beni çok ezdirir. Ki doğru da yapmışım. Duygularıma rağmen karar verdim. Çok üzüldüm ağladım; ama en nihayetinde geçti. Geçti gitti. Hala iyi ki derim. İyi ki öyle bir karar vermişim. Çünkü ben onun daha fazlasını kaldırmazdım.
Çok yazdım galiba. Diyeceğim şu ki sen izin verirsen birileri seni üzebilir. Kendine değer ver. Kıymetini bilen insanları al hayatına. Bu arkadaşlık ilişkileri için de geçerli.
Bunu başarabildiysen sakin arkana bakma.Beni aldatan hakaret küfür eden biri vardı hayatımda. Sürekli Aldattığı kızı takip ediyordum en son o kızı arayıp beni cekistrmis. Sözde de beni seviyormuş. Zaten işsizdi. Ben de öğretmenim. Ailem kesinlikle istemedi. Oyunlarda bile kızlarla konusmalarını yakaladım. Bana senin yüzünden bile dedi. 10 gün oldu ayrılalı. Ama sürkli aradı tabi yalvarma yakarma Yok ben suçsuzum sen suçlusun pişman oluruz ayrılırsak falan. İçim acıyordu ama kabul edemedim. Dün de sözde memur olmus. Bana bitti dedi kapatıyorum gidiyorum hesaplarımı bir daha bana ulasamazsın aileme para icin beni bıraktığını söylicem dedi. Kapatmış hesaplrını. Bana küfür de etse hakaret de etse hatta aldattığjnda bile beni bırakma diye yalvarmıştım. Arkadaşlarına bile ulastım zamanında. Simdi asla içimden geçmiyor. Memur oldum pesime düSer diye bekliyordur belki de . Ama yanılıyor. Hala da üzülürüm. Ama geçer belki bilmiyorum. Değer vermeyen insan küfr hakaret eder. Kaybetmekten korkmaz. Bu sefer ben bıraktım .
Aynen sürekli ona kızıyorum kizdıkca iyice yüzsüz oluyor. Bir insana bir kez denir birşey. Ama ben sürekli ikaz halindeyim sürekli tetikteyim bir hata yapmasın diye usandım valla.Aniden kesip atman lazım. Uzatmaları oynarsan daha da kötü olur
Bir altı ay kadar fakan sürdü. O sürede kimseyi hayatıma almadım. 6 ayın sonunda tanışmak isteyen birini kabul ettiğimde atlattığımı hissettim. Şöyle diyeyim önce en dibe kadar acımı yaşadım. Sonra dipten yükselişe geçiyorsunuz. Bir süre sonra üzülmekten sıkılıyor insan. Bu altı ay süresince aürekli yas tutmadım tabi. Ara ara hatırlayıp ağlardım. Ama asla onu aramadım mesaj atmadım. Telefon numaramı değiştirdim. Aklıma geldikçe beni üzdüğü anları düşündüm hep. Ondan soğuttum kendimi.Ne kadar süre içerisinde atlattınız
Evet bende aslında zamanında atlatmıştlm tam unuttum hayatıma devam ediyorum derken 1 yıl sonra tekrar çıkıp geldi değiştim dedi kandım. Ama değişen birşey yoktu.Bir altı ay kadar fakan sürdü. O sürede kimseyi hayatıma almadım. 6 ayın sonunda tanışmak isteyen birini kabul ettiğimde atlattığımı hissettim. Şöyle diyeyim önce en dibe kadar acımı yaşadım. Sonra dipten yükselişe geçiyorsunuz. Bir süre sonra üzülmekten sıkılıyor insan. Bu altı ay süresince aürekli yas tutmadım tabi. Ara ara hatırlayıp ağlardım. Ama asla onu aramadım mesaj atmadım. Telefon numaramı değiştirdim. Aklıma geldikçe beni üzdüğü anları düşündüm hep. Ondan soğuttum kendimi.
Hayır ya bu söylediklerinize katılmıyorum. Gönül bu ota da konuyor b.ka da.Onu böyle çok efendi çok dürüst adam gibi adam olarak hayal et. Bir süre sonra "aman ne sıkıcı ezik bir karakter, ilişkimde heyecan yok" diye otomatikman onu terk edersin zaten
Ee malumunuz kızlarımız efendi terbiyeli dürüst erkekleri ezik sıkıcı olarak görür, Fakat kendisine ızdırap üstüne ızdırap yaşatan yalan söyleyen eziyet eden tiplere ise günden güne daha çok bağlanır. Kızların efendi erkek yerine p*ç tercihi diye bir olgu bile var...
Bitrdim unutmaya çalışıyorum suan.Bunu başarabildiysen sakin arkana bakma.
Biten bir ilişkinin olma ihtimali neredeyse yok. Ve ben insanların değişeceğine inanmam. Zamanla olgunlaşırsın,bakış açın değişir ama kişiliğinin temel özellikleri değişmez. Bir insan fevriyse fevridir,nankörse nankör... Bu tarz özelliklerin değişeceğini sanmam. Atlatırsın ,süreci gözünde büyütme. İnsan hayatta neler neler yaşıyor,alışıyor. Burada neredeyse her gün boşananların yazdıklarını okuyorum ve halime bin kez şükrediyorum. Beterin beteri var. Bu adamla evlenip ayrılsan daha mı iyi? Allah korusun. Bu arada, yakın zamanda nişanlımdan ayrıldım. Ve ayaktayım. Hayat kaldığı yerden devam ediyor.Evet bende aslında zamanında atlatmıştlm tam unuttum hayatıma devam ediyorum derken 1 yıl sonra tekrar çıkıp geldi değiştim dedi kandım. Ama değişen birşey yoktu.
İyi o zaman.Hayır ya bu söylediklerinize katılmıyorum. Gönül bu ota da konuyor b.ka da.
"Sana nasıl davranıldığı senin değerini belirlemiyor." Bir dostum söylemişti bunu.Öyle iyi grlmişti ki bu cümle. Gerçekten de öyle. Herkes karakterince davranır.Çok güzel konu olmus bende suan ayni durumdayim Burda okuduklarim azda olsa iyi geldi
iliskim 2 gün önce sonlandi ve cok aci cekiyorum suan oysaki bana özellikle kavga anlarinda kötü davraniyordu
sürekli bir öfke asagilama inaden heryerden keyfine göre engelleme silme sonuc özgüvenim yerlerde suan
son mesaji attim ve bitirdim ama icim aciyor