Doğuma Hazırlık ilk 3 ay neler olmazsa olmaz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

lalaytn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2011
52
8
48
kızlar eylül sonunda gelecek bebişim inşallah.
2 çift çorap, bi kolsuz badi, bi de külot dışında hiç bir şey almadım henüz.
çok fazla ve gereksiz alışveriş de yapmak istemiyorum.

mesala yatmasa için bir beşik kolay taşınabilir olacak,
hastane çıkışı takımlarından 2-3 tane alayım diyorum...

bebişlerinizin ilk 3 ayında en çok ne kullanmıştınız?

çıtçıtlı body, ne kadar çok o kadar iyi :) ben 0-3 ay yerine 3-6 ay almıştım bol bol. doğumdan itibaren giydi büyük de olsa.hastane çıkış takımı 1 tane olsa yeter, 1 de set olmayan minik alt üst alsan idare edersin.
mothercare ya da kipa'dan 3'lü çıtçıtlı tulum setleri var, onlar çok kullanışlı.penye. boydan boya çıtçıtlı.bebeği bunaltmadan ya da uyuyorsa uyandırmadan soyup giydirmek için ideal.
pompa. evde de oturuyor olsan şart. çünkü bebeğin her emişinden sonra pompalarsan hem dipte kalan en yağlı sütü alıyorsun hem beyne daha çok üret mesajı veriyor. ilk günler bebeğin emebileceğinden çok süt üretiliyor onu sağıp buzluğa atabilirsin. arada uykunu bölmezsin, babası besler. ilaç kullanmak zorunda kalabilirsin yine buzluktaki süt imdada yetişir.
park yatak. bebeğin aklı ermezken ona oda yapmayı düşünmedim ben.zaten aynı odada yatıyoruz.3 yaşına dek kullaabileceği bir park yatak aldım.o rahat ben rahat.sonra kendi zevkine göre oda yaparız.
burun aspiratörü. piyasadakilere boşa para verme. otribebe al, rahat et. ben geç keşfettim malesef. malum bu sıpalar sümküremiyor ve burunlarını acıtmadan kolayca temizlemek istiyorsan otribebe al. eczanelerde satılıyor.
alt açma minderi vs alma boşuna, battı mı yıkama derdi var, önce elde akıt, sonra yıka, kurut... gereksiz. onun yerine can bebe'nin ve kipa'nın alt açma bezleri var, bebek bakım örtüsü diye geçiyor. kirlenene dek kullan, at. taşıması da kolay.
biz ıslak mendil uni kullandık. parabensiz olması önemli çünkü. piyasada bir uni baby bir de pampers var parabensiz.
yenidoğan bezi bir paket alsan yeter. sonrasında karar verirsin bebeğin durumuna göre.çünkü her marka bez her bebeğe uymuyor.
herkesin beğendiği prima kızımda pişik yaparken huggies iyi geldi.
kendin için göğüs pedi alacaksan lansinoh öneririm. en ince ve en kullanışlı olan o.tek kullanımlık poşette olması da iyi.
meme başı çatlakları ve yara olmasını engellemek için her gün susam yağı sürebilirsin uçlara. susam yağı alma, pahalıya gelir. tahin al, üste çıkan yağını süz. o susam yağı :) her gün sür 7. aydan sonra. emzirdikten sonra da sürebilirsin, bir dahaki emzirmeye dek cilt emdiği için yıkama temizleme derdi yok.
çok kıyafet alma, hediyeler de gelecek.

bu hafta sonu başlıyorum alışverişe kızlar çok sağolun öneriler için...

benim de doğum tarihim eylül 27 ama ben hala bir şey almaya başlamadım, yavaş yavaş almalı sizce? şimdi almaya başlarsam eylüle kadar çok şey alırım diye hep erteliyorum :)

benim de doğum tarihim eylül 27 ama ben hala bir şey almaya başlamadım, yavaş yavaş almalı sizce? şimdi almaya başlarsam eylüle kadar çok şey alırım diye hep erteliyorum :)

evet canım yavas yavas al,sonra agırlasıyosun cabuk yorluyosun yurumek zor gelıyo sımdıden basla hem eksıklerını görursun daha iyi olur dıye dusunuyorum.alıp bıtır kafanda rahat eder daha sonra onların yıkama utuleme ıslerı falanda var..

Back
X