ilk 3 aydan sonra kullandığınız vitamin ilaçları neler

ofline

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2010
271
7
46
İzmir
ben üç ay boyunca ilaç olarak sadece folik asit kullandım.ama artık bırakıyorum 3 ay bitti.vitamin ilaçlarına geçmem gerekiyor galiba siz neler kullanıyorsunuz

ben üç ay boyunca ilaç olarak sadece folik asit kullandım.ama artık bırakıyorum 3 ay bitti.vitamin ilaçlarına geçmem gerekiyor galiba siz neler kullanıyorsunuz

Doktorum bana Elevit verdi onu kullanıyorum.Ama sen kafana göre geçemezsin ki ilaçlara..Doktora kontrole gitmiyor musun ? Zaten o sana en uygun olan hangisiyse verecektir.

bence de dr sana hangisi uygunsa onu verecektir herkes değişik ilaç kullanıyor benimde 3 ay bitti şu an sadece gyno ferro sanal diye bişey alıyorum

bende ilk 3 ay folic asit içtim sonrasında doktorum elevit verdi hala elevit kullanıyorum... Genellikle elevit veriliyor ve kan değerlerine göre bazen ek olarak kan hapı,demir hapı içenler de oluyor.
Bazı gebeler balık yağı hapı da içiyorlar ama ben doktoruma sorduğumda gereksiz olduğunu haftada 2 kez balık yiyerek doğal yollardan almamın daha iyi olduğunu söyledi.Malum kış aylarındayız ve balık hem ucuz hem çeşitli..
Kas ağrıların,eklem ağrıların çok şiddetli ve günlük yaşantında olumsuzluk yaratacak derecede ise bazı doktorlar magnezyum hapı veriyorlar...

merhaba kızlar ben ilk 2 ay folik asit kullandım,
3.ay doktorum Elevit verdi 4.ayda ilave olarak Gyno-Tardyferon demir hapı verdi
Şuan 2 hapı birden kullanıyorum.İlaçları kesinlikle kendi kafanıza göre almayın doktorunuz sizin durumunuza göre vitamin hapı veriyor:3:

benim doktorum ilk 3 ay folbiol kullandırdı eleviti vermedi bana hemen doğal yollardan sebze ve meyve ye hemen geçmeyelim vitaminlere boşuna kabızlık olmasın dedi ve taaa 20.haftada verdi bana elevitle ferro sanol bide kramplarım için magnezyum verdi.

Megadyn kullanıyorum ben. Gyno ferro sanol u de hıc bırakmadım. Cok dıs etı kanamalarm da oldugu ıcın de doktorum calcium c dıye bı suda erıyen ılac verdı.38 oldum kan ılacımı ara ara ıcmeye basladım kabız olmamak ıcın

benimki 3. ayda sadece demir verdi elevite geçmedik daha.bundan sonraki kontrolde verir diye düşünüyorum..gerçi evde var elevit öncekinden kalma..son kullanmasıda hala geçmedi.ama ben söylemeden kullanmak istemiyorum

kızlar benim dr. bana folic asit kullandırttmadı 11 haftalık hamileyim 4.haftada hamile olduğumu öğrendim elevit yeterli dedi
bi önceki hamileliğimde ilk 3 ay folicasit+elevit kullanmıştım bi problem olur mu sizce

kızlar benim dr. bana folic asit kullandırttmadı 11 haftalık hamileyim 4.haftada hamile olduğumu öğrendim elevit yeterli dedi
bi önceki hamileliğimde ilk 3 ay folicasit+elevit kullanmıştım bi problem olur mu sizce

Elevitin içinde folic asit olduğu için yeterli görmüştür, bir sorun olacağını sanmıyorum.

kızlar ben de 4. aydan beri elevit ve gyno tardy sanol diye bi kan hapı kullanıyorum,geçen kontrolde doktorum iştah problemin yoksa,herşeyden yeterince yiyip beslenebiliyorsan eleviti kesebilirsin artık dedi.
şu an 29. haftadayım ama kesmedim hala içiyorum,çünkü bebek beslenemeyip gıdasız kaldığında bu erken doğuma yol açabiliyor,olur da bi besinden eksik besleniyorsam diye nolur nolmaz içiyorum yıne de.siz ne zaman bıraktınız ya da doktoru bıraktıran oldu mu?yoksa son gune kadar içiliyor mu?

bende 4.aydan itibaren demir hapı,balık hapı ve magnezyum içiyorum...25 haftalık hamileyim hala içiyorum.

bende ilk 12 hafta folik asit kullandim.sonrasinda onu birakip elevit ve magnezyum kullanmaya basladim.her kontrolde kanim normal degerlerde ciktigi icin demir hapina gerek duymadi doktorum.

Back
X