Bebeğin ek gıdaya geçiş dönemi 6 ay sonudur şayet bu ayda önce ek gıdaya geçilebilmesi için ya sütünüz yetmiyordur(yeteri kadar kendinize bakamadığınız ihmal ettiğiniz anlamına gelir başka hiç bir sebebi yoktur)
sütün yetersiz olmasının nedeninin bu kadar basit olduğunu sanmıyorum arkadaşım.
benim iki bebeğim var ama tek göğsümden süt gelmiyor. Hiç bir tıbbi sorunum yok. bunun nedeni ne olabilir sence? yeterince bakamıyormuyum kendime? sütümü artıramadığım için "tu kaka" bir anne mi oluyorum?
Sevgili arkadaşım dikkatli okursan konunun en başında ayrıtılı bir şekilde anlatabileceğimi yazmışım aynı zamanda benden alıntı yaptığın cümlemde anomali demişim.Anomali de fiziksel veya zihinsel bir problem anlamına gelir.Tek göğsünden süt gelmiyorsa bu süt bezlerin veya hormonlarınla ilgili bir anomalidir.Sen eğer benimle objektif bir şekilde bu konuyu tartışmak istiyorsan ben hep buradayım ve elimden gelinceye insanlara doğruyu gösterinceye kadar da burada olucam Allah izin verirse..Tabi ki bebekler sizin bebekleriniz ben şu ana kadar hiç kimseye tu kaka anne demek seviyesizliğinde de bulunmadım ayrıca yukarıda ki zehir benzetmesi bence yapılan uygulama için cuk oturdu maalesef yapılan tadımlık diye tabir edilen uygulamanın en az zehir kadar zararı var buna lütfen inanın.Zararın neresinden dönülürse kardır şu anda kendi bebeğimi düşünüyorum ve onun yaşadığı dönem arkadaşları ve nesil sağlıklı olsun istiyorum.Amacım size kötülük yapmak değil bilakis yardımcı olmak..
paylaşımın için teşekkürler.
anne sütünün ne kadar faydalı ne kadar olağanüstü olduğunu
yediden yetmişe herkez bilmekte. biz burda ben şunu verdim sizde verin
diye bir konu geçmiyor yani kimse kimseye aşılamıyor arkadaşım.
ayrıca aşağıdaki renkli kısımda yazan yazına katılmıyorum. ben önüme ne gelirse yiyorum
günde kaç litre su komposto içtiğimi biliyorum ve üzgünümki sütüm yok olan sütümde sulu
yani bebeğim beslenemiyor bunun kendine bakmayla yada ihmalle alakası yok. ben istemezmiyim
sadece anne sütü vereyim onunla beslensin genetik olarakmı yoksa yapı meselesimi bilmiyorum.
ben zevk duymuyorum gecenin bi yarısı sıcacık yatağımdan kalkıp mama yapmaya zevk duymuyorum
okadar para verip mama almaya. birde şu tadımlık mevzusuna gelince ister veririm ister vermem doyurmuyorum sonuçta karnını elmayla bilmemneyle. sonunda zarara uğruyacaksada benim çocuğum uğrayacak üzüleceksemde ben üzüleceğim ki hiç ihtimal vermiyorum bu duruma.
son olarakta kimse sizin dediğinizin aksini idda etmiyor türkiyenin her tarafında ilk 6 ay anne sütü diyor
ben bilemedim sütümün yetmediğini günlerce aç birşekilde ağlattım çocuğumu hiç kiloalamadı ilk ay
sütüm yoksa tabiki mama yada ek birşeyler vericem. bu demek değildir fare zehiri tatmak bu demek değildir kendine bakmamak iihmal etmek.
Bebeğin ek gıdaya geçiş dönemi 6 ay sonudur şayet bu ayda önce ek gıdaya geçilebilmesi için ya sütünüz yetmiyordur(yeteri kadar kendinize bakamadığınız ihmal ettiğiniz anlamına gelir başka hiç bir sebebi yoktur)
sağlıklı güzel bol sütlü günler diliyorum.
Aynı şeyler o kadar kayıtlı ve ısrarlı okuyorsunuz ki konuyu anlamamak için ısrar ediyorsunuz.İlk ay kilo almaması bebeğinin sütünün yetmediğini değil senin emzirmeye ve rutine alışamamandan "hepimizde olduğu gibi"kaynaklanıyor.Sütüm sulu,sütüm yağlı diye bir şey yok arkadaşım keşke o dönemde ya sağlık ocağına ya da bir dr. a danışıp öyle başlasaydın mamaya.Ha mamaya başladın madem onunla 4 aya kadar devam edilir arada başka bir yabancı besin verilmez bebeğe.Varsa başka bir sorun buyrun..
Kusura bakma canım ama Şüko denen şahsa öyle bir yüklenilmiş ki sanki suç işliyor.Haklıya hakkını haksıza cevabını vermek lazım.Ben o sabah konuları okuduğumda iyi ki o kişilerden kimseyle yüzyüze değildik.Benim üslubuma takılacağınıza isterseniz o üslubun bozulmasına kimler sebeb olmuş onun üzerinde durun.Mantıklı ve vicdanlı düşündüğünüzde bana geri dönün lütfen.Tekrar söylüyorum söz konusu insan sağlığı ve bu uğurda ne gerekirse yaparım ben böyle yemin ettim göreve başlarken böyle de devam edecek.Çocuk benim çocuğum nasıl istersem öyle yaparım diyen arkadaşlar da eğer yurtdışında olsalardı görürdüm ben onları nasıl istediklerini yaparlarmış.
Haydi güle güle git uğurlar olsun..
bi dk yaa..
bildiğimiz doğrular da elden gidiyor.....
nasıl yok?
haydi güle güle git uğurlar olsun..
sağlıklı nesil demişsin ama bana göre şimdiki nesil çürük eski kadınlar bukadar bilinçli değildi belki ama onların çocukları taş gibi biz paylaşımda bulunuyoruz hiçbi zamanda birbirimize bukadar ukala davranmadık taki bu konu açılana kadar burdaki bütün anneler bilgili herkesin etrafında doktor var hemşire var tecrübeli insanlar var biz paylaşmak için burdayız birbirimizi aşağılamak için değil sen sağlıkçı olabilirsin ama bende anneyimm
benimle bir şey paylaşmak istiyorsan lütfen üslubunu düzeltip öyle devam et.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?