İlk annelik zormuş cidden

Minimidimaksi

Guru
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2016
359
158
103
Arkadaşlar merhaba. 28 yaşında 3 yıllık evli 7 aylık anneyim☺️ Evet annelik güzel ama zormuş. İlk aylar kızım kolikti ve çok zordu. Şimdide diş çıkaracak onun huzursuzluğu var. Birileriyle sohbet etmeye ihtiyacım var. Birine bir şey söylesem şükret Allah vermiş diyorlar. Tabiki şükür ediyorum ama anlayış bekliyorum. Kızımı çok seviyorum ama uykusuzluk beni çok yoruyor. Kızımın akıllı uslu sakin bir bebek olmasını istiyorum (kim istemez ki). Onu nasıl büyütmeliyim. Kendimi özgür hissetmiyorum. Allah korusun kötü bir huyu olursa kendimi suçlarım iyi yetiştiremedim mi diye. Yaa ne bileyim tecrübeli anneler yardımcı olun nasıl büyütmek gerek. Tabiki sevgiyle ama başka nelere dikkat etmeliyim. Sizlerde zorlandınız mı ilk çocukta. Zamanla daha kolaylaşıyor mu çocuk büyütmek.

Her bebek bir değil ki :)
Yani bir başkasının tecrübesinden faydalanmak istedim ben de, nasıl yaptınız diye çok sordum.. Ama kendi bebeğimde aynısı olmadı.. Kendimce kurallar belirledim ben de.. Uyku düzeni, yemek alışkanlığı felan.. İlk zamanlar çok zor evet, çünkü dünyaya alışmaya çalışıyor. 3 aylık olana kadar gündüzleri toplam 1 saat uyumuştur benim oğlum. Gece de 12 de uyurdu mesela.. 6 aylık olana kadar gece 12 gibi uyudu hep. Gündüz uykuları düzelmeye başladı 3. aydan sonra. Bende akşam 5-6 dan sonra uyutmadım, 9 da yatırdım sabah 7 ye kadar uyumaya başladı.. Zaten bebek kendisi düzene giriyor bi süre sonra :) Siz ona ayak uyduruyorsunuz.
Mesela gündüz uyku saati geldi uyumuyor, zorlamıyorum uyuması için.. Kendi haline bırakıyorum.
Yeni doğum yaptığım sıralarda uyusa da uyusam diye çok ağladım..
Sabredin düzene girer. Her bebek farklı bir birey. Sabırlı ve şefkatli olmamız gerekiyor :) Anne olunca tabi ki eski rahatlığımız olmayacak. Hayatımızı paylaşacağımız küçük bir insan var artık.. Özgür değiliz ama yalnız da değiliz..
Biraz büyüsün size arkadaş olacak, çok zevkli oluyor inanın :)
14 aylık oğlum var, 2-3 haftadır yürüyor.. Birlikte markete gidiyoruz.. Elimden sıkı sıkı tutup penguen gibi yürüyüşüne baktıkça, çektiğim sıkıntılara değer diyorum :)
Sabredin, mükafatını alırsınız..

Yani bir başkasının tecrübesinden faydalanmak istedim ben de, nasıl yaptınız diye çok sordum.. Ama kendi bebeğimde aynısı olmadı.. Kendimce kurallar belirledim ben de.. Uyku düzeni, yemek alışkanlığı felan.. İlk zamanlar çok zor evet, çünkü dünyaya alışmaya çalışıyor. 3 aylık olana kadar gündüzleri toplam 1 saat uyumuştur benim oğlum. Gece de 12 de uyurdu mesela.. 6 aylık olana kadar gece 12 gibi uyudu hep. Gündüz uykuları düzelmeye başladı 3. aydan sonra. Bende akşam 5-6 dan sonra uyutmadım, 9 da yatırdım sabah 7 ye kadar uyumaya başladı.. Zaten bebek kendisi düzene giriyor bi süre sonra :) Siz ona ayak uyduruyorsunuz.
Mesela gündüz uyku saati geldi uyumuyor, zorlamıyorum uyuması için.. Kendi haline bırakıyorum.
Sabredin düzene girer. Her bebek farklı bir birey. Sabırlı ve şefkatli olmamız gerekiyor :) Anne olunca tabi ki eski rahatlığımız olmayacak. Hayatımızı paylaşacağımız küçük bir insan var artık.. Özgür değiliz ama yalnız da değiliz..
14 aylık oğlum var, 2-3 haftadır yürüyor.. Birlikte markete gidiyoruz.. Elimden sıkı sıkı tutup penguen gibi yürüyüşüne baktıkça, çektiğim sıkıntılara değer diyorum :)

Çok teşekkür ederim hemen hemen benim kızımda aynı. Şikayet etmiyorum ondan. Sağlıklı olsun yeter diyorum. Ve sizin gibi pozitif annelerle konuşup rahatlamak istiyorum. İlk başlarda bende o eski rahatlığı çok arıyordum ama dediğiniz gibi zamanla daha da alışıyor insan

Kaç aylık bebeğiniz var
2,5 yaşında oğlum var, Allah nasib ederse bir tanesi de yolda.

24 ay uyumadık diyebilirim. Uykuya hasret geçti 2 sene.
Fakat sonradan düzene yavaş yavaş girmeye başladı.
Şimdi maşallah kendi odasında uyuyor, huzursuz olduğu zamanlarda birtek geceleri 1 veya 2 sefer uyanıyor.
Çok zorlamıyor maşallah.
Bu günlerimize şükrediyoruz.

Benim de kolikti oğlum ve bilirim ne kadar zor olduğunu.
İnsan çıldıracak gibi oluyor bazen hem uykusuzluk hem de çocuğuna karşı olan çaresizliğin yarattığı stresle.
Fakat geçiyor inanın, zamanla düzene kendi hızında ve kendi akışında oturuyor.
Sadece biraz sabır göstermek gerekiyor bu zamanlarda, elden birşey gelmiyor çünkü.
Allah kolaylıklar versin dilerim.

2,5 yaşında oğlum var, Allah nasib ederse bir tanesi de yolda.

24 ay uyumadık diyebilirim. Uykuya hasret geçti 2 sene.
Fakat sonradan düzene yavaş yavaş girmeye başladı.
Şimdi maşallah kendi odasında uyuyor, huzursuz olduğu zamanlarda birtek geceleri 1 veya 2 sefer uyanıyor.
Çok zorlamıyor maşallah.
Bu günlerimize şükrediyoruz.

Benim de kolikti oğlum ve bilirim ne kadar zor olduğunu.
İnsan çıldıracak gibi oluyor bazen hem uykusuzluk hem de çocuğuna karşı olan çaresizliğin yarattığı stresle.
Fakat geçiyor inanın, zamanla düzene kendi hızında ve kendi akışında oturuyor.
Sadece biraz sabır göstermek gerekiyor bu zamanlarda, elden birşey gelmiyor çünkü.
Allah kolaylıklar versin dilerim.
Amiiiiinnn. Büyük konuşmayayım ama ikinciyi düşünemiyorum. Allah olmayanlara isteyenlere versin diyorum. İkinci çocuğunuz kolik olmaz inşallah Rabbim yardımcınız olsun

Amiiiiinnn. Büyük konuşmayayım ama ikinciyi düşünemiyorum. Allah olmayanlara isteyenlere versin diyorum. İkinci çocuğunuz kolik olmaz inşallah Rabbim yardımcınız olsun

Ben de aynısını diyordum, herkes diyordu ilerde bir ikinci çocuk daha olur diye.
Benden tavsiye eğer ikinci düşünmüyorsanız spiral taktırın.
Çünkü benim korunurken oldu (prezervatif). Şok olduk ama Rabbim nasib etmiş çokta sevindik.
Gözümde büyümüyor değil, tekrardan tam rahata geçerken sil baştan yaşamak herşeyi, çılgınca geliyor.
Fakat hamd olsun, dünyaya geleceği, evladım olacağı varmış, Rabbim de nasib etmiş.

İlk işim spiral taktırmak olacak... :-)
Benim de korkum kolik olması konusunda, inşallah olmaz.
Ne geceler yaşadım Allah bilir, gerçekten çok zordu.
Gündüzler öyle böyle geçiyorda, geceler, hakikaten insanı çok yıpratıyor.

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, inşallah sizin de düzeniniz bir an önce oturur.
Siz de rahat edersiniz. :KK36:

Bir süre sonra düşünülüyor. Ben de ilk cocugumda çocuksuz günlerimi çok aradım. Ne yapıyormuşum ben ya neleri sorun etmişim dedim. Ilk üç ayım benim de çok zor geçmişti. Altı aydan sonra uykusu düzene girmeye başlamıştı. Tabi dönem dönem bozuluyor yine. Şimdi ikinci oldu. Tek çocuklu günlerim kolay geliyor şimdi de. Benim bebiş de gece bir den önce uyumuyor. Çoğu zaman İki İki buçuk gibi yatıyor. Sabah geç kalkıyor ama ben de onunla uyuyunca hiç bir şey yapamıyorum. Gündüz uykusu zaten yok. Ama ilk çocuktaki gibi zoruma gitmiyor. Zamanla düzene gireceğini düşünüyorum çünkü.

Ben de aynısını diyordum, herkes diyordu ilerde bir ikinci çocuk daha olur diye.
Çünkü benim korunurken oldu (prezervatif). Şok olduk ama Rabbim nasib etmiş çokta sevindik.
Gözümde büyümüyor değil, tekrardan tam rahata geçerken sil baştan yaşamak herşeyi, çılgınca geliyor.
Fakat hamd olsun, dünyaya geleceği, evladım olacağı varmış, Rabbim de nasib etmiş.

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, inşallah sizin de düzeniniz bir an önce oturur.
Yaaa en korktuğum şey korunurken hamile kalmak. Ama olacağı varsa oluyor sonuçta Rabbim veriyor. Cidden Allah kolaylık versin. Ama rahat olun. Ben çok stresli bir hamilelik geçirdim ve kızım o yüzden kolik olduğunu düşünüyorum. İyi düşünün ki iyi olsun. Bende teşekkür ederim cevabınız için.

Sipiralle hamile kalan çok tanıdığım var. Bence yine de dikkat et sürekli kontrol ettir. Gerçi ne kadar korunursan korun Allah nasip ettiyse oluyor

Bir süre sonra düşünülüyor. Ben de ilk cocugumda çocuksuz günlerimi çok aradım. Ne yapıyormuşum ben ya neleri sorun etmişim dedim. Ilk üç ayım benim de çok zor geçmişti. Altı aydan sonra uykusu düzene girmeye başlamıştı. Tabi dönem dönem bozuluyor yine. Şimdi ikinci oldu. Tek çocuklu günlerim kolay geliyor şimdi de. Benim bebiş de gece bir den önce uyumuyor. Çoğu zaman İki İki buçuk gibi yatıyor. Sabah geç kalkıyor ama ben de onunla uyuyunca hiç bir şey yapamıyorum. Gündüz uykusu zaten yok. Ama ilk çocuktaki gibi zoruma gitmiyor. Zamanla düzene gireceğini düşünüyorum çünkü.
Allah kolaylık versin. Bende ilk 4 ay gece gündüz uyku yoktu. Şimdi o zamanlara göre çok şükür iyi ama dediğim gibi diş çıkarmadı henüz o sıkıntımız var. Allahım bütün annelere sabır sevgi kolaylık versin

bizde unuttuk çocuk nasıl büyütülüyor diye 9 sene sonra bir daha yapmak istedik halaaa tutturamadık ,:KK45::KK45::KK71:

allah hepsine sağlık versin canım

Allah kolaylık versin. Bende ilk 4 ay gece gündüz uyku yoktu. Şimdi o zamanlara göre çok şükür iyi ama dediğim gibi diş çıkarmadı henüz o sıkıntımız var. Allahım bütün annelere sabır sevgi kolaylık versin
Aminn. Iple çekiyorum valla. Uyumamasi Neyse de uyanıkken sürekli kucakta olması yoruyor. Onunla uyuduğum için uykusuzluk çekmiyorum Aslında İki İki buçuk gibi yatıp onda kalkıyoruz

Ilk cocuklar zor olur bence de. Ben kizimda cok zorlandim. Simdi yine hamileyim hala beraber yatiyoruz ama cesaret edebildim nedense. Simdi kabullendim cünkü herseyi, alistim zorluga.
Sadece sabirli olmayi istiyorum. Zor ama tempoya alisiyor insan. Zaman cok hizli geciyor.

Ya burada yazılanları okuyunca bir nebze olsun rahatladım benim de 4 aylık oğlum var gündüzleri sürekli kucakta durmak istiyor hep bi mız mız hali var çok uzun sure uyuyan bi bebiş de değil temizlik yemek bunlar zaten hak getire kendi kendilerini ne Zaman oyalarlar ki çok özeniyorum görümcemin kızı resmen koltukta halıda Büyüdü tek başına benimki bıraksam 20 dk zor duruyo kalabalıkta zaten hiç durmuyo

Allah sağlıkla kucağına aldırsın canım korkma etrafımda ne kadar ikinciyi doğuran arkadaşm varsa hep uslu oldu çocukları inş senin bebişinde sorunsuz olur :) bu arada benimde 20 aylık bi oğlum var bizde prezervatıfle korunuoruz aklım cıkıo ya hamıle kalırsam dıe :( patlak falan olabıluomuş galiba eşime sıkı sıkı kontrol ettırıorm

Back
X