İlk başladığınız iş tam istediğiniz gibi miydi (özellikle akademi)

ben de yuksek lisansımda dilini bilmedigim bi ulkeye ehh iste istedigim bi bolume gittim ama butun burokratik islerim o kadar hızlı oldu ki koordinatorum o kadar yardımcıydı ki kolaylık beni cezbetti diyebilirim...ve orda su anki bransımı yani yapmak istedigim seyi buldum dil ogrendim ve bi suru guzel sey kattım hayatıma...bence evrenin kolaylık gosterdigi sizin dogru kapınız oluyor hayatta ama ben bunu istiyorum diye ayak diremek bana hep zaman kaybettirdi hayatta bilmiyorum ben boyle dusunuyorum...biraz go with the flowcuyum😎
bir de phd programlarına hangi siteden bakıyosunuz ogrenebilir miyim? ben bikac dandik site dısında dogru duzgun bi yer bilmiyorum paylasırsanız cok sevinirim

Neden gittiniz peki?
Bir şey diyeyim mi ben bölümüme çok farklı bi' beklenti ile gitmiştim, YLda. Sanıyordum ki psikoloji ile alakalı, psikolojiye dair bir şey görmedik her şey fizyoloji ve biyolojik açılımlara döndü :D
Ama bunu fark ettiğimde 1 sene olmuştu ve ben çok büyük keyif aldım, psikolojiden ziyade nörobilim sevdiğimi fark ettim, hiç kötü olmadı yani bu benim için.
Özelden yazayım belki burada reklam oluyordur:)

Evet aynen öyle, bir yerde kadro bulana kadar post-doc araştırmacı olarak çalışabiliyorsun ablacım. 2-3 senelik kontratları oluyor. Zaten alanımdan çok uzak şeyler değiller de insanlar bu spesifik alana yönelmektense genel çalışabiliyorlar. Finlandiya bir örnekti ya alırlar mı bilmem:)
Ama böyle güzel hazır projeler varken, borca harca girmek mantıklı gelmiyor.
Hahahah ilahi Mune abla :KK70: :KK200:
Valla bence de borca girme, az buz para değil çünkü, elindekileri değerlendirmelisin bence, tamam belki istediğin şeyin etrafından dolanmak oluyor ama sana başka bir kapı açmayacağını da bilemezsin.
İskandinav bebeleri duyunca gülersin tabii, fena mı olur hem iş hem aşk daha ne olsun :)))

Bak sen de doktorada gidersin kuzuş, çünkü masterda ücretli ama doktorada çalışan gibi oluyorsun, kontratlı falan benim baya aklıma yattı, tabii onların da aklına yatması lazım :KK70:
Finlandiyadan güzel neresi var söyle de bileyim :KK70:
Benim memleket 😬😬
Çok popüler bir üye olduğumdan ifşalamayayım kendimi dedim 😃

Valla nasıl başlarsan öyle gider bence
Kendime cok yakistiramadigim bir iste basladim, aynen oyle devam ettim. Mezuniyetten sonraki 5. Yilim

Valla bence de borca girme, az buz para değil çünkü, elindekileri değerlendirmelisin bence, tamam belki istediğin şeyin etrafından dolanmak oluyor ama sana başka bir kapı açmayacağını da bilemezsin.
İskandinav bebeleri duyunca gülersin tabii, fena mı olur hem iş hem aşk daha ne olsun :)))

Ya sizler iyi ki varsınız, gerçekten konuyu açarken içim daralıyordu, ama olumlu yorumlar geldi sevindim, imkansız değil demek ki :KK200:

Bundan yaklasik 14 yil once ogretmen olmak istemedigim icin Ingiliz Dili Edebiyati bolumunu bitirdim. Cok buyuk bir zevkle ve askla okudum. Sonuc= 10 yildir ogretmenlik yapiyorum. Akademik alanda o kadar kisitli bir kadro vardi ki, mecburen ise basladim ama hedefime bir turlu donemedim. Devlete de ataninca akademik kariyer hayal oldu artik benim icin. Ama ben sansliyim ki meslegimi seviyorum. Siz sansli olmayabilirsiniz. Cok iyi degerlendirin. Cunku bazi zamanlar calistigim okul ve ogrenciler cok zordu ve bu isten nefret ediyordum. Calismak zorunda olmasam o an istifa ederdim ama hayat mecbur kiliyor iste. Neyse ki su an cok memnunum. Umarim sizin de istediginiz gibi olur her sey.

Bundan yaklasik 14 yil once ogretmen olmak istemedigim icin Ingiliz Dili Edebiyati bolumunu bitirdim. Cok buyuk bir zevkle ve askla okudum. Sonuc= 10 yildir ogretmenlik yapiyorum. Akademik alanda o kadar kisitli bir kadro vardi ki, mecburen ise basladim ama hedefime bir turlu donemedim. Devlete de ataninca akademik kariyer hayal oldu artik benim icin. Ama ben sansliyim ki meslegimi seviyorum. Siz sansli olmayabilirsiniz. Cok iyi degerlendirin. Cunku bazi zamanlar calistigim okul ve ogrenciler cok zordu ve bu isten nefret ediyordum. Calismak zorunda olmasam o an istifa ederdim ama hayat mecbur kiliyor iste. Neyse ki su an cok memnunum. Umarim sizin de istediginiz gibi olur her sey.

Teşekkür ederim güzel dileğiniz için :KK200:

Tam İstediğimiz gibi iş, diye birşey mi var?
Niye bana söylemediler :mad:

Bu iyiydi işte :D

Back
X