İlk bebeği küçük doğup ikinci normal doğanlar

tprenses

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2023
43
9
6
32
Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum 🫢 eğer yanlışsa kusuruma bakmayın 🙈
İlk bebeğim 2 kilo doğmuştu 36 haftalık. Sebebi Kordon'da damar tıkanması . Şimdi ikinciye hamileyim . Doktorum önlem olarak kan sulandırıcı verdi. Tabi ki sağlıklı olsun en başta 🤲 ama insan üzülüyor ister istemez . İlk bebeğiniz kaç kilo ikinciler kaç kilo doğdu acaba ? Normal kiloda doğması için yapılacak bişey var mı ?

ben bol bol et suyu ile yapilmis çorba ve süt yogurt tukettim özellikle bunlara agirlik verdim kilosuda gayet iyiydi

ben bol bol et suyu ile yapilmis çorba ve süt yogurt tukettim özellikle bunlara agirlik verdim kilosuda gayet iyiydi
Ben de her gün avokado ve muz karıştırıp yiyorum. Ne yazık ki süt ürünleri sevmiyorum ya 😢 ama et suyu iyi fikir evde yapılmış et suyu diyorsunuz değil mi ?

Ben de her gün avokado ve muz karıştırıp yiyorum. Ne yazık ki süt ürünleri sevmiyorum ya 😢 ama et suyu iyi fikir evde yapılmış et suyu diyorsunuz değil mi ?
evet ben kendim ilikli kemik alip kaynatiyordum, bende hic sevmem süt yogurt ama bebekler için çok faydalı 🥺

Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum 🫢 eğer yanlışsa kusuruma bakmayın 🙈
İlk bebeğim 2 kilo doğmuştu 36 haftalık. Sebebi Kordon'da damar tıkanması . Şimdi ikinciye hamileyim . Doktorum önlem olarak kan sulandırıcı verdi. Tabi ki sağlıklı olsun en başta 🤲 ama insan üzülüyor ister istemez . İlk bebeğiniz kaç kilo ikinciler kaç kilo doğdu acaba ? Normal kiloda doğması için yapılacak bişey var mı ?
İlk çocuğum 1970 gr doğdu 41. Haftada. Daha sonraki gebeliğimde iğne oldum her gün pıhtılaşma olmasın diye. Oğlum 36 hafta 3080 gr doğdu küveze de girmedi şükür kilosu ve gelişimi iyi diye. Rahat olun bebeğe kilo aldıracağım diye dengesiz beslenmeyin. Oğlumda yüksek kilo ile hamile kaldığım için tedirgindim ama endokrin doktoru ve diyetisyen sayesinde sadece 6,7 kilo aldım. Sağlıkla gelsin yavrunuz

Pek bilgili değilim ve de tek çocuk ama gene de yazıyım dört kiloya yakın doğdu şu an bir buçuk yaşına yaklaştı sadece 10 kilo emsallerine bakıyorum doğduklarında zayıfken şimdi etli butlular

Hamileyken normal yediğimden de az yiyordum öyle aşerme falan olmadı. Önemli olan yediğinin kime gittiği demek. Bu işler pek belli olmuyor sanırım. O yüzden üzmeyin kendinizi

İlk çocuğum 1970 gr doğdu 41. Haftada. Daha sonraki gebeliğimde iğne oldum her gün pıhtılaşma olmasın diye. Oğlum 36 hafta 3080 gr doğdu küveze de girmedi şükür kilosu ve gelişimi iyi diye. Rahat olun bebeğe kilo aldıracağım diye dengesiz beslenmeyin. Oğlumda yüksek kilo ile hamile kaldığım için tedirgindim ama endokrin doktoru ve diyetisyen sayesinde sadece 6,7 kilo aldım. Sağlıkla gelsin yavrunuz
Doğru söylüyorsunuz 🤗 ben kan sulandırıcı kullanıyorum her gün hap olarak. İnşallah azda olsa etkisi olur . Benim ilk oğlum da girmedi çok şükür 36 haftalık 2 kilo doğmuştu . Amin çok teşekkür ederim 😍

Pek bilgili değilim ve de tek çocuk ama gene de yazıyım dört kiloya yakın doğdu şu an bir buçuk yaşına yaklaştı sadece 10 kilo emsallerine bakıyorum doğduklarında zayıfken şimdi etli butlular

Hamileyken normal yediğimden de az yiyordum öyle aşerme falan olmadı. Önemli olan yediğinin kime gittiği demek. Bu işler pek belli olmuyor sanırım. O yüzden üzmeyin kendinizi
Evet onu bende farkettim . Bazı bebek iri doğuyor ama sonra fazla kilo almıyor . Ya da zayıf doğan bebek sonra tombiş olabiliyor .
Haklısınız sağlıkla gelsin inşallah 🤲😍

Benim ikisi de küçük doğdu.
1. Tam 36 haftalık 1800 g
2. 37+4 2200 g
Hiç bir görünen sebep de yoktu. Sıkı doktor takibindeydim. Gelişim durduğu için zorunlu sezaryen oldum. 2. Çocuğum ilk çocuktaki tecrübeden dolayı 10 gün fazla kaldı karnımda.
Netice olarak küvöze girmediler. Doğumdan sonra hastane sürecimiz olmadı. Sağlıklı bir şekilde evimize geldik. Önemli olan da o. Bence kilo ve gelişime o kadar takılmayın. Stres yapmayın.
Sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi.

İlk oğlum aynı sebepten 2500 doğdu. Çeşmenin önünde yıkıyordum o kadar küçüktü ( gerçi tüm çocuklarımı çeşmede yıkıyorum küvet kullanmıyorum. Kucağımda mis gibi) Maşallah şu an 5,5 yaşında boyu 125cm kg da 34 :KK45:Hiç abur cubur yemez sağlıklı beslenir. Biraz yemeği kıstım bir de spor yapıyor dikkat ediyoruz fazla kilo almasın diye.
Ortanca oğlum 3150 doğdu. Onun gelişimi bu kadar iyi değil. Tabi iyi ama çok uzun ve kilolu değil. Kızım da 2850 doğdu. Bakalım o nasıl olacak.
Yani demem o ki zayıf, küçük doğanlar daha çabuk büyüyor gelişiyor. Çok örneğini de gördüm.

Benim ikisi de küçük doğdu.
1. Tam 36 haftalık 1800 g
2. 37+4 2200 g
Hiç bir görünen sebep de yoktu. Sıkı doktor takibindeydim. Gelişim durduğu için zorunlu sezaryen oldum. 2. Çocuğum ilk çocuktaki tecrübeden dolayı 10 gün fazla kaldı karnımda.
Netice olarak küvöze girmediler. Doğumdan sonra hastane sürecimiz olmadı. Sağlıklı bir şekilde evimize geldik. Önemli olan da o. Bence kilo ve gelişime o kadar takılmayın. Stres yapmayın.
Sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi.
Tecrübeden derken özellikle yaptığınız bişey var mıydı 10 gün fazla durması için ?
Benim de ilk bebeğğm sağlıklıydı çok şükür önemli olan o tabi 💗

Ayrıca ne yerseniz yiyin bebeğe kilo aldırma muhabbeti yalan. Benim kadar sağlıklı ve güzel her kilo aldıran şeyden yiyen yoktur. Ama çocuklarım zayıf doğuyor çünkü genetik. Bizler de zayıf doğmuşuz. Anneannemin çocukları da zayıf doğmuş. Yani genetikmiş bunu öğrenmiş oldum.

İlk oğlum aynı sebepten 2500 doğdu. Çeşmenin önünde yıkıyordum o kadar küçüktü ( gerçi tüm çocuklarımı çeşmede yıkıyorum küvet kullanmıyorum. Kucağımda mis gibi) Maşallah şu an 5,5 yaşında boyu 125cm kg da 34 :KK45:Hiç abur cubur yemez sağlıklı beslenir. Biraz yemeği kıstım bir de spor yapıyor dikkat ediyoruz fazla kilo almasın diye.
Ortanca oğlum 3150 doğdu. Onun gelişimi bu kadar iyi değil. Tabi iyi ama çok uzun ve kilolu değil. Kızım da 2850 doğdu. Bakalım o nasıl olacak.
Yani demem o ki zayıf, küçük doğanlar daha çabuk büyüyor gelişiyor. Çok örneğini de gördüm.
Benim de öyle ya çok küçüktü insan üzülüyor bazen 🤭 ama benim oğlum bi daha hep iştahsız devam etti. Belki sonradan toparlasa üzülmezdim . Şuan 2 yaşında 10 kilo

Tecrübeden derken özellikle yaptığınız bişey var mıydı 10 gün fazla durması için ?
Benim de ilk bebeğğm sağlıklıydı çok şükür önemli olan o tabi 💗
Doğum tarihine düzenli gittiğim perinatoloğum karar verdi. İlk çocuk için önce 34 haftada alalım dedi. Sonra durumu stabil olunca 36yı tamamlayalım dedi. Sıkı bir takiple 36. haftanın dolmasını bekledik.
2. çocukta aynı doktora gittim. İlk gebeliğin takibini de yapınca beni tanıyor biliyordu. Yine sıkı takiple 38. haftanın içinde alalım dedi. Doğumlarım planlı sezeryan oldu.

Benim de öyle ya çok küçüktü insan üzülüyor bazen 🤭 ama benim oğlum bi daha hep iştahsız devam etti. Belki sonradan toparlasa üzülmezdim . Şuan 2 yaşında 10 kilo
Yeme konusu şöyle blw ile çocuklarıma yeme alışkanlığı kazandırdım. Dökmelerine dağıtmalarına izin verdim. Az yiyorlar diye dert etmedim onlara belli etmedim. O yüzden alıştılar. Kendileri istedikleri şekilde güzelce yiyorlar. O yüzden önüne bırakın derim. Mesela ortanca oğlum kahvaltıda yumurta yemezse o yumurtaya başka şekil veriyorum öyle önüne koyuyorum muhakkak yiyor.
Siz de onlara yemekleri tanımalarına fırsat verin. Yemiyor diye kendiniz yedirmeyin. İnanın yemek yemeyen insan yok. Önemli olan sağlıklı olması.

İlk kızım 2600 Gr doğdu boyu da bayağı kısaydı 38+5 te sezeryanla alındı
İkinci oğlum 39+0 3400 Gr doğdu boyu daha uzundu kızımdan ikisinde de kan sulandırıcı iğne ve hap kullandım sağlıklı beslendim farklı hicbirsey yapmadım
Şuan kızım beş yaşında gelişimi yasitlarindan önde oğlum iki yasinda kızımla ayını takip ediyorum hem boyu kısa kaldı hem kilosu geride ben şunu tecrübe ettim küçük doganlar daha iyi gelişiyor ilerde kızım iri oğlum ufak tefek olursa bende ona üzülürüm 😀 şaka bir yana sağlıklı olsunlar da varsın zayıf küçük olsun

Back
X