Ahh ahh seni çok iyi anlıyorum canım, ben de 6 senedir uğraşıyorum bir bebeğim olsun diye. 6 senedir hastanelere gidip geliyorum, son 2 senedir yumurta rezervi düşüklüğü olduğunu, amh 0.16 olduğunu öğrendim. İlk 4 sene içinde bir doktor da , şu hormonlara bakalım vs demedi, ultrasonla 5 dk muayene; " Gebe kalmana engel bir durum yok, hipotiroidi zorlaştırır, bir kaç küçük önemsiz kist var " falan diye diye 4 yılımı yediler. Son 2 yıldır uğraşıyorum ama nafile, FSH 26.7 olmuş. Belki daha önceden fark edilseydi herşey daha kolay olurdu.
Bu sene doğal bir gebelik yaşadım evet ama, ben de senin gibi 8 haftalıkken kalp atışı olmadığı için ve gelişimi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım.
Her adımı her süreci çok masraflı tedaviler malum, ki her vatandaşın hakki olduğu gibi devletten sağlık hizmeti almak en doğal hakkımız fakat maalesef ki devlet hastanelerinde insan olarak hiç önemimiz yok, kaç kere ağlayarak çıktım odadan, işitme kaybım var, anlayamıyorum tekrar sormak zorunda kalıyorum ama kimsede tahammül denen bir şey kalmamış.
Üstüne bir de çevrede her görenin eee yok mu Bebek falan sorması yok mu, insan deli oluyor. Artık isyan derecesine geldim yemin ederim, Suriyeliler falan karşıma çıkıyor, biri yada birden fazlası elinde biri karnında.. Allah'ım diyorum hikmetinden sual olunmaz ama , bunlar zor koşullarda bile patır patır doğururken, biz kendimizi helak ediyoruz böyle..
Takviyeler, hacamatlar, ovulasyon testleri, hayıt tohumu, aslan pençesi ne bulursam içiyorum, deniyorum ama yok yok yok..
Çok da ümidim kalmadı ama kendim için, senin ve bu durumdaki her kadın için bir mucize diliyorum Allah'tan...