Ilk bebegim saglikli ikincisi ozurlu

ebru37

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2013
255
69
68
35
Merhaba hanimlar,
2015 yilinda bi kizim oldu suan 2 yasinda hic bir sorunu yok,3 ay once tekrar hamile kaldim ikili tarama testine gittigim gun bebegimin ense kalinliginin 9 mm uzun kemiklerinde kisalik kafasinin normale gore buyuk ve cam bebek olma riskiyle 6 farkli doktora gorundum hepsi ayni seyi soylediler.anne karninda %20 dogduktan sonra %90 olecegini dogduktan sonrada nasil bi bebekle karsilasacagimizi bilmedigimiz icin kurtaj onerildi ilacli dusukle normal dogum gibi dusuk yaptim sonra kurtaj oldum.genetik test yaptirmadik boyle bi durum yasayan varmi tekrar hamile kalmak istesem yine ayni seyleri yasarmiyim??

Çok geçmiş olsun. Bu durum kromozom anomalisine mi bağlıymis yoksa genetik bir hastalık mı? Aminiyosentez falanda mi yapmadılar.

Oncelikle ozurlu degil engelli diyoruz. Cam bebek olayina gelince. Kotu bir hastalik diye biliyorum kemiklerinin en ufak birseyde kirildigini duymustum. Bir cocugu dogurmaya karar verdiyseniz %50 saglikli %50 engelli dogma riski var. Bunu onlemek icin tup bebege basvurabilirsiniz. Soylede birsey var bunuda soylemek istiyorum dogduktan sonrada insanlar engelli olabiliyor.Tup bebekte omur boyu saglikla yasiyacak diye garanti vermiyor. O yuzden Rabbim kimseyi cocuguyla sinamasin diyorum. Cok cok gecmis olsun.

Back
X