• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilk buluşmağğ

Cileklivanilinn

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
20.489
Puanlar
348
bir ilk buluşmanın karşınızdaki tarafından ve sizin tarafınızdan iyi geçtiğini nasıl anlarsınız?
olumsuz işaretler nedir? mantığa uygun ama kalbe uymayan/kalbe uyup mantığa uymayan yönler görünce nasıl bir yol izliyorsunuz?
ben olumlu/olumsuz sinyalleri çok algılayamıyorum kendimde. bahsettiğim şey red flaglerden ziyade çekim ve devamının gelip gelmeyeceğine yönelik. böyle durumlarda direkt soruyor musunuz? yoksa ilk buluşma normal sohbet tadında mı geçiyor?

Benim icin genelde ertesi gun belirleyici oluyor. Diyalog ne sekilde devam ediyor, iletisim azaliyor mu, ayni sekilde veya daha keyifli devam ediyor mu?

Ne kadar vakit gecirdik? Bir saat oturup kalktik mi, sohbete dalip saati fark etmedik mi, uzatmak istedik mi? Bulusma bittigi icin rahatlamis gibi miydik?

Bulusma sirasinda ileriye donuk konusuldu mu? Sunu yapalım, buraya gideriz, bir dahakine gibi tekrar bulusma olacak sekilde bir sohbet gecti mi?

Fiziksel olarak cekim var miydi? Bunu birbirinin ustune atlamak olarak demiyorum tabii ama arada atiyorum yol verirken vs ufak dokunusta içimde kıpırdanma oldu mu, yoksa temas etmesini istemedim mi?

Yaninda rahat miydim yoksa kendimi kastim mi?

Beraberken telefon caldiginda/bildirim geldiginde o da ben de nasil davrandik?

Gibi gibi bir suru kucuk sey var benim icin bulusmayi değerlendirmek icin.

bir ilk buluşmanın karşınızdaki tarafından ve sizin tarafınızdan iyi geçtiğini nasıl anlarsınız?
olumsuz işaretler nedir? mantığa uygun ama kalbe uymayan/kalbe uyup mantığa uymayan yönler görünce nasıl bir yol izliyorsunuz?
ben olumlu/olumsuz sinyalleri çok algılayamıyorum kendimde. bahsettiğim şey red flaglerden ziyade çekim ve devamının gelip gelmeyeceğine yönelik. böyle durumlarda direkt soruyor musunuz? yoksa ilk buluşma normal sohbet tadında mı geçiyor?
hiç ama hiç belli olmaz. çok iyi geçti diyorsun bakıyorsun adam kayıp. kötü geçti sanıyorsun için bi soğuk oluyor. adam ertesi gün gene görüşmek istiyor kapına geliyor ilişki yürüyor. bu işler asla ilk günden belli olmaz. ama cinsellik isteyen erkek yani ilk gün dudaktan öpen vs erkek asla ciddi değil. çok vaat verenleri de ele. evleniriz diyenler de var. ama o konuda bir şey diyemem çünkü eşim ilk günden biz evleniriz dedi evlendik. belli olmuyor ki.

Sohbet akıp gidiyorsa , telefona, saate ,sağa sola bakıp durmuyorsan iyi geçmiştir işte. Hiç direkt sormadım bugüne kadar karsi tarafa ilk buluşmayla ilgili düşüncelerini. Kendiliğinden akti gitti.

Senelerce önce bok gibi geçen bi ilk buluşma sonrası herhalde adam benden hic hoşlanmadi demiştim ama sonra tekrar görüşmek istedi ve sevgili olduk. Tam bir ruh hastası çıktı , 6 ay sonra ayrıldık. Şimdiki aklım olsa 2. Kez görüşmezdim çünkü ilk buluşmadaki ortam cok gergindi. Sohbet tıkandı sıkıldım kötü hissettim mesela. Ama o zamanlar toydum bunlara aldırmadım.

Eski eşimle de ilk buluşmalar bi acayipti mesela, geriliyordum hiç rahat hissetmiyordum, çok pis aşık olmuştum ama mutlu da hissetmiyordum. Aramızdaki daha çok travma bağı dedikleri türden bi şeydi muhtemelen.

Şimdiki sevgilimle ilk buluşmamız harikaydı , eve gelir gelmez bu iş oldu diye mesaj atmıştım arkadaşıma ve 2 sene olacak yakında ilk günkü heyecan hala var.

Bu işlerde içindeki sesleri iyi dinlemek lazım aslinda. Söz ötesi seyler devrede oluyor ve bunları iyi okumak lazim. Bunun icin de kendini iyi tanıması lazim insanin

Her insana göre değişir kendin gibi birini bulursan kendi karakterine yakın uyumda olursa güzel geçer kendin olmaktan çekinme önyargıları olan birini bulursan kötü geçer bir insanın içe kapalı disadonuk esprili zeki olup olmamasına göre bile değişir bu durum ilk buluşmada da devamindada.Sen matrak o alingansa sen sakin o telaşlıysa bunlar bile etkiler bence taktik değil kendin ol üstüne düşme geride çekilme işine gelirse hoşuna giderse ne âlâ püf nokta aşırı çabalama üstüne düşme bir adım o bir adım siz .Baktınız geri gidiyor adımları onu hiç takip etme doğru kişi değil o.

Bazı kadınlar kizlar ilişkide çok oyalaniyor hepsi değil .Erkekler daha rahat net bu konuda saplantılı olanları hariç onlar tehlikeli uzak dur yazısı asilmali .Yani diyelim kaçıyor erkek onu aramayacaksin açıklama beklemeyecek sin neden niye diye kendini yemeyeceksin .Aramiyormu keyfi bilir yeterince zaman ayirmiyormu bahaneleri dinlemeyecek ya olursa demeyeceksin hırs emek manipule tuzağına dudmeyeceksin kör aşık olmayacaksin çokta detayda bogulmayacaksin ne kadar az yanlış kişilerde oyalanirsan doğru insanı o kadar çabuk bulursun yada düşün sürmeyecek birşeyi sürdürüp duruyorsun öyle demek istenedi bu çapkın değil saygısız değil ondan yaptı bundan yaptı .Al yanlış biriyle evlendin belki doğru adam bundan sonrakiydi sen bunu düzeltmeye doğru adam yapmaya çalışırken diğer gelecek olanı taniyamadin.Yani iradenle kaderindeki iki kapıdan birini daha açılmadan kapattın.O yüzden Olmayanda oyalanma.

İnsan hisseder bence bir insanın kendisine yakın hissedip hissetmediğini

Nasıl tanıştınız, ilk buluşmada nasıl bir yere gidiceksiniz ve buluşma öncesi ne kadar diyaloğunuz oldu?

Bazı kadınlar kizlar ilişkide çok oyalaniyor hepsi değil .Erkekler daha rahat net bu konuda saplantılı olanları hariç onlar tehlikeli uzak dur yazısı asilmali .Yani diyelim kaçıyor erkek onu aramayacaksin açıklama beklemeyecek sin neden niye diye kendini yemeyeceksin .Aramiyormu keyfi bilir yeterince zaman ayirmiyormu bahaneleri dinlemeyecek ya olursa demeyeceksin hırs emek manipule tuzağına dudmeyeceksin kör aşık olmayacaksin çokta detayda bogulmayacaksin ne kadar az yanlış kişilerde oyalanirsan doğru insanı o kadar çabuk bulursun yada düşün sürmeyecek birşeyi sürdürüp duruyorsun öyle demek istenedi bu çapkın değil saygısız değil ondan yaptı bundan yaptı .Al yanlış biriyle evlendin belki doğru adam bundan sonrakiydi sen bunu düzeltmeye doğru adam yapmaya çalışırken diğer gelecek olanı taniyamadin.Yani iradenle kaderindeki iki kapıdan birini daha açılmadan kapattın.O yüzden Olmayanda oyalanma.
buluşma sonrası adam bana sen geri çekildin o yüzden geri çekildim falan dedi de ben anlamlandıramadım neden öyle düşündüğünü sorunca da söylemiyoe

1 ay konustuk sonra bulustuk
normal cafe
6 saat falan oturduk
Ilk bulusma icin 6 saat cok uzun. Insan guzel gecen bulusmayi kesmeye kiyamiyor ama ozellikle yemekli kahveli bir bulusma degilse kafede 6 saat fazla. Ilk bulusmalarin heyecanini fazlaca tuketmissinizdir muhtemelen.

Geri cekilme kismi da acaba gorusme uzayinca siz biraz yorulup/sıkılıp sessizlesmis veya ilgisizlesmis olabilir misiniz?

Ilk bulusma icin 6 saat cok uzun. Insan guzel gecen bulusmayi kesmeye kiyamiyor ama ozellikle yemekli kahveli bir bulusma degilse kafede 6 saat fazla. Ilk bulusmalarin heyecanini fazlaca tuketmissinizdir muhtemelen.

Geri cekilme kismi da acaba gorusme uzayinca siz biraz yorulup/sıkılıp sessizlesmis veya ilgisizlesmis olabilir misiniz?
valla aşırı yoruldum cidden:d bi de evlere dağıldık yemek yiyip geri döndük o süreyi çıkarınca 6 saat.
2 kahve bi normal başka içecek içtim onlar falan fena bastı:d kafam dağıldı sonlara doğru. bi de biraz geri dönüt bekledim o kadar oturunca ikimize dair bi şeyler söyler vs diye o tarz bi konuşma açmayınca ben de açmadım. ama ilk saatler istekli olduğumu gayet belli etmiştim.

valla aşırı yoruldum cidden:d bi de evlere dağıldık yemek yiyip geri döndük o süreyi çıkarınca 6 saat.
2 kahve bi normal başka içecek içtim onlar falan fena bastı:d kafam dağıldı sonlara doğru. bi de biraz geri dönüt bekledim o kadar oturunca ikimize dair bi şeyler söyler vs diye o tarz bi konuşma açmayınca ben de açmadım. ama ilk saatler istekli olduğumu gayet belli etmiştim.
Durun bir dakika😅 Adamla bulusmadayken ara verip herkes evinde yemek yiyip tekrar mi buluştunuz? Sebebi neydi ki, beraber yeseydiniz? Buna cok sasirdim valla.

Onun disinda 6 saatlik kafe dateinde yorulmaniz ve enerjinizin dusmesi cok normal.

hiç arkadaslik uygulamasindan , instadsn önce konuşup sonra bulusmadim biriyle
ya da bir arkadasim, akrabam "siz olursunuz" deyip numaramizi vermedi once konusup sonra bulusmadim.
en basindan en sonuna hepsi spontane cekildigim - zaten bir cekim hissedip o gün tanistigim ya da tatil askiyla kisitli zamanla buluştuğum kisilerdi. hal böyle olunca ilk bulusmalar hiç süpheye yer birakmazdi.
misal ilk sevgilimi bahar senliginde gördüm, oda arkadasimin sinif arkadasinin parttime calistigi yerdeki is arkadasiydi, kalabalik bir gruptuk. aşırı bir cekim oldu aramizda ama numaramizi almadik, o beni nasilsa bulur diye hevesle bekledim, üçüncü gün oda arkadasimin sinif arkadasi oda arkadasima soylemis, zaten ayni gün bulustuk sonra da ayrilana kadar bulusmaya devam ettik.
esimle de onun tatilinde tanistik, benim gonullu turist gezdirdigim bir uygulamadan. zaten o bir flort uygulamasi degil o yuzden oyle bir beklentimiz yoktu ama tüm gün istanbul gezilen günün sonunda kendimizi kiz kulesi karsisinda opuserek bulunca zaten bunun ilk bulusma oldugunu, iyi gectigini anladik.
bilmiyorum, spontane bulusmak bu açıdan daha iyi oluyor. soru isaretlerine yer yok en azindan:)
verecegim tek öneri
ilk bulusmada kafeye gidip kendimden bahsetmekten onu dinlemektense bir aktivite planlayin hem onu yapin hem sohbet edin.
bana kafe / yemek yeme bulusmalari cok kasinti geliyor, hic tanimadigin biriyle oyle sessiz ve uyaransiz ortamda ne konusacaksin ki?
en basiti hicbir sey olmasa bari yuruyus ayarlayin sehrin guzel bir yerini gezerken takilin , vapura falan binin. hem vucut hareket ettikce - guzel manzaralar gordukce mutluluk hormonlari salgilar hem her saniye konusmak zorunda kalmazsin, aradaki sessizlik huzursuz olmaz, daha dogal bir ortam olur. ya da ne bileyim kanoya gidin - gölü olan her yerde kano var, ortak bir hobiniz varsa ona dair birsey bulun...
bu sekilde yapilan bulusmalar cok daha keyifli ve kendi seyrinde akiyor. ben kkdan arkadaslarimla bile kafe bulusmasi yapmam yani ne konusacaksin? bir etkinlik planlariz sonra kafede otururuz.

ekleme; yemek yemeye evlere mi dagildiniz????

hiç arkadaslik uygulamasindan , instadsn önce konuşup sonra bulusmadim biriyle
ya da bir arkadasim, akrabam "siz olursunuz" deyip numaramizi vermedi once konusup sonra bulusmadim.
en basindan en sonuna hepsi spontane cekildigim - zaten bir cekim hissedip o gün tanistigim ya da tatil askiyla kisitli zamanla buluştuğum kisilerdi. hal böyle olunca ilk bulusmalar hiç süpheye yer birakmazdi.
misal ilk sevgilimi bahar senliginde gördüm, oda arkadasimin sinif arkadasinin parttime calistigi yerdeki is arkadasiydi, kalabalik bir gruptuk. aşırı bir cekim oldu aramizda ama numaramizi almadik, o beni nasilsa bulur diye hevesle bekledim, üçüncü gün oda arkadasimin sinif arkadasi oda arkadasima soylemis, zaten ayni gün bulustuk sonra da ayrilana kadar bulusmaya devam ettik.
esimle de onun tatilinde tanistik, benim gonullu turist gezdirdigim bir uygulamadan. zaten o bir flort uygulamasi degil o yuzden oyle bir beklentimiz yoktu ama tüm gün istanbul gezilen günün sonunda kendimizi kiz kulesi karsisinda opuserek bulunca zaten bunun ilk bulusma oldugunu, iyi gectigini anladik.
bilmiyorum, spontane bulusmak bu açıdan daha iyi oluyor. soru isaretlerine yer yok en azindan:)
verecegim tek öneri

ilk bulusmada kafeye gidip kendimden bahsetmekten onu dinlemektense bir aktivite planlayin hem onu yapin hem sohbet edin.
bana kafe / yemek yeme bulusmalari cok kasinti geliyor, hic tanimadigin biriyle oyle sessiz ve uyaransiz ortamda ne konusacaksin ki?
en basiti hicbir sey olmasa bari yuruyus ayarlayin sehrin guzel bir yerini gezerken takilin , vapura falan binin. hem vucut hareket ettikce - guzel manzaralar gordukce mutluluk hormonlari salgilar hem her saniye konusmak zorunda kalmazsin, aradaki sessizlik huzursuz olmaz, daha dogal bir ortam olur. ya da ne bileyim kanoya gidin - gölü olan her yerde kano var, ortak bir hobiniz varsa ona dair birsey bulun...
bu sekilde yapilan bulusmalar cok daha keyifli ve kendi seyrinde akiyor. ben kkdan arkadaslarimla bile kafe bulusmasi yapmam yani ne konusacaksin? bir etkinlik planlariz sonra kafede otururuz.

ekleme; yemek yemeye evlere mi dagildiniz????
bu kişi sıfırdan tanıştığım biri değildi ama bayaaaa uzun zamandır da görüşmüyorduk.
evet evlere dağıldık o şehir dışından gelmişti ailesiyle yemek istedi.

Burada bir üye anlatmıştı, çocuk ilk buluşmada kendisine mükemmel davranmış. Görüşmeden sonra da olumsuz olduğunu söylemiş. İlk buluşmada bazı olaylar belirleyici faktör desek de oyuncu insan çok

Cileklivalinimcim ilişkinin alt yapısını en başından doğrun seçmen için sana "iki yazarın yazdığı bağlanma kitabını " okumanı tavsiye ediyorum. İstediğin yayınevinden veya sesli kitap vb. heryerden okuyabilirsin.

Cileklivalinimcim ilişkinin alt yapısını en başından doğrun seçmen için sana "iki yazarın yazdığı bağlanma kitabını " okumanı tavsiye ediyorum. İstediğin yayınevinden veya sesli kitap vb. heryerden okuyabilirsin.
2 kere falan okudum o kitabı ama bağlanma teorisine çok sıcak bakamıyorum

Back
X