İlk büyük kavga

Ailesini dizginleyemeyen seniin üstünde hakimiyet kuruyor. Ben şöyle yaptım eşimin kalabalık sülalesinden sıyrılmak icin(gidince de laf sokar yüzüme bakmazlardı) sürekli uğraş buldum. Haftasonları kurs verdim, burnumun dibine taşındılr hemen ehliyet kursuna yazıldım gibi gibi... o gelmek istemiyorsa sen de gitmezsin anlar nasılmış

Öncelikle sunu kabul edin,evliliğin ilk 1 yılı kabustur genelde.
Gelmesin siz gidin ailenize?
O da kendikilere tek gitsin bisüre.
İnanın zaten olmayacagını anlayacak,size hak verecek.

Keşke şu yorumu 6 yıl önce yeni evliyken görüp ders alabilseydim bir çırpıda okudum ve hepsini yaşadım deli gibi aşık olduğum evlendiğinde ayağının altına kurban olurum dediğim adamı şuan evde görünce cinlerim tepeme cikiyo nefret se nefret ne bilmiyorum derseniz ne var aile probleminden başka bisi degil

Ilk zamanlar bu tarz tartışmalar çok oluyor çözümü iki tarafa da fazla gitmemek bi evliliğe alışın sonra kendinden rayına oturuyor.

Benime simde si irliylen dusunmeden konusur. Cok konusur,bos konusur ,cok.fazla tekrar eder kendini, gereksoz yere konusir. Anlatabildim umarim ben (5 yildir evliyiz) cirkeflesemem iyi aile terbiyesi almis biri olarak.kavuguma cekilirim. Konusmam . Yuzune dahi bakmam icimdem gelmez. Bana dokunmasina musade bile etmem. Yaptigi yanlisi anlayimca ozur diler. Af ister. Sonra yine aynisi yapar gervide ya i boyle iste. Evlenmissin birkere napcan. Hem sonra sonra alisiyor insan. Tencere kapak misali birbirinizi "döve döve" uyumlu hale getiriryoraunuz. Sabirli ol. Fazla coddoye alma. Emin ol bundan 2 yil sonra hatirlayip guleceksiniz ne sacma seylere kavga ettik diye

İlk 1-2sene bu senin ailen benim ailem kavgası oluyor.
Merak etme bi süre sonra eşinde evden çıkmak istemicek.bizimkide ilk zamanlar 2 güne bir giderdi.
Şimdi ben demesem gitmez.
Biz bu soruna kural koyarak çözüm bulduk.
Haftada 1 gün onu annesine 1 gün bizimkilere gidelim yemek yiyip çay içip dönelim şeklinde.
Bayramlardada bi onun ailesine diğer bayramda bizimkilere gidioduk sorun çmzülmüştü.
Tabi iki tarafta çözüm arıyorsa ,ortak nokta bulunuyor.ama bi taraf diretiyorsa orda bir problem vardır.

Aileniz ne lafı sokmuş ki eşinize? Bence ailelere bu kadar sık gelip gitmeyin en azından bir süre. Kavgayı da bu kadar kırıcı şekilde uzatmayın

İlk başta oluyo canım ama ikimizde çalışanının oturun evinizde benim boşandı koca anlamıodu ben 30 yıl onlarla yaşadım diodu sanki silah dayadim kafasina

Helal olsun sanaaa bende delirenlerdenim.kapımın önünden geçemiyor.cnkü kedilerden nefret ediyordu.kedilerden korkan ben kv savar olarak eve kedi aldım.okdr mutluyumkii kediye dokunuyorm diye beni bile cagırmıyorr.eşimde kediye düşkünleşti sürekli sarmaş dolaşlar.onunda fotolarını görebilcegi yerlere atıyorum ki oglundanda sogutcam az kaldı ahahahahaha

konu "yunus idu hızır idu" kavgasına dönmüş..
gitmeyin yahu zırt pırt sürekli ailelerdesiniz başbaşa vakit geçirin adam haklı bende olsam "eeehh yeter be" derdim.
ayrıca ailenize tek gidebilirsiniz dilerse kocanızda tek gitsin bu kadar birbirinizi niye bunalıma sokuyorsunuz..

Affedin böyle zamanlarda bi anda tamam diyip boşanabilir cnkü suan ailesi yedi yirmidört sana karşı dolduruor.kv sevindirirsin baska bişey degil yani.bence evine geri dön ve o kadını kahret! Dönerim ama daha ailenle görüşmem diye şartını koy.bundan daha iyisi olamaz

Biz çok güzel gidiyorduk o kadar dengeliydi ki. Ne kimse kırılıyor ne de kendimizi yorup üzüyorduk. Ama tatmin olmayan insanlar huzurumuzu kaçırdı. 1 aydır evin gündemi bu oldu sırf o yüzden. Kendi ailemi gayet dengeli tuttum ama o bunu başaramadığı gibi bir de üstüne ihmal ettik sizinkileri bile diyemedi. Ben tek giderken olmayan sorun o giderken aramız bozuk sanmasınlara döndü. Tahammül her zaman aynı olmuyor ben de patladım. Yoksa her gün birine gidelim modum hiç yoktur 10mgün ideal benim için mesela

Kayınvalide ile karşılıklı oturuyoruz bu kadar görüşmüyorum kendisiyle. Eşim çocuklarla veya tek kendisi gidip geliyor benim ailem şehirdışında en son dört ay önce görmüş olabilirim,çok özlersem haftasonu kendim gidip görüp dönüyorum. Karşılıklı yalnız gitmelere alışın bence. O mesela bırakın evde uyusun siz gidip ailenizle takılın. Onu bekle bunu bekle sonra ona git orda çık bunu yap derken çok bunalırsınız. Hiç gerek yok böyle şeylere

Şu büyük kavga kısmı hariç sanki kendim yazdım zannettim. Eşimin tarafı özellikle annesi benim bir ailem yokmuş gibi davranıyor. Sürekli emrivaki planlar yapıyor. Her hafta sonuna bize sormadan plan yapıyor. Bende elimden geldiğince bozmaya çalışıyorum. Çünkü bizden fikir almadan kızım gideceğiniz geleceğiniz yer var mı bir planınız var mı demeden ayarlıyor. Sinirlerim alt üst oluyor. Bizimkilere gidince hadi kalkalım geç oldu yoruldum bilmem ne. En son annem geçen gün neden her geldiğinde hadi diyor esin yabancı ev gibi diyince sinirlerim bozuldu esime. Bende söyledim.

Bende 5 aylık.evliyim

Ne olusune ne olume dedim tamam dedim ama inanasim gelmiyor cunku annesi yine yapicaktir yapicagini.

Ben sizi haklı gördüm. Yazdıklarınızdan ılımlı ve uzlaşmacı biri olduğunuz anlaşılıyor, kaynana milleti ekseriyetle fena oluyor saman altından su yürüte yürüte delirtmiştir. Bu yüzden boşanmazsınız tabi ama kararlı ol ve zırt pırt çağırmalarına karşın geri adım atma. Aile ziyaretlerini de görev haline getirmeyin, bazen yalnız bazen birlikte ziyaret edersiniz ailelerinizi ama eşinizin de uzlaşmacı olması lazım. Hep bize hep bize olmaz.

4.5 yillik evliyim evliliğimin ilk 3 yılı gayet sakin kayinvalide sozu dinleyen ve onlara cevap vermeyen bir tiptim cok ezildim cok sozlu siddete maruz kaldim bu 3 sene boyunca da esim.her hafta anasinin doldurusuna gelip srni bosayacagim git evden vb laflar ederdi. Ama son 1.5 yilda da nasil bi aydinlanma yasadiysam her bosayacagim dediginde bosa beni lan diye yanit verdim her evden git dediginde bu evde ki tum esyalar benim buyur sen git diye yanitladim, yuzu asiksa yüzümü astim yani uzun lafin kisasi bana ne yapilirsa bende kendi gururumu kirmadan kalitemi dusurmeden karsiligini verdim.... Benim bu hale gelmem 4.5 yilimi aldi... Umarim sen benden once aydinlanir ve kendini ezdirmemeyi ne esinin ne de ailesinin mali olmadigini anlayacak seviyeye akillica zekice ulasirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…