İlk çocuğunuza kardeşi olacağını ne zaman ve nasıl haber verdiniz?

nebileyim

anneyim ben :)
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2010
1.892
3.809
Merhaba 2 kez (ya da daha fazla) anneliği tadan arkadaşlarım.
İlk çocuğunuza, kardeş müjdesini kaç haftalık hamileyken haber verdiniz?
Ona ne söylediniz?
Tepkisi nasıl oldu?
Doğuma kadar nasıl sabretti?

Paylaşımlarınız benim için çok değerli…
4 yaşında bir yavrum var.
Kısmetse bir kardeşi olacak.
Ama kafamda bu sorular dolaşıyor.
Sizlerin değerli tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum.
Hepinize sevgiler...

Annemler bana 4 aylıkken söylemişlerdi. ben 8 yaşındaydım. çooook istemiştim zaten sevinçli bir haberdi benim için.

sizin ilk minnoşunuz biraz küçükmüş. isterseniz bir süre "insanın kardeşinin olması ne güzel", senin de olsa oynardınız beraber, ister miydin kardeş ne dersin harika olmaz mı vs gibi işlemeye başlayın :) sonra müjdeli bir haber olarak verin haberi

Sizin kuzunuz küçükmüş daha. Bu yaşlarda kardeş ne zaman doğacak diye bir sabırsızlık ve zamanı tahmin edememeden doğan bir sıkıntı sorunu yaşayabiliyor çocuklar. Bence 5-6 ay dolana kadar yani karnınız belli olana kadar söylemeyin. Tabi bu zaman zarfında patavatsız biri çocuğa söylerse o zaman sıkıntı.... Karın belli olunca da yılbaşı geçince, soğuklar gelince doğacak gibi kavramlarla daha somut hale getirebilirsiniz bu durumu. Benim oğlum8 yaşında olduğu için biz kesede bebeği gördüğümüzde söylemiştik. Ben bir bebek badisini Hediye paketi yapıp oğluma vermiştim. Zaten kendi istemişti kardeşi olmasını. Devamlı soruyordu. Karnında bebek var mı diye. Bebek badisini görünce hemen anladı. Sonra ultrasonda da gösterdik. Daha çok küçük yaz gelince doğacak dedik. Böylelikle zaman karmaşası yaşamadık. Allahım sağlıkla kavuştursun beişinize inşallah... :)

ben kızıma test yaptıktan sonra hemen söyledim...tutamam zaten hiçbirşeyi içimde....:KK45:
8 yaşında büüyktü yani...o yapı gereği olaylara hep mantıklı yaklaşır...duygularıyla hareket etmez..bu nedenle pek tepki vermedi... soruları hep bilgi üzerine oldu....
yani şu an neyin içinde nasıl besleniyor havasız nasıl duruyor vs.
ama doğduktan sonra hissiyatı değişti....kızımın hiç görmediğim vicdani ve duygusal hallerine rastladım....:KK68:

X