Benimde korkum bahsettiğiniz nokta da aslında hamile kaldım diyelim bu psikoloji ile çocuk etkilenir sıkıntısız bir hamilelik yaşamak adına vazgeçis galiba benimkide tabi başka sıkıntılar vermesin Allah kimseye sağlıksal olarak en önemlisiÇocuk demek sorumluluk demek ve ekstra masraf demek, eğer kendinizi hem maddi hem manevi anlamda hazırlıksız hissediyorsanız şu anlık erteleyin...
1 sene erken anne olmak sana çok şey kazandırmaz, belkide şu durumdayken daha da kötü olabilir...
30 yaşında da pek tabi anne olunabilir endişe etme... Önemli olan çocuğun ve onun geleceği...
Kendi adıma konuşuyorum ben o durumda olsam ertelerdim şahsen...
Tamamen borçsuz evlendim ama yinede düzenimi tamamen oturtana kadar tabiri caizse bu yolda pişene olgunlaşana kadar çocuk niyetim yok, çocukları çok severim hatta özeniyorum bazen gördükçe ama çocuğum ve onun geleceği herşeyden önemli benim için...
Evet herşey Allah ın takdiri sonuçta amanmaddi sıkıntılar yüzünden evliliğimizin başından bu yana çok bunaldık çok zor şeyler yaşadık o yüzden tek korkum bu psikoloji ile hamile kalırsam ve tekrar maddi zorluk yaşadığım bebek etkilenirse düşüncesi bu sorumluluk beni düşündürüyor Allah korusun çocukta sağlıksal bir problem olursa stresle korkusu36ay kredi cektik evlendik. 1aylik evliydim hamile kaldim. Calisiyordum sonra isten ayrildim. Borclar nolduu. Allaha cok sukur hepsi odendi. Ne demisler Allah insanin rizkini kesse canini alir. Rabbim hayirli evlatlar nasip etsin isteyen herkese insallah
Benimde korkum bahsettiğiniz nokta da aslında hamile kaldım diyelim bu psikoloji ile çocuk etkilenir sıkıntısız bir hamilelik yaşamak adına vazgeçis galiba benimkide tabi başka sıkıntılar vermesin Allah kimseye sağlıksal olarak en önemlisi
merhabalar 28yaşımdayım evleneli 20 ay oldu fakat çocuk istemeye başladık eşimle ikimizde çok seviyoruz çocukları tek problemimiz düğün borcumuzu hala bitirememiş olmamız.maddi imkansızlıklar yüzünden 1 yıl daha erteleyelim demiştik ama panik oldum 30 yaşında anne olabilcem en erken bir aksilik yaşamazsak inşallah böyle düşününce acaba çok mu geç diye düşündüm .1yıl öncesi 1 yıl sonrası cok sey ifade eder mi ideal yaş nedir ya da sizler nasıl karar verdiniz
Merhaba :)
Biz de Eylül,2015'te evlendık ve yeni yeni çocuk hayalleri kurmaya başladık,aynı şekilde erteledık biz de 1 sene daha dedık. Boş yere telaşlanmak istemiyorum ben. Yakın arkadaşım daha yeni hamile kaldı benden 1 sene önce evlenmişti ve yaş olarak da 1 yaş büyükler bizden. Seneye sizin için de bizim için de hayırlısı olur inşallah. Tek bildiğim bi an önce doktora gidip kontrolden geçmemiş. Büyüklerimizden tavsiye edilen bu,ben henüz cesaret edip vakit ayırıp gidemedim :) Kim önce giderse deneyimini paylaşsın paslaşalım :)
Eğer maddi problem kriz şeklinde değilse o zaman beklemek çok da anlamlı gelmiyor bana. Şu an 31 yaşındayım, oğlum 7,5 aylık. 2 senelik evliyim. Evlendikten 6 ay sonra bebek sahibi olmaya karar verdik. Birkaç başarısız girişimden sonra denk geldi ev alalım dedik ve 78 aylık kocaman bir borca girdik. Eve taşındık ve 1 ay sonra ben hamile kaldığımı öğrendim.
Şu an eşim de ben de çalışıyoruz, banka kredisi ödüyoruz, bakıcımıza maaş ödüyoruz. Ve tabi ki geçiniyoruz. Hatta eşim benim haberim olmadan birikim bile yapmaya başlamış. Çok lüks ve ferah bir hayatımız var mı, hayır, herşey olması gerektiği kadar. Çok basit bir örnek.. Geçenlerde farkettim, mutfağımda ikinci bir kepçem yok mesela :)
Oğlumun çok şükür bir eksiği yok.. ama dolaplardan taşan çeşit çeşit kıyafeti de yok.. ya da odalar dolusu oyuncağı.. Ama ona sevgiyle ilgiyle bakan bir ailesi ve ailesini aratmayan bir bakıcısı var.
Mama sandalyesi, oto koltuğu gibi pahalı kalemleri ikinci el aldık mesela. Mağazadan satın almaya gücümüz yeterdi ama o zaman oğlumla yapacağımız bir haftasonu gezisinden mahrum kalabilirdik mesela...
Gibi gibi.. örnekler çoğaltılabilir :) dengeli ve kararında harcadıktan sonra ne bebek aşırı masraflı ne de günlük hayattaki rutin borçlar bebek sahibi olmaya engel.. bence :)
Ekim ayı kontrol e gitmiştim ben tabi gitme sebebim bebek düşüncesi değil iki adet arasında yaşadığım ara kanama şekenlenme idi ama evlendikten sonraki ilk kontrolümdü .doktora tabi ilerleyen zamanda bebek düşüncem olduğunu da sölemiştim detaylıca kontrol dan sonra herşeyin çok iyi ve normal göründüğünü hamilelik için hiçbir problem olmadığı hatta ultrason da yumurtalarıma kadar göstermişti. Tavsiye ederim kesinlikle git bende gidene kadar çok stres olmuştum ama abartılan kadar değil ki smear testi de yaptırmama rağmen iyiki gitmişim dedim .cocuk isteğimiz çok fazla ama ertelemek en mantıklısı dedik hayırlısıyla inşallah seneye denemeye karar verdikMerhaba :)
Biz de Eylül,2015'te evlendık ve yeni yeni çocuk hayalleri kurmaya başladık,aynı şekilde erteledık biz de 1 sene daha dedık. Boş yere telaşlanmak istemiyorum ben. Yakın arkadaşım daha yeni hamile kaldı benden 1 sene önce evlenmişti ve yaş olarak da 1 yaş büyükler bizden. Seneye sizin için de bizim için de hayırlısı olur inşallah. Tek bildiğim bi an önce doktora gidip kontrolden geçmemiş. Büyüklerimizden tavsiye edilen bu,ben henüz cesaret edip vakit ayırıp gidemedim :) Kim önce giderse deneyimini paylaşsın paslaşalım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?