İlk çocuklar her zaman harcanır mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuk işçi suç zaten ne işi var işte
Bu yaşta mı demişiz? Lütfen düzgün okuyun ya. Eşim daha çok var ona şimdi değil dedi diye yazmısım zaten üniversite zamanı gibi harçlık çıkarsın ve dış dünyaya açılsın diye

Olgun düşünmüyorsunuz. Esinizin önünde onu sakinacak biri olmamis ama suan kucuk kardesin onunde abi abla var. Herkes kendinden bie ufagini gozetir bu dogaldir ve bende olmadi onda olsun bari diyip elinden geleni yapar
Siz de çok yanlış yere çekmişsiniz. Durumları iyi değil ve üniversite zamanı mesela harçlık çıkarması gayet normal mesela. Ama görümcem asla gözüyle bakıyor. Zoruma giden kendisi evlenip elini her şeyden çekecek abim nasılsa aileme bakacak düşüncesinde. Bu düşüncede kusura bakmayın eşim harcanıyor diye düşünüyorum biz de kendimiz ancak geçiniyoruz

Nasıl ya? Sırf siz kaynanaya para vermeyin diye küçücük çocuğun çalışıp ailesine desrek olmasını mı bekliyorsunuz?
Ölen çocuk işçilerden haberiniz yok herhalde? Ne ara okuyacak peki bu çocuk?
Siz çalışıyo musunuz merak ettim????

Utanmasanız 12 yaşındaki çocuk çalışsın bizden para istemesinler çünkü eşim küçükken çalışmış diyeceksiniz.
Lütfen düzgün okuyun bu sitedeki lerde problem mi var? Yazmışım oraya eşim ileride daha çok var ona dedi diye. Kastettiğim üniversite zamanı falan. Onu da asla kabul etmiyorlar. Ki ağır bir çalişma şartı değil part time falan hem de dış dünyaya açılsın diye çok pasif bir çocuk çünkü. Az doğru anlayın be yordunuz laf anlatırken. Eleştirecek yer aramayın hemen her şeyde önce anlayın.

Ya sadece bu mesele mi sanıyorsunuz? Eşimin önceden anlattıkları benim evlendikten sonra duyduklarım. Cidden eşime sürekli sen erkeksin şunu yapman lazım bunu yapman lazım baskıları. Ayrıca kimse çocuk bu yaşta çalışsın demedi. Eşim sadece üniversite zamanı çalışmasını isterim biraz dış dünyayı görsün dedi çok pasif bir çocuk olduğu için

rşine nasıl acısın hemen hemen aynı yaştaymışlar en fazla 2-3 yaş vardır. 10-15 yaş farkıyla 2-3 yaş aynı mı ? üniversite dönemi nerde 12 yaş nerde neyin kini öfkesi eşin çalışmış o ses etmiyor sana ne oluyor ? geçip karşılarına kocamın çocukluğunu verin mi diyeceksin ?

en küçük kardeşim şuan 25 yaşında Anne babamızı kaybettiğimizde 10 yaşındaydı hala gözümüzde 10 yaşında. İstanbul üniversitesi psk. bölümü mezunu okurken bir gün bile çalışmadı , alanıyla alakalı hangi kurs varsa yolladı sonra Abim ;" başkasının yanında çalışmasın, ezilmeye alışkın değil kalbi kırılır " diye kendi ofisini açtı ona. Her şeyi abim karşıladı 6 ay kirası dahil otur çalış dedi. Tabi saygı sevgi de karşılıklı kardeşim de gözümüzü arkada bırakacak tek bir hareket yapmaz , bize yengelerine eniştelerine çok çok saygılıdır.

Siz şakasınız galiba.. Biz şimdi mi dedik hanfendi. Bak orada yazmısım eşim daha ona çok var ileride dedi diye. Yani üniversite zamanını falan kastediyoruz. Ki eşim para vermemek için değil biraz dış dünyaya açılsın diye çok pasif olduğu için

Parası var karşılamış. Biz kendimize ancak yetiriyoruz. Çok zengin olsak zaten gözüme görünmez. Benim hoşuma gitmeyen mecbur bakacaksın tavırları. Ayrıca eşim de ailesine kızıyor ben bir sürü şeyden feragat ettim siz hiçbir şey yapmamışım gibi davranıyorsunuz diye. Bir konudan yola çıkmıyorum minnetleri yok zaten mecbursun erkek değil misin tarzında konuşuyorlar. Her mesele bir değildir kıyas yapmayın

Ya zaten konuyı onlar açtı eşim sadece fikir belirtti yoksa bunları konuşmak için erken. Ama verdikleri tepki hoşuma gitmedi. Ama tabi ben sesimi çıkarmadım. Sadece sonrasında dertleştik konuyu uzatmadım eşim de işte ilk çocuklat harcanıyor dedi kapattık konuyı

Ben ilk cocugum mesela harcanmadım. Zamanlamaların etkiside olabilir bilmiyorum lakin kücücük cocukların ne olursa olsun calıstırılmasına karsıyım 15 yasında bile karsıyım gözünü tabikide acsın ama calısarak degil kendini gelistirerek bu yaslarda cocukların calıstırılıp kendini yeni yeni tanımaya basladıgı yılları para kazanmak ugruna heba etmesi bana normal gelmiyor.

Bu ailelerinde “destek” adı altında bu cocukların cektikleri cileyi düsündükce delirmemek elde degil.

Sırf sizden para istemesinler diye utanmasanız 12 yaşındaki çocuk çalışsın diyeceksiniz

kocan olmayan parayı verebilecek biri mi ? kendinize zor yetiyorsanız korkmayın vermez para. en fazla ekmek pazar parası verir ayda 1-2 bin.

Haklısınız hiçbir çocuk erken çalışmamalı. Şu an çalışsın deseler başta ben karşı çıkarım. Eşimin dediği üniversite zamanında part time harçlık çıkaracak kadar ve dış dünyaya açılacak kadar. Eşimin kardeşi çok pasif içine kapanık o yüzden istiyor zaten. Ve şu anki çocukların çoğu pasif ve tembel keyfine düşkün bir yerde el atılmalı diye düşünüyorum. Ancak çalışıp çalışmaması benim çok umrumda değil ben söylenenlere biraz sinir oluyorum sadece görümcem ve kayınvalidem tarafından

Sırf sizden para istemesinler diye utanmasanız 12 yaşındaki çocuk çalışsın diyeceksiniz
ağladı ağlayacak. dese ki görümcem evlenince eşimden para isteyecekler biz zor geçiniyoruz bu durum zoruma gidiyor neyse. 12 yaşında çocuğu işin içine katınca sinir oldum. neymiş kocası da çalışmış.

kocan olmayan parayı verebilecek biri mi ? kendinize zor yetiyorsanız korkmayın vermez para. en fazla ekmek pazar parası verir ayda 1-2 bin.
İşte eşim de ne olursa olsun üzülüyor. Geçen kayınvalidem bunları söyledi eşim çok üzüldü mesela çok acıdı. Ben de üzülürüm elbet çok zengin olsak destek çıkarız şimdiden. Ama bizimde birikim yapmamız gereken durumlar var maalesef ve bu birikim yıllar sürecek gibi görünüyor

laf anlatmaktan çok sıkıldım. Diğer kişilere yazdığım cevaplara bakıp doğru anlayın önce cidden bu sitedeki hiçbir şeyi anlamadan eleştirmeye başlayan tipler çok sıktı

El atılmalı tabii ama calısılarak degil. Cok alternatifler var özellikle pasif bi şekilde direkt iş hayatına atılacağını düsünüyorlarsa yanılıyorlar ilk önce bu pasifligi ve tembelligi kırmak sart zaten bir sekilde kendine geldiginde öz güven kazandıgında is hayatına karar verebilir.

Size anlatmıştım ama algılayamamışsınız belli ki. Kimse 12 yaşındaki çocuk çalışsın istemiyor. Benim çalışıp çalışmaması umrumda değil. Görümcem iki güne evlenip desteğini çekecek ve abim nasılsa bakacak mecbur diye düşünüyor biz her türlü destek çıkacak bile olsak onun bu yorumu hoşuma gitmiyor. Ki kaç kez kayınvalidemden görümcemden böyle imalar duydum. Elin haline şükretsin şikayet etmesin tarzında kendi oğlu için. Lütfen beyninizi açın ve algılayın artık

O zaten ileride kendi tercihi kimse onu zorla çalıştıramaz. Eşim sadece iş hayatı ileride iyi gelebilir belki kafasında. Çünkü şu an ortamlarda çok zorluk çeken bir çocuk. O ilerinin konusu. Benim canımı sıkan bazı imalar sadece eşimin ailesi tarafından

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…