• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk defa içinden çıkamadığım sorunum...!

yasmincafe

Canımın Üçlüsü...
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2011
1.712
1.703
333
İyi akşamlar arkadaşlar,
Fazla uzatmadan konuya girmek istiyorum. Benim küçük bir işyerim var eşimle birlikte yürütüyorduk fakat eşim kaptanlık mesleğine geri döndüğü için 6 aylık bir ayrılık dönemimiz oldu. Yanıma yanlız kalmamak için yiğenimi aldım ve yaşı henüz 16. Yaklaşık bir aydır birlikte çalışıyoruz ve elimden gelen herşeyi yapıyorum onun için. Sıkılmasın diye gece gezmelerine götürüyorum, maaş veriyorum , sıfır telefon aldım ne bileyim hiç bir eksiğini bırakmadım ve karşılığında tek bir şey istedim. Oda bu esnaf çevresinde hal ve tavırlarına dikkat et sakın kimseyle gönül ilişkisine girme ve bana laf getirme dedim. Ben ve eşim muhafazakar bir aileyiz ve burda herkes tanır bizi laf gelmesinden korktuğum kadar bişeyden korkmam neyse uzatmayım o kadar uyarmama rağmen sevgili edinmiş kendine hemde eşimin samimi arkadaşının yiğeni. Sen ne ara telefonunu aldın çocuğun ne ara facebooka ekledin ne ara görüştün. Bunları duyunca çıldırdım ve defalarca uyarmama rağmen gözümün içine baka baka yalan söyledi bana. bu gün orucunda etkisiyle çok sinirli davranıp hemen eşyalarını toplayıp gidiyorsun dedim ve annesini arayıp aldırdım. sürekli ağlıyor siz beni anlamıyorsunuz ben çok seviyorum diyor. Ve dün tanıdığı biri için kardeşini annesini beni ezdi geçti. Sizce ben burda doğru bir hareketmi yaptım yoksa çokmu üstüne gittim. Eşimde olayı duydu ve kesinlikle orda kalmasın gönder dedi ama içim nedense rahat değil. ergen çocuğu olanlar belki nasıl davranmam gerektiği hakkında bir öneri sunar. Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.

Biraz anlayışsız davranmışsınız. :31:

Sakince konuşsaydınız sizin denetiminizde görüşselerdi. :31:

İnsanları kozaya sokamazsınız. :31:

Keşke bu kadar fevri davranmasaydınız. :31:

yeğeniniz kız mı? bence çok tepki vermişsiniz evden resmen kovulmuş bu kötü bir anı olacak onun için
insanlar konuşa konuşa anlaşır demişler keşke konusarak güzelce uyarsaydınız
ergenlere böyle tepki vermemek gerek:50:

İyi akşamlar arkadaşlar,
Fazla uzatmadan konuya girmek istiyorum. Benim küçük bir işyerim var eşimle birlikte yürütüyorduk fakat eşim kaptanlık mesleğine geri döndüğü için 6 aylık bir ayrılık dönemimiz oldu. Yanıma yanlız kalmamak için yiğenimi aldım ve yaşı henüz 16. Yaklaşık bir aydır birlikte çalışıyoruz ve elimden gelen herşeyi yapıyorum onun için. Sıkılmasın diye gece gezmelerine götürüyorum, maaş veriyorum , sıfır telefon aldım ne bileyim hiç bir eksiğini bırakmadım ve karşılığında tek bir şey istedim. Oda bu esnaf çevresinde hal ve tavırlarına dikkat et sakın kimseyle gönül ilişkisine girme ve bana laf getirme dedim. Ben ve eşim muhafazakar bir aileyiz ve burda herkes tanır bizi laf gelmesinden korktuğum kadar bişeyden korkmam neyse uzatmayım o kadar uyarmama rağmen sevgili edinmiş kendine hemde eşimin samimi arkadaşının yiğeni. Sen ne ara telefonunu aldın çocuğun ne ara facebooka ekledin ne ara görüştün. Bunları duyunca çıldırdım ve defalarca uyarmama rağmen gözümün içine baka baka yalan söyledi bana. bu gün orucunda etkisiyle çok sinirli davranıp hemen eşyalarını toplayıp gidiyorsun dedim ve annesini arayıp aldırdım. sürekli ağlıyor siz beni anlamıyorsunuz ben çok seviyorum diyor. Ve dün tanıdığı biri için kardeşini annesini beni ezdi geçti. Sizce ben burda doğru bir hareketmi yaptım yoksa çokmu üstüne gittim. Eşimde olayı duydu ve kesinlikle orda kalmasın gönder dedi ama içim nedense rahat değil. ergen çocuğu olanlar belki nasıl davranmam gerektiği hakkında bir öneri sunar. Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.

ergen bir çocuğum yok ama nasıl davranılması gerektiğini biliyorum adı üstünde çocuk dimi bu ??? sizin çocuklarınızın da ya da sizin de bu gibi yalnışlarınız olacaktır, katlanmak zorunda değilsiniz tabiki ama başka bir sebepten dolayı işten çıkartabilirdiniz. Bana göre hatalısınız...

Bence yanlis yapmissiniz
tamam siz muhafazakarsiniz da o daha 16 yasinda yani elbet boyle olaylar olacak
siz uyardiginiz halde yapmasi onun hatasi ama unutmayin ki o daha cocuk

siz cok fazla tepki vermissiniz bana gore yaptiginiz hareket onur kirici
sirf sevgilisi var diye evden kovmak (ve esinizin de onay vermesi) bana cok itici geldi acikcasi
o kizcagizin onuru ne kadar kirilmistir kim bilir "topla esyalarini gidiyorsun" denilince.
bence o kizin yakinligini kaybettiniz artik
hep kotu bir hatira olarak kalabilir bu onun zihninde
daha duzgun bir yolla cozmek varken keske boyle yapmasaydiniz..

Dinimizde cevreden laf gelmesi mi yoksa bir cocugun kalbinin kirilmasi mi daha gunah bir dusunun isterseniz

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendimi yeğeninizin yerine koydum da.. Benim teyzem/halam bana böyle bir şey yapsaydı asla unutmazdım. Resmen kovmuşsunuz yeğeninizi, çok çok ayıp yanlış bir şey.

O bluğ çağında hayatı toz pembe görüyor,böyle heyecanlar yaşamak istemesi çok normal, siz onun büyüğü olarak onunla konuşmalı ve ona yol göstermeliydiniz. Muhafazakarlık demek anlayışsız olmak değildir.

iyi yapmışsın. bu devirde herkes kendi çocuğunun sorumluluğunu layıkıyla alamıyorken sen yeğeneninin sorumluluğunu almışsın. uyarmışsında ama dinlememiş. yanlış bir ilişki yaşasa suçlu sen olursun. zamanında müdahale edip yollaman iyi olmuş

fazla fevri davranmıssınız. 16 yaşında daha yeni ergen yeni heyecan onun için.siz muhafazakarsınız diye oda öyle olmak zorunda değil tamam siz uyardıgınız halde bır erkek arkadaş edinmiş onunla sağlıklı bir şekilde konuşsanız daha mantıklı bence. birde ailesine söylemissiniz keşke aranızda çözseydiniz. olan olmuş artık ama yegenınızın ömrü boyunca kötü bir hatıra olarak hafızasından silinmeyeceksiniz.

16 yaşındaki birisi için fevri davranmışsınız. Eşyalarını alıyorsun gidiyorsun demek hele :30: Kovar gibi olmuş :20:

yollamak en doğrusu olmuş ama seçtiğiniz yöntem yanlış güzelce konuşup öyle gönderseydiniz keske..

bence gayet doğru yapmıssınız zaten onun orda niyeti calısmak falan da değilmis.çoğu arkadaş çocuk bu yapılır mı falan demiş. çocuk ama sevgili bulmaya,anasını kardeşini ezmeye aklı yetiyor.

ayrıca hele de bu devirde 16 yaş hiç de çocuk olunacak bir yaş değil buna kesinlikle katılmıyorum.oraya girip o sorumlulğu alıyor madem, konu sahibinden hediye ve para kabul ediyorsa onların istediği gibi davranmaya da mecbur hanfendi.

Bir lise öğretmeni olarak yazıyorum tepkiniz olması gerekenden çok fazla. 16 yaşında bir genç kızı yanınıza yalnız kalmamak adına çağırmışsınız madem olabilecek bazı problemleri serin kanlılıkla çözmeniz gerekiyor. Hele ki durumu eşinize anlatmanız hiç hoş değil. Eşinizin verdiği tepki daha da kötü.
Teyzem beni o yaşta apar topar evinden kovsa muhtemelen ondan nefret ederdim. Kim bilir o neler hissediyordur..

çocuğum yok ama bence doğru bir karar vermişsiniz .. ve onunla baştan nasıl davranması gerektiğiyle ilgili konuşmuşsunuz

buna rağmen üstelik eşinizin arkadaşının yeğeni ile .. ve daha bir ay olmuş ... tepkiniz farklı olabilirmiydi evet .. biraz daha sakin bir konuşma şeklinde .. ama olan olmuş birkere..

gönlünü alırsınız birara... öyle büyük yaralar açacak bir olay yok ortada.. yarın birgün başkasını bulur unutur geçer sizin onu gönderdiğinizi ... neler unutulmuyor... hep deriz burada...

ayrıca 16 yaşında artık çocuk yok kalmadı yani öyle görüyorum çevremde hepsi bizleri ceplerinden çıkarır haldeler..

ortaokuldayken bizler sokakta top oynarken şimdikilere bakıyorum ellerde son model telefonlar facebook da twitter da içli içli şarkılar giderli sözler eşliğinde sevgili yapmanın derdindeler..

Biraz anlayışsız davranmışsınız. :31:

Sakince konuşsaydınız sizin denetiminizde görüşselerdi. :31:

İnsanları kozaya sokamazsınız. :31:

Keşke bu kadar fevri davranmasaydınız. :31:

Ben onu çok sakin uyardım hemde defalarca. Buraya çalışmaya geldi ve bu çevrenin nasıl olduğunu biliyor. Başka yerde ki sevgililerine bu güne kadar karışmadık hatta evden kaçtı bir gün içinde bulduk yinede fazla uzatmadık. Babası bana emanet etmiş nasıl bu olaya çanak tutabilirim hemde karşımızdaki berber salonundaki çocuğa. Benimde eşim yok elalem ne düşünür. sabredemedimi sevgilisiz öldümü ki henüz bir ay oldu geleli. Neyse babasına annesi anlattı babası beni aradı teşekkür etti size güvenebileceğimi biliyordum dedi. Babası hiç bir yere yatıya göndermez kızlarını bir bana gönderir onun güvenini sarsamazdım. Şuan içim rahat onun için en doğrusunu yaptım.

yeğeniniz kız mı? bence çok tepki vermişsiniz evden resmen kovulmuş bu kötü bir anı olacak onun için
insanlar konuşa konuşa anlaşır demişler keşke konusarak güzelce uyarsaydınız
ergenlere böyle tepki vermemek gerek:50:

Çok uyardım güzel güzel. Ayrıca evden değil işine son verdim eşyalarını haftasonu göndericem. Bunu kendi tercih etti. Gözüme baka baka yalan söyledi ve oruçlu oruçlu. Bu ona inşallah kötü bir anı olarak kalırda bir daha yalanın kendisini ne duruma düşürdüğünü hatırlar. teşekkür ederim yorumlarınız için Allah ergen çocuğu olana yardım etsin biz ne olmuşuz acaba diyede düşünmeden edemiyorum. Ergeni insanlar uydurmuş hormonlarla alakası yok bence:1:

ergen bir çocuğum yok ama nasıl davranılması gerektiğini biliyorum adı üstünde çocuk dimi bu ??? sizin çocuklarınızın da ya da sizin de bu gibi yalnışlarınız olacaktır, katlanmak zorunda değilsiniz tabiki ama başka bir sebepten dolayı işten çıkartabilirdiniz. Bana göre hatalısınız...

Ben hatalı değilim ve onların küçüklüklerinden beri ben varım yanlarında beni teyzeden ziyade anne bilirler hak etti. O zaman siz onun sözünde durmamasına, yalan söylemesine, arkamdan iş çevirmesine ve beni aptal yerine koymasına haklı benim buna tepki göstermeme haksızsınız diyorsun. Tabiki siz o şekilde düşünebilirsiniz ama akşam babası arayıp bana teşekkür edince ne kadar doğru bişey yaptığımı anladım. Emanet herşeyin üstündedir...!

Bence yanlis yapmissiniz
tamam siz muhafazakarsiniz da o daha 16 yasinda yani elbet boyle olaylar olacak
siz uyardiginiz halde yapmasi onun hatasi ama unutmayin ki o daha cocuk

siz cok fazla tepki vermissiniz bana gore yaptiginiz hareket onur kirici
sirf sevgilisi var diye evden kovmak (ve esinizin de onay vermesi) bana cok itici geldi acikcasi
o kizcagizin onuru ne kadar kirilmistir kim bilir "topla esyalarini gidiyorsun" denilince.
bence o kizin yakinligini kaybettiniz artik
hep kotu bir hatira olarak kalabilir bu onun zihninde
daha duzgun bir yolla cozmek varken keske boyle yapmasaydiniz..

Dinimizde cevreden laf gelmesi mi yoksa bir cocugun kalbinin kirilmasi mi daha gunah bir dusunun isterseniz

İşi dine götürmeyin ama yalana katlanamam ve başımızda erkek yoksa hareket ve tavırlara daha fazla dikkat etmek gerek. Ben ailemden böyle gördüm ve yiğenimi dövsemde gelir öper küsmez çünkü o kadarda sever. O bu davranışı hak ettiğini zaten biliyor giderken hiç bişey yokmuş gibi öperek gitti beni. Yani bizim aile yapımız birbirine düşkündür. o kendi tercihini yaptı. Ona peşin söyledim gidersin diye ne yapcaktım çanak tutup izin mi verseydim berberde çalışan serseri çocuğa. Teşekkür ederim yorumlarınız için ...

çocuğum yok ama bence doğru bir karar vermişsiniz .. ve onunla baştan nasıl davranması gerektiğiyle ilgili konuşmuşsunuz

buna rağmen üstelik eşinizin arkadaşının yeğeni ile .. ve daha bir ay olmuş ... tepkiniz farklı olabilirmiydi evet .. biraz daha sakin bir konuşma şeklinde .. ama olan olmuş birkere..

gönlünü alırsınız birara... öyle büyük yaralar açacak bir olay yok ortada.. yarın birgün başkasını bulur unutur geçer sizin onu gönderdiğinizi ... neler unutulmuyor... hep deriz burada...

ayrıca 16 yaşında artık çocuk yok kalmadı yani öyle görüyorum çevremde hepsi bizleri ceplerinden çıkarır haldeler..

ortaokuldayken bizler sokakta top oynarken şimdikilere bakıyorum ellerde son model telefonlar facebook da twitter da içli içli şarkılar giderli sözler eşliğinde sevgili yapmanın derdindeler..

Ya canım inan ki sakin konuştum önce duyduğumda. Ama onunla buluşmaktan geldiğini öğrenince çok kızdım. bir gün öncesi annesiyle başka yere iftara gitti. Kadını orda rezil etmiş ağlamalar zırlamalar çok seviyorum o çocuğu demeler. Daha 3 gün oldu kim o bu kadar seviyorsun. Önünü boş bıraktılar evden kaçtı. Bunlar ergen diye herşeye normal bakar kızmazsak önümüzü alamayız. ben onun iyiliğini düşünüyorum yeri gelince ben büyüdüm diyor ama kafası basmıyor doğru olana. Hep cinlik peşinde be gelemem yalana falan bu gün onun yalanını cezasız bıraksaydım sürekli yapacaktı. Kızını dövmeyen dizini malesef dövdü bunada çok şahit olduk. Rabbim düzgün ahlakla evlat yetiştirmeyi nasip etsin.

Back
X