• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk defa otobana sıkacağım, vaz mı geçsem?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Myhoney1 çıktınız mı merak ettim :D
38 yaşında, değil araba kullanmak daha ehliyet bile almayan
panik, kendie güveni olmayan gulendam yorumu .D

Öncelikle yolları bilen biriyle gideceginiz yere gidin. Daha sonrasında tek cıkmalara baslarsınız.. cünkü ilk başında tek basınıza iken panik olabilirsiniz..

Bence çıkmayın otobanda çok süratli araç kullanıyorlar hele istanbul da.ipinden salınmış boğa gibi araçlar. Sanki yanımdan uçak geçiyor gibi. Yoluda bilmiyorsunuz navigasyon yol ayrımını vs son dk söyleyince panik olup yanlış bi yere diseksiyonu kırabilir kendinize veya başka araçlara insanlara zarar verebilirsiniz. Siz mahalleden çıkın önce ufak ufak trafikten başlayın o tür yollar bence sonraya kalsın. Yine tercih sizin bunu yazan korkak hızı sevmeyen ürkek biri 😊

otomatik vites noolacak çık diyenler olmuş. bir kere iyi araba kullanmak otomatik veya düz vitese bakmıyor, sakin ve becerikli olmak lazım, trafiğin hızına göre araç kullanmak, gelebilecek ani tehlikelerde ne yapacağınızı bilmek gerek. Konu sahibi mahalle çevresinden çıkmamış. Ben İstanbuldaki yolları bilmiyorum, iyi bir uzun yol şoförü olduğumu düşünüyorum. Otoban çok da acemilere göre değil, acemiler aynaları iyi kullanamayabilir. Panik de varsa Allah korusun. Bunlara rağmen diyorum ki, evet çıkmalı ama ilk çıkışında yanına yolu bilen birisini almalı.

acemiliğimi atarken önce aynı yoldan balçova konak arasında belki 50 kere gidip geldim, 1. ayımda izmir-demirci yolculuğu yaptım hem de tek başıma. demirci yolu bol virajlı zor bir yoldur. 1 ay gibi kısa bir sürede kendimi hazırlamam kolay olmadı, sürekli izmirin caddelerinde gezdim, sırf öğrenmek ve pratik kazanmak için olmadık yerlerde park edip bakkaldan sigara falan aldım, yani biraz çalışmanız lazım, ehliyeti alalı 1 yıl olmuş yakın çevreden öteye gidememişsiniz. Önce biraz gezin arabayla, arabayla bütünleşin, kendinizi "ben bu arabayla her yere giderim" diyecek kıvama getirin, sonra navigasyonla istediğiniz yere gidersiniz

bir de eşinizle avm lere giderken arabayı hep siz kullanın

Tabelaları takip edin, baktınız yanlış yola girdiniz paniklemeden devam edin elbet bir yerden döndürür sizi o yol. Acele etmeyin, geniş bir alana bakın sadece dimdik kendi önünüze değil. Aynaları kontrol edin ama gözünüz takılı da kalmasın saniyelik bakışlar atın özellikle dönüşlerde kavşaklarda falan. Camı kapatın, klimayı açın. 3 şeritli yollarda orta şerit daha güvenli olur.

Baktın işler karışıyor en sağ şeritten git dörtlüleri yak, en kötü araban bozuldu sanıp kimsenin kornalı tacizine maruz kalmaz stres olmazsın. Panik olup hata yapmandan iyidir. Zaten hızlı gidenler seni sollayıp geçer

Kimse anne karninda ögrenmiyor korkularinin üsune gitmezsen dahada büyurler dinlene dinlene git bende carsambaya otoban sürusum var bakalim Allah tum yolda gidenerin yolunu acik etsin araba kullanmak heleki acemi icin zor vallaha

Bende bu yeni ehliyet ile anımı anlatayım, kız kardeşim üni bittikten sonra ehliyeti aldı mesleğini de eline alınca gidip kendi küçük yeni otomobil aldı büyük bir hevesle
Tabi kullanmak istiyordu kullanması kullanıyordu onu kide otomatik fites Di ama kendine karşı güvensizlik var em son cesaretini kullanıp akşam yolla çıkmıştık ama kardeşim korkudan kaplum bağı Hızında gidince arka Arabalar korna çalıyor, sinirli sinirli hareketle konuşup, pencereyi açıp küfür eden dahi olmuştu, tabi şimdi iyice ustalaştı ve hızlı

Uf sacmalama ya cik tabi dikkatli ve yavas git goz ucuyla arada navigasyona bak uskudar kozyatagi nedir gorende gebzeden beylikduzune gidiceksiniz sanar 😃 esini dinelrsen daha cok cikamazsin sen erkeklerin yapmazsin edemezsin demesine bakma yaparsin bisey olmaz

üsküdar kozyatağı arası uzun bir mesafe değil, bence yaparsınız, navigasyonu sesli ayarlayın yavas yavas gidin. kornalara ve sagdan soldan laf atanlara kulak asmayın hic yolunuza bakın konsantrasyonunuz bozulmasın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X