İlk defa otobana sıkacağım, vaz mı geçsem?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Açarsın naviyi efendi efendi sağ şeritten takılırsın yahu. Yapamazsıncı kocalardan nefret ediyorum. Manuel araçla tozu dumana katıyorum istanbulda ve bende yol iz bilmiyordum attım kendimi trafiğe en iyi öğretmen yine o yollar oldu yani bana. Ha sağ şerit dediysem yavaş akandan git yani,sapaklara yaklaşırken ters şeritte kalmayasın.. :)

Kızlar durum aynen böyle. 1 sene oldu aramı alalı. Otomatik vites. Ama benim evin cevresinden aşka biyere gidemedim malesef. Hep eşim beni yaoamazsin, daha erken, gitme yapma yollar fena diyerek vazgeçirdi. Doğrusu kendime güvenimi de yok etti. Şimdi yarın kayinvaldem için biyere gideceğim. Istanbulu bilen şoför arkadaşlar için söyleyeyim üsküdardan Kozyatağına gideceğim . Eşim tabi yine taksiyle git diyor. Ama bende artık bu zinciri kirmak istiyorum. Yolları bilen sürücü arkadaşlarım, çok mu handikap bu yollar? Kaybolma riskim varmı? önerileriniz varmi, yada eşim haklımı? Navigasyon kullanmayı düşünüyorum bu arada.
Teşekkür ederim.

yok artik ben de sehirler arasi yol sandim. uskudar-kozyatagi kac km zaten. kesinlikle yaparsiniz. baskalarina bu kadar prim vermeyin.

Kızlar durum aynen böyle. 1 sene oldu aramı alalı. Otomatik vites. Ama benim evin cevresinden aşka biyere gidemedim malesef. Hep eşim beni yaoamazsin, daha erken, gitme yapma yollar fena diyerek vazgeçirdi. Doğrusu kendime güvenimi de yok etti. Şimdi yarın kayinvaldem için biyere gideceğim. Istanbulu bilen şoför arkadaşlar için söyleyeyim üsküdardan Kozyatağına gideceğim . Eşim tabi yine taksiyle git diyor. Ama bende artık bu zinciri kirmak istiyorum. Yolları bilen sürücü arkadaşlarım, çok mu handikap bu yollar? Kaybolma riskim varmı? önerileriniz varmi, yada eşim haklımı? Navigasyon kullanmayı düşünüyorum bu arada.
Teşekkür ederim.
Yahu yuru git iste, inonu caddesinde marketin yanindan otoban girisi, sonra dumduz.. 1 kopru yoluna girdinmi bitti.. isik yok, zaten trafik olur varacagin yere kadar katilim yok, seritte git yeter..
Sabah ve aksam is trafigi olur baska bir sorun yok. Allah kolaylik versin...

Kazaların çoğu otobanda oluyor, dümdüz yol bas git kadar hafife alınacak bisey değil
Kamyonlar , ağır araçlar olacak. 1 sene evet süre olarak uzun süre ama bu sürede sadece evin etrafında turlayıp birden otobana cikmayin

Yaparsın kendin için yapmalısın benim eşimde aynı senin eşin gibiydi hala da öyle geç gelsem yollar maganda doluymuş sıkıştırırlarmış falan filan o koca siyah camdan kim görecekse ki ben çok küçük yaşta öğrendim ilk sürdüğümde 13 yaşında köyde başlamıştım gerisini sen düşün, bigün cingar çıkardım bana karışma artık ben senden önce öğrendim diye pek etkili olduğu söylenemez geçen abimler eşleri falan biyerdeyiz ben geri dönmem gerekti bi baktım arabayı yola çevirmiş aklınca bana hazırlıyo seni o yola toz ederim bidaha milletin içinde abuk subuk davranma arabayı ben döndüremiyorum mu sen karışıyosun dedim işte bebekle zorlanma diyo ne alakaysa zorlanırmışım çok uzattım ama git gez başta bacakların titreyecek içini korku salacak ama rahatına alışınca süper bişey diyeceksin

2 sene önce arabam oldu tıpkı sizinki gibi otomatik vites. Bana ilk kullanımda birisi tıpkı sizin söylediğiniz şeyleri söyledi. Dinlemedim. Yağı olarak da panik anlarında soğukkanlı biriyim onun da avantajı var. Sonuç 1 ay sonra şehirdışına çıkabiliyordum. Birkaç ay sonra ise 2 kız arkadaşı aldım Türkiye'yi Ege, Akdeniz, Karadeniz il il gezdik. Üstelik tek şofördüm. Nagasyonsuz bir yere gidilmiyor. Yoksa sadece bildiğin yerlerle sınırlı kalırsın. Ben sesi açıyorum bakmana bile gerek yok. Eğer İstanbulda isen araba kullanma ve pratik kazanman konusunda sana yardımcı olabilirim. Yine de şunu kesinlikle tavsiye edeceğim. Otobana ilk çıkışınızda yanınızda birisi olsun. Yalnızken kafanızda bu tereddütler varken belki stres yaparsınız. Bilen birinin varlığı sizi rahatlatır

Teşekkür ederim.

Şimdi burada herkes hadi bir cesaret çık, şimdi çıkmazsan bir daha yapamazsın falan der
Ancak sizin nasıl araç kullandığınızı bilmiyoruz, çevrede kullandım demişsiniz ama bu ne seviyede
Otoban araç kullanmayı öğrenme yeri değil, sakın bunu kullanma cesareti ile karıştırmayın, sürat ve ağır vasıtalar söz konusu, kör noktalar, seri şerit değiştirmeler vs... bunlar önemli, ha evet çok sıkışınca dörtlüleri yakıp yavaş yavaş gitmek bir seçenek var insanlar acemi olduğunuzu anlar ama çevrenizde hadi bir cesaret lafına uymuş başka bir acemi var ise önünde tak diye hız kesemezsiniz böyle ihtimallerde var.
Eşim neredeyse 30 yıllık sürücü, her tip aracı kullanabiliyor, profesyonel yani o bile otobanda acemilerden kaçıyor, daha önceki gün, şerit değiştireceğim diye önümüze kırdı genç bir çocuk, evet sinyal verdi ama şerit değiştirmeye gerekli mesafesi yoktu, sinyali verdi ve direksiyonu kırdı, bakmadı bile geçeceği şeride , o an kullanan ben olsaydım kurtarma şansım asla yoktu. Eşim yaklaşık 2 km önce, acemi yanımızda giden oğlan dedi, fark etmişti onu, ben o kadar profesyonel değilim mesela. O yüzden kendinizi tartın, biçin, gerçekten hazırsanız çıkın.

Son düzenleme:
Navigasyon kullanın tabi ama onuda kullanmayı bilmek gerekiyor.400 metre sonra 2.cikisa girin diyor mesela,kavşaktan yada 200 metre sonra hafifçe sağdan devam edin . Onun dışında trafik varsa sizi ara sokaklara yönlendirebiliyor. Kapalı yol varsa navigasyon sizi o yola yönlendirmiş oluyor,ordan çıkmaya uğraşıyorsunuz.
Önce bir rota oluşturup bakın,2 veya 3 seçenek sunuyor,ara sokağa sokmayan bir alternatif gösterirse onu seçip devam edebilirsiniz. Daha kısa bir rota var gibi birşey söylerse o ara sokak oluyor seçmeyin. Yanlış yola girerseniz rotayı yeniden oluşturur panik yapmayın.
Bende kullanıyorum bazen navigasyon,ilk kullanımımda çok zorlandiğımı hatırlıyorum.

Ya evet öyle diyorlar navigasyon için. Ama kaçırırım girişleri falan diye ne bilim. Bilmiyorum o yollari malesef
Sesini aç canım. Seni zaten dönüş öncesinde sağdan, soldan diye başlayan cümlelerle uyaracak. O tarafa geçersin. Dönün dediğinde de dönersin. Yanlış yola girersen de korkma hemen güncelliyor. Erkekler sürekli kaza yapıyor. Hemen hemen her gün araba kullanan biri olarak görüyorum bunu. Bir de araba kullanma dersi mi veriyorlar . Onlarda malesef bu konuda kadınlarımızda olmayan tek şey cesaret. Yine de 2 yıllık yeri gelip max hızı görmüş şoförüm hiç kaza yapmadım. Ne olursa olsun ben zaten biliyorum mpduna girme. Dikkati bir an bile elden bırakma. Yolun şakası olmaz. Bunu da not edeyim ☺️☺️ bunun yanında girmediğim yol yoktur en kolayı otoban. İlk çıkışta sağdan ya da orta şeritten devam edersiniz. Sağdan soldan sollayan geçsin siz kendi şeridinizde devam edersiniz

Ooo otomotik vites hemde hic korkma ac navigasyonunu kaybolmazsin merak etme hazir gidicem diye gaza gelmisken git ben gecen sene manuel arabayla sehirden baska sehire gittim ve cok odlek oldugum halde yaparsin zaten bilere yaptimi artik gerisi gelir

Şimdi burada herkes hadi bir cesaret çık, şimdi çıkmazsan bir daha yapamazsın falan der
Ancak sizin nasıl araç kullandığınızı bilmiyoruz, çevrede kullandım demişsiniz ama bu ne seviyede
Otoban araç kullanmayı öğrenme yeri değil, sakın bunu kullanma cesareti ile karıştırmayın, sürat ve ağır vasıtalar söz konusu, kör noktalar, seri şerit değiştirmeler vs... bunlar önemli, ha evet çok sıkışınca dörtlüleri yakıp yavaş yavaş gitmek bir seçenek var insanlar acemi olduğunuzu anlar ama çevrenizde hadi bir cesaret lafına uymuş başka bir acemi var ise önünde tak diye hız kesemezsiniz böyle ihtimallerde var.
Eşim neredeyse 30 yıllık sürücü, her tip aracı kullanabiliyor, profesyonel yani o bile otobanda acemilerden kaçıyor, daha önceki gün, şerit değiştireceğim diye önümüze kırdı genç bir çocuk, evet sinyal verdi ama şerit değiştirmeye gerekli mesafesi yoktu, sinyali verdi ve direksiyonu kırdı, bakmadı bile geçeceği şeride , o an kullanan ben olsaydım kurtarma şansım asla yoktu. Eşim yaklaşık 2 km önce, acemi yanımızda giden oğlan dedi, fark etmişti onu, ben o kadar profesyonel değilim mesela. O yüzden kendinizi tartın, biçin, gerçekten hazırsanız çıkın.
Aklı başında bir yorum. Sadece kendi canımız arabamız söz konusu değil. Başkalarını da düşünmemiz lazım. Burda konu sahibi tecrübesine, ön sezilerine güveniyor mu, trafiği okuyabiliyor mu kendisine sormalı.

Kaza ihtimali haricinde en kötü ne olur? kaybolursun.. Kaybolursan ne olur? Sağdan soldan yolunu bir şekilde bulursun :)

Ben de az kaybolmadım, trafik yüzünden girmem gereken girişlerden giremedim acemiliğimde vs.. Araba otomatik, otoban diyorsunuz, dümdüz yol.. Geçin sağ şeride tın tın gidin.. Hiç bişey olmaz.

Herkes bişe anlamışta, töbe töbe ben de otobana çıkacağım diyince neye atarlandı da bu seçeneği düşündü dedim

aracın arkasına ''acemıyım ozur dılerım'' dıye a4 cıktısı alıp yapıstırın ? ben oyle yapmıstım acemıyken
benı goren kacıyordu resmen yol,meydan bana kalıyordu

3 yildir ist trafiginde aktif arac kullaniyorum daha ilk gunden beri otobanda gidip geliyorum. Cok sukur bir sorun yasamadim. Kendinize guvenin, cikin.

kardeş çık yola. en fazla kaza yaparsın. max ölürsün. ama otobnda öyle dehşet hızlar yapamayacığına göre çık bence. en azından tecrübe kazanırsın

Teşekkür ederim.
En kötüsünü düşünelim sapak kaçırdınız ne olur hiç bir şey olamaz. Bir sonraki sapaktan girersiniz onu da kacirirsqniz bir sonraki sapaktan girersiniz. Kayboldunuz diyelim navigasyon var girersiniz götürür sizi. Sürekli yanlış yollara sapabilirsiniz ama bunda yakıt harcanması dışında hiç bir sakınca yok. En ustayım diyen şoförler bile yanlış yola girebilir sapağı kacirabilir. Asla arabayla gitmekten vazgeçmeyin takip mesafenizi koruyun ki Allah korusun bir hata olduğunda( ki bu diğer sürücülerden de kaynajlanabilir) telafi edebilmek için durumu toparlayabilmek için mesafeniz olsun. Kontrolü kaybedeceğiniz hızlara çıkmayın. Sağ şeritten gidin arkadan korna çalanlara aldırmayın sizi geçmek isteyen sollasin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X