İlk defa ovulasyon testi kullanıyorum bu ne demek oluyor ?

ne3hir

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2023
127
-56
11
27
Selamlar ilk defa ovülasyon testi kullanıyorum cok silik bi cizgi var T kısminda ne demek oluyor okudum ama detajli anlatmadığı için anlayamadım teste devam mi etmeliyim yumurtlama gecmiş mi yeni mi başliyor reglime 14 gün var

Eklentiler

• 20231004_165633.webp
    20231004_165633.webp
    8,5 KB · Görüntüleme: 458
Yeni başladıysanız henüz yumurtlama yok demek bu iki koyulukta aynı renk olmalı yumurtlamanın pik olması için

Henüz yumurtlama yok. T çizgisinin çok koyu olması gerekir. Cden daha çok koyu olacak ya da hemen hemen onunla eşit koyulukta.

Önceki adetinizin ilk günü neydi? Bir de döngünüz kaç gün sürüyor?

C ile aynı koyulukta olması lazım T'nin. Genelde regle 14 gün kala yumurtlama olur ama bazıları daha erken ya da daha geç olabilir, sizin geçmiş mi bilemeyiz şu durumda tabii.

Önceki adetinizin ilk günü neydi? Bir de döngünüz kaç gün sürüyor?
22 eylül de oldum ekim ayınınkini bekliyorum 5 gün sürüyor 6. Gün banyo yapiyorum lekelenme olmasınndiye 27 günde bir oluyorum 3 defadır .. yeni evliyim yeni düzene girdi galiba

C ile aynı koyulukta olması lazım T'nin. Genelde regle 14 gün kala yumurtlama olur ama bazıları daha erken ya da daha geç olabilir, sizin geçmiş mi bilemeyiz şu durumda tabii.
Adetime bir hafta kala bi kac gün kala göğüs hassasiyeti oluyor akıntı oluyor vs. O zamana braksam mi testtlerden bi tanesini de 4 gün peşoeşe yapıp kontrol etmeknistedim kendini belli eder zaten 1 taneyi de o araya brakmak istiyorum olurmu deneyeyimnolmadı cok alır bidahaki ay baştan denerim

Tahmini Ekim'in 2-7 arası, muhtemelen de 5 i gibi yumurtlama tarihiniz. Tabii tahmini bunlar. Bir dahaki sefere daha erkenden başlarsanız daha net takip edebilirsiniz. Bu sefer ortasına denk gelmiş biraz test. Adetinizden itibaren 10.-11.günden itibaren pik olana kadar normalde test yapıyorsunuz yani 2.çizgi diğer çizgi kadar veya daha fazla koyu olduğunda 24-36 saat içinde yumurtlama olacak demek oluyor. Yumurtlama olunca da çizgi silikleşiyor. Hem yumurtlama öncesini değerlendirin hem yumurtlama gününü. Bir de bu testleri her gün aynı saatte yapmak gerekiyormuş.

Anlamam için her gün aynı saatte devam mı etmem gerekiyor
Genelde adetiniz birlikte hesaplayinca 14.gun yumurtlama günüdür. Ama kişiden kişiye değişebiliyor. 10.günden itibaren bence her gün yapın. Pik görünce o günleri değerlendirin.

Adetime bir hafta kala bi kac gün kala göğüs hassasiyeti oluyor akıntı oluyor vs. O zamana braksam mi testtlerden bi tanesini de 4 gün peşoeşe yapıp kontrol etmeknistedim kendini belli eder zaten 1 taneyi de o araya brakmak istiyorum olurmu deneyeyimnolmadı cok alır bidahaki ay baştan
Evet koyu renk olması gerekiyor her gün aynı saatte devam edin

Eklentiler

• 16965969893772551522966406640948.webp
    16965969893772551522966406640948.webp
    12,7 KB · Görüntüleme: 228
Genelde adetiniz birlikte hesaplayinca 14.gun yumurtlama günüdür. Ama kişiden kişiye değişebiliyor. 10.günden itibaren bence her gün yapın. Pik görünce o günleri değerlendirin.
Boyle mi

Eklentiler

• 20231006_155429.webp
    20231006_155429.webp
    10,5 KB · Görüntüleme: 205
Adetime bir hafta kala bi kac gün kala göğüs hassasiyeti oluyor akıntı oluyor vs. O zamana braksam mi testtlerden bi tanesini de 4 gün peşoeşe yapıp kontrol etmeknistedim kendini belli eder zaten 1 taneyi de o araya brakmak istiyorum olurmu deneyeyimnolmadı cok alır bidahaki ay baştan
Kaç tane var test elinizde? Bence koyulaşacak sizinki biraz daha devam etseniz

Kaç tane var test elinizde? Bence koyulaşacak sizinki biraz daha devam etseniz
5 tane test vardı 3.yü yaptım 2 tane daha kaldı onalara da devam etsem mi .. her gün aynı saatte bide çok af edersiniz değerlendirirsek yumurtlamayı etkiler mi bu testi yani ilişki ? Bugünkü yeni yaptım daha 15 dk lık ovulasyon testi tabi abında belirdi

Eklentiler

• 20231006_160319.webp
    20231006_160319.webp
    3,7 KB · Görüntüleme: 180
5 tane test vardı 3.yü yaptım 2 tane daha kaldı onalara da devam etsem mi .. her gün aynı saatte bide çok af edersiniz değerlendirirsek yumurtlamayı etkiler mi bu testi yani ilişki ? Bugünkü yeni yaptım daha 15 dk lık ovulasyon testi tabi abında belirdi
Ovülasyon testindeki mantık şu: İdrarınıza geçen lh isimli bir hormon var. Bu lh hormonu yumurtalıkların gelişmesi için önemli. Bu testler de idrarınızdaki lh hormonunu tespit ediyor. Testi yaparken gün gün koyulaşır ve de t çizgisi koyu net kırmızı olduğunda bu hormon zirve yapmış, yumurta gelişmiş yani 24-36 saat içerisinde yumurtlama olacak demek oluyor. Yani kırmızı net çizgi pik demek ve de bugünü değerlendiriyorsunuz. Sonraki takip eden 2 günü de değerlendirin. Yani bu test ile ne zaman yumurtladığınızı anlayıp yumurtlama öncesi ve de yumurtlama günü de ilişkiye girmeniz gereken zamanı anlayabiliyorsunuz.

Ovülasyon testindeki mantık şu: İdrarınıza geçen lh isimli bir hormon var. Bu lh hormonu yumurtalıkların gelişmesi için önemli. Bu testler de idrarınızdaki lh hormonunu tespit ediyor. Testi yaparken gün gün koyulaşır ve de t çizgisi koyu net kırmızı olduğunda bu hormon zirve yapmış, yumurta gelişmiş yani 24-36 saat içerisinde yumurtlama olacak demek oluyor. Yani kırmızı net çizgi pik demek ve de bugünü değerlendiriyorsunuz. Sonraki takip eden 2 günü de değerlendirin. Yani bu test ile ne zaman yumurtladığınızı anlayıp yumurtlama öncesi ve de yumurtlama günü de ilişkiye girmeniz gereken zamanı anlayabiliyorsunuz.
Ağznıza sağlık çok sağolun simdi bu son teste göre bi degerlendirme yapılması lazım şu günlerde dogru mu anladm devam etmesi lazm bi tık daha koyulaşması lazm sankı cok koyu olması gerekiy8rmuş ya

Eklentiler

• IMG-20231006-WA0009.webp
    IMG-20231006-WA0009.webp
    9,7 KB · Görüntüleme: 220
Ağznıza sağlık çok sağolun simdi bu son teste göre bi degerlendirme yapılması lazım şu günlerde dogru mu anladm devam etmesi lazm bi tık daha koyulaşması lazm sankı cok koyu olması gerekiy8rmuş ya
20201109_192034.webp
Ya daha t, c çizgisinden daha koyu oluyor ya da aynı derecede koyu oluyor bu şekilde ikisi de pik.

Back
X