İlk defa uçağa binmek,hem de iki küçük çocukla...

Eşim o kadar çok uçakla seyahat eden bir insan, Pegasus un bahsettiginiz bu olumsuzluklarina rağmen neden THY yi tercih etmedi merak ettim şimdi.
THY bilet ücretleri daha yüksek olabilir mi

Aslında thy de uygun bazen 70 80 tl bılet oluyor. Bazen 400 500 bıle oluyor.. Atatürk havalımanı mı Sabiha gokcen mı birde nereye ucacaksınız ? Pegasus Atatürk havalımanından sadece İzmire ucuyor mesela.

Aslında thy de uygun bazen 70 80 tl bılet oluyor. Bazen 400 500 bıle oluyor.. Atatürk havalımanı mı Sabiha gokcen mı birde nereye ucacaksınız ? Pegasus Atatürk havalımanından sadece İzmire ucuyor mesela.
Sabiha Gökçen den Kars havalimanına ucacagim.

Çocuklarınız küçük değil o kadar, e mesafe de kısaymış. 13-14 saat uçanlar oluyor daha küçük bebelerle. İki saat daha ne olduğunu anlamadan geçer, zaten onlar da heyecanlanır ilgiyle beklerler. Daha sıkılmalarına fırsat kalmadan biř bakmışınız inişe geçmiş uçak. Endişelenmeyin hiç :)

Çocuklarınız küçük değil o kadar, e mesafe de kısaymış. 13-14 saat uçanlar oluyor daha küçük bebelerle. İki saat daha ne olduğunu anlamadan geçer, zaten onlar da heyecanlanır ilgiyle beklerler. Daha sıkılmalarına fırsat kalmadan biř bakmışınız inişe geçmiş uçak. Endişelenmeyin hiç :)
Dediğiniz gibi olur umarım.
Çok teşekkür ederim:)

Hem havalımanında calistim hemde oglumun dogumundan beri 6 yıl boyunca hiç otobus kullanmadım. Ucak daha rahat bi kere binince alıskanlık haline geliyor. Otobus eziyet resmen :)

Ablamın çocuklarda sizinkiler kadarken hep uçakla yolculuk yaptı. Büyük olan zaten bulutlara bakmaktan,resim yapmaktan sıkılmaya vakti olmuyordu. küçük olanı da emziriyordu, uyutuyordu, atıştırmalıklar yediriyordu. zaten yurt içi bir sefer olacaksa 1 saatten çok fazla sürmüyor uçaklar indi bindi hareket etti derken geliveriyorsunuz :) hayırlı yolculuklar bu arada :)

otobüs yolculuğundan bin kat daha rahat. 5 yaşındaki zaten sorun çıkarmaz bence, hoşuna bile gidebilir. cam kenarı alın alabiliyorsanız. 2 yaşında olan belki sorun çıkarabilir ama normal bişey. yolcuların da bişey diyeceğini sanmam sonuçta çocuk bu, ilaç verip uyutacak haliniz yok. bence hiç korkmayın.

Çocuklar için oyuncak, boyama kitabı, sticker alabilirsiniz ama evdekilerden olmasın mümkünse yeni alın ki dikkatlerini çeksin oyalansınlar. Atıştırmalık alabilirsiniz meyve kraker bisküvi vs. İyi yolculuklar şimdiden.

İşte o cikcik sesini bır kişiden bile duysam moralim çok bozulur.
Burada okuduklarimdan da yola çıkarak anladım ki,kimsenin kimseye iki saatliğine bile tahammülü yok.
Ya çok iyisiniz gerçekten,çok teşekkür ederim

Ben yurtdisi- Turkiye arasi ucuyorum 2 cocukla.
2 yasini gecene mide bulantisi filan olmasin diye bi ilac verilebilir, ben doktor tavsiyesiyle vermistim ogluma, cok rahat gecti yolculuk.
Cik cik diyen olabilir, buna engel olamazsiniz oyuzden moral bozmaya gerek yok.
Ucus oncesi ben iyice yoruyorum cocuklari, genelde uyuyorlar.
Yaniniza renkli kalem, kagit, boyama kitabi tarzi seyler alin.
Yolda atistirmalik olarak ben salatalik, elma, kayisi dilimlerim, yaban mersini, kraker, yogurt, biskuvi filan aliyorum.
Aktarmali 12 saat uctugumuz icin mecbur tedarikli oluyorum.
2 saat yolculuktan sanirim hic cekinmezdim.
Rahat olun yeterli.

Bide iki yasini gecince koltuk almak zorunlu degil mi? Yani kucakta gidebiliyor mu?

Merhaba kolik bebeğim 5aylıkken kış günün İzmir Kars uçuşu gerçekleştirdik. Daha önce çok kez uçmama rağmen ilk defa Kars a hem de bebekle gidiyordum. Karnıma kramplar giriyordu.
Ön sıraları 15-20tl farkla satın alabiliyorsunuz. İnanılmaz rahat. Hostesler hemen önünüzde oluyor bebekle ilgilenebiliyorlar. Tuvalete yakınsınız (ben altını aldım havada kakasını yapma ihtimali artıyor). Kalkarken inerken emzirdim. Bu konuya arkadaşlar değinmiş zaten. Telefonunuza kaydettiğiniz Videolar varsa zor durumda izletebilirsiniz( normalde izletmiyorum hala ama zor durumda kullanılabilir)
Kemerleri çıkarabileceğiniz ikaz ışığı ile belirtiliyor. Kemeri çıkarıp gezebilirsiniz biraz uçakta.
Büyük kızınızla uçuşu oyuna dönüştürebilirsiniz, hikaye uydurabilirsiniz.
Karsta neredeyse herkes uçakla seyahat ediyor. Uçağın üçte biri yerel halk üçte biri tayinci memur üçte biri gezici turist oluyor (kış için özellikle) o yüzden herkes uçaktaki çocuğa alışkındır merak etmeyin. Kars’ta çok bekletmezler hemen inersiniz uçaktan merak etmeyin.
İyi uçuşlar:)

Rica ederim :) valla birinde öyle denk geldi. Bebek resmen çıldırdı, ortalığı inletti ve tam benden bir ön koltukta oturuyorlardı.
Üstelik 6 saatlik bir yolculuk,
Hiç rahatsız olmadım, sadece o denli yırtınarak ağlaması içimi sızlattı :) sonra taktım kulaklığımı müzik dinledim hiçbişey duymadım.
Etraftan ne ters ters bakan, ya da niye ağlıyor bu çocuk diyen de görmedim.
Herkes parasını verip bilet alıyor o uçağa.
Bu tür durumlara rastlamakta mümkün, herkes bunun bilincinde oluyor zaten merak etmeyin :)

Ne güzel siz rahatsınız ama herkes aynı değil. Beni çok rahatsız eder bebek ağlaması. Kesinlikle tahammül edemem normalde. Hiç hoşlanmıyorum. Kendi çocuğum da yok. Anlamak bu yüzden de biraz zor benim için. Ama uçakta yapacak bi şey yok.
Sadece ne kadar şanssızım ki bebekli insanlara yakın oturuyorum diye düşünürüm.
Ayrıca yurtiçindeki iki saatlik uçaklarda her zaman film izleme olanağı olmuyor ki. Yurtdışı için geçerlidir o.
Ve pekçok insan kulaklıkla rahat etmez çünkü kulaklık iyice mahvediyor, tıkıyor uçakta.
O yüzden söylediklerinize şaşırdım açıkçası.
Kulaklık kullanamıyorum ben mesela. Benim gibi çok insan var.
Ama yine de ağlayacak bebek ağlar. Yapacağımız bir şey yok bi an önce susmasını dilemek dışında.

Kızım 2,5 yaşında. 6 aylık olduğundan itibaren uçak yolculuğu yaptık sık sık. Küçük olduğunda idare etmek çok zordu, çünkü laf anlatamıyorsunuz,ağlamaya bir başlayınca, koridorda yüz volta da atsanız, emzirseniz, ninni de söyleseniz susmayabiliyor. Öyle ağladığı çok yolculuk oldu ama rahatsız olsalar da insanlar size belli etmiyor. Evet rahatsız edici bir durum ama yapacak bir şey olmadığının herkes farkında. Bence siz şanslısınız, 2 ve 5 yaş gayet güzel yaşlar. Oyalanabilecekleri, sevdikleri oyuncakları, kitapları, boya kalemlerini yanınıza alın. Yolculuğu bir macera gibi anlatın. Her şeyi gösterin. Büyük ihtimalle 2 yaşındaki yolculuğun bir kısmında uyur bile, basınç değişimi, uğultu filan o yaş çocuklarını sersemletip, uyutuyor. =) Kızım insanlarla çok iletişim kurar. Yan ve arka koltukta konuşacak birilerini mutlaka bulur kendine. Belki sizde de böyle olur. Yani korkmayın. Öyle susmadan iki saat boyunca çığlık ata ata ağlayacak yaşı zaten geçmişler.

Ne güzel siz rahatsınız ama herkes aynı değil. Beni çok rahatsız eder bebek ağlaması. Kesinlikle tahammül edemem normalde. Hiç hoşlanmıyorum. Kendi çocuğum da yok. Anlamak bu yüzden de biraz zor benim için. Ama uçakta yapacak bi şey yok.
Sadece ne kadar şanssızım ki bebekli insanlara yakın oturuyorum diye düşünürüm.
Ayrıca yurtiçindeki iki saatlik uçaklarda her zaman film izleme olanağı olmuyor ki. Yurtdışı için geçerlidir o.
Ve pekçok insan kulaklıkla rahat etmez çünkü kulaklık iyice mahvediyor, tıkıyor uçakta.
O yüzden söylediklerinize şaşırdım açıkçası.
Kulaklık kullanamıyorum ben mesela. Benim gibi çok insan var.
Ama yine de ağlayacak bebek ağlar. Yapacağımız bir şey yok bi an önce susmasını dilemek dışında.

Tabiki herkes bu konuda rahat olacak diye birşey yok rahatsız olabilirsiniz ama bebekle otobüs yolculuğu daha büyük zulüm. Başka seçeneği yok kadın ne yapsın? Ben ilerde evlenince Türkiye'de yaşayacağım, annemle ayrı ülkelerde yaşıyor olacağız mesela. Olursa bebeğimi alıp yanıma anneme ziyarete gideceğim. Aynı yollardan geçeceğimi düşünerek, bu konuda duyarlı olmak zorundayım çünkü bende insanlardan aynı özveriyi bekleyeceğim ilerde. Keşke bebekli anneler için ayrı bir sınıf olsa uçaklarda, olmadığı için yapılacak birşey yok neticede konu sahibine de söylediğim gibi bütün yolcular eşit şartlarda o uçak içinde. Konu sahibinin çekindiği nokta insanların ters bakışları, sataşmaları vs. Rahatsız olanlar, oflayan puflayanlar olabilir ama bunu bebekli anneye yansıtmamak zorundalar.

Ben yurtdisi- Turkiye arasi ucuyorum 2 cocukla.
2 yasini gecene mide bulantisi filan olmasin diye bi ilac verilebilir, ben doktor tavsiyesiyle vermistim ogluma, cok rahat gecti yolculuk.
Cik cik diyen olabilir, buna engel olamazsiniz oyuzden moral bozmaya gerek yok.
Ucus oncesi ben iyice yoruyorum cocuklari, genelde uyuyorlar.
Yaniniza renkli kalem, kagit, boyama kitabi tarzi seyler alin.
Yolda atistirmalik olarak ben salatalik, elma, kayisi dilimlerim, yaban mersini, kraker, yogurt, biskuvi filan aliyorum.
Aktarmali 12 saat uctugumuz icin mecbur tedarikli oluyorum.
2 saat yolculuktan sanirim hic cekinmezdim.
Rahat olun yeterli.

Bide iki yasini gecince koltuk almak zorunlu degil mi? Yani kucakta gidebiliyor mu?
İki yaşına girmesine bir ay var.
Uçakta mide bulantısı da oluyor mu?

Back
X