- 23 Aralık 2021
- 21
- 12
- 3
- 31
- Konu Sahibi adeyyolettaa
-
Bende martta dış gebelik geçirdim doktorum gerek görmedi ama ben çektirmediğime pişman oldum 6 aydır korunmuyorum ama hamilelik yok belkide tüplerde bir problem var diye olmuyor bilemiyorum bende çektirmeyi düşünüyorum.İlk gebeliğimde dış gebelik yaşadım 3 -4 ay kadar oldu, tavsiyeler üzerine doktoruma danıştım HSG ile ilgili çektirme bir daha geçirirsen yaparız dedi … yani önceden yapılım önlem alınması daha iyi değil mi aynı süreci ikinci kez yaşamamı beklemekten… var mı aranızda daha önce ilk dış gebeliğinden sonra hsg istenen yoksa herkese mi bu şekilde söyleniyor
İlk gebeliğiniz kay ay içinde gerçekleşti? Kısa sürdüyse biraz daha bekleyebilirsiniz. 12 ayınızı tamamladıktan sonra hsg düşünebilirsiniz.İlk gebeliğimde dış gebelik yaşadım 3 -4 ay kadar oldu, tavsiyeler üzerine doktoruma danıştım HSG ile ilgili çektirme bir daha geçirirsen yaparız dedi … yani önceden yapılım önlem alınması daha iyi değil mi aynı süreci ikinci kez yaşamamı beklemekten… var mı aranızda daha önce ilk dış gebeliğinden sonra hsg istenen yoksa herkese mi bu şekilde söyleniyor
İlk gebeliğini yaşadığımda 13 aylık evliydim,o da işte dış gebelikte küretaj ve iğne ile sonlandırıldı, doktorum da hsg yi bidaha geçirirsen yapalım diyorİlk gebeliğiniz kay ay içinde gerçekleşti? Kısa sürdüyse biraz daha bekleyebilirsiniz. 12 ayınızı tamamladıktan sonra hsg düşünebilirsiniz.
Ben de doktora söyledim belki tüplerimde sürekli dış gebelik yaşayacağım bir sorun vardır önceden tedbir almak için çektirsek daha iyi değil mi diye , bazen herşeyi bilmek iyi değildir sen hiç bir şeyin yok gibi kafanı rahatlatıp dene dediKesinlikle çektirin hsgyi . Ben 8 ay korundum dış gebelikten sonra . 4 5 aydır da korunmuyirum gebelik oluşmadı . Tupumun birinde sıkıntı varmış . Ameliyat olmam gerekiyor .Dolayısıyla geciktirmeyin ,içiniz rahat eder .
Valla bilmiyorım bikaç doktora gittim hiç biri hsg çektirelim demedi hatta kendi doktorum ya tüplerde yapışıldık varsa bilsek daha iyi olmaz mı ddm bazen herşeyi bilmek iyi değildir normal bir dene önce nasip dediBende martta dış gebelik geçirdim doktorum gerek görmedi ama ben çektirmediğime pişman oldum 6 aydır korunmuyorum ama hamilelik yok belkide tüplerde bir problem var diye olmuyor bilemiyorum bende çektirmeyi düşünüyorum.
İlginç bir cevap. Sizin yerinizde olsam hsg çektirirdim, tüpler temizlenir ve dış gebelik riski azalır inşaAllah.Valla bilmiyorım bikaç doktora gittim hiç biri hsg çektirelim demedi hatta kendi doktorum ya tüplerde yapışıldık varsa bilsek daha iyi olmaz mı ddm bazen herşeyi bilmek iyi değildir normal bir dene önce nasip dedi
Ben çektirdimİlk gebeliğimde dış gebelik yaşadım 3 -4 ay kadar oldu, tavsiyeler üzerine doktoruma danıştım HSG ile ilgili çektirme bir daha geçirirsen yaparız dedi … yani önceden yapılım önlem alınması daha iyi değil mi aynı süreci ikinci kez yaşamamı beklemekten… var mı aranızda daha önce ilk dış gebeliğinden sonra hsg istenen yoksa herkese mi bu şekilde söyleniyor
Sonuç ve etkileri nasıl oldu , dış gebeliğe dair bir sebep tespit edilebildi mi acabaBen çektirdim
İnşallah ben de anlayamıyorum cidden, o işlemleri olursam daha çok stres olacağımı düşünüyor halbuki bir daha aynılarını yaşarsam belirsizliği beni daha çok stres ediyorİlginç bir cevap. Sizin yerinizde olsam hsg çektirirdim, tüpler temizlenir ve dış gebelik riski azalır inşaAllah.
Tüplerinizde herhangi bi sorun yokken dış gebelik olduysa ki benim öyle oldu doktor Allah tarafından yani nedenini tam olarak bilemeyiz dedi ben dış gebelik geçirdiğimde sağ tüp alındı iğne ile düşmedi hsg çektirdim diğer tüpüp de bir sorun yok dedi normal şekilde çocuk olur dedi bekliyoruz bakalım bence ister tüp alınsın ister alınmasın hsg çektirmek lazım başka doktora çıkın yani hsg nin bir zararı da yok içimiz rahat ederSonuç ve etkileri nasıl oldu , dış gebeliğe dair bir sebep tespit edilebildi mi acaba
bence asıl böyle stres oluyorsunuz hsg çektirdim tam anesteziyle hiç stres yapacak birşey yokmuş durumumu öğrendim kafam rahat , ben zaten dış gebelikten sonra diğer tüpe de zarar gelmişmidir düşüncesiyle çektirdim , hsg de tam durumunuzu öğrenirsiniz kaybedecek bişeyiniz yok çektirinİnşallah ben de anlayamıyorum cidden, o işlemleri olursam daha çok stres olacağımı düşünüyor halbuki bir daha aynılarını yaşarsam belirsizliği beni daha çok stres ediyor
Bana da bunları söylediler . Ben bir düşük ve bir de dış gebelik geçirdim . Hamile kalabiliyorsun ,hormonların da güzel . Bekleyelim ,görelim modundaydilar. Bu arada ben tıbbi genetik bölümüne başvurup genetik test bile yaptırdım.( Hiçbir şey çıkmadı ) Doktorunu degistirmeni tavsiye ederim. Reglin bitince de doktora gidip ,muayeneni olup hsgni çektir. Birşeyin vardır ya da yoktur kafanda soru işareti oldugu sürece rahatlayamazsin . Aynı şeyler bana da söylendi oradan biliyorum .Ben de doktora söyledim belki tüplerimde sürekli dış gebelik yaşayacağım bir sorun vardır önceden tedbir almak için çektirsek daha iyi değil mi diye , bazen herşeyi bilmek iyi değildir sen hiç bir şeyin yok gibi kafanı rahatlatıp dene dedi
İnşAllah sorunsuz bir gebeliğin olur sağlıkla hayırlı vakitte bebeğini kucağına alırsın bilmiyorım tekrar görüşeceğim çünkü her gün düşünmekten rahatlayamıyorum, haklısınız yani en iyisi başkasına da danışmakbence asıl böyle stres oluyorsunuz hsg çektirdim tam anesteziyle hiç stres yapacak birşey yokmuş durumumu öğrendim kafam rahat , ben zaten dış gebelikten sonra diğer tüpe de zarar gelmişmidir düşüncesiyle çektirdim , hsg de tam durumunuzu öğrenirsiniz kaybedecek bişeyiniz yok çektirin
aynen öyle ben de baktım onlar bi test istemiyor kendi kendime sürekli test yaptırıyorum , en son sma testi bile yaptırdım tedbir olsun diye genetik ben de düşünüyorum , en iyisi yeni bir doktora gitmek , size de çok geçmiş olsun inşAllah sağlıklı bir bebeğiniz olur hayırlısıylaBana da bunları söylediler . Ben bir düşük ve bir de dış gebelik geçirdim . Hamile kalabiliyorsun ,hormonların da güzel . Bekleyelim ,görelim modundaydilar. Bu arada ben tıbbi genetik bölümüne başvurup genetik test bile yaptırdım.( Hiçbir şey çıkmadı ) Doktorunu degistirmeni tavsiye ederim. Reglin bitince de doktora gidip ,muayeneni olup hsgni çektir. Birşeyin vardır ya da yoktur kafanda soru işareti oldugu sürece rahatlayamazsin . Aynı şeyler bana da söylendi oradan biliyorum .
Bence de bu belirsizlik daha kötü bir şey. Hsg temiz çıktıktan sonra rahatlıyacaksınız benceİnşallah ben de anlayamıyorum cidden, o işlemleri olursam daha çok stres olacağımı düşünüyor halbuki bir daha aynılarını yaşarsam belirsizliği beni daha çok stres ediyor
Çok tşk ediyorum sizin deİnşAllah sorunsuz bir gebeliğin olur sağlıkla hayırlı vakitte bebeğini kucağına alırsın bilmiyorım tekrar görüşeceğim çünkü her gün düşünmekten rahatlayamıyorum, haklısınız yani en iyisi başkasına da danışmak
aynen öyle ben de baktım onlar bi test istemiyor kendi kendime sürekli test yaptırıyorum , en son sma testi bile yaptırdım tedbir olsun diye genetik ben de düşünüyorum , en iyisi yeni bir doktora gitmek , size de çok geçmiş olsun inşAllah sağlıklı bir bebeğiniz olur hayırlısıyla
Ya tabiki önce nasip ama insanın beyninide kemiriyor acaba bir sorunmu var diyeValla bilmiyorım bikaç doktora gittim hiç biri hsg çektirelim demedi hatta kendi doktorum ya tüplerde yapışıldık varsa bilsek daha iyi olmaz mı ddm bazen herşeyi bilmek iyi değildir normal bir dene önce nasip dedi
Aynen öyle stres de herşeyi tetikliyor sonuçtaYa tabiki önce nasip ama insanın beyninide kemiriyor acaba bir sorunmu var diye
inşaAllah temiz çıkar da rahatlarım ciddenBence de bu belirsizlik daha kötü bir şey. Hsg temiz çıktıktan sonra rahatlıyacaksınız bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?