• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk doğum günü hediyesi

Güvenilir olduğundan nasıl emin oluyorsunuz acaba? Ben içimde hiçbir şüphe kalmasın istiyorum. Parasından değil de sanki acaba mı dersem bir anlamı kalmayacak gibi geliyor. Bu nedenle de şimdiye kadar bizzat bildiğimiz ailelere yardımı tercih ettik.
Ben faaliyetlerini gözlemlediğimden biliyorum genelde şeffaflık ilkesine göre hareket eden derneklerin zaten bağışlarının nereye gittiğini görebiliyorsunuz. Önceden kızılaya ben cok güvenirdim son olaylardan sonra hic güvenim kalmadı

Benim de aklıma ilk gelen Ahbap oldu. Çok güzel işler yapıyorlar.

Köy okulları diyen arkadaşa da katılıyorum. Benim öğrencilerimin de birçoğunun ailesi tarım işçisi. Delik kıyafetlerle, eski terliklerle okula geliyorlar.

İnstagram olmasina bile gerek il ya da ilce mem e gidip sorun. Yakınınızdaki 2 tane köy okulundaki cocuklari sevindirirsiniz eğer okullar açılırsa. Bir de üzücü olan çocukların ailelerinin maddi imkânı olmasina rağmen bakimlari ihmal ediliyor. Görseniz cogunun ayakkabisi delik montu eksik. Arkadasimin ablasinin okulunda bir tane özel egitime ihtiyac duyan kiz vardi. Tekerlekli sandalyesi yok diye okula gelemiyordu. Bir bağışçı ona tekerlekli sandalye almıştı 🌿

Evden hiç çıkmıyoruz maalesef o nedenle online olarak halletmek daha rahat olur. Okullar açılır her şey normale dönerse muhakkak gideceğim.
Maalesef... Nakdi yardım olarak kabul edip sigara parası yapan anne babalar da var. Zaten şimdiye dek bez, kıyafet gibi şeyleri kendim alıp göndermeyi tercih ettim. Niyet kadar yapılan yardımın yerine ulaştığından da emin olmak istiyorum. Septik miyim neyim 🙈

Kambocya'da aşevi işleten aynebilim var. Tek aşevi de değil, evi yıkılana ev, hasta olana ameliyat,kocası terkedene bakım,bebişi doğana bakım.. Ne ararsan onda. Ustlelik dünyalar güzeli bir kız evlat edinme sürecinde.
Sadece 100liraya dondurma ismarlayabilirsin, çocuklardan biri 'ali abi,firuzan abla senin doğum gününü kutlamak için köyümüze dondurma ısmarladı. İyi ki doğdun' yazan bir kağıt tutuyor.
Ben sana onu tavsiye ederim. Daha büyük daha kurumsal yerlere zaten bir sekilde yardım gidiyordur. Ama aynebilim'e gidecek her kuruş bu çarkın bir şekilde dönmesini sağlıyor.
Benim oyum ondan yana:) /yazıyı okuyanlara da öneri olursa sevinirim. İsterseniz aşkınızla adinizi okulun (evet çocuklara dil de öğretiyor) kaldırım taşına yazabilirsiniz.

Evden hiç çıkmıyoruz maalesef o nedenle online olarak halletmek daha rahat olur. Okullar açılır her şey normale dönerse muhakkak gideceğim.
Maalesef... Nakdi yardım olarak kabul edip sigara parası yapan anne babalar da var. Zaten şimdiye dek bez, kıyafet gibi şeyleri kendim alıp göndermeyi tercih ettim. Niyet kadar yapılan yardımın yerine ulaştığından da emin olmak istiyorum. Septik miyim neyim 🙈
Çok haklisiniz bence. Okullar acilinca öğretmenle konuşursunuz size bir ihtiyaç listesi verir 💕 Böyle anne babalarin olduğunu bilmek çok güzel.Genellikle kizina prenses elbisesi giydirip story atanlara aşinayız biz :)
İleride evlenirsem düğün yemeği ve düğün yerine hayvan haklari derneklerine bağış yapmak istiyorum ben de

Mümkünse su kuyusu açtırmaya katkıda bulunun lütfen. :dua: Afrikalı anneler çamurlu su için 5-6 saat yol çekiyorlar. İnstagram da Hikmet anıl öztekinin öncülük yaptığı ekibe bakın. Lösev, darüşşafaka vb. yerlerin düzenli bağışçıları ve gönüllüleri olduğunu düşünüyorum. Evet ne kadar ihtiyaç sahipleri olsalar da onlar kadar zor durumda değildir bu kurumlarımız. Çok güzel düşünmüşsünüz yinede her nereye gidecekse hayırla gitsin bağışınız. Bende sizin gibi düşünenlerdenim. İnşaAllah benim de 3 ay sonra 1 yaşına girecek yavrum. Allah evlatlarımızı bağışlasın, isteyene de hayırlısıyla nasip etsin. :dua::emir_bebek:

Kelebek çocuklar için yapabilirsiniz. Medikal tıbbi malzeme alabilirsiniz. Çok büyük hayır bence. Dernekleri de var bir araştırın isterseniz.

Nice senelere bu arada. İyiki doğmuş küçük bağışçınız :)

Evladınıza Allah hayırlı analı babalı uzun ömürler versin bu arada bu güzel düşünceniz için tebrik ederim:KK9:

Tema :)
Çocuğunuzun bi dikili ağacı olsun :)

Ben de çevremdeki çocukların yaş günlerinde fidan bagisi yapıp sertifikalarını hediye ediyorum. Yanında orman fotoğrafı ile birlikte :)
Senin icin ormanda 10 tane minik ağaç diktik, diyince çok havalı oluyor :)
Büyüyünce de üzerinde sincaplar yuva yapacak elbette.

Bir de afrika da faaliyetlerini yürüten bir vakif var,
Zanzibar da.
Amaç kendi kendine yeten afrika.
Çocukların ve kadınların eğitim aldığı bir köy kurdular,
Hatta eğer katabileceğim bir şeyler var, ben de onlara bunu (tarım, hayvancılık, eğitim, yada paraya cevirebilecekleri beceri vs) öğretirim derseniz, uygunsa siz de gidebiliyorsunuz.
Ben burayı samimi buluyorum.
Ama vakıf girdi mi işin içine güvenilirlik önemli :)

Öncelikle çocuğunuzun doğum günü kutlu olsun Allah ailesiyle beraber sağlıklı huzurlu mutlu uzun ömürler versin inşallah 🤗 Yardım için bir fikir de ben vermek istiyorum HAYTAP adında bir kuruluş var duydunuz mu bilmiyorum ama işkence görmüş tecavüze uğramış yada ağır işlerde kullanılan hayvanları kurtarıp çiftliklerinde bakıyorlar aynı zamanda yapılan yardımlarla sokak hayvanlarını besliyorlar ben olsam oraya bağış yapardım🙃

Back
X